Síma224

XXX.XXX.174.67
Zdravím, mám samici kalifornského králíka, která mi už letos dvakrát vrhla a rád bych jí teď nechal připustit potřetí. Někde jsem ale četl, že je úspěšnost připouštění v tomto ročním období již nižší. Je to pravda? Už více než týden se u samice snažím vyvolat říji (celer, výměna kotce se samcem) a zatím bezvýsledně. Nějaké rady, jak na to? Děkuji.
Skúste dlhší svetelný režim - nechajte jej svietiť v priestoroch (samozrejme - nie do očí) aj cez noc - jednu noc, alebo pomocou časového spínača nejaké 2 - 3 noci nech sa jej rozosvieti v priestoroch už nad ránom - o cca 2.00 hod.
Môže pomôcť aj na pár dní znížená dávka jadra o polovicu, a potom na dva dni maximálna dávka + nejaká zelenina.
V kombinácii s upraveným svetelným režimom by to mohlo naštartovať ruju. Ak nie je nejako pretučnelá.
fbtc

XXX.XXX.219.47
Nikdy jsem takovýhle blnosti neřešil. Zkrátka samici jsem odstavil nechal nějaký čas odpočinout. Krmil jen voda, seno, tráva, a po nějaké době jsem ji dal k samci a jednoduše byla připuštěná. A jestli je ted vhodné období? proč by nebylo jen to chce když bude mít samice před kocením dát hodně vody a třeba rozprašovačem vlhčit kotec jinak nevím co pořát řešíte.