Úmrtí zapuštěné samice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2016 08:50
Zorka6

XXX.XXX.76.22

Dobrý den,
dnes mi zemřela zapuštěná samice cca týden před plánovaným porodem. Hnízdo si začala již stavět a neprojevovala žádné příznaky nemoci. Krmím senem, granulemi, ječmen a chlebem. Do vody přidávám ocet. Nevíte, čím by to mohlo být?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2016 09:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

To opravdu chcete, aby vám někdo udělal pitvu na dálku?

může to být asi tisíc různých věcí.

2.8.2016 09:48
Zorka6

XXX.XXX.76.22

Dobrý den,
je mi jasné, že příčin může být mnoho. Jen mě zajímalo, jestli někdo nemá podobnou zkušenost.
Přeji krásný den

2.8.2016 10:14
xchipsy

XXX.XXX.142.1

"Podobnou" zkušenost může mít třeba padesát chovatelů a u každého se mohlo jednat o jiný problém. Dovezte ji k veterináři a zeptejte se tam, přes net vám nikdo závěr nenapíše, protože do ní nevidí.

2.8.2016 10:46
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Zorka6 napsal(a):
Dobrý den,
dnes mi zemřela zapuštěná samice cca týden před plánovaným porodem. Hnízdo si začala již stavět a neprojevovala žádné příznaky nemoci. Krmím senem, granulemi, ječmen a chlebem. Do vody přidávám ocet. Nevíte, čím by to mohlo být?
Děkuji.

Proč tedy zapouštíte samice, když jsou takové vysoké teploty?Každým rokem si tady spousta rádoby chovatelů stěžuje na stejný případy ohledně úmrtí březích samic v období největších veder a stejně se to opakuje taktéž. Raději si nechám více chovných samic a udělám jen 2 vrhy do roka a v největších parných dnech je nechám odpočinout na další plemenitbu...Každý si podrží 1-2 samice a potom chce nejraději 3-5 vrhů v roce a nejlépe 8-10 mladých...Myslíte si, že pro samici je to vhodné v těchto letních parných dnech odchovat mladé?Zamyslete se na tím...neberte to jako urážku na vaší osobu...Hloupost, připustit samici byla ve vás, nikoliv v samici...

Covatel Lada

2.8.2016 12:09
Covatel Lada

XXX.XXX.97.68

Zorka6 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

To se stává že samice před plánovaným porodem chcípne,
včera se mě okotila Bu a má 10 kousků mladých, dneska
dostala dávku 1 ml fernetu na střevní zažívání. U vás to mohlo
zpusobit překrmením, ten chleba nedávejte samicím, může to
v nich dělat neplechu...
Chovatel Lada.

2.8.2016 12:13
Zorka6

XXX.XXX.76.22

Dobrý den,
chápu. Díky za Váš názor :).

2.8.2016 17:16
kosta

XXX.XXX.114.1

Já bych nedávala ke granulím chleba ani ječmen.Granule obsahují všechno co králík potřebuje.
Kupuji pro březí a kojící samice. Dávám k tomu seno a vodu a pohoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík