Potrebuji poradit s pribuzností u vystavovanych kraliku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

satan

2.6.2016 16:55
satan

XXX.XXX.37.18

Dobry den, mam samce novozelandkeho bileho s pp
A poridila jsem si samici, jenze jsem si vsimla ze maji stejnou babicku z matky strany.Vadi to?

2.6.2016 21:51
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Nikdo...?
Prckové po nich by měli být prochovaní ve třetí generaci. To by nemělo ničemu vadit, a to ani v dalším chovu; dělá se i těsnější inbreeding 2x3. Nevím jak u králíků, ale u větších zvířat ano. Nedělala bych si starosti.

3.6.2016 08:15
ondřej1986

XXX.XXX.58.20

Nemělo by to ničemu vadit v klubech se dělá i užší příbuzenská plemenitba.

3.6.2016 09:04
chovatelpodluzi

XXX.XXX.225.248

Příbuzenská plemenitba v rodokmenu podléhá pravidlům dle registračního řádu ČSCH. Ten najdete na webu www.cschdz.eu v rubrice králíci. Pokud se nepletu, chovatelům členům (pouze) základní organizace není umožněna pokud je vidět v rodokmenu (tedy nesmí na sebe ani se společným prarodičem). Lze to pouze na povolení příslušného OOK, tedy nejčastěji předsedy králíkářů na okrese či registrátora. Příbuzenskou mohou provádět členové chovatelských klubů a posuzovatelé, kde se předpokládá vyšší odborná znalost dané věci. I v klubech je to však na domluvě. Váš případ by v klubu nebyl problém, příbuzneksou otec na dceru jsem osobně upozornil chovatele v klubu aby neopakoval a krev nepouštěl z domu a kontroloval...

3.6.2016 09:19
petruk

XXX.XXX.52.146

Za příbuzenskou plemenitbu se považuje výskyt společného předka
do 5-té generace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík