Je tady někdo kdo takto chová králíky? Chovám takto králíky pouze pár let a za tu dobu jsem to několikrát přestaěla než jsem se dostala k tomu co nejvíce vyhovuje.
To jste někde uprostřed města nebo je na noc zavíráte?
My máme zatím jen králíkárnu, ale příští rok plánujeme 3 venkovní výběhy/klece na odchov. Mělo by to mít trámkovou kostru a stěny cca 120 cm na výšku z pletiva. Strop překryt sítí a půl metru na každé straně stěny bude pletivo i na zemi. Nemělo by se tam nic podhrabat ani přelézt, takže je tam chceme mít celoročně. Máme na jedné straně pozemku prudce se zvedající svah, takže každá klec o ploše cca 15m2 bude z půlky ve svahu. Můžou si tam i norovat, nikam se nepodhrabou.
Kromě kotce tam chceme různé úkryty, kde králíci tráví čas a možná i něco s čím tam můžou postrkovat na hraní. Jsou na maso, ale je pěkné je pozorovat.
Čerpám inspiraci i od tohohle chlapíka
https://www.youtube.com/channel/UC5I9UY0LeyOdJhDZhNjrjXA
Zatím je to jen v hlavě, takže nemůžu předat žádné zkušenosti. Ale budu rád za připomínky.
Awrel
napsal(a):
To jste někde uprostřed města nebo je na noc zavíráte?
My máme zatím jen králíkárnu, ale příští rok plánujeme 3 venkovní výběhy/klece na odchov. Mělo by to mít trámkovou kostru a stěny cca 120 cm na výšku z pletiva. Strop překryt sítí a půl metru na každé straně stěny bude pletivo i na zemi. Nemělo by se tam nic podhrabat ani přelézt, takže je tam chceme mít celoročně. Máme na jedné straně pozemku prudce se zvedající svah, takže každá klec o ploše cca 15m2 bude z půlky ve svahu. Můžou si tam i norovat, nikam se nepodhrabou.
Kromě kotce tam chceme různé úkryty, kde králíci tráví čas a možná i něco s čím tam můžou postrkovat na hraní. Jsou na maso, ale je pěkné je pozorovat.
Čerpám inspiraci i od tohohle chlapíka
https://www.youtube.com/channel/UC5I9UY0LeyOdJhDZhNjrjXA
Zatím je to jen v hlavě, takže nemůžu předat žádné zkušenosti. Ale budu rád za připomínky.
Bydlíme na vesnici pár metrů od lesa. A nezavírám je nikam,3 roky takto fungují. Sem tam ten plot přeskočí ale to jen když příjdu později domů a mají prázdnou misku. Jinak nemají tendenci utíkat ani se podhrabávat. Když jsem na zahradě otevřu jim výběh aby se mohli napást i jinde.