Připouštení na konci srpna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Síma224

23.8.2016 15:49
Síma224

XXX.XXX.174.67

Zdravím, mám samici kalifornského králíka, která mi už letos dvakrát vrhla a rád bych jí teď nechal připustit potřetí. Někde jsem ale četl, že je úspěšnost připouštění v tomto ročním období již nižší. Je to pravda? Už více než týden se u samice snažím vyvolat říji (celer, výměna kotce se samcem) a zatím bezvýsledně. Nějaké rady, jak na to? Děkuji.

23.8.2016 17:46
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Skúste dlhší svetelný režim - nechajte jej svietiť v priestoroch (samozrejme - nie do očí) aj cez noc - jednu noc, alebo pomocou časového spínača nejaké 2 - 3 noci nech sa jej rozosvieti v priestoroch už nad ránom - o cca 2.00 hod.

Môže pomôcť aj na pár dní znížená dávka jadra o polovicu, a potom na dva dni maximálna dávka + nejaká zelenina.

V kombinácii s upraveným svetelným režimom by to mohlo naštartovať ruju. Ak nie je nejako pretučnelá.

fbtc

26.8.2016 11:35
fbtc

XXX.XXX.219.47

Nikdy jsem takovýhle blnosti neřešil. Zkrátka samici jsem odstavil nechal nějaký čas odpočinout. Krmil jen voda, seno, tráva, a po nějaké době jsem ji dal k samci a jednoduše byla připuštěná. A jestli je ted vhodné období? proč by nebylo jen to chce když bude mít samice před kocením dát hodně vody a třeba rozprašovačem vlhčit kotec jinak nevím co pořát řešíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík