Jano555

XXX.XXX.148.187
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať že ak očkujem králiky tak možem použiť jednu ihlu alebo každému králikovy zvlášť?
Jano555

XXX.XXX.148.187
Ok dakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Očkuji všechny svoje králíky jednou jehlou a nikdy jsem neměla žádný problém.Očkováním pod kůži či průpichem ucha je možnost nákazy minimální.Byla by větší pravděpodobnost přenesení nákazy rukama než jehlou.
Jano555

XXX.XXX.148.187
Dakujem za rady budem ockovat tou jednou.
Jano555

XXX.XXX.89.238
Očkovaciu látku nájdete v lekárni.
Neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás som normálne prišiel aj so ženou do lekárne a ešte som sa aj pýtal akú vakcínu mám použiť a čo by mi pani doporučila. Dozvedel som sa aj že na pasteuleru si musím vakcínu zajednať že tú nedržia a ako mám postupovať pri očkovaní a ostatné info.
NAkúpil som vakcíny proti moru a myxomatoze, striekačku a injekcie a nejaké veci ešte na výživu a niečo pre psov a mačky a zaplatil. Nikto nechcel žiadne recepty ani sa ma nepýtali či som nejaký vet ani nič.
Dokonca som tam bol v montérkach lebo som mal ešte niečo rozrobené a iba som odbehol.
Takže kde je pravda?
Králiky mám zaočkované a všetko je v "cajku".
mikimajky
napsal(a):
Neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás som normálne prišiel aj so ženou do lekárne a ešte som sa aj pýtal akú vakcínu mám použiť a čo by mi pani doporučila. Dozvedel som sa aj že na pasteuleru si musím vakcínu zajednať že tú nedržia a ako mám postupovať pri očkovaní a ostatné info.
NAkúpil som vakcíny proti moru a myxomatoze, striekačku a injekcie a nejaké veci ešte na výživu a niečo pre psov a mačky a zaplatil. Nikto nechcel žiadne recepty ani sa ma nepýtali či som nejaký vet ani nič.
Dokonca som tam bol v montérkach lebo som mal ešte niečo rozrobené a iba som odbehol.
Takže kde je pravda?
Králiky mám zaočkované a všetko je v "cajku".
Pravda?
Jaká pravda!? $
Tak se tím moc nechvalte mějte radost ze zdravého chovu!
Súkl je ostrý jako břitva..., když má podezření.
Udělají šťáru a lékárnice se po.. ( exrementuje ).
borax
napsal(a):
Pravda?
Jaká pravda!? $
Tak se tím moc nechvalte mějte radost ze zdravého chovu!
Súkl je ostrý jako břitva..., když má podezření.
Udělají šťáru a lékárnice se po.. ( exrementuje ).
Veď píšem že neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás s tým nikde nemajú problém.
Pýtal som sa viacerých chovateľov a nik neočkuje u veta.
TAk fakt neviem v čom by mal byť problém.
Zrejme to na SVK povolené je.
Nechce sa mi hľadať k tomu nejaká vyhláška ktorá to rieši. Ak by to tak nebolo zrejme by boli opatrnejší v lekárni.
Lepší nežli vyměnit veterináře by bylo přimět lidi k větší úctě a odpovědnosti k ostatním chovatelům a lidem. Můj názor je že mix. a mor by měl očkovat veterinář a u toho shlédnout, jak se chovatel chová ke svým zvířatům a to alespoň jednou ročně. Pak by ubylo zubožených psů, koček a jiných zvířat, které někteří nechovají, ale týrají. Nyní nová hrozba RHDV2 stejně nepřesvědčí odpůrce očkování, aby očkovali, ty tvrdí že jejich chov je stabilní a odolný.