Konec klecových chovů králíků...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chovatel Lada

23.6.2016 21:06
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Jaký máte na to názor ?

Neregistrovaný uživatel

23.6.2016 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.142

To by bylo skvělé.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2016 21:21
23.6.2016 22:13
jardagin

XXX.XXX.167.9

Asi takovy že se spousta lidi nenají.Není problem v klecích ale v těch lidech kteří vidí jen peníze.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2016 22:42

Přesně tak jak píšete.Když je dají do kotců budou králici po strop ve hnoji a bude to ještě horší.Když se o ně nestarají v klecích kde je o ně podstatně méně práce, tak pochybuji, že jim budou každý den čistit.Potrestat chovatele a to důkladně,.

24.6.2016 00:04
horal

XXX.XXX.58.226

Tak tohle je krásné téma u kterého je mnoho směrů kam se ubírat. V první řadě já osobně chovám králiky spoustu let klasicky v dřevěné králikárně, ale nemám nic proti klecovému ustájení. Souhlasím s faltuskou i s jardou, že se najdou chovatelé, kteří luxují kolem králiků nebo i tací kde mají králici odřená záda od stropu a na tlapkách hnůj. Jenomže od toho je tady veterina která dohlíží na velkochovy a jestli se vyskytne něco podobného jako na předloženém videu je to především jejich chyba. Ty podmínky se nezmění ze dne na den. Velkochov by měl mít i veterinární dohled. No nebudem vetům sahat do svědomí, já si stejně myslím že to video neni z českého chovu. Když se tak člověk nad tim zamyslí většina králiků v hypermarketech je buď z Uktajiny nebo číny. Pan premiér tam zrovna byl, a co když číňané si dali podmínku. My u vás investujeme, ale zrušte velkochovy králiků abychom mohly k vám dovážet naše králiky. Já vím je to třeba blbost, ale politici už nadělaly mnoho škody. Jiná věc je cena hybridných králiků, kterými se klece osazují. Můj názor je ten že jsou zbytečně předraženy. Nevím jesti se ještě provádí výkup králiků z drobnochovu, ale když se dělal, tak cena byla kolem 30 Kč za kilo.
Je toho moc co by se dalo kolemtoho napsat, ale abych odpověděl na dotaz. Rušit klecový chov je blbost.

Chovatel Lada

24.6.2016 08:13
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Cituji ze zprávy, která mě přišla:

V květnu byla předána petice za ukončení klecových chovů králíků,
Radě zemědělských ministrů EU. Petice měla více než 600 000 podpisů,
včetně podpisů občanů ČR...atd.

24.6.2016 08:39
jardagin

XXX.XXX.167.9

Chovatel Lada napsal(a):
Cituji ze zprávy, která mě přišla:

V květnu byla předána petice za ukončení klecových chovů králíků,
Radě zemědělských ministrů EU. Petice měla více než 600 000 podpisů,
včetně podpisů občanů ČR...atd.

Petice je jedna věc a eu druha. Myslíte, že to projde ja bych řekl že ne. Už jen z duvodu že EU do kraličích farem laduje obrovske peníze každy rok. Jediny stat bez dotací jsme mi. u všeho jsou lide pro a proti. Přerd několika lety EU upravila normy pro klece, jako pro slepice.
Je to jen v lidech A dozorujících organech.

Ja takovím lidem říkam zlatokopove myslí si že hned zbohatnou a ucta ke zvířecímu životu je mu volna.

Myslím že, paní faltuška se přesvědčila o tom že klece nejsou problem. Myslím že kdyby se udělaly videa u některych drobnochovu tak by aktivisti nevěřily vlastním očím. Vemte si kolik bylo už zabaveno zvířat od malochovatelu kteří jim nedali ani nažrat.

Video opravdu nepochazí od nas.

24.6.2016 09:05

Přesně tak.Zásadně jsem byla proti klecím.Na vlastní oči jsem dříve nikdy neviděla, jak vlastně takový chov vypadá.Proto ty moje keci, že bych králíky nikdy takto nechovala.Teď říkám že ano, kdybych měla možnosti tak bych do toho šla.
Králíci vůbec netrpí, ba naopak.Plastové rošty, v klecích vyvýšené odpočivadlo pro samice, čistota, klimatizace, vykachličkovaná místnost a já nevím co všechno tam chovatel pro pohodlí králíků a čistotu má.
Píši jen co jsem viděla.Nevím jak to vypadá u jiných.I když se snažím kotce často čistit stejně si nabobkojí do kouta a šlapou po tom.Nelze vybírat 5x za den každý bobek.Tam to všechno odpadá a králík v ničem nešlape.
Je to všechno o chovateli jak se stará.
Ty videa určitě nebudou česká, je to manipulace.Toto by žádný producent králíků u nás nemohl dopustit.Pokud ano, má na to přijít kontrola a chov zrušit.

Chovatel Lada

24.6.2016 09:16
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

To téma jsem dal do diskuze, máte pravdu že petice je jedna věc a EU druhá...
Kolik blbostí bylo v Bruselu prosazeno, proti zdravému rozumu...
Doufám že se EU rozpadne, Velká Británie začala, lidi si mysleli že jim z molochu EU
budou padat pečený holoubci...

24.6.2016 12:10
horal

XXX.XXX.58.226

V rámci snižování nezaměstnanost dokáže EU cokoliv. Když si vemete jenom hovězí dobytek jak to krásně vymyslely. U nás se chovají krávy které produkují telata, ale odchovávat teleta u nás nelze. Na to jsou vybaveni Italové kam se ty naše telátka odvezou, mají tam asi lepší podmínky (slunce seno erotika). Pak až dorostou opět se vydají na cestu, tentokrát do německa nebo rakuska, kde mají perfektě vybavené jatka (pracují tam většinou slováci a češi). No a pak se k nám dostává hovězí masíčko s českým původem. Když si to vemete kolik lidí potkalo to hovězí než se dostalo k nám tenkrát a dnes tak se člověk ani nemůže divit kolik stojí. Jo a to jsem zapoměl dodat že všude na to berou dotace až na čechy protože je neumí z EU vytáhnout. Vůbec bych se ani nedivil kdyby unie nařídila že klece jo, ale vyrobeny jenom ve francii, králici jenom z itálie, krmení od Babiše, králiky dodávat do holandska ke zpracování a bobky do afriky k zúrodňoání sahary. No jo Bruselský úředníci. Jeden druhému prd rozumí a tak radši přikyvují aby nebyly za blbce no a kravina je na světě. Já vím že je to trochu přehnaný, ale když ono to skoro tak je. Pak naši úředníci aby se zavděčily, anebo proto že tomu nerozumí, ještě přitvrdí a je to. Já jsem z té poloviny národa, která bere unii jako zlo. Zničila toho u nás spoustu a to stačilo jenom pár krát škrtnout perem. Námatkově jenom cukrová řepa.
Ještě k těm podpisům, mnoho z nás ví jak se taková anketa dělá. Stačí pár patřičných fotografií kolem podpisového místa a každý je schopen se podepsat i pětkrát. No ale jestli by to přišlo tak s ti nic neuděláme, protože musíme drže hubu a krok. Vlastně hubu držet nemusíme, můžeme protestova, dělat demonstrace a propagační akce. Vše je dovoleno ale nařízení to nezmění, co je psáno to je dáno.

24.6.2016 14:05

Horal:Lépe už jste to ani napsat nemohl.To není trochu přehnané, ono to není vůbec přehnané.Jenže to víme my, prostí občané této země, kteří ještě používáme mozek místo pera.
Bohužel s tím asi nic neuděláme než vystoupit po vzoru Velké Británie z EU a zase si produkovat zdravé potraviny sami a doma v ČR.Měli bychom snad levnější a zdravější maso, zeleninu a ovoce.Snížila by se nezaměstnanost a mladá generace by se snad naučila zase pracovat, tak jak jsme se to naučili my starší.

Chovatel Lada

24.6.2016 16:42
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

V roce 2013 - 13 a 14 června - bylo Referendum o vstupu do EU...

Volební účast cca 55 %
Pro = 77 %
Proti = 23 %
Dneska hodně lidí nadává, ale bylo nás málo, kdo řekl v Referendu EU - NE...!

§.

24.6.2016 20:22
velpap

XXX.XXX.219.38

I kdyby tenkrát zvítězilo ne, stejně by se počítalo ano, tolik se klepali na koryta a další dotace k rozkrádání.

24.6.2016 20:27
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

"V roce 2013 - 13 a 14 června - bylo Referendum o vstupu do EU...

Volební účast cca 55 %
Pro = 77 %
Proti = 23 %
Dneska hodně lidí nadává, ale bylo nás málo, kdo řekl v Referendu EU - NE...!"

V roce dva tisíce TŘI prosím, ne třináct...
A žádost o přístupu se podávala 1996. A když už jsme u těch historických pravd, žádost o přistoupení s memorandem podával - ehm, Václav Klaus.

Ne, taky se mi nelíbí EU, taky se mi nelíbí dotace, omezování produkce do naprostých absurdit... Ale miláčkové, NIKDO nemohl před těmi třinácti lety vědět, do čeho se EU takhle šíleně vyprofiluje, a ani že přijde masová migrace. Dneska už se to zpětně hodnotí snadno, že jo.

Chovatel Lada

25.6.2016 07:16
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Je to překlep, oprava: 2003 Referendum o vstupu do EU...

25.6.2016 07:22
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Chovatel Lada napsal(a):
Je to překlep, oprava: 2003 Referendum o vstupu do EU...

Z takých debát sa na ruskej ambasáde určite tešia.

25.6.2016 13:47
Rpsen

XXX.XXX.222.217

My chováme zakrslé králiky volně na zahradě mají králikárnu se schody

Chovatel Lada

25.6.2016 16:16
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

marcelpancuska napsal(a):
Z takých debát sa na ruskej ambasáde určite tešia.

Asi moc koukáte na zprávy Čeký televize atd...Koukněte někdy na Nová Republika a další nezávislé zdroje, kde získáte informace, bez cenzůry...

http://novarepublia.cz/.

Chovatel Lada

25.6.2016 16:17
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovatel Lada napsal(a):
Asi moc koukáte na zprávy Čeký televize atd...Koukněte někdy na Nová Republika a další nezávislé zdroje, kde získáte informace, bez cenzůry...

http://novarepublia.cz/.

Http://novarepublika.cz/.

25.6.2016 16:28
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Chovatel Lada napsal(a):
Http://novarepublika.cz/.

Nemám TV prijímač, teda správy nepozerám.

smajlík

Ale na Ruskej ambasáde sa určite tešia.

27.6.2016 09:51
jardagin

XXX.XXX.167.9

Nemám TV prijímač, teda správy nepozerám.

smajlík

Ale na Ruskej ambasáde sa určite tešia.

Proč sem tahate Rusaky. Rekněte nazor na klece.

27.6.2016 10:43
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

jardagin napsal(a):
Proč sem tahate Rusaky. Rekněte nazor na klece.

Pozdravujem.

Asi z toho istého dôvodu, pre ktorý tu bolo umiestnených 5 diskusných príspevkov, týkajúcich sa či už vystúpenia z EÚ, referenda, Veľkej Británie - teda síce úprimne myslených, ale jednoznačne kritických voči EÚ. Vnímam ich ako súčasť poslednej "módnej vlny", ktorá dorazila aj na iFaunu. Preto si myslím, že Rusáci sa z toho len tešia.

A k tým klietkam:

Mám názor na nich nasledovný: pokým by som do klietok pchal iných králikov, ako na to vyšľachtených, tak bolo by to zlé. Ak však máme králiky, ktoré sú vyšľachtené na život v klietkach - teda brojlerové s dobrým osrstením nášľapných plôch končatín, potom nech je vecou každého, pre čo sa pri týchto brojlerových králikov rozhodne. Ak do nich dá Bu, asi tie králiky sa mu nepoďakujú. Pre brojlery sú ideálne. Samozrejme, keď nebude pod nimi čistiť, keď ich nebude správne kŕmiť, liečiť, vetrať ap. - tie klietky mu chov nezachránia a králikom to bude jedno, či sú na dreve, či na rošte.

Ja osobne mám ako drevenú králikáreň, tak aj klietky. Ak by som mal čas (čo ho nemám), najradšej by som choval králiky na voľnom oplotenom priestranstve, najradšej nejaké staré plemeno, minimum jadra - teda takmer na divoko. Ale žiaľ ten čas nemám.

Z pohľadu zoohygieny sú klietky v mojich podmienkach to najlepšie, čo som doteraz mal.

smajlík

Všetko dobré prajem.

27.6.2016 11:16
jardagin

XXX.XXX.167.9

Pozdravujem.

Asi z toho istého dôvodu, pre ktorý tu bolo umiestnených 5 diskusných príspevkov, týkajúcich sa či už vystúpenia z EÚ, referenda, Veľkej Británie - teda síce úprimne myslených, ale jednoznačne kritických voči EÚ. Vnímam ich ako súčasť poslednej "módnej vlny", ktorá dorazila aj na iFaunu. Preto si myslím, že Rusáci sa z toho len tešia.

A k tým klietkam:

Mám názor na nich nasledovný: pokým by som do klietok pchal iných králikov, ako na to vyšľachtených, tak bolo by to zlé. Ak však máme králiky, ktoré sú vyšľachtené na život v klietkach - teda brojlerové s dobrým osrstením nášľapných plôch končatín, potom nech je vecou každého, pre čo sa pri týchto brojlerových králikov rozhodne. Ak do nich dá Bu, asi tie králiky sa mu nepoďakujú. Pre brojlery sú ideálne. Samozrejme, keď nebude pod nimi čistiť, keď ich nebude správne kŕmiť, liečiť, vetrať ap. - tie klietky mu chov nezachránia a králikom to bude jedno, či sú na dreve, či na rošte.

Ja osobne mám ako drevenú králikáreň, tak aj klietky. Ak by som mal čas (čo ho nemám), najradšej by som choval králiky na voľnom oplotenom priestranstve, najradšej nejaké staré plemeno, minimum jadra - teda takmer na divoko. Ale žiaľ ten čas nemám.

Z pohľadu zoohygieny sú klietky v mojich podmienkach to najlepšie, čo som doteraz mal.

smajlík

Všetko dobré prajem.

VB udělali dobře, nenechají si diktovat. Nackove chtěli ovladat Evropu už dvakrat a to dvěmi vyvolanymi valkami, to se jim neúpovedlo tak na to jdou politickou cestou a všichni jim to hezky papají.EU je zlo, jediny kdo z toho ma užitek jsou nackove a frantíci.

27.6.2016 11:26
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

jardagin napsal(a):
VB udělali dobře, nenechají si diktovat. Nackove chtěli ovladat Evropu už dvakrat a to dvěmi vyvolanymi valkami, to se jim neúpovedlo tak na to jdou politickou cestou a všichni jim to hezky papají.EU je zlo, jediny kdo z toho ma užitek jsou nackove a frantíci.

Veď ako píšem vyššie - na ruskej ambasáde sa tešia, že už aj na iFaune sa preberá taká vysoká geopolitika.

smajlík

Môj komentár nemení nič na tom, že postoj Váš rešpektujem.

Pokojný deň.

Chovatel Lada

27.6.2016 13:04
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Veď ako píšem vyššie - na ruskej ambasáde sa tešia, že už aj na iFaune sa preberá taká vysoká geopolitika.

smajlík

Môj komentár nemení nič na tom, že postoj Váš rešpektujem.

Pokojný deň.

Mám dotaz, na který ambasádě se netešía...vy si myslíte že se chovatelů vysoká geopolitika netýká...

27.6.2016 13:12
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Chovatel Lada napsal(a):
Mám dotaz, na který ambasádě se netešía...vy si myslíte že se chovatelů vysoká geopolitika netýká...

Ale určite sa týka, len mi chýba pri podobných politologických úvahách trochu opatrnosti. Vykresľovať EÚ či Nemcov ako "náckov", a brať si príklad z Brexitu - to je všetko voda na mlyn veľkému bratovi z Východu. Preto píšem - na ruskej ambasáde sa takým rečiam určite tešia. Oni totiž nemusia ani prstom pohnúť - sami si to tu rozoberáme - "cihlu po cihle".

smajlík

27.6.2016 13:18

Ale určite sa týka, len mi chýba pri podobných politologických úvahách trochu opatrnosti. Vykresľovať EÚ či Nemcov ako "náckov", a brať si príklad z Brexitu - to je všetko voda na mlyn veľkému bratovi z Východu. Preto píšem - na ruskej ambasáde sa takým rečiam určite tešia. Oni totiž nemusia ani prstom pohnúť - sami si to tu rozoberáme - "cihlu po cihle".

smajlík

Vysvětlete mi konkrétně, proč musí být každý, kdo nesouhlasí s tím, v co se eu změnila, agentem kremlu...

27.6.2016 13:28
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vysvětlete mi konkrétně, proč musí být každý, kdo nesouhlasí s tím, v co se eu změnila, agentem kremlu...

Nesúhlas sa dá vyjadriť bez toho, aby som EÚ či Nemcov označoval za náckov.

Prosím, neklaďte mi sugestívne a manipulatívne otázky, ktoré ma vykresľujú ako niekoho, kto kritikov EÚ označuje za "agenta kremlu". Ja tvrdím, že reči, opísané v prvej vete, spôsobujú radosť na Ruskej ambasáde.

Prekvapenie - sám nesúhlasím so súčasnou politikou EÚ vo viacerých oblastiach. Rozdiel medzi kritikou a nálepkovaním "náckovia" je neprehliadnuteľný.

27.6.2016 13:54
jardagin

XXX.XXX.167.9

Nesúhlas sa dá vyjadriť bez toho, aby som EÚ či Nemcov označoval za náckov.

Prosím, neklaďte mi sugestívne a manipulatívne otázky, ktoré ma vykresľujú ako niekoho, kto kritikov EÚ označuje za "agenta kremlu". Ja tvrdím, že reči, opísané v prvej vete, spôsobujú radosť na Ruskej ambasáde.

Prekvapenie - sám nesúhlasím so súčasnou politikou EÚ vo viacerých oblastiach. Rozdiel medzi kritikou a nálepkovaním "náckovia" je neprehliadnuteľný.

Ja si budu vyjadřovat jak chci ja a ne vy.Ze vy to nezkousnete je vaš problem. Demokracie

27.6.2016 14:01
jardagin

XXX.XXX.167.9

smajlík

Je podivne jak tady neustale říkate velky bratr z vychodu Nejste ten agent vy

Chovatel Lada

27.6.2016 14:05
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Slovanské státy a Slované musí držet při sobě...

http://slovanskestaty.estranky.../clanky/puvod-slovanu/puvod-slovanu.html.

27.6.2016 14:25
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

jardagin napsal(a):
Ja si budu vyjadřovat jak chci ja a ne vy.Ze vy to nezkousnete je vaš problem. Demokracie

Zase reagujete na neexistujúci podnet.

Veď sa vyjadrujte, ako chcete, je nemám čo "skousnut". Váš slovník je Vašou vizitkou, nie mojou. Ja len hovorím, že na Ruskej ambsáde sa z takýchto "diskusií" tešia. Vy "demokrat".

smajlík

27.6.2016 17:13
začátek

XXX.XXX.4.22

horal napsal(a):
V rámci snižování nezaměstnanost dokáže EU cokoliv. Když si vemete jenom hovězí dobytek jak to krásně vymyslely. U nás se chovají krávy které produkují telata, ale odchovávat teleta u nás nelze. Na to jsou vybaveni Italové kam se ty naše telátka odvezou, mají tam asi lepší podmínky (slunce seno erotika). Pak až dorostou opět se vydají na cestu, tentokrát do německa nebo rakuska, kde mají perfektě vybavené jatka (pracují tam většinou slováci a češi). No a pak se k nám dostává hovězí masíčko s českým původem. Když si to vemete kolik lidí potkalo to hovězí než se dostalo k nám tenkrát a dnes tak se člověk ani nemůže divit kolik stojí. Jo a to jsem zapoměl dodat že všude na to berou dotace až na čechy protože je neumí z EU vytáhnout. Vůbec bych se ani nedivil kdyby unie nařídila že klece jo, ale vyrobeny jenom ve francii, králici jenom z itálie, krmení od Babiše, králiky dodávat do holandska ke zpracování a bobky do afriky k zúrodňoání sahary. No jo Bruselský úředníci. Jeden druhému prd rozumí a tak radši přikyvují aby nebyly za blbce no a kravina je na světě. Já vím že je to trochu přehnaný, ale když ono to skoro tak je. Pak naši úředníci aby se zavděčily, anebo proto že tomu nerozumí, ještě přitvrdí a je to. Já jsem z té poloviny národa, která bere unii jako zlo. Zničila toho u nás spoustu a to stačilo jenom pár krát škrtnout perem. Námatkově jenom cukrová řepa.
Ještě k těm podpisům, mnoho z nás ví jak se taková anketa dělá. Stačí pár patřičných fotografií kolem podpisového místa a každý je schopen se podepsat i pětkrát. No ale jestli by to přišlo tak s ti nic neuděláme, protože musíme drže hubu a krok. Vlastně hubu držet nemusíme, můžeme protestova, dělat demonstrace a propagační akce. Vše je dovoleno ale nařízení to nezmění, co je psáno to je dáno.

Ano plně souhlasím a Hitler by mohl Merklové jen závidět jak bez jediného tanku či výstřelu dobila a to pouze perem skoro celou evropu.

28.6.2016 07:29
usaci

XXX.XXX.38.186

Už nejsem proti klecovému chovu - naše králinda má možnost běhat po travnatém výběhu nebo ležet v králíkárně v seně, ale vybrala si ležet na svařovaném pletivu, což je jako dno v klecovém chovu. Viz obrázek.

3.7.2016 12:53
horal

XXX.XXX.58.226

Tak tahle vegetariánka by mne určitě nepřesvědčila, abych přestal používat klece. Její představa je, chovat králiky v ohražěných parcích, kde by měly volnost pohybu. Je zřejmé že nemá ani potuchy o chovu králiků. Už jenom to co sama kritizuje, zdravotní stav, jak by bylo možné ho monitorovat? Mrtvolky by se rozkládali mezi králikama. Pak jak zajistit odchyt (asi hon) odrostlých králičat nebo brakace? Pak jsou další a další věci a ten kdo zkoušej letní chov volně na zahradě tak mi dá za pravdu. Podhrabávání terénu, změna flóry z velkého nožství dusíku a čpavku v půdě (šťovík velkolistý, lebeda, kopřiva ), jak zabránit aby se nesostřeďovali na jednom místě,12 porodů do roka (samci je to jedno a samice je povolná hned po porodu), jak je ochránit před mrazem, mokrem a tak dále. Těch mínusů je mnohonásobně víc než u klecového chovu, Ta pani neví co povídá a i její povídání nemá hlavy ani paty, neví nic ani o veterinárních zákonech. Spíš bych se staral o to prosadit důslednější kontroly a vysoké finanční postihy. Jenomže naši úředníci by spíše otravovali ty chovatele co mají vše v pořádku d dávali by pokuty za to že někde třeba nesvítí zářivka a tudíž mají králici nedostatek světla tudíž jsou to neodpovídající podmíky pro chov. Zmiňoval jsem se hned na začátku vlákna že tohle téma se dá široce rozvinout. Znova zděluju, že nemám klece ani neznám osobně nikoho kdo králiky v klecích chová. Tady jde o to, že co příjde příště, ůplný zakyz chovu králiků a budem je dovážet z Austrálie?

3.7.2016 16:14

Ne z Austrálie ale z Číny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík