Vylézání třetího víčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2016 12:40
adicz

XXX.XXX.154.42

Dobrý den, mám králíčka (samičku zakrslého lvíčka) a chtěl bych poprosit o radu. Když se králíček drbe tak mu vylézá tzv. třetí víčko. Zvětší se a dokud se nepřestane drbat, tak zůstane venku. Jakmile se přestane drbat tak se víčko zmenšuje a zase zaleze. Veterinář říkal že při stresu nebo námaze je to normální. Prosím o radu a přidávám fotku když je víčko nafouklé.

11.7.2016 13:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Má problém.
(tedy, já jsem to nikdy neviděla)
U koček "třetí víčko" signalizuje problém.

11.7.2016 15:49
amiš

XXX.XXX.11.89

rapotacka11 napsal(a):
Má problém.
(tedy, já jsem to nikdy neviděla)
U koček "třetí víčko" signalizuje problém.

Ano, u koček ano, ale také jsem se s tím u králíků nikdy nesetkala. Nicméně, kdysi mému kocourovi takto vylézala třetí víčka a po odčervení to odeznělo. Nemůže mít vnitřní parazity?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2016 16:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jedná se o prolaps harderovy žlázy.

nic víc a nic míň.

léčí se to chirurgicky. potřebujete veterináře, který umí dělat králíky.

12.7.2016 21:03
olinek03

XXX.XXX.144.57

Jak sem tady četl ty komentáře tak tady někdo doporučuje skušeneho veterináře pro králíky, no jednoho znám podle ohlasů to s králíkáma umí. Ten veterinář je v Milovicích Okres Nymburk, je to vedle Lysé nad Labem a myslím si že to stojí za to. Našemu králíkovi zachránil život a já ho taky doporučuji. Nevím jetli je to pro vás hodně daleko ale stojí to za to.

A je to docela smutné tyhlety nemoci u králíčků. Ale když máte dobrého veterináře k dispozici tak se to hned vyřeší.
PS: Ten veterinář se jmenuje Pyšl.

12.7.2016 21:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

A ještě bude potřebovat plnou "kešenici .
Ta operace bude asi drahá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík