Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jano555

31.8.2016 15:42
Jano555

XXX.XXX.148.187

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať že ak očkujem králiky tak možem použiť jednu ihlu alebo každému králikovy zvlášť?

31.8.2016 16:49
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak pochopitelně je lepší použít sterilní jehlu na každý kus zvlášť, což je ale dost divočina v případě třeba 60ti králíků Pokud je to ve vašich možnostech, použijte vždy novou na další vrh (např.6 v jednom kotci = první jehla,7 v druhém kotci = další jehla) a na dospělé taktéž.

Jano555

31.8.2016 17:12
Jano555

XXX.XXX.148.187

Ok dakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2016 17:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Očkuji všechny svoje králíky jednou jehlou a nikdy jsem neměla žádný problém.Očkováním pod kůži či průpichem ucha je možnost nákazy minimální.Byla by větší pravděpodobnost přenesení nákazy rukama než jehlou.

31.8.2016 18:47
jardagin

XXX.XXX.167.9

Jestli budete očkovat propichem ucha, tak musíte proti světlu aby jste nenapíchl žílu. Vždy mimo.Ja osobně používam jednu na chovne i mlade.

Jano555

31.8.2016 20:20
Jano555

XXX.XXX.148.187

Dakujem za rady budem ockovat tou jednou.

1.9.2016 08:42
Debustr

XXX.XXX.105.82

Kde se dá sehnat očkovací látka? Je možné si králíky oočkovat jako laik?

1.9.2016 11:11
burgund6

XXX.XXX.33.7

Debustr napsal(a):
Kde se dá sehnat očkovací látka? Je možné si králíky oočkovat jako laik?

Králíky by měl očkovat veterinární lékař.Teoreticky byste se jako laik k očkovací látce neměl dostat.

Jano555

2.9.2016 10:57
Jano555

XXX.XXX.89.238

Očkovaciu látku nájdete v lekárni.

3.9.2016 21:00
Debustr

XXX.XXX.9.143

Takže když přijdu do lékárny a reknu, ze chci očkování pro kraliky, tak mi to normálně prodají? To by bylo dobré, já s inijekcema nemam problém. Díky.

4.9.2016 08:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

To vám určitě normálně neprodají smajlík Jedině pokud vám vet napíše recept. Ale nevěřím tomu, že v lékárnách mají vakcíny.

4.9.2016 18:27
hokrví

XXX.XXX.105.226

Náš veterinář o samoočkování nechce ani slyšet a já se mu nedivím.

4.9.2016 18:53
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás som normálne prišiel aj so ženou do lekárne a ešte som sa aj pýtal akú vakcínu mám použiť a čo by mi pani doporučila. Dozvedel som sa aj že na pasteuleru si musím vakcínu zajednať že tú nedržia a ako mám postupovať pri očkovaní a ostatné info.
NAkúpil som vakcíny proti moru a myxomatoze, striekačku a injekcie a nejaké veci ešte na výživu a niečo pre psov a mačky a zaplatil. Nikto nechcel žiadne recepty ani sa ma nepýtali či som nejaký vet ani nič.
Dokonca som tam bol v montérkach lebo som mal ešte niečo rozrobené a iba som odbehol.
Takže kde je pravda?
Králiky mám zaočkované a všetko je v "cajku".

4.9.2016 20:40
borax

XXX.XXX.91.21

mikimajky napsal(a):
Neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás som normálne prišiel aj so ženou do lekárne a ešte som sa aj pýtal akú vakcínu mám použiť a čo by mi pani doporučila. Dozvedel som sa aj že na pasteuleru si musím vakcínu zajednať že tú nedržia a ako mám postupovať pri očkovaní a ostatné info.
NAkúpil som vakcíny proti moru a myxomatoze, striekačku a injekcie a nejaké veci ešte na výživu a niečo pre psov a mačky a zaplatil. Nikto nechcel žiadne recepty ani sa ma nepýtali či som nejaký vet ani nič.
Dokonca som tam bol v montérkach lebo som mal ešte niečo rozrobené a iba som odbehol.
Takže kde je pravda?
Králiky mám zaočkované a všetko je v "cajku".

Pravda?
Jaká pravda!? $
Tak se tím moc nechvalte mějte radost ze zdravého chovu!
Súkl je ostrý jako břitva..., když má podezření.
Udělají šťáru a lékárnice se po.. ( exrementuje ).

4.9.2016 20:43
borax

XXX.XXX.91.21

hokrví napsal(a):
Náš veterinář o samoočkování nechce ani slyšet a já se mu nedivím.

Nastal čas vyměnit veterináře....
Je to opruz pořád mu volat a otravovat ho.

5.9.2016 16:30
mikimajky

XXX.XXX.144.252

borax napsal(a):
Pravda?
Jaká pravda!? $
Tak se tím moc nechvalte mějte radost ze zdravého chovu!
Súkl je ostrý jako břitva..., když má podezření.
Udělají šťáru a lékárnice se po.. ( exrementuje ).

Veď píšem že neviem aké sú predpisy v ČR, ale u nás s tým nikde nemajú problém.
Pýtal som sa viacerých chovateľov a nik neočkuje u veta.
TAk fakt neviem v čom by mal byť problém.
Zrejme to na SVK povolené je.
Nechce sa mi hľadať k tomu nejaká vyhláška ktorá to rieši. Ak by to tak nebolo zrejme by boli opatrnejší v lekárni.

5.9.2016 18:09
hokrví

XXX.XXX.105.226

Lepší nežli vyměnit veterináře by bylo přimět lidi k větší úctě a odpovědnosti k ostatním chovatelům a lidem. Můj názor je že mix. a mor by měl očkovat veterinář a u toho shlédnout, jak se chovatel chová ke svým zvířatům a to alespoň jednou ročně. Pak by ubylo zubožených psů, koček a jiných zvířat, které někteří nechovají, ale týrají. Nyní nová hrozba RHDV2 stejně nepřesvědčí odpůrce očkování, aby očkovali, ty tvrdí že jejich chov je stabilní a odolný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík