Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Prosím můžete mi poradi, mám králíčata 40 dní stará a hrozně od včera nafouklá, nic neodchází, jak to povolit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy už jste je odstavila od matky?
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Matka bohužel zemřela před dvěma dny, měla břicho jak kámen

Jestli už mají pilku na hřbetě a nežerou tak už nic moc s tím neuděláte.Nechte jim jen seno a vodu.Dnes těžko seženete nějaké léčivo.Asi se s nimi budete muset rozloučit.
Co jste jim dávala žrát?Tak malí králíčci musí mít lehkou potravu.
Králík neumírá, umírají lidé.králík pojde nebo zdechne.
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Ja lecivo mam a vubec pilku nemají, jen opravdu nafouklé to břicho a neodchází ty bobky. Jinak vypadají úplně v pořádku.

Zkuste je pustit ven a popohánějte je aby měli dost pohybu.Snad to zabere.U mě se to jednou podařilo.Pak ještě vzít tenkou hadičku jako je pro mimina a zkusit zavést.
To krmení prosím, co jste jim dávala?
Dobrý den, vaši králíci se potřebují po...t a to by mohlo zafungovat lidské projímadlo třeba Regulax přímo do tlamky.A taky jak zde bylo řečeno pohyb na větším prostoru a pořád popohánět.Nemusí přežít všichni, ale snad něco ano podle toho jak je to rozjeté.Pokud se vám je podaří vyprázdnit hodně se jim uleví a začnou se pohybovat víc sami bez vaší účasti.V této fázi bych jim dala třeba Hylac - probiotika, seno, voda, větvičky.At se zadaří.
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Moc diky, no dam jim to projimadlo jak to mam davkovat, jinak problem nemaj, stale zerou a cim dal vice nafouklejsi bricha.
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Tak bohuzel 2 umreli, k jidlu ted dostavaji jen seno a k piti vodu, stav stale pretrvava

A bude, bohužel.Stále nechcete napsat jak a čím jste krmila.
zitdanka
napsal(a):
Tak 1ml na kus, ale je divné že žěrou a přitom jsou nafouklí.V tomto stavu většinou nežerou.Pokud nebobkují je potřeba tomu pomoct jinak bude pozdě.Dejte vědět jak to dopadlo.
1 ml tekutiny je okolo 20 kapek. Doporučená dávka projímadla pro dospělého (Guttalax, Regulax) je 10 - 20 kapek a jak to s ním zacvičí. Když dáte malému králíkovi 20 kapek, tedy ten 1 ml, podle mě ho spolehlivě zabijete a chcípne v bolestech na roztržená střeva.
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Mrkev seno a smes pro kralicata, nic víc.
ovcezkopce
napsal(a):
1 ml tekutiny je okolo 20 kapek. Doporučená dávka projímadla pro dospělého (Guttalax, Regulax) je 10 - 20 kapek a jak to s ním zacvičí. Když dáte malému králíkovi 20 kapek, tedy ten 1 ml, podle mě ho spolehlivě zabijete a chcípne v bolestech na roztržená střeva.
Dospělého - myslím tím dospělého člověka.
Antikecalka

XXX.XXX.16.147
Směs pro králíky to je vlocky, granule, susena zelenina.
Dobrý den, kdybych to nevyzkoušela na mém králikovi tak to neporadím, ona je ted už každá rada drahá.Měla jsem jen jednoho největšího žrouta který byl první u krmítka a poslední odcházel.Brala jsem to jako zkoušku, pokud jeden padne svět se nezboří.Po mé podle vás hrůzné léčbě králík vyloučil rosol a ta úleva byla hned viditelná začal si všímat větviček a sena málo ale posun tam byl.Začala jsem podávat probiotika a za týden se stěhoval do kotce a velký žravec byl až do porážky a váhu měl stejnou jak ostatní. U mě šlo o jednoho micana tak jsem to zkusila a vyšlo to možná náhoda nebo střeva ocelová.Kdybych nic neudělala pošel by a i u mé samoléčby to mohlo dopadnout špatně ale nějaký úhyn je povolen, asi tak.

Ano, voda a seno je nejlepší, ale málo platné, když už má králík problém.Přestane žrát a přijímat vodu a nebo v úplně omezeném množství.Tak že, buď se jim musí pomoci násilím a přežijí a nebo padnou.Ono je to už potom úplně jedno, ale něco pro záchranu se zkusit musí.
Antikecalka

XXX.XXX.211.197
Diky.
Antikecalka
napsal(a):
Moc diky, no dam jim to projimadlo jak to mam davkovat, jinak problem nemaj, stale zerou a cim dal vice nafouklejsi bricha.
Odoberte im krmivo, nechajte len vodu na liter lyžičku čajovú (cca) octu - hladovka jedeň deň nezabije, a ten pohyb, ako spomínali viacerí vyššie.

Já co vím tak můj manžel v případě že zjistí nějaký problém s trávením, tak je oddělí a krmí jenom senem, slámou a granulema s nějakým lěčivem. Do vody dáváme acidomid. Ten dáváme také slepicím. Kupujeme to ve zverimexu, pro slepice je jiný než pro králiky.
Antikecalka
napsal(a):
Směs pro králíky to je vlocky, granule, susena zelenina.
To není směs ale placaní pate přes devate. Proč davate oves a sušenou zeleninu, když už mají granule. To je směs. Kde mate seno. Když zjistíte že jsou kralici nafouklí musíte okamžitě vysadit veškere jadro a musí byt na dietě. Pokud jsou nafouklí s velkou pravděpodobnosti počítej že něco pojde.
Kolik davate těch granulí ? většínnou to je zpusobene překrmovaním kraliku. Jestli uhyne samice musíte ubrat na krmení, jelikož kraličata přejdou na pevnou stravu a to ze dne na den..Too je velka rana pro střevní mikrofloru.