Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Símaa

14.7.2016 09:10
Símaa

XXX.XXX.174.67

Zdravím, mám poprvé králíky od února, takže jsem začátečník a ještě jsem neočkoval. Mám samce, dvě samice a 15 mladých ze 3 vrhů. Jak je nejlepší očkovat a jaká pro to platí pravidla? Předpokládám, že očkování proti myxo a moru seženu u veterináře, takže tam si zařídím nějaké "balení", kde bude více dávek. A jsou omezení ohledně např. březích nebo kojících samic a věku mladých? Nebo ještě něco, co bych jako začátečník měl vědět? Děkuji za rady ;).

Chovatel Lada

14.7.2016 09:29
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Símaa napsal(a):
Zdravím, mám poprvé králíky od února, takže jsem začátečník a ještě jsem neočkoval. Mám samce, dvě samice a 15 mladých ze 3 vrhů. Jak je nejlepší očkovat a jaká pro to platí pravidla? Předpokládám, že očkování proti myxo a moru seženu u veterináře, takže tam si zařídím nějaké "balení", kde bude více dávek. A jsou omezení ohledně např. březích nebo kojících samic a věku mladých? Nebo ještě něco, co bych jako začátečník měl vědět? Děkuji za rady ;).

Ze zákona očkovat musí veterinář, očkovat se má po 10 týdnu stáří mláďat...
Očkovat březí i kojící králice můžete...Informace k očkování najdete na stránkách
klubu Vss - Odborné příspěvky od - MVDr - Miloslava Martince

http://klubvss.cz/.

19.7.2016 17:12
velpap

XXX.XXX.219.38

Símaa napsal(a):

Asi se vám nevyplatí očkovat si králíky sám, to by jste musel mít větší množství, jedna šarže je 40 dávek a nedá se otevřená skladovat, lepší nechat pracovat veta. Jinak chovné kusy očkovat dvakrát do roka, dále souhlas s chovatelem Ladou.

19.7.2016 19:20
borax

XXX.XXX.91.21

Chovatel Lada napsal(a):
Ze zákona očkovat musí veterinář, očkovat se má po 10 týdnu stáří mláďat...
Očkovat březí i kojící králice můžete...Informace k očkování najdete na stránkách
klubu Vss - Odborné příspěvky od - MVDr - Miloslava Martince

http://klubvss.cz/.

O zákonech této země by se dalo dlouho debatovat!.
Očkování je tak "malá" věc!
Myslím, že očkovat si sám dle potřeby...
Jsem pak RATH, že mám zdravé králíky.
Ne nechci sem míchat politiku, ale je mi z toho ble, ble, ble

Símaa

19.7.2016 19:20
Símaa

XXX.XXX.174.67

Díky moc za radu. A ještě: Kolik si veterinář tak přibližně vezme za to, že mi naočkuje třeba 20 králíků?

19.7.2016 19:25
borax

XXX.XXX.91.21

Símaa napsal(a):
Díky moc za radu. A ještě: Kolik si veterinář tak přibližně vezme za to, že mi naočkuje třeba 20 králíků?

Je tržní ekonomika.
Dříve než k Vam přijde, domluvte se na ceně.
Je to kolem 15kč/ks ( mor+ myxomatoza ).

Chovatel Lada

19.7.2016 22:07
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

borax napsal(a):
O zákonech této země by se dalo dlouho debatovat!.
Očkování je tak "malá" věc!
Myslím, že očkovat si sám dle potřeby...
Jsem pak RATH, že mám zdravé králíky.
Ne nechci sem míchat politiku, ale je mi z toho ble, ble, ble

Než Vám odpovím, kdo za - to může...?

Přidejte reakci

Přidat smajlík