Pepaborec

XXX.XXX.133.249
Dobrý den, prosím Vás mám dotaz ohledně mého králíka. V listopadu mu bude rok, a už asi od 3.měsíce (když jsme ho koupili) tak měl střevní potíže, neustálý průjem, ale nic s tim nešlo dělat protože nikdo nevěděl o co přesně jde a on nejí bohužel seno. V květnu mu začli křivě růst zoubky a jeden měl zlomený tak mu ho v Boleslavi na klinice vytrhli. A před 2 dny jsme byli opět na veterině protože si dcera všimla že mu přerůstají zuby. Na veterině odhalili pod řezákem absces. Dělali rentgen, a prý absces nezasahuje do kosti, ale králíka bolí. Paní doktorka navrhla dvě volby. Buď zkusit operaci za 3000 po které se absces může udělat na jiném místě, a nebo může dopadnout dobře - a nebo to rozříznout dostat ven ten hnis a vyčistit, a dále léčit antibiotiky ale že by to nebylo řešení a muselo se to opakovat. Rozhodli jsme se pro to že zkusíme operaci a pak se uvidí. Chtěl bych se zeptat jaký na to máte názor vy a co by jste vy doporučili? Jaké to řešení? A hlavně bych se chtěl zeptat.. Máme doma ještě 5 králíků, které jsme ihned po nálezu u postiženého králíka nechali naočkovat proti pastereulóze. Jeden z králíků občas se mi zdá že trochu těžce dýchá, nemá moc náladu, nechce se mazlit, trošku má rýmu (to má ale často), a trošičku mu po očkování padala hlavička. Dnes už se byl i proběhnout ale furt mi nepřijde že by byl ve své kůži. Pan veterinář říkal že může být po očkování oslaben, ale máme o něj strach. Myslíte že zbytečně panikaříme?
Pepaborec

XXX.XXX.133.249
?
Souhlas s rapotacka11. Chápu, že máte králíčka rádi, je to mazlík atd., ale vyhodit TŘI TISÍCE! za zákrok na zvířeti, které od mala není v pořádku, to je opravdu nesmysl. Králíka nechte uspat a za peníze, které máte nachystané na operaci, investujte do nového zvířete ze zdravého řádně vedeného chovu.
Lucy_Spoty

XXX.XXX.43.166
Zaujimalo by ma, keby sa namiesto kralika jedna o dieta, ci by reakcia bola taka ista. Ze dieta je od malicka chorlave, tak na co budem minat peniaze na jeho liecbu, idem si zohnat lekara kt. mu urobi eutanaziu. Ked si niekto zoberie akekolvek zviera, mal by ho brat s tym, ze to nie je len tvor na nunkanie ale aj tvor kt. moze ochoriet, potrebovat staroslivost veterinara kt. stoji nemaly obnos penazi. Nechapem co je s ludmi v tejto dobe, pri nazoroch - dajte hned kralika uspat sa mi pozastavuje mozog. Takyto ludia by nemali mat ziadne zviera. Lebo to zviera si takych majitelov nezaluzi.
Lucy_Spoty
napsal(a):
Zaujimalo by ma, keby sa namiesto kralika jedna o dieta, ci by reakcia bola taka ista. Ze dieta je od malicka chorlave, tak na co budem minat peniaze na jeho liecbu, idem si zohnat lekara kt. mu urobi eutanaziu. Ked si niekto zoberie akekolvek zviera, mal by ho brat s tym, ze to nie je len tvor na nunkanie ale aj tvor kt. moze ochoriet, potrebovat staroslivost veterinara kt. stoji nemaly obnos penazi. Nechapem co je s ludmi v tejto dobe, pri nazoroch - dajte hned kralika uspat sa mi pozastavuje mozog. Takyto ludia by nemali mat ziadne zviera. Lebo to zviera si takych majitelov nezaluzi.
Pozdravujem.
Ale v tom to je - králik nie je dieťa.
Keď máte peňazí dosť, veterinári Vám iste poradia ohľadom všetkých možností, ktoré súčasná medicína ponúka. A odporučia Vám to najlepšie.
No keď sa pýtate na názor chovateľov, tak im nevyčítajte, že sa čudujú.
Králik nie je dieťa, zviera nie je človek. Keď si vytvoríte vzťah k zvieraťu ako k človeku, chyba je stále v človekovi. Zviera za to nemôže. Tiež som za to, aby sa pomohlo tomu ubolenému králikovi ukončiť to trápenie.
Všetko dobré prajem.
Aha - všimol som si, že reagujem na nesprávneho kolegu diskutéra. Pardón, neviem už zrušiť citáciu.
Právě proto, že ta zvířata máme rádi a záleží nám na nich, tak PŘEMÝŠLÍME. Ono to není vždy jen o penězích (klidně dám 50 tisíc za operaci psa, kocoura, koně...), ale musí to být zákrok, který má perspektivu. Čili nevyhodit ty peníze do haj*lu. A druhá věc - je taky třeba brát ohled na to zvíře, v tom smyslu, jestli pro něj není "lepší" bezbolestné uspání než ho trápit zákroky, které můžou být taky k prdu a za měsíc..tři..půl roku řešit ten stejný problém a zvíře trápit dál. Takže pomoci ano, ale ne "páchat dobro"...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucy_Spoty
napsal(a):
Já naprosto souhlasím s uspáním. Pokud má léčba smysl je na místě, ale zodpovědný majitel je schopen poznat, kdy už zvířeti pouze prodlužuje trápení. ČLOVĚK NENÍ ZVÍŘE.
Jinak nechápu, proč, když máte králíka na mazlení, směřujete dotaz do této sekce. Máte zde rubriku pet králíci, zde najdete přispěvatele s názory na chov králíků více podobnými tomu vašemu.