karo2

XXX.XXX.195.189
Dobrý den,
za kolik se prodávají mladí králíci na maso ve věku 8 - 10 týdnů? Chci si je do jatečné váhy a věku už dokrmit sám. Děkuji.
karo2

XXX.XXX.195.189
chovatel 30
napsal(a):
90-100 korun za kilo živého...
Děkuji.
karo2

XXX.XXX.195.189
horal
napsal(a):
Protože jsou ceny tržní záleží pouze na prodávajícím jakou se stanoví cenu za kilo živé váhy. Běžná cena je 80 až sto korun za kilo živé váhy, což odpovídá ceně 130-150 Kč/kg v kuchyňské úpravě.
Děkuji za info i Vám.
chovatel 30
napsal(a):
A kolik váží v živé váze(jaké plemeno)?
Je to masný mix, základ je kalifornský. Váhu nevím, jateční váha je na hranici středního a velkého. Manžel je pro zájemce převáží, ale dává je za tuto cenu, velké, rovnou na zabití, dává za 250, -Kč. Já nevím odkud jste, ale nám se králíci množí dobře a odbyt není, takže máme už jen pro sebe, popř. pro známé. Lidi by brali, ale jen zabitého a staženého, doma to nikdo rád nedělá, takže klidně radši mladého na dokrmení za míń, ať si ho zabijí doma sami.
amiš
napsal(a):
Je to masný mix, základ je kalifornský. Váhu nevím, jateční váha je na hranici středního a velkého. Manžel je pro zájemce převáží, ale dává je za tuto cenu, velké, rovnou na zabití, dává za 250, -Kč. Já nevím odkud jste, ale nám se králíci množí dobře a odbyt není, takže máme už jen pro sebe, popř. pro známé. Lidi by brali, ale jen zabitého a staženého, doma to nikdo rád nedělá, takže klidně radši mladého na dokrmení za míń, ať si ho zabijí doma sami.
Ptal jsem se na cenu, jen kvůli váze, nenapsala jste ani stáří králíků, každopádně si myslím, že váha vašich králíků nepřesáhne 3 kilo ž.v., takže si myslím, že cena je cca 90-100 kč za kilo. Jestli se pletu, tak mě opravte...já mám také zájemce, ale oni mají představu, že králík zabitý bude za cca 200 korun(to bych musel zabíjet ve 2,5-3 měsících? mám velká plemena), ale na druhou stranu, když vidí králíky, kteří váží zabití 2,5kilo a více, tak jsou spokojeni, samozřejmě, že je ale i cena vyšší...
Já porážím a prodávám dost králiků ročně a to za poměrně nízkou cenu,130 Kč/kg. Jsou různí zákazníci, jedni chtějí menšího a mladšího králika a jiní zase většího. Takže mám skoro pořád králiky od 3 do 5 měsíců stáří. Králik je s hlavou a droby od 1,50kg do 2,30 kg. To je v rozmezí od 200 do 300 Kč. Křížím střední masná plemena. Samozřejmě velké plemeno prodávat v takovéhle váze by bylo nerozumné, pro tuty králiky je ideální věk na porážku 5-6 měsíců kdy dosahují živé váhy čtyři až pět kilo. Ale znova podotýkám, že v tržním hospodářství je pouze na vás jakou si stanovíte cenu a jak si vážíte své práce. Zákazník se najde vždy, ale nemůžete čekat že jen tak z ničeho nic se tam někdo zastaví a bude chtít králika. Chce to tochu propagace a nestydět se i nabídnout. Jakmile si někdo koupí jednou rád se vrací a navíc občas i pomůže z propagací. Samozřejmě když máte kvalitní chov a navíc radši mají králika připraveného v kuchyňské úpravě, než aby neměly starosti se stahováním.