Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

juzek

21.7.2016 15:39
juzek

XXX.XXX.131.36

Dobrý deň, potreboval by som radu. Dnes som spozoroval v uchu samici nejaké chrasty. Neviem, čo to presne znamená, a tak by som bol rád, ak by ste mi vedeli poradiť.
Vopred ďakujem za odpoveď.

21.7.2016 16:06
jardagin

XXX.XXX.167.9

juzek napsal(a):
Dobrý deň, potreboval by som radu. Dnes som spozoroval v uchu samici nejaké chrasty. Neviem, čo to presne znamená, a tak by som bol rád, ak by ste mi vedeli poradiť.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Vyděl bych to na svrab a to dost rozjety. Ty kraliky kontrolujete jak často. Vykašlete se na to a nechovejte ten kralik trpí a to dost dlouho. Měl by jste se stydět.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2016 16:59

Arpalid a to hned.Koupit v lékárni.

21.7.2016 18:00
borax

XXX.XXX.91.21

Chudák králík.
Zajeďte s ním k veterináři.
Píchne mu za 50 kč injekci proti parazitům.A pak ten Arpalit spray- cca 100 kč.

21.7.2016 18:18
jardagin

XXX.XXX.167.9

jardagin napsal(a):
Vyděl bych to na svrab a to dost rozjety. Ty kraliky kontrolujete jak často. Vykašlete se na to a nechovejte ten kralik trpí a to dost dlouho. Měl by jste se stydět.

Omluva, za Viděl.

juzek

21.7.2016 23:06
juzek

XXX.XXX.131.36

Som začiatočnik a toho kralika som nedavno kupil.

22.7.2016 10:11
migeic

XXX.XXX.222.254

Stačí když vnitřek ucha zatřete i stolním olejem.

22.7.2016 10:19

Tak to je fakt hloupost, olejem by to trvalo dlouho.Použít arpalit a za 3 dny má ucho zdravé a nemusí se nic natírat a ani k vetovi se nemusí.90kč už nikoho nezabije, nehledě na to, že tento chovatel bude mít doma problém dost dlouho..
Jen mi není jasné že si toho nevšiml dřív, taková hrůza v uších.Nad tím se rozum zastaví.
Když dovezu cizí králíky, tím více je hlídám ne?
Právě začátečník by si měl přečíst články o králíkách a jejich nemocech a pak začínat s chovem.Jen že to ne, napřed se natahají králíci domů s tím že to nějak dopadne a pak se teprve hledá nějaké info o chovu na diskuzi.

22.7.2016 11:54
majomajo

XXX.XXX.234.29

Kúpte neostomosan.

juzek

22.7.2016 12:58
juzek

XXX.XXX.131.36

Ďakujem za odpoveďe a naražky.

22.7.2016 13:02

Jestli narážíte na můj příspěvek tak to jen aby jste se příště věděl co máte dělat.Tím se vyvarujete dalším problémům.On totiž chov králíků v dnešní době není zase tak jednoduchý jak se na první pohled zdá, víme?

juzek

22.7.2016 14:59
juzek

XXX.XXX.131.36

Navaš prispevok nenaražam a ďakujem za rady dufam že kralik bude v poriadku.

22.7.2016 15:23

Bude v pořádku, není to na úhyn, ale musíte okamžitě zahájit léčbu aby netrpěl.

22.7.2016 17:01
jardagin

XXX.XXX.167.9

Přesně jak vam píše faltuška.Olej vam to nevylečí a nezníčí ho uplně a neomostosan se používa ve stajích na mouchy. Faltuška vam radí dobře.

22.7.2016 17:04
jardagin

XXX.XXX.167.9

juzek napsal(a):
Ďakujem za odpoveďe a naražky.

Naražky myslíte mne, tak se omlouvam, nemohl jsem tušit že jste koupil kralika v takovem stavu.

22.7.2016 21:58
majomajo

XXX.XXX.234.29

Neostomosan je aj na svrab nie iba proti muchám.

22.7.2016 22:02
jardagin

XXX.XXX.167.9

majomajo napsal(a):
Neostomosan je aj na svrab nie iba proti muchám.

Zítra si to přečtu. Ja to používam jen na mouchy a nikdy mne nenapadlo že by to šlo i na svrab.Jern to je dobry driak. Proč používat tohle když je na to určen arpalit.

juzek

22.7.2016 23:42
juzek

XXX.XXX.131.36

Mal som doma taky sprej tak som jej to postriekal a tie chrasty už zišli. Takze uz sa to lieči.

juzek

22.7.2016 23:46
juzek

XXX.XXX.131.36

Kupil som už aj Neostomosan tak zajtra to tym vystriekam.

23.7.2016 08:55
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Vykašlete se na nějaké mazání olejem, stříkání sprejů a podobné blbosti. Zavolejte veta (nebo pokud máte jen jednoho králíka, dejte ho do krabice a zajeďte do ordinace), nechte píchnout Ivomec a máte klid!
Tyhle babské rady typu "natírejte olejem" apod. už jsou dááávno minulost

23.7.2016 09:06

S olejem nesouhlasím, ale Arpalit není babská rada prosím.Nemusím nikam tahat králíka.Arpalit je prosím na 100%.Tím že 2x denně stříkne do ucha zabere podstatně méně času jak jet někam na veterinu.Za 3 dny i méně má klid, podle rozsahu postižení.
Madam, arpalit určitě blbost není a na víc ho má doma stále po ruce, kdyby se mu zase něco objevilo.Pokud to chytne v začátku tak aplikuje 2 a taky je klid.

23.7.2016 09:49
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Madam, jistěže to zabere "méně času", otázkou je, jak je to taky pro to zvíře příjemné, zda jedna injekce nebo ho dvakrát denně tři (i více) dní "trápit" stříkáním do uší. Nehledě na skutečnost, že za měsíc to může mít znova.
Zeptejte se veterináře, nebudu se tu s vámi zase dohadovat.

23.7.2016 09:56

Asi před dvěma lety jsem to u jednoho králíka měla taky a od té doby jsem Arpalit nepotřebovala.
Já to nikomu nevnucuji.Je na každém jak se rozhodne sám.Napsala jsem pouze moji zkušenost.Dohadovat se určitě s nikým nemíním.smajlík

23.7.2016 10:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ano, já jsem to kdysi taky zkoušela (měla jsem to u jedné samice, byť ne v tak velkém rozsahu jako na úvodních fotkách, spíš mě na to upozornilo, že samice třepe hlavou a "něco" jí vadí). Vím, jak vyváděla, když jsem jí chtěla stříkat do uší (to ostatně nejásá žádné zvíře, ať je to pes nebo kůň, spreje prostě nejsou jejich oblíbená věc..)
Pak jsem si řekla o Ivomec a od té doby byl klid. Píchnutí králík skoro nezaregistroval (soudím podle toho, že ani necukl) a já ho nemusela trápit stříkáním sprejů.
No, záleží na vkusu každého soudruha Ať si každý léčí, jak uzná za vhodné.

23.7.2016 22:55
sašaa

XXX.XXX.7.70

Jaké stříkání několikrát za den? Stříkne se Arpalit jednou, za 7-10 dní se to zopakuje (to už budou uši čisté) a je po svrabu. Faltuška radí dobře, Ivomec neuškodí, ale je to zbytečné. Arpalitem stříknete jednou, za zhruba týden zopakujete a je pokoj.

24.7.2016 00:40
jardagin

XXX.XXX.167.9

xchipsy napsal(a):
Madam, jistěže to zabere "méně času", otázkou je, jak je to taky pro to zvíře příjemné, zda jedna injekce nebo ho dvakrát denně tři (i více) dní "trápit" stříkáním do uší. Nehledě na skutečnost, že za měsíc to může mít znova.

Arpalit je k tomu přímo určen to že vy nevíte takovou to zakladní věc svědčí o tom že o kralicích nic nevíte.

24.7.2016 00:42
jardagin

XXX.XXX.167.9

xchipsy napsal(a):

Vet. o kralicích ví kulo.

24.7.2016 06:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

jardagin napsal(a):
Arpalit je k tomu přímo určen to že vy nevíte takovou to zakladní věc svědčí o tom že o kralicích nic nevíte.

A jéje, tady už je někdo očividně hooodně zaujatý, to je za tu "kritiku" hyly, co?
No a jinak očividně takovou základní věc nevíte vy, protože Arpalit primárně NENÍ indikován na ty druhy roztočů, kteří svrab u králíka způsobují Takže by to chtělo nejprve o tom trochu něco vědět a pak dělat machra.
Jo a to že VY máte veta, který o králících ví kulo je váš problém, já mám veterináře, který zvířatům rozumí. Nebudu si volat a platit doktora, který zná králíka jen na talíři. Ale to je každého věc, jakému lékaři svěří svá zvířata...

24.7.2016 21:45
petruk

XXX.XXX.52.146

Také používám Arpalit-Neo a mám ho v poličce u králíkú stále po ruce.
Naštěstí jsem ho nemusel mockrát použít.Je ale vhodný a účinný jak třeba
na dravčíka tak i na ušní svrab(Prosoptidae), jejichž roztoči parazitují na povrchu
kůže oproti třeba zákožce svrabové jejíž ektoparaziti žijí v kůži.

Arpalit je ale potřeba použít alespoň 2x týdně po dobu jednoho měsíce.
Zmiňovaný olej roztoče ušního svrabu nezničí, může je přidusit ale pomůže
k odstranění-vyloupání strupů.

24.7.2016 21:53

xchipsy napsal(a):
A jéje, tady už je někdo očividně hooodně zaujatý, to je za tu "kritiku" hyly, co?
No a jinak očividně takovou základní věc nevíte vy, protože Arpalit primárně NENÍ indikován na ty druhy roztočů, kteří svrab u králíka způsobují Takže by to chtělo nejprve o tom trochu něco vědět a pak dělat machra.
Jo a to že VY máte veta, který o králících ví kulo je váš problém, já mám veterináře, který zvířatům rozumí. Nebudu si volat a platit doktora, který zná králíka jen na talíři. Ale to je každého věc, jakému lékaři svěří svá zvířata...

Arpalit není indikován na léčbu králíčího svrabu.

Ale to Ivomec taky ne:D

Takže pokud jedete podle příbalových letáků, je králičí svrab neléčitelný.

24.7.2016 21:59
jardagin

XXX.XXX.167.9

xchipsy napsal(a):

Ale prd. S hylou to nema nic společne

24.7.2016 22:03
jardagin

XXX.XXX.167.9

xchipsy napsal(a):

Machra nedělam a o kralicích toho vím dost, to vše na vaše blbe řeči No ja mam vet ktery ví ale hodně jich neví vubec nic a ja nic takoveho nepsal byl to myšleno všeobecně, jen blbě překrucujete.

24.7.2016 22:20
petruk

XXX.XXX.52.146

jardagin napsal(a):
Vet. o kralicích ví kulo.

Taky si myslím že zkušený, ale opravdu zkušený chovatel králíků
toho o tomto chovu ví víc jak 80% vetů. Jednak i proto, že jedni se
zabývají velkochovem velkých hosp. zvířat a ve vet. ambulancích je
to zase většinou pes a kočka.

25.7.2016 11:15
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Arpalit není indikován na léčbu králíčího svrabu.

Ale to Ivomec taky ne:D

Takže pokud jedete podle příbalových letáků, je králičí svrab neléčitelný.

Nemluvím o rozdělování na "králičí" a nekráličí, ale o DRUZÍCH parazita.

25.7.2016 11:17

xchipsy napsal(a):
Nemluvím o rozdělování na "králičí" a nekráličí, ale o DRUZÍCH parazita.

No?

A arpalit nebo ivomec jsou snad indikované pro léčbu DRUHU Psoroptes cuniculi?

25.7.2016 13:51
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No?

A arpalit nebo ivomec jsou snad indikované pro léčbu DRUHU Psoroptes cuniculi?

Sama moc dobře víte, že jestliže oficiálně je Ivomec určen pro skot, ovce a prasata, pak logicky v těch vašich letácích P.cuniculi nenajdete. Pakliže je ale ÚČINNÝ proti původcům svrabu u výše jmenovaných, je malá pravděpodobnost, že by nebyl i proti tomu "králičímu"

A jinak mi nezbývá než zopakovat poslední větu svého příspěvku z 23.7.: "No, záleží na vkusu každého soudruha Ať si každý léčí, jak uzná za vhodné."

28.8.2016 10:06
Moji Králíci

XXX.XXX.205.156

Tak to je fakt hloupost, olejem by to trvalo dlouho.Použít arpalit a za 3 dny má ucho zdravé a nemusí se nic natírat a ani k vetovi se nemusí.90kč už nikoho nezabije, nehledě na to, že tento chovatel bude mít doma problém dost dlouho..
Jen mi není jasné že si toho nevšiml dřív, taková hrůza v uších.Nad tím se rozum zastaví.
Když dovezu cizí králíky, tím více je hlídám ne?
Právě začátečník by si měl přečíst články o králíkách a jejich nemocech a pak začínat s chovem.Jen že to ne, napřed se natahají králíci domů s tím že to nějak dopadne a pak se teprve hledá nějaké info o chovu na diskuzi.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli arpalit se dá použít také jako prevence proti svrabu.

28.8.2016 10:34

To ne, proč by jste jim měl něco rvát do uší když to není potřeba.To je to samé jako by jste jim dával antibiotika proti kokcidioze když jsou králíci zdraví.při každém krmení jen tak zběžně kouknu králíkům na uši, kdyby se něco objevili tak stačí trochu šplíchnout a je klid.
Jako prevenci používejte bylinky na kokci, ale ne do uší rvát něco zbytečně.

28.8.2016 17:43
Moji Králíci

XXX.XXX.205.156

To ne, proč by jste jim měl něco rvát do uší když to není potřeba.To je to samé jako by jste jim dával antibiotika proti kokcidioze když jsou králíci zdraví.při každém krmení jen tak zběžně kouknu králíkům na uši, kdyby se něco objevili tak stačí trochu šplíchnout a je klid.
Jako prevenci používejte bylinky na kokci, ale ne do uší rvát něco zbytečně.

Děkuji.

28.8.2016 23:52
PavelV

XXX.XXX.132.193

Jednu za uši a příště nekupovat na téhle výstavě, ale přímo u slušného chovatele.
Metoda uříznout hlavu u nemocného poštovního holuba a malíková hrana u nemocného králíka se mi velmi osvědčila. Žádný nemarodil dvakrát.
Drsné ale účinné, zkušenosti za 57 let chovatelství, ale letos končím. Ještě 26 králíků vyléčím malíkovou hranou a budu čekat na tu tetku s kosou.
Pavel.

Ne-chovatel

28.8.2016 23:54
Ne-chovatel

XXX.XXX.219.211

No a na toho roztoče co způsobuje králíkům svrab síra nezabírá? Jakou koncentraci sulky, či jakého roztoku obsahujícího síru, máte kdo vyzkoušenou?

29.8.2016 06:38

Ne skutečně nemám vyzkoušenou koncentraci sulky na králíkách. Sulka je sirnatý postřk na stromy a já skutečně nechápu smysl týrání králíků podobnými pokusy. Arpalit je sice také postřik, ale určený na zvířata a účinná koncentrace je zde vyzkoušená odborníky.
Podobné pokusy hraničí s týráním zvířat a ráda bych vás upozornila, že to je v České republice trestný čin.

Ne-chovatel

29.8.2016 07:54
Ne-chovatel

XXX.XXX.233.201

Králikáři vy jste všichni padlí na hlavu.

Roztoč který způsobuje svrab u lidí se léčí sírou běžně, stejně tak je tomu i u jiných zvířat i když ne vždy jde o stejného roztoče. Husám se běžně patlá těsně vedle očí a je to asi nejlepší i nejrychlejší způsob léčby a tedy i "nejméně týrající" (zvířeti se viditelně okamžitě uleví a začne se hojit).

Přípravek může být jeho výrobcem (či tím kdo ho namíchal) určený na co chce, důležité je jeho složení.

Ne-chovatel

29.8.2016 09:19
Ne-chovatel

XXX.XXX.225.89

Jinak jsem ještě měl asi dodat, že arpalit hubí toho roztoče díky permethrinu, tedy teoreticky by mohlo jít použít i jiný přípravek obsahující tuto látku. Síra a permethrin jsou osvědčené způsoby boje.

Teď ještě záleží na tom všem ostatním...

Proč se lidé nepřestříknou arpalitem? Může to králíka dráždit (jde o vodný roztok polysulfidu vápenatého)? Mohu změnit látku, aplikaci,... v souvislosti s opuštěním prostředí? Co bude horší když si to našudlá do očí? A tak dále, a tak podobně. Zkušenost je to co je třeba a co vám tu schází ve všech směrech i když si myslíte že ne.
Kdejaký chovatel králíků v mém okolí by byl z tohoto webu na haluzi. Používají mnohdy a v určitých záležitostech jiné postupy, které jim fungují i když mají mylnou předstvu o problému i o mechanismu účinku. S vaším přístup tady by jste spíše vy ty lidi přiměly myslet jinak, než byste se od nich nechali inspirovat a převzaly to co jim funguje. Vlastní úsudek, snahu pozrovat, nedejbože se dělit o zkušenosti, to v lidech zabíjíte. Opravdu byste měli zvážit vyšší procento toxinů v králičím mase a zda ho nekonzumujete již v příliš velkém množství a dlouhodobě.

29.8.2016 09:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.232

Ne.
Nekonzumujeme.
Nic takového totiž nepoužíváme.
Máme zvířata v pořádku.
Máme jich jen tolik, na kolik stačíme.

Ne-chovatel

29.8.2016 10:17
Ne-chovatel

XXX.XXX.6.72

Když už jsem vložil dotaz (na tu zkušenost), tak sdělím i pár dalších zajímavostí (co jsem našel na Wikipedii a jinde).

Klasicky u fretky, lišky, kočky, psa je svrab (ušní) způsoben roztočem Otodectes cynotis (strupovka ušní). U králíků může parazitovat jiný roztoč, Prosoptes cuniculi. Důležité je, že jde o roztoče z čeledi Prosoptidae. I u jiných zvířat (včetně uvedených) mohou parazitovat jiní roztoči, i zcela jiných čeledí.

Jsou příbuzní zákoéžkám, narozdíl od nich však neparazitují v kůži, ale na jejím povrchu. Nezpůsobují tedy tloustnutí kůže, ale tvorbu strupů. Parazit se živí odloupanými buňkami pokožky, nesaje krev. Vývojový cyklus (generace) samice je asi tři týdny, samce snad dva. Dospělý roztoč je pohyblivý a jistou dobu může přežít bez hostitele (na klasickou zákožku svrabovou, svrab lidský, se doporučuje na týden změnit prostředí, tři dny bez hostitele by přitom snad mělo stačit.

Opravdu by mohl být permethrin vhodnější.

Někde jsem narazil na to že většinou lze použít i běžné přípravky proti blechám a vyrábějí se i spot-on (u koček ano, ale ten má většinou speciální složení a je určen hned na několik parazitů). na to, zda funguje fipronil jsem nenarazil (nebo přehlédl) a systematicky to hledat nehodlám.

Co se mne týká, doporučil bych při problémech vyzkoušet ještě čistý neem-ový olej. Je to osvědčené mnoho účelové antiparazitikum, myslím jsem tím kdysi kočce pomohl se vypořádat s něčím podobným na vnější straně uší (to zvíře si musí odolnost vybudovat samo a většinou i vybuduje, oslabení jedinci, stresovaní, špatně živení, mladí mohou být prostě vnímavější).
Takové se vyrábějí i spot-on (levnější než chemické přípravky, stále dost předražené, ale obsahují prostě to vehikulum které vám i když máte celou lahvičku oleje a levně schází pro dokonalou aplikaci) akorát nevím zda by došlo bez zásahu člověka k rozšíření i na kůži uvnitř ucha králíka.

29.8.2016 11:56
jardagin

XXX.XXX.167.9

Ne-chovatel napsal(a):
No a na toho roztoče co způsobuje králíkům svrab síra nezabírá? Jakou koncentraci sulky, či jakého roztoku obsahujícího síru, máte kdo vyzkoušenou?

Ja osobně to nemam vyzkoušene.Síru jsem používal k dezinfekci hnízd proti stafylokokum. Zadny postřik ale v prašku.

29.8.2016 21:05

Ne-chovatel napsal(a):
Králikáři vy jste všichni padlí na hlavu.

Roztoč který způsobuje svrab u lidí se léčí sírou běžně, stejně tak je tomu i u jiných zvířat i když ne vždy jde o stejného roztoče. Husám se běžně patlá těsně vedle očí a je to asi nejlepší i nejrychlejší způsob léčby a tedy i "nejméně týrající" (zvířeti se viditelně okamžitě uleví a začne se hojit).

Přípravek může být jeho výrobcem (či tím kdo ho namíchal) určený na co chce, důležité je jeho složení.

Pane, vy zjevně nejste chovatel a ani byste jím být neměl. Naprosto nechápu, proč bych měla používat sulku na léčbu svrabu u králíků. Ano síra skutečně je účinná na svrab, ale nevíte koncentraci jakou můžete, jak vy říkáte králíkovi do ucha napatlat a nepoškodit mu kůži. Laskavě si přečtěte příbalový leták u sulky, možnost poleptání kůže tam je. Potom co jste tu barvitě popsal jak jste nechal sežrat nemocné zvíře zaživa larvami, je vidět že jste klidně podobných experimentů schopen. Jen doufám že až vaši králíci svrab chytí tak tu nebudete popisovat lití sulky v různých koncentracích do jejich uší a co to s nimi dělá.
Arplit je cenově srovnatelný se sulkou a na svrab spolehlivě zabírá, králíkům neublíží.

29.8.2016 21:20
borax

XXX.XXX.91.21

jardagin napsal(a):
Ja osobně to nemam vyzkoušene.Síru jsem používal k dezinfekci hnízd proti stafylokokum. Zadny postřik ale v prašku.

Jardo snad streptokokům ne?
Je to problém vysoké vlhkosti hnízda ( ve velkochovech ) ?
Ja jsem to v králíkárně ještě neviděl.
Přes to..kde se dá prášková síra koupit? Jen ze zvědavosti...

29.8.2016 21:26
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Už jsem viděla, slyšela a zažila spoustu věcí, ale toto tu začíná mít sakra navrch Existuje spousta "lidových" receptů a přípravků na kde co, ale lít zvířeti do ucha hnojivo/fungicid, to už je fakt moc Sulku používáme každý rok, ovšem pouze na moření česnekové sadby, jako postřik révy před rašením a jako hnojivo. Až bude mít králík plíseň, tak ho postříkáte Dithanem? Když už je původce svrabu "zviřátko", proč rovnou nepoužijete nějaký insekticid? Třeba takový Reldan má fakt grády. Zaručeně pochcípou paraziti no a i ten králík

30.8.2016 08:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

borax napsal(a):

Osobně používám Stalosan F (nemám ho doma ani tak kvůli králíkům, jako k prasatům) a myslím si, že je to rozhodně šetrnější - a účinná! - varianta, nejen proto, že je určen k použití ZA přítomnosti zvířat. Má nejen funkci desikační (tj. vysušuje), ale rovněž dezinfikuje (likviduje plísně, koli bakterie a řadu dalších) a v neposlední řadě likviduje larvy much a další parazity. Používám vždy po vykydání kotce, stačí poprášit podlahu a dát novou podestýlku
Pro mnohé bude asi nevýhodou cena, ale v propočtu, jak dlouho vydrží běžnému chovateli 25ti kilový pytel to není žádná likvidační suma

30.8.2016 10:05

Stalosan F,8 kg se dá koupit za 305.- + poštovné.
Nebo zde s dopravou zdarma :
http://www.profarm.cz/prodej/Stalosan-F15-kg za 554, -.

30.8.2016 10:17
xchipsy

XXX.XXX.142.1

305 bez daně. Takže 370. Oprava k předešlému příspěvku - má být 15ti kilový (ne 25) pytel Ten stojí +- 570. Takže se určitě vyplatí víc než ten kyblík Podobně cenově vychází i Mistral (toho už je oněch 25 kilo ale krom toho, že desikuje o něco lépe než Stalosan jsem z něj zrovna dvakrát nadšená nebyla a to kvůli tomu, že díky těm silicím má dost výrazný - a celkem nepříjemný - pach, takový do citrónova, první, co mě po otevření pytle napadlo bylo "záchodová dezinfekce" Nejlepší, co jsem vyzkoušela (u prasat), je přípravek firmy Sano (SanoSan®), ale pokud nejste velkochov (nebo nemáte patřičné kontakty), je téměř nemožné ho sehnat.

30.8.2016 16:18
jardagin

XXX.XXX.167.9

borax napsal(a):

Je to tak jak jsem napsal. No budte rad že jste to ještě neviděl.Cca 500 mladych jsem odepsal. Ja si to zpusobil sam, nakupem nekvalitní slamy před několika lety a od te doby používam hobliny a mistral.
Na začatku to vypada jako škrabanec od samice a postupně se dělají hnisava ložiska.
Da se sehnat na netu.

30.8.2016 17:47
borax

XXX.XXX.91.21

Tak to by mne trefil šlak!
Seno mám vlastní a slámu rovnou od kombajnu.
No ale při velkém množství se to samozřejmě musí nakoupit
Tak letošní sláma je i tak hnusna.Obilí leželo na zemi .

Přidejte reakci

Přidat smajlík