Dobrý den, mám králíčka (samičku zakrslého lvíčka) a chtěl bych poprosit o radu. Když se králíček drbe tak mu vylézá tzv. třetí víčko. Zvětší se a dokud se nepřestane drbat, tak zůstane venku. Jakmile se přestane drbat tak se víčko zmenšuje a zase zaleze. Veterinář říkal že při stresu nebo námaze je to normální. Prosím o radu a přidávám fotku když je víčko nafouklé.
rapotacka11
napsal(a):
Má problém.
(tedy, já jsem to nikdy neviděla)
U koček "třetí víčko" signalizuje problém.
Ano, u koček ano, ale také jsem se s tím u králíků nikdy nesetkala. Nicméně, kdysi mému kocourovi takto vylézala třetí víčka a po odčervení to odeznělo. Nemůže mít vnitřní parazity?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jedná se o prolaps harderovy žlázy.
nic víc a nic míň.
léčí se to chirurgicky. potřebujete veterináře, který umí dělat králíky.
Jak sem tady četl ty komentáře tak tady někdo doporučuje skušeneho veterináře pro králíky, no jednoho znám podle ohlasů to s králíkáma umí. Ten veterinář je v Milovicích Okres Nymburk, je to vedle Lysé nad Labem a myslím si že to stojí za to. Našemu králíkovi zachránil život a já ho taky doporučuji. Nevím jetli je to pro vás hodně daleko ale stojí to za to.
A je to docela smutné tyhlety nemoci u králíčků. Ale když máte dobrého veterináře k dispozici tak se to hned vyřeší.
PS: Ten veterinář se jmenuje Pyšl.