Granulované seno a vojtěška - krmná dávka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2016 07:52
mesič

XXX.XXX.129.58

Dobrý den,

na stránkách levne-line.cz jsem si objednala granulované seno, granulovanou vojtěšku, ovesné vločky a müsli pro koně. Toto míchám cca v poměru 2:1:2:1. a dávám odstaveným králíkům i samici s mladými. Chovnému samci tuto směs míchám na 1 díl směsi dám 2 díly granulovaného sena. Na přilepšenou dávám trochu kukuřice, cca 3x týdně tráva a 3x týdně kousek mrkve nebo řepy. Tvrdý chléb spíš jako pamlsek tak 1x za 14 dní. Prosím o radu, zda je poměr jednotlivých částí ok a kolik této směsi dávat. Já dávám misku o průměru cca 10 cm plnou ráno a večer na 2 kusy ve věku 4 měsíce. V 90% případů je miska vyžraná, kolem poledne tam zůstává pár granulí z vojtěšky, ale do večerního krmení je vše pryč a králíci se k misce hrnou. Tak nevím, zda nemám dávat větší množství?
Nemají žádné zažívací potíže. Ještě bych chtěla přidávat ječmen, ten nám ale došel, tak jsme přešli na ovesné vločky, ale za pár dní ho budu mít k dispozici, tak postupně zase zařadím.
Nemohu posoudit, jak efektivní je výkrm, jelikož odstavené králíky jsem cca 1 měsíc krmila ještě s klasickým senem, tuto směs dávám necelý měsíc. Máme letos problém s dovozem a uskladnění sena, tak jsme se rozhodli zkusit granule. Vyjdou sice dráž, ale zas tam člověk neplatí dopravu. Jaký je váš názor? Děkuji.

Chovatel Lada

3.8.2016 08:03
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

To je jak z pohádky - jak pejsek s kočičkou pekli k svátku dort...

Přidejte reakci

Přidat smajlík