Krmení zakrslého králíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marki 1

26.6.2016 17:39
Marki 1

XXX.XXX.73.74

Dobrý den, prosím, poradí mi někdo? Pořídili jsme si zakrslého králíčka. Jak často ho krmit? Přijde mi, že by žral pořád. Seno má neustále k dispozici. Dáváme mu jednou denně hrst směsi pro králíky ( granulky, kukuřice, obiloviny). Jakou třeba dávat zeleninu a ovoce? Dostává zatím mrkev. Děkuji za odpovědi

26.6.2016 17:48
lidule

XXX.XXX.117.206

Po kukuřici akorát ztloustne tu nedávat vůbec... já svým holkám dávám seno - mají ho pořád k dispozici, čerstvou vodu, sem tam travičku, a pak co dá zahrádka - listy z kedluben, brokolice, bylinky - samozřejmě přiměřené množství to samé i jiná zelenina (mrkev, jablka, paprika apod.) dávám co zrovna mám... nedávám žádné směsi, max když mám granulky... krmím 2x denně ráno a večer, max když přijedu z práce a nemají seno tak přidám...

Čierny zajačik

1.7.2016 16:54
Čierny zajačik

XXX.XXX.83.11

Papriku ladovej salat ne kdyz ma travu a listy vodu nemuze A z kukurice nepribera vubec.

1.7.2016 19:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

VODA STÁLE !
Když dám trávu, napáječky tam zůstávají.
Nikdy nebyl problém.

1.7.2016 19:23
jardagin

XXX.XXX.167.9

Voda vždy, at ma zelene nebo ne.

1.7.2016 21:17
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Základ seno + voda NEUSTÁLE.
Kvalitní granule - NE směsi se slunečnicí, kukuřicí a pod! Viz odkaz od rapotacka. Klasika jsou Oxbow, Science Selective, poslední dobou je hodně v módě Brit a Nutrin (cena tomu odpovídá, já bych do nich nešla, i kvůli přeplácanému složení. Ale nic špatného v nich není.) Já nedám dopustit na Kiki NUtri Rod, pro starší králíky Grainless Complete.
Dá se místo granulí (nebo s granulemi) i trochu ovsa.

Zelenina je diskutabilní... ona je mohutně propagovaná, ale jsou králíci, co po dvou třech letech podávání zeleniny s prominutím se*ou jak aminy.
Nutná není, nicméně dají se saláty (bacha, ne leďák!), řapíkatý celer, výborný pro králíky je fenykl. Mrkvová nať. Kousky mrkve, rajčat, papriky... spíš o co má králík zájem. Některý zbaští všechno, jiný nic.

Ovoce ideálně hodně málo a jako pamlsky. Lepší jsou bylinky, moc fajn jsou větve na okus.

Pokud máte mládě, tak junior granule a říká se neomezeně; pokud echt mládě kolem osmi týdnů, pozor na kokcidiózu.
Ideálně nastudovat králíci.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík