Kolik za tyto králíky za KS

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2016 12:13
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Dobrý den, kolik mohu dostat za tyto králíky Za /Ks do chovu nebo na dokrmení výběr ze 6 KS Viz. FOTO Děkuji poraďte prosím váha 1,2 - 1,5 KG.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2016 12:45

Osobně cenu králíka počítám podle jeho váhy. Připadá mi to spravedlivé pro mne i pro zájemce. Za živého počítáme 100Kč/kg a za zabitého 135Kč/kg, ale já prodám jen tolik, aby se nám vrátily náklady, většinu sníme nebo rozdáme v rámci rodiny.
Živý takhle vyjde o něco dráž, ale to je schválně, nemám zájem je prodávat živé, párkrát jsem viděla kam se králíci dostali a to je jim líp v mrazáku.

19.11.2016 13:24
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Osobně cenu králíka počítám podle jeho váhy. Připadá mi to spravedlivé pro mne i pro zájemce. Za živého počítáme 100Kč/kg a za zabitého 135Kč/kg, ale já prodám jen tolik, aby se nám vrátily náklady, většinu sníme nebo rozdáme v rámci rodiny.
Živý takhle vyjde o něco dráž, ale to je schválně, nemám zájem je prodávat živé, párkrát jsem viděla kam se králíci dostali a to je jim líp v mrazáku.

Aha já jich mám aktuálně již 8/ks živé a chci si nechat 2 ks samičky mladé do chovu. viz foto
Je to tak dostal sem od stréca Burgunský Samce s PP rezavé a 2 samice Kalifornské levně po 170kč /kS bílé s černýma čumákama a ušima i packama bez PP vše 3 leté, udělala jedna 8 /ks mladých, druhá samice 10/ ks ale zůstalo / 8 v hnízdě 2/ks zakousla, celkem tedy 16 KS mladých mám 8/Ks sem nechal do rodiny 4 lidi a stecovi 2 králíky o vahách 1,5 kg na smažení 2 kg - 3 kg na pečení. A tady těchto se mi želelo je škoda tyto zabít si říkám a udělám si svůj chov je pro nás na maso vypadají jako zaječáci a tak jsem Burgunského samce i samice Prodal Bratrancovi za 150 kč / ks 3 leté ať si v únoru připustí na březňáky já si nechám 2 ks Samičky a Samce mám již zamluveného zaječáka ale na barvě nesejde máme to na domácí maso, nechám vybrat z 6KS zájemce cena asi 180 kč - 200kč /ks živé.
Do chovu nebo na maso, rač do chovu soupěkní ale každého asi věc no kdo bude chťít ? vzhledem k tomu že jsme doma 4 tak 2 ks Samice stačí bohatě.
No nechtěl bych nikoho urazit cenou ani naštvat jsou to 2,5 měsíční králíci mladí no a barva rezavě zaječí barvy no třeba někdo bude chtít?
Také jsem přemýšlel třeba vyměnit 6 Králíků za Slepice na vajíčka nosné plemeno ať máme domácí vajíčka ? tak jsem zvědav zda se někdo ozve.Ono moc lidí neche obyčejné králíky spíše s PP chápu to zde už sou profíci i na králíky s PP.

19.11.2016 13:25
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Také si myslím, že cena 100 za kilo živého králíka není vysoká...takže 120-150 kč za kus dle obrázku je v pohodě.

19.11.2016 13:25
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

konickyprodej napsal(a):
Aha já jich mám aktuálně již 8/ks živé a chci si nechat 2 ks samičky mladé do chovu. viz foto
Je to tak dostal sem od stréca Burgunský Samce s PP rezavé a 2 samice Kalifornské levně po 170kč /kS bílé s černýma čumákama a ušima i packama bez PP vše 3 leté, udělala jedna 8 /ks mladých, druhá samice 10/ ks ale zůstalo / 8 v hnízdě 2/ks zakousla, celkem tedy 16 KS mladých mám 8/Ks sem nechal do rodiny 4 lidi a stecovi 2 králíky o vahách 1,5 kg na smažení 2 kg - 3 kg na pečení. A tady těchto se mi želelo je škoda tyto zabít si říkám a udělám si svůj chov je pro nás na maso vypadají jako zaječáci a tak jsem Burgunského samce i samice Prodal Bratrancovi za 150 kč / ks 3 leté ať si v únoru připustí na březňáky já si nechám 2 ks Samičky a Samce mám již zamluveného zaječáka ale na barvě nesejde máme to na domácí maso, nechám vybrat z 6KS zájemce cena asi 180 kč - 200kč /ks živé.
Do chovu nebo na maso, rač do chovu soupěkní ale každého asi věc no kdo bude chťít ? vzhledem k tomu že jsme doma 4 tak 2 ks Samice stačí bohatě.
No nechtěl bych nikoho urazit cenou ani naštvat jsou to 2,5 měsíční králíci mladí no a barva rezavě zaječí barvy no třeba někdo bude chtít?
Také jsem přemýšlel třeba vyměnit 6 Králíků za Slepice na vajíčka nosné plemeno ať máme domácí vajíčka ? tak jsem zvědav zda se někdo ozve.Ono moc lidí neche obyčejné králíky spíše s PP chápu to zde už sou profíci i na králíky s PP.

170- 200 kč /Ks si myslím že nikoho neurazím ?

19.11.2016 13:26
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Tak rač 150kč KS.

19.11.2016 13:29
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

chovatel 30 napsal(a):
Také si myslím, že cena 100 za kilo živého králíka není vysoká...takže 120-150 kč za kus dle obrázku je v pohodě.

Díky dal jsem rač 150 kč / ks.

19.11.2016 13:33
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Děkuji.

19.11.2016 13:34
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

chovatel 30 napsal(a):

Děkuji.

20.11.2016 10:48
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

chovatel 30 napsal(a):

Typl jsem váhu 1,2 - 1,5 možná ale spíš mají 1,7 kg nikdo to ale moc nechce

20.11.2016 10:49
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

konickyprodej napsal(a):
Typl jsem váhu 1,2 - 1,5 možná ale spíš mají 1,7 kg nikdo to ale moc nechce

Frčí s PP králíci 150kč si každe řekne co to je za králíka

20.11.2016 11:06
ovcezkopce

XXX.XXX.211.123

150, - Kč je hodně, pekáčníci se prodávají kolem 100, - za odstávče - loni jsem kupovala vrh 10 týdnů - osm kusů za celkem 700, - Kč. Chybí vám v inzerátu věk mladých, přibližná váha a info o očkování, bez toho vám to nikdo nekoupí. Jen rada, nechci poučovat.

20.11.2016 11:13
hokrví

XXX.XXX.105.226

Použijte váhu, nic netipujte, lidi pak mají poci že, je chcete okrást a mají pravdu. Jestli si myslíte, že papírový králík se lépe prodá, tak to zkuste. Podle mně je to pokaždé jinak, někdy mám vyprodáno a lidi čekají, loni mě po vánocích zůstalo 21 králíků a nabízel jsem je celý prosinec. Letos mám prodaných o 30 ks více jak loni a 26 zamluveno na svátky.

20.11.2016 11:49
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

konickyprodej napsal(a):

Nebo to vykrmím na 2,5Kg za měsíc a Zainzeruji to kdo bude mět zájem na maso 180kč/ks.

20.11.2016 11:50
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

ovcezkopce napsal(a):
150, - Kč je hodně, pekáčníci se prodávají kolem 100, - za odstávče - loni jsem kupovala vrh 10 týdnů - osm kusů za celkem 700, - Kč. Chybí vám v inzerátu věk mladých, přibližná váha a info o očkování, bez toho vám to nikdo nekoupí. Jen rada, nechci poučovat.

Pekáčnícui jako na Pekáč myslíte to tak na 3kg ne?

20.11.2016 11:52
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

konickyprodej napsal(a):

A za takoví ale Hýla sem dla 250kč 1,5 - 1,7 Kg typkovi z Obce 1km odemě když sem chtěl akutně pro tetu z Prahy smajlík tak asi i tím že to je Hýla.

20.11.2016 11:55
ovcezkopce

XXX.XXX.211.123

konickyprodej napsal(a):
Pekáčnícui jako na Pekáč myslíte to tak na 3kg ne?

Myslím jako na pekáč. Váhu v živém nevím, zabité máme okolo 2,2 - 2,5 kg bez hlavy a jater, zabíjíme okolo 5 měsíců stáří, máme vesnickou směs samic a tátu papírového Kal.

20.11.2016 11:59
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

ovcezkopce napsal(a):
Myslím jako na pekáč. Váhu v živém nevím, zabité máme okolo 2,2 - 2,5 kg bez hlavy a jater, zabíjíme okolo 5 měsíců stáří, máme vesnickou směs samic a tátu papírového Kal.

Těchto králíhu je Otec S PP Burgunský a Samice Kalifornské bez PP a hodilo to tuto barvu? místo rezavéch?

20.11.2016 12:47

Možná děláte chybu v tom že inzerujete na internetu. Zájemců, kteří jsou ochotní ujet větší vzdálenost kvůli křížencům na maso je málo. Já bych třeba rozhodně nejela, něco jiného je kvalitní králík s pp, tam se to vyplatí. Nejvíc zákazníků o králíka na pekáč najdete mezi sousedy. Normálně si na vrata pověste ceduli že prodáte králíky a za kolik a za chvíli máte vyprodáno. My tímto způsobem bez problémů prodáme jakékoli přebytky ze zahrady.

20.11.2016 13:52
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Možná děláte chybu v tom že inzerujete na internetu. Zájemců, kteří jsou ochotní ujet větší vzdálenost kvůli křížencům na maso je málo. Já bych třeba rozhodně nejela, něco jiného je kvalitní králík s pp, tam se to vyplatí. Nejvíc zákazníků o králíka na pekáč najdete mezi sousedy. Normálně si na vrata pověste ceduli že prodáte králíky a za kolik a za chvíli máte vyprodáno. My tímto způsobem bez problémů prodáme jakékoli přebytky ze zahrady.

Máte Pravdu to mě nenapadlo díky dám to na vrata to je fakt Málo kdo chce křížený obyčejné králíky dokrmím je na 2,5 Kg a prodám.

20.11.2016 14:21
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý den, já bych vám poradila, až ho vykrmíte tak si ho nechte pro vlastní potřebu.Neni nad domácí maso z čehokoliv a ty vrhy jste zas tak početné neměl abyste to v kuchyni nezvládli to je můj pohled na věc.

20.11.2016 14:32

konickyprodej napsal(a):
Těchto králíhu je Otec S PP Burgunský a Samice Kalifornské bez PP a hodilo to tuto barvu? místo rezavéch?

Ne, to je normální.

Většina kříženců F1 jsou divoce zbarvení. To je genetika barev.

20.11.2016 19:52
horal

XXX.XXX.202.176

Živá váha 80 Kč/kg, v kuchyňské ůpravě s hlavou 130 Kč/kg. Nabídněte v okolí, nejlepší v hospodě, tam se vždy dělalo nejíc kšeftů. Nejlepší je ale dokrmit a jestli dobře krmíte ve 120 dnech stažený, vyvržený s hlavou by měl mít kolem 1,8 kg.

20.11.2016 20:32
lidule

XXX.XXX.117.206

V kuchyňské úpravě za 150 Kč/kg není problém prodat. Aspoň já s tím nemám problém. Mám stálý okruh zájemců, takže ani nemusím nabízet. Stačí dát vědět, že budou králíci a chodí sami.

20.11.2016 20:39
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

lidule napsal(a):
V kuchyňské úpravě za 150 Kč/kg není problém prodat. Aspoň já s tím nemám problém. Mám stálý okruh zájemců, takže ani nemusím nabízet. Stačí dát vědět, že budou králíci a chodí sami.

Jiný kraj, jiný mrav nabídl jsem za 140 a byl jsem nazvaný zlodějem, jih Moravy.

20.11.2016 20:51
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

zitdanka napsal(a):
Dobrý den, já bych vám poradila, až ho vykrmíte tak si ho nechte pro vlastní potřebu.Neni nad domácí maso z čehokoliv a ty vrhy jste zas tak početné neměl abyste to v kuchyni nezvládli to je můj pohled na věc.

Mám 8ks v mrazáku.

20.11.2016 21:00
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

chovatel 30 napsal(a):
Jiný kraj, jiný mrav nabídl jsem za 140 a byl jsem nazvaný zlodějem, jih Moravy.

Nikdo není zlodějem každý má svoji cenu jsem vesnice a králíky a huse a kuřa kalimero a brahamky a ovčí je dobré a kapři a sumčí maso, já vykrmil na 1,8- 2kg hlava, játra, ledvinky, srdce, plíčka a prodal 4 Ks letos ještě v září ks/ 170kč a bylo to hned pryč. když dám vysokou cenu každe ohrne nos.Pro Horal do hospody nehodím nic jsem tam neztratil chodím do kaváren nebo kino a příroda a pole a práce v zahradě koničky, krmím normálně seno z vlastní zahrady tráva a jetelína sušená, jablka, mrkev, řepu oves od známého zemedělce, někdy pampelišku a kopřivy šušené. Granule oprvdu ne prto mi rostou pomaleji ale zas tam nemám žádný chemické éčka atd. z granul a příchut granul v mase já nejsem odpurce granulí na výstavu jo! ale pro domácí chov pro křížence na maso děckám a rodině bez chemie do techb4 - 5 měsícu to vykrmím stačí 2 samičky a je pro 4 lidi, pak husi, kačeny kalimero slepice brahamky a vajíčka od 3 slpeic scháním velsumky :-ú to ale patří do sekce drubež. Já granule ne.

21.11.2016 20:16
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý večer, tak to já jich mám 20 a jsme 2, ale také jiné maso nekupuji a občas zvěřinu muž je myslivec.Králík se dá dělat na X způsobů.Ted mám v kotcích 28 měsíčních králíků tak asi tak.

21.11.2016 20:23
zitdanka

XXX.XXX.115.110

chovatel 30 napsal(a):

Tak to já byla dnes v albertu a 1kg toho chcípačka stál 198kč, byl bez hlavy a vnitřností a vážil 1100g. Tak at si koupí ty čínské a pochutnajísi chytrolíni.

Neregistrovaný uživatel

22.11.2016 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Zcela upřímně si myslím, že králíci bez PP, mají být chovány především pro maso. Obecně pro spotřebu svou, rodiny, známých a pod. To co se zde na Fauně prodává je někdy katastrofa. Osobně chovám FB. Troufám si říct že velice kvalitní chov. Z tohoto důvodu sleduji rubriku inzerátů. Ne proto, abych monitoroval konkurenci. Nechovám králíky kvůli penězům. Ale hlídám si potencionální zdroje nové a kvalitní krve do mého chovu. Z tohoto důvodu také skladuji katalogy z výstav, ukládám emaily a čísla na chovatele a pod. Trochu mě pak zaráží, že neustále dokola tu čtu jeden a tentýž inzerát na FB, bez papírů, strakáče se zcela rozbitou plášťovou kresbou, tedy mlynáře, v králíkárnách, kde se snad ani nemohou otočit, za cenu papírových a velice dobře oceněných králíků, tedy spíš i vyšší. Ten se zde objevuje snad dvakrát do měsíce. O čem to vypovídá? Že králíci bez papírů se prostě moc neprodávají. Je zjevné, že člověk, ač mnohdy nechce králíka pro čistokrevný chov, ale i na křížení, logicky upřednostní králíka s rodokmenem. Teď mi můžete tvrdit, že to tak není, ale sám vím, že to tak je. Ten rodokmen je prostě zárukou jisté kvality a čistoty chovu. Minimálně popírá příbuzenskou plemenitbu. Ano, dá se podvádět, ale chovatelů je v ČR jako šafránu a o podvodnících se to brzy ví. Tedy málokdo, kdo chová králíky z vášně, jako koníček, má zapotřebí příbuzenskou plemenitbu a podobná zvěrstva. Prostě koná se plno výstav, kde se dají koupit velice, ale velice kvalitní králíci do chovu a z vlastní zkušenosti vím, že i různí amatérští chovatelé zde králíky ve velkém skupují ke křížení a masné produkci. Z tohoto důvodu má málokdo prostě potřebu cestovat po republice, aby koupil nějaký šmejd. To si lidé mění mezi sebou, nebo to rovnou zabijí a zamrazí. Ano u kvalitních chovných králíků je situace jiná. Chovatelství je vášeň jako bejk a já nejsem línej jet pro kvalitní chovný materiál napříč republikou, nebo i za hranice. Ale proč bych v dnešní době cestoval pro maso? Vždyť je ho všude plno. Jinak můj názor je takový, že na chovatelství se dnes prostě zbohatnout nedá. Proto pokud to někdo dělá s láskou a s vášní, nebo je alespoň sám k sobě upřímný a chová králíky pro zdravé maso pro sebe a svou rodinu, tak pak ano. Pokud je někdo nenažranec, za vším vidí několika ciferná čísla a nemá v sobě úctu životu, tak ten by se do toho ani neměl pouštět. Králík je savec, tedy tvor už poměrně inteligentní, podléhá také různým emocím a pokud má být v králíkárně, kde se ani neotočí, pomalu do ní vroste, má být šetřeno na výživě, očkování apod. Tak dle mého názoru se jedná o bezciné týrání.

25.11.2016 17:51
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zcela upřímně si myslím, že králíci bez PP, mají být chovány především pro maso. Obecně pro spotřebu svou, rodiny, známých a pod. To co se zde na Fauně prodává je někdy katastrofa. Osobně chovám FB. Troufám si říct že velice kvalitní chov. Z tohoto důvodu sleduji rubriku inzerátů. Ne proto, abych monitoroval konkurenci. Nechovám králíky kvůli penězům. Ale hlídám si potencionální zdroje nové a kvalitní krve do mého chovu. Z tohoto důvodu také skladuji katalogy z výstav, ukládám emaily a čísla na chovatele a pod. Trochu mě pak zaráží, že neustále dokola tu čtu jeden a tentýž inzerát na FB, bez papírů, strakáče se zcela rozbitou plášťovou kresbou, tedy mlynáře, v králíkárnách, kde se snad ani nemohou otočit, za cenu papírových a velice dobře oceněných králíků, tedy spíš i vyšší. Ten se zde objevuje snad dvakrát do měsíce. O čem to vypovídá? Že králíci bez papírů se prostě moc neprodávají. Je zjevné, že člověk, ač mnohdy nechce králíka pro čistokrevný chov, ale i na křížení, logicky upřednostní králíka s rodokmenem. Teď mi můžete tvrdit, že to tak není, ale sám vím, že to tak je. Ten rodokmen je prostě zárukou jisté kvality a čistoty chovu. Minimálně popírá příbuzenskou plemenitbu. Ano, dá se podvádět, ale chovatelů je v ČR jako šafránu a o podvodnících se to brzy ví. Tedy málokdo, kdo chová králíky z vášně, jako koníček, má zapotřebí příbuzenskou plemenitbu a podobná zvěrstva. Prostě koná se plno výstav, kde se dají koupit velice, ale velice kvalitní králíci do chovu a z vlastní zkušenosti vím, že i různí amatérští chovatelé zde králíky ve velkém skupují ke křížení a masné produkci. Z tohoto důvodu má málokdo prostě potřebu cestovat po republice, aby koupil nějaký šmejd. To si lidé mění mezi sebou, nebo to rovnou zabijí a zamrazí. Ano u kvalitních chovných králíků je situace jiná. Chovatelství je vášeň jako bejk a já nejsem línej jet pro kvalitní chovný materiál napříč republikou, nebo i za hranice. Ale proč bych v dnešní době cestoval pro maso? Vždyť je ho všude plno. Jinak můj názor je takový, že na chovatelství se dnes prostě zbohatnout nedá. Proto pokud to někdo dělá s láskou a s vášní, nebo je alespoň sám k sobě upřímný a chová králíky pro zdravé maso pro sebe a svou rodinu, tak pak ano. Pokud je někdo nenažranec, za vším vidí několika ciferná čísla a nemá v sobě úctu životu, tak ten by se do toho ani neměl pouštět. Králík je savec, tedy tvor už poměrně inteligentní, podléhá také různým emocím a pokud má být v králíkárně, kde se ani neotočí, pomalu do ní vroste, má být šetřeno na výživě, očkování apod. Tak dle mého názoru se jedná o bezciné týrání.

Vlákno je na téma kříženci, """ Kolik za tyto králíky za KS""" Ale zajímavé FB. je diskuze FB." Ne Facebook " ale Franc.Beran myslíte že je máte opravdu čistokrevně nepříbuzné a jen čistou liniju urřitě ne jen Z CZ ale z vyšetření krve přímo i chovatelů FB. je minimum jako šafránu to je pravda za kavlitou i do zahraničí v každém králíkovi je DNA i šlechtěním z kříženců ale toto téma sem určitě nepatří genetika srstí, tvaru lebky atd. """" Kříženec patří na talíř ano ale i na domácí chov bych některé nechal žít... ono s PP ano určitě čistá linie pravda

Prosím všechny kdo má křížence nebojte se dejte sem foto kříženců králíků velice děkuji.

25.11.2016 17:57
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Někdy i na těch Burzách a výstavách i s těmi PP to není ale tak žhavé ale to je jinam" vlákno " za kvalitou i do zahraničí bych se přidal s PP i za dalšími zvířaty je totiž alespoň už jiný pohled na chov i produkci a srst a určitě i 95% nepříbuzná krev atd. Německo, Francie, Holandsko

25.11.2016 17:59
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Dávám vám ale za pravdu i hlas.

25.11.2016 18:06
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

zitdanka napsal(a):

Nechám si Samičku do chovu zbytek pekáč """ smajlík 170/ kč někomu 1,7- 2,00kg ať zbohatnu na křížencích.
Poláci to ale umí prodat i vejce ale to s chovem už nemá co dělat ""kšeft je kšeft... """""

25.11.2016 20:31
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

Https://youtu.be/V7rfPmopKpg.

25.11.2016 21:24
horal

XXX.XXX.202.176

Bcvejrikpetr napsal(a):
Zcela upřímně si myslím, že králíci bez PP, mají být chovány především pro maso...
Ve svém příspěvku se dost ostře pouštíte do chovatelů kříženců. Já vím že vás štve číst inzeráty ve stylu " prodám králika ny chov nebo na maso". Věřte tomu že mne taky, ale zkusím to trošku rozebrat. Je dost lidí co chtějí držet nějakého králika pro sebe a za živý svět nachtějí čisté plemano. Jsou to především tací ty ze staré školy, který vám bude tvrdit, že čisté plemeno nechce bo to chcípá a nic z toho není. To jenom tak k tomu že na vše se kupec najde. A třeba si to přečte člověk ze sousední vsi, takže i to že nikdo nepojede přes celou republiku tak trochu padá. Určitě si to uvědomuje i inzerant, ale spoléhá že si inzerát přečte někdo v blízkém okloí. Mohl by inzerovat v místním tisku, ale ten je zpoplatněn a tady to nic nestojí, no a za pokus nic nedá. Je něco jiného pokud někdo prodává králika co se tak trochu podobá na nějaké plmeno jako čistého od rodičů z papírama. Tohle se ale děje snad u všechch zvížat a nejvíc asi o psů. Já bych to klidně dal jako trestný čín podvodu.(teď mne tak napadá, ale je to jenom jako vtip, že by tam šlo dát paragraf hanobení rasy, jenom by se muselo vypusti slovíčko národa). Já chovám rodičovské králiky čistokrevné s papírama a samozřejmě pro konečný produkt dělám dvojí řížení. Jenomže u mne končí a do prodeje jde pouze v kuchyńské úpravě. Jinak už jsem tady toho dost popsal o měm chovu takže neni potřeba se dále zmiňovat. Jde jenom oto že pokud někdo něco prodává, tak to není z důvodu enormního zisku a le člověk chce alespoŃ nějakou kompenzaci. Já mám letos zisk něco kolem24000 ale náklady přes 21000 takže o zisku sa tady vůbec nedá mluvit. Neinzeruju a ani neprodávám živé králiky i když mám i čisté plemana a rodiče jsou s papírama a to jenom z toho důvodu aby je pak někdo nepoužil do chovu a prodával jako čisté. Vemta si jenom co hyl se nabízí v inzerátech. Někdo si zakoupí samce hyla F něco a připustí jakoukoliv samici a potomky nabízí jako hyla. No a na závěr k tomu křížení, nebýt toho tak ani váš Fb by nevznikl. V roce 1863 byl zkřížen Ab se stájovým králikem. Já vím že tohle je o něčem jiném, to ale jenom pro zajímavost.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2016 23:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Dobrý večer, nebo spíš noc. My si asi zcela nerozumíme. Já s chovem králíků začínal v jedenácti letech. Pochopitelně králíků bez PP, venkovské směsky a světe div se, než jsem uzřel půvab a dokonalost práce šlechtitelů ušlechtilých plemen mi trvalo "pouhých" dvacet let. Od té doby jsem králíky choval, pak zase nechoval a pod. Nebudeme si nic nalhávat, chov čistokrevných králíků je prodělek jako prase. Nebo to já jinak neumím (prostě mě to stojí několik tisíc měsíčně a zisk vlastně žádný). Ale bez práce takových bláznů jako jsem já, a přátel ze svazu, by i ta venkovská směska vypadala mnohem bídněji. Neustále se přikřižují ušlechtilí králíci do "venkovských chovů". Já nemám vůbec nic, proti chovu, ani prodeji ať brojlerových, nebo neušlechtilých králíků na kšeft, nebo na maso. Jen upřímně říkám, trh je přesycen. Přesycen masem. Ač se to nezdá, asi si mnozí z nás žijí o mnoho lépe než naše babičky, myslím ve smyslu blahobytu (netvrdím, že život našich předků nebyl mnohem hodnotnější). Dnes už máme k masu přístup snad všichni a ne jen v neděli, ale každý den a to několikrát. Co tím chci říct, chovatelé dnes prodávají i čistokrevné králíky za cenu masa. Jak jsem psal, chovám FB, trochu jsem koketoval s MM, což upouštím. Ale nyní mě svádí chov FB s kresbou. Koupil jsem několik jedinců s PP jako čtyř kilové mláďata za cenu 400Kč. Dospělí kusy, s hmotností 6,5Kg až 7,2Kg. se prodávají za 650, až 700 Kč. Tedy kilogram králičího masa, živé váhy, mnohdy za méně, než 100Kč. Osobně jsem prodal i samce 96,5 bodů za šest stovek. Váha 6,9Kg. A proč? Prostě šel do chovu a za hranice. Jsem rád, když chov nedegeneruje a zvířata se vozí napříč Evropou. No a tedy znovu, co z toho plyne? Ano, lidé pojedou z Francie, Polska, Německa, Rakouska a Slovenska nakupovat plemenné králíky do Čech, ale já osobně bych nejel víc jak deset kilometrů proto, abych koupil maso za víc jak 120 Kč za Kg. Proč? Je ten králík z domácího chovu zdravější, než ten z marketu? Já vlastně ani nevím. Sám králíky krmím obilím, o kterém nevím, zda bylo hnojeno průmyslovými hnojivy, spíš ano, určitě bylo ošetřeno pesticidy. Obdobně mrkev i řepa. Jablka stříkám osobně proti mšicím a květopasu. Přidávám i granule, králíky očkuji a preventivně přeléčuji na kocidiózu. Je to biomaso? No samozřejmě že není. O moc se neliší od produkčních chovů. A kdo to tak nedělá? Já osobně raději králíky naočkuji, než bych koukal jak mi padají na mor. Tedy, maso králíka je dietní, ale určitě ne Bio. Já si nepotrpím ani na dietu, ani na Bio produkty, ale narodil jsem se s vášní v srdci. S vášní pro chov a pěstování, snad genetický odkaz našich pradědů Slovanů. Prostě mě to baví, těší, odpočívám na zahradě po práci a trávím tam čas s dětmi. Ta druhá strana mince jsou chovatelé, co čekají že se na všem dá něco vytřískat. Ano, tak proč ne? Ale prostě se musí smířit s tím, že ještě stále jsou chovatelé, jako já a ti prodají opravdu čistokrevné králíky vlastně levněji, než hybridy. Otázka zněla, proč se ti králíci neprodávají? No právě proto. Králíků je na trhu dost, čistokrevní, za cenu hybridů. Ano na mas je to jedno, ale za stejnou cenu i v obdobné kvalitě se dají koupit i v tom marketu. Nebo od souseda. Lidé prostě bohatnou a mohou si dopřát i radost a kvalitu. Pro králíka s PP se cestovat bude, pro hybridy opravdu jen soused. Pokud soused, toho souseda nechová také králíky a nedá mu ho za opravu auta, nebo pod. No co dodat, prodat sé může zkusit, ale je otázka, kdo to bude chtít. Samozřejmě na tom není nic zlého, já to schvaluji. Chovatelství k vesnici patří, i nečistokrevných jedinců. Co neschvaluji, jsou i Vámi zmiňovaní „čistokrevní králíci“ po rodičích s PP. Otec modrý BO a matka BO albín apod. To už prostě čistokrevní králíci nejsou a vlastně se je někdo snaží prodat dráž, než s PP. Co se FB týče, tak je to každý druhý inzerát a každý třetí je od jednoho a téhož inzerenta. To zmiňuji proto, že je to důkaz, že prodej předražených králíků, rádoby čistokrevných bez PP po různě zbarvených rodičích opravdu na odbyt nejde. Přeji dobrou noc. Nechci se někoho dotknout, ale mě se také dotýkají lživé inzeráty. Ač sám také neinzeruji, tak mezi sebou buďme upřímní. Čistokrevné je čistokrevné, mohu to doložit PP, hybrid, nebo masný hybrid je prostě křížencem.

neregistrovaný uživa

25.11.2016 23:40
neregistrovaný uživa

XXX.XXX.224.157

Ahoj lidi
zajímalo by mě co tu řešíte pěkný dobře stavěný králík pokud se někomu líbí a je za něj ochotný zaplatit i víc jak za čistokrevného, tak je to jeho věc.Každý nemá zájem chodit a vystavovat na různých výstavách svoje čistokrevné plemeno, stačí mu že má doma pěkně rostlé králíky ze kterých má radost a užitek /někdo maso, někdo radost z chovu a někdo jen na mazlení/
Stejně jako u lidí velkou roli hraje sympatie.Každý si musí určit cenu za kterou je ochoten prodat.Pokud chovám jen tak pro radost stračí příspěvek na krmení v podobě symbolické částky.Pokud chci ekonomický chov je cena okolo 300 kg sice neadekvátní, ale málokdo je ochotný i tuto cenu akceptovat.Jen tak mimochodem králík za totality se pohyboval okolo 40 Kčs za ks
dnes by to tedy nutně muselo být nejméněb 400 kč za ks.

26.11.2016 06:33

Podle mých zkušeností se nevvyplatí kupovat králíky o kterých chovvvvatel tvrdí, že jsou čistokrevní, ale netetovaní. Nevím jak ostatní chovatelé, ale já nepoznám rozdíl mezi třeba dvouletou a čtyřletou samicí. Jednou jsem dala dva tisíce za krásnou divoce zbarvenou samici BO. Chovatel se dušoval že jsou jí dva roky a je čerstvě připuštěná. Porodila za dva dny potom co jsme jí přinesli v nevhodném karanténím kotci. Navíc podle rychle klesajícím počtu mláďat ve vrhu byla rozhodně mnohem starší. A co s tím naděláte, když nemáte nic v ruce. Taky ten inzerát pořád vídám v nabídce, dokonce je tam na fotce pořád samice co jsem koupila. Udělala jsem zkrátka blbost a i když samice vypadala pěkně a chovné zařízení bylo perfektní, za mně už jedině tetovaného králíka s průkazem. Chovatelé čistokrevných králíků mají o svých zvířatech mnohem lepší přehled než když to člověk jen kříží na maso.

26.11.2016 09:16
horal

XXX.XXX.202.176

Pane Petr v ledčem máme stejný názor a i já také králiky dělám přes padesát let. Dokonce na základní škole jsme měly chovatelský kroužek, kde se chovali holubi a králici. Protože ho založil můj otec (pracoval na škole jako topič) tak největší podíl práce padl na mne. V sobotu se ještě chodilo do školy a tak v neděli v den volna jsem musel kydat králikům. Napřed školní pak doma. Jezdil jsem s nimi na výstavy, samozřejmě v doprovodu otce, a získával i ocenění za české strakáče. Dodonce jednou jako celkový vítez jsem musel udělat rozhovor s reportérem československého rozhlasu, takže jsem byl chvíli i slavný. To mi bylo dest let. Také u mne to bylo obdobně s chovem jako u vás chvíli ano chvíli ne. Teď už přes dvadset let se zabývám chovem masných králiků. To jsem dosta dvě samice ZIKA, což tenkrát byl kříženec ♂Kal ♀Nb, Dneska němci z toho udělaly hybrid jako HYLA. Takže abych měl chovné samice držel jsem oba tyto králiky a k tomu samce na připouštění samic z onoho křížení. Přdtím to býval Kal, než jsem zkusil Vss. Dnes mám ♀Vss a křížím ♂Ča, ve čtyřech měsících podle standardu by se měly váhy jednotlivých plemen pohybovat na 2,9 Kg. U kříženců je o něco větší a obcas u některých jedinců i o kilo víc něž je standard. Teď jsem zkusil připustit Kříženku♂Ča x ♀Vss, burgundským a budu čekat na výsledky. Já si velice vážím lidí co věnují veškerý svůj volný čas šlechtění čistých králiků. Bez těchto lidí bych ani já nemohl mít svůj chov. Teď k podstatě věci. Když se budete snažit sebevíc a nakupovat králiky třeba v zahraničí, stane se že ve vrhu se objeví něco co na první pohled se vám líbit nebude. No a to je právě králik pro mne. Samozřejmě jedná li se o vadu na kráse a né ve vzrůstu. Samozřejmě jsou různí vychcánkové kteří takové králiky použijí dál do chovu a prodávají jako čisté, to je jiná věc a jak už jsem psal, štve mně to taky. Vás jsem samozřejmě nechtěl nijak kritizovat ani usměrňovat, jenom jsem chtěl uvést, že i chovatelé masných králiků a i ti kdož prodávají nemusí být zrovna ziskuchtví "podnikatelé". Já jsem králiky nikdy neprodával, jenomže jednou vás osloví soused že by chtěl králika. Tak mu ho dáte a protože mu to chutná tak po krátké době ho chce znova a je mu to hloupé brát zadamo tak vám něco za něj zaplatí. Pak už to jde jako lavina, ty prý prodáváš králiky a máš na prodej? No a zájemců přibývá tak rozšíříte chov, aby byli uspokojeni všichni. Časem se to ustálí a vznikne klientela. Jak už jsem psal jsou za to nějaké peníze, ale pokryje to tak akorát náklady, což je také dobré. A co myslíte jsem proto horší chovatel a starám se méně o ně? Neni to na vás, ale jenom taková úvaha. V původním příspěvku jsem asi zvolil špatná slova v návaznosti na váš článek. Jsem také stejného názoru že hybrid by měl končit na pekáči. U HYL je daleko věší problém s prodejem potomků. Možná jste už četl jejich dohady do kterého pokolení se může ještě zařadit do chovu. Ještě jednou ale chci podotknout že to nemělo být reakce proti vám.

26.11.2016 10:06
petrlcr

XXX.XXX.185.144

Já s Vami plně souhlasím a souhlasím i s chovem na maso, sám nezdařilé králíky také samozřejmě zabiju, ještě častěji ale vyměním za mrkev, řepu nebo oves. Mám známého a ten chce za řepu horší samice, co nejdou na výstavu, nebo moc neuspěly a také je kříži s kdečím. Proč ne? Proč si na tom také nepřivydělat? Ano. Ale otázka tazatele zněla, proč ty křížence nikdo nechce. Já odpovídám, že proto, protože za podobné peníze lze pořídit králíka s PP a zde je velký předpoklad jisté kvality. Příklad, pokud si koupím Burgundského s PP, tuším že na 90% bude mít dobrou produkci a uspokojivý růst a heterózní efekt by to měl podpořit u potomků, kříženců s ním. U žlutého králíka bez PP, prodávaného jako Burgundský, to může být vlastně cokoliv. Proto se prostě prodá za stejnou, nebo podobnou cenu ten s PP. Navíc je pravděpodobné, že někdo z Aše vyrazí pro toho králíka klidně do Ostravy, nebo Bratislavy. Prostě ho do chovu potřebuje.Pro králíka na maso to nikdo neudělá. Proto je pravděpodobnější, že se prodá spíše s PP, než bez. O tom je asi zbytečné polemizovat. Nerad, ale přesto se vrátím k mé srdečné záležitosti FB. V rubrice inzerce dva inzeráty hned nad sebou. Pán z Vysočiny prodává FB s papíry a tuším že i oceněné za 500. Pod ním paní z Vysočiny prodává mlynáře FB bez PP za 500. Teď buďme upřímní. Kdo z vás si vezme toho bez PP? Já, jako chovatel tohoto plemene si na pána minimálně uložím kontakt a až jednou budu potřebovat nového samce, tak ho možná navštívím, možná si i vyberu a pojedu k němu přes 500 km. To že chov čistokrevného zvířectva má i vyšší důvody než hybridních je zbytečné polemizovat. Ale to sem nepatří. Jen uvádím důvody, proč se prostě prodá lépe sPP, než bez za podobnou cenu.

26.11.2016 11:57
horal

XXX.XXX.202.176

Ano souhlas. Také jsem na začátku radil kde nabídnout králiky na prodej. Je i jiná možnost, třeba se dpmluvit a vyvěsit nabídku v obchodě kam chodí hodně lidí a většinou to vyvěsí zadarmo. Jenomže tazatel chtěl prodat za každou cenu nedokrmené s nízkou váhou a tady je šance minimální. Proto už jsem dál nereagoval. A z těma Fb bych se nedivil, je tržní hospodářství ajenom trh prověří je li to či ono prodějné. Je něco jiného jestli to propaguje jako chovný, to už je pak drzost a sprostota. Ale dít se to bude a my nic s tím nenaděláme, jenom zaskřípem zuby, vlastně já už ani to né, žádné nemám. Hezký den a mnoho úspěchů.

26.11.2016 14:40
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

horal napsal(a):
Bcvejrikpetr napsal(a):
Zcela upřímně si myslím, že králíci bez PP, mají být chovány především pro maso...
Ve svém příspěvku se dost ostře pouštíte do chovatelů kříženců. Já vím že vás štve číst inzeráty ve stylu " prodám králika ny chov nebo na maso". Věřte tomu že mne taky, ale zkusím to trošku rozebrat. Je dost lidí co chtějí držet nějakého králika pro sebe a za živý svět nachtějí čisté plemano. Jsou to především tací ty ze staré školy, který vám bude tvrdit, že čisté plemeno nechce bo to chcípá a nic z toho není. To jenom tak k tomu že na vše se kupec najde. A třeba si to přečte člověk ze sousední vsi, takže i to že nikdo nepojede přes celou republiku tak trochu padá. Určitě si to uvědomuje i inzerant, ale spoléhá že si inzerát přečte někdo v blízkém okloí. Mohl by inzerovat v místním tisku, ale ten je zpoplatněn a tady to nic nestojí, no a za pokus nic nedá. Je něco jiného pokud někdo prodává králika co se tak trochu podobá na nějaké plmeno jako čistého od rodičů z papírama. Tohle se ale děje snad u všechch zvížat a nejvíc asi o psů. Já bych to klidně dal jako trestný čín podvodu.(teď mne tak napadá, ale je to jenom jako vtip, že by tam šlo dát paragraf hanobení rasy, jenom by se muselo vypusti slovíčko národa). Já chovám rodičovské králiky čistokrevné s papírama a samozřejmě pro konečný produkt dělám dvojí řížení. Jenomže u mne končí a do prodeje jde pouze v kuchyńské úpravě. Jinak už jsem tady toho dost popsal o měm chovu takže neni potřeba se dále zmiňovat. Jde jenom oto že pokud někdo něco prodává, tak to není z důvodu enormního zisku a le člověk chce alespoŃ nějakou kompenzaci. Já mám letos zisk něco kolem24000 ale náklady přes 21000 takže o zisku sa tady vůbec nedá mluvit. Neinzeruju a ani neprodávám živé králiky i když mám i čisté plemana a rodiče jsou s papírama a to jenom z toho důvodu aby je pak někdo nepoužil do chovu a prodával jako čisté. Vemta si jenom co hyl se nabízí v inzerátech. Někdo si zakoupí samce hyla F něco a připustí jakoukoliv samici a potomky nabízí jako hyla. No a na závěr k tomu křížení, nebýt toho tak ani váš Fb by nevznikl. V roce 1863 byl zkřížen Ab se stájovým králikem. Já vím že tohle je o něčem jiném, to ale jenom pro zajímavost.

JSOU CHUTNÍ ŘÍKALA PANÍ SOUSEDKA TAK ZÍTRA PEČU I JÁ JISTĚ ŽE JE LEPŠÍ NA PEKÁČ

26.11.2016 14:41
konickyprodej

XXX.XXX.159.151

horal napsal(a):
Ano souhlas. Také jsem na začátku radil kde nabídnout králiky na prodej. Je i jiná možnost, třeba se dpmluvit a vyvěsit nabídku v obchodě kam chodí hodně lidí a většinou to vyvěsí zadarmo. Jenomže tazatel chtěl prodat za každou cenu nedokrmené s nízkou váhou a tady je šance minimální. Proto už jsem dál nereagoval. A z těma Fb bych se nedivil, je tržní hospodářství ajenom trh prověří je li to či ono prodějné. Je něco jiného jestli to propaguje jako chovný, to už je pak drzost a sprostota. Ale dít se to bude a my nic s tím nenaděláme, jenom zaskřípem zuby, vlastně já už ani to né, žádné nemám. Hezký den a mnoho úspěchů.

JÁ TO ROZDÁM DO RODINY NĚCO PADNE MUDR NA PUDR.

Ne-Chovatel

29.11.2016 23:10
Ne-Chovatel

XXX.XXX.45.176

Na Brněnsku je situace taková, že v obchodě (pokud něco takového mají) stojí králičí asi 170Kč/kg.

Chovatelé a prodejci jsou pak v podstatě dvojího druhu.

Těm prvním (já se mezi ně řadím) je jasné že ani za těch 170 Kč/kg se ten králík nevyplácí prodat. Chováme jen pro potřebu vlastní a přilehlé rodiny. Pokud přenecháváme mladé ostatním chovatelům tak zdarma, nebo alespoň za "obvyklou místní tržní cenu ostatních chovatelů" dospělého králíka (tedy řekněme za 200 Kč, protože uvažujeme že ten králík až by dorostl by měl minimálně 2kg v kuchyňské úpravě).

Druhá skupina se snaží králíky prodávat na maso, v kuchyňské úpravě za řekněme 80-125 Kč/kg. Myslí si že na tom lze vydělat. Někteří mají zájemců habaděj někteří mají problém někoho sehnat. Na kvalitě králičího masa přitom evidentně nezáleží (například paní co krmí téměř jen obilím a to ještě pšenicí a má tak zatloustlé králíky má perfektní odbyt a člověk co krmí senem s vojtěškou nemá skoro žádný). Zdá se, že je to celé o místní poptávce a někde se už lidé odnaučily králíky jíst. Na druhou stranu je těch chovatelů (oproti mému dětství, kdy králíky choval každý nebo alespoň každý druhý) málo a mnohdy stačí pár stabilních zákazníků. Je to asi i o ceně, někomu příjde i ta stovka za maso s kostmi moc, když v super/hyper sežene vepřové bez kosti levněji.

Ještě si neodpustím dodatek. Dnes jsem tu četl starou diskusi kdy jeden z vás (nebudu jmenovat protože ho tu pro některé názory, kupodivu ne ten co chci zmínit, nemáte rádi) rezignoval na GMO s tím že se tomu nemá smysl bránit.
V mém okolí takto většina chovatelů nepřemýšlí, také proto mnozí králíky chováme. Z lidí co znám nedáváme ani granule, necítíme potřebu. Jakmile ale projde GMO ječmen (i kdyby jen ten pivovarnický na který se ta ho-vada už tolik let třesou) říkám vám že může být v pr-deli všichni. program GMO pšenice a ječmene byl spuštěn v Austrálii, přičemž varování pro lidi zní že lidé kteří by se tokovou obilninou stravovali a následně meli potomka mohou čekat jeho úmrtí ve věku kolem pátého měsíce života. Prostě v mém okolí je organická strava a všichni doufáme, že zůstane (on je i tak problém přijmout to jak se každoročně mění vzrůstem a vzhledem zrna krmná pšenice, u ječmene zatím vzhledově nic nepozorujeme).

30.11.2016 10:31
petrlcr

XXX.XXX.184.176

GMP jsou jen strašák. Nic víc. Principem je fakt, že do genomu, či mitochondrií se zapraví část DNA z jiné rostliny. U kukuřice se tak dosáhlo značné odolnosti vůči suchu. Pravděpodobně zapravením genetické informace z některé sukulentní rostliny. Snad nejsou genoví inženýři dementi, aby zapravovali do DNA obilnin část řetězce z třebas rulíku, aby se staly jedovaté. Každý trochu vzdělaný člověk ví, že pokud sní DNA z vlka, tedy kus jeho masa, tak zůstane člověkem a nebude z něho vlkodlak. Jeho bílkoviny stráví a podle vzorce vlastní DNA se sestaví bílkoviny jemu vlastní. To samé u obilnin. Ano mohou být hůře stravitelné, nebo mohou mít jiné špatné vlastnosti. Ale pokud je sežere králík a neuhyne, tak na člověka nemohou mít logicky špatný vliv. Pokud tedy v králičím mase nejsou rezidua jedů. Navíc, pokud vím, v celé EU je zákaz pěstovat i chovat, dokonce i dovážet, geneticky modifikované organismy. Tedy nevím odkud se k Vám geneticky modifikované obilniny pašují, že z nich máte takovou hrůzu. Nejsem fandou GMO. Už z principu, že nejsme bohy, abychom vytvářely nové organismy, na druhou stranu pokud např. v Africe napomáhají v boji s hladomorem, tak proč ne? U nás je to jen další zdroj zbytečné hysterie, neboť na trhu žádné nejsou.

Ne-chovatel

30.11.2016 11:21
Ne-chovatel

XXX.XXX.236.218

Ne, GMO to rozhodně není jen strašák! Co se stability týče on je problém i "jen" s přinucením rostliny křížit se jak by se normálně nekřížila a její následky už neseme jen si to nechceme připustit. Navíc žádná z takto nepřirozených, neorganicky získaných forem není stabilní, a může trvat mnoho generací rostlin než se stabilizuje. To navíc nikdo netestuje, jen se vyhodnocují vnější znaky a nutriční hodnoty.

Život na zemi je v mnohém založen na bílkovinách. I hormony a ostatní látky řídíci těla jsou tvořeny z bílkovin. Taková nemoc šílených krav a ostatní prionové nemoci nejsou nic jiného než to, že těla živých tvorů se rozhodla (po inspiraci z bílkovin přijmutých z vnějšku) změnit strukturu (uspořádání) bílkovin. A rázem je z vás svíjející se uzlíček na zemi neschopný tělo ovládat. Co se týká zmíněných řídících funkcí, tak pokud prostě klíč nezapadne do svého zámku na tělo živého tvora nefunguje jak má.

Výsledkem pak je, že například u zmíněné pšenice a ječmene dochází k oslabování funkce jater (hlavního energetického orgánu), tedy neprosperitě až úmrtí (bude-li tvor ponechán naživu dostatečně dlouho). U kukuřice 300 bylo zase například zjištěno, že pátá generace křečků jí živená není schopná rozmnožovat se a v tlamě jim rostou chlupy.
Nemyslete si, že když takto ovlivní geny z rostlin těla vašich zvířat, že vás o to rychleji nemůže ovlivnit maso vašich zvířat. Celý ekosystém, koloběh života. Navíc jak už jsem psal změny jsou nepředvídané, to že vy něco zasejete neznamená že dalších tisíce i více generací budete sklízet to stejné. Může docházet a dochází k dalším genetickým mutacím (přibírání jiných genetických informací) a to nikdo netestuje (jako bysme my lidé věděli co vše způsobí ta "první" vnesená změna), stejně tak nikdo netestuje zda semenář vám prodává opravdu setbu kde je u rostliny změněno stále to stejné a nebyla do genomu vložena informace jiná než předpokládáte.

/Také vemte v úvahu, že veškerá znalost dějů probíhající ve stvoření je pro lidi směšná. Víte jistě, že zítra nebude veškerá znalost tajemství života (dnes zastoupená jen genetiku) lidem pro smích. Je to možné, zlý který tyto znalosti přináší má sám znalostí mnohem více (začalo se rostlinami). Vždyť lidé dodnes nepochopili ani svět bakterií a mikrobů a přitom dostali impulz ke správnému náhledu, nebyl to však který by mohl vést k ovládnutí či dokonce boji ale impulz který měl vést k pokoře před stvořitelem a hlavně ke klidu (protože vše je jak má být) a následné změně chování. Nestalo se, člověk s tímto světem válčí. Takový člověk mi chce tvrdit, že si může hrát na Boha a ovlivňovat život celého systému?

U nás se třeba GMO kukuřice 300 údajně nepěstovala. Naše (údajně jediná) GMO kukuřice MON810 (vytváří Bt-toxin jenž muá být jedovatý pro určité druhy hmyzu - navozuje perforaci jejich střev) se pěstovala v docela hojné míře (i mimo nahlášené plochy) ještě i předloni. Zemědělci se tváří, že by ji od nich sila nekoupila a že ji nemají a nemohou mít (Kdyby se prý na to přišlo... A kdo by ty testy asi tak dělal? Jedině Monsanto aby je žalovalo za neoprávněné užití!), ale kolik jich zaselo starou (již vlastní) setbu na příští rok si můžete zkusit tipnout. Kukuřice NK603 (ví se že přinejmenším způsobuje u myší pětkrát častější rakovinu prsu u samic a u samců často rakovinu kůže a ledvin) se u nás naštěstí také nesmí pěstovat./

Je to celé cesta ke smrti. Je to cesta odsouzeníhodná. Vy kdo říkáte, že to nevnímáte, tak já vám říkám, že velmi dobře víte že lžete sami sobě a to vás usvědčuje.

Přichází čas kdy budou potrestáni všichni ti co kazí zem a tím nemyslím jen narušení přirozených systémů a procesů (jistě Člověk bude souzen za to jak spravoval celé mu svěřené Stvoření), ale toho že usilují o vaši duši a srdce, ovlivňují vaši mysl, odvádějí vás od pravdy a od života a tedy Boha a jeho řádu. Vy protože nechcete vidět a jste zkažení, na vás v brzku dopadnou rány, hněv Boha, jen okamžik zbývá než začnete i umírat a pochopíte, že vše co teď píši je pravda, poznáte že Bůh existuje a hněvá se na vás a přesto se nezměníte, většina.

Ne-chovatel

30.11.2016 11:34
Ne-chovatel

XXX.XXX.95.201

Kdo si neuvědomujete jak s tím souvisí pesticidy, které si při určité genetické manipulaci hojně užívají (rostlina má právě díky GM manipulaci získat odolnost), nebo naopak plastní tvorba látek založených na nikotinu (nervový jed) a podobně tak si nikdy neuděláte představu.

Například kvůli takové řepce je dnes pravděpodobně mnoho úmrtí na problémy se slinivkou (mnohdy jde o rakovinu, zda s tím souvisí i vzrůstající cukrovka lze jen spekulovat) a to vše díky řepce kterou sesbíraly včely a vy sníte ten med. Stále se jen odhaduje o co přesně jde.

Přitom problém bude možná brzy vyřešen (i lidí), protože už chcípají ve velkém i ty včely. Dočasně se jim ulevilo, když v Česku nebylo dost peněz na postřiky, ale už je poráží i jen ta rostlina (asi nový druh řepky) a varoáza (parazitující roztoč). Hledejte informace, Babiš má (měl, já myslím že už vše spustil) s GM řepkou velké plány. A nejezte jarní med, chcete-li vidět kam to vše vede a slíznout svůj díl z trestu Boha (pokud tedy nepřijmete jeho milost a neobrátíte se zavčas).

Ne-chovatel

30.11.2016 11:52
Ne-chovatel

XXX.XXX.148.67

Ta GM kukuřice (myslím ta 300, ale nevím teď z hlavy zda i v jižní Americe nebo opět v Africe a Indonésii) byla právě pokračováním potratové strategie zlých vašeho světa (pod vedením OSN a WHO).

Ti nejprve očkovali upraveným antitoxinem tetanu čímž záměrně docílili u žen netvorbu (a dost možná u mnohých trvalou, jejich tělo se naučilo bojovat proti čemu nemělo) hormonu potřebného pro udržení těhotenství. Potrácely prý i ženy v pátém měsíci těhotenství, které se omylem do tohoto očkovacího programu dostaly.
No a když se vše provalilo a všichni očkování odmítli, tak se přešlo ke kukuřici a začaly potrácet ženy které měly společné to, že mají rády zavařenou kukuřici (šlo právě o zmíněnou kukuřici 300).

A nemyslete si, že problémy komárů a zika je problém jiného původu. Jde jen o krycí manévr. A já vám říkám, že je blázen, kdo do svého těla vpustí cokoli nepřirozeného, ať očkováním, nebo neorganickou stravou. Nejen že vás to oslabuje a zkracuje váš čas k nalezení cesty k životu, stáváte se součástí toho všeho Bohem opovrhovaného, jednoho velkého rouhání. A i díky tomu budete stále více rozvráceni a ponecháni propadat zlu.

30.11.2016 14:49
bronda

XXX.XXX.98.84

Ámen Ne-chovateli.
Co se týče názoru na GMO, tak s Vámi v mnohém souhlasím.
Přehlížení tohoto nebezepečí je hodně naivní.
Kdybyste vynechal to pánbíčkářství, bylo by to docela zajímavé téma k diskusi.

30.11.2016 15:29
petrlcr

XXX.XXX.179.169

K tomuto se snad ani vyjadřovat nebudu. Diskusi na toto téma opouštím.

Ne-chovatel

30.11.2016 16:28
Ne-chovatel

XXX.XXX.213.44

Zkuste si zjistit něco o genetických modifikací za účelem léčení nemocí u lidí. Proběhly a jistě i nadále probíhají takové pokusy.

Ty které byly řekněme více etické, protože lidé neviděli jinou šanci na ovlivnění kvality života nemocného, nedopadly dobře (i přes počáteční úspěch a euforii) a výsledky se dostaly postraními kanály i na veřejnost. To se měnila jen nějaká "jedna drobnost" a dotyční si mysleli že mají a že měli (tedy že nedošlo k žádné jiné změně, natož neočekávané a nepředvídané) vše pod kontrolou. Přesto bylo konečným výsledkem vždy selhání organismu/těla a smrt (ale třeba až po deseti letech).

A vy když vidíte, že změny v potravě způsobují změny na tvoru který je konzumuje i na jeho potomcích chcete takovou potravu přijímat. Navíc jak jsem uvedl, si můžete být jistý, že ten genetický změněný organismus se v další generaci opět změní (třeba každý jinak) a vy nebudete mít ani šajnu jak a co to způsobí.

I proto jsem psal o nebezpečí plynoucím při pěstování geneticky modifikovaného ječmene pro pivovary (některá piva mají mimochodem minimálně rok nějaký zásadní problém, nevím v čem je, jen doufám že to s tím ječmenem nijak nesouvisí a zatím postačí ta piva nepít), protože by to nějakým způsobem zasáhlo veškerý ječmen.

Opravdu myslíte, že Maďarsko spálilo ty obrovské hektary s GMO jen tak pro nic za nic? Opravdu myslíte, že Mexiko (dočasně, ale peníze zvítězí) nepochopilo jaká katastrofa čeká jejich národní bohatství brambory a kukuřici. Opravdu myslíte, že Rusko zcela zakázalo GMO pro potraviny jen tak (ona i ta bavlna pro vlákno je katastrofa způsobující smrt i když mnohdy díky pesticidům)?

Žijete v ryze nepřátelském světě zlého (který nemá slitování ani nad těmi kteří mu patří, opovrhuje vámi a jde po vás aby vás trvale zmařil). Nemluvím tedy o prokletí země pro člověka, které učinil Bůh (jen trní a bodláčí, chléb v potu tváře své) za hřích Člověka, ale mnohem horší stav ke kterému došlo poté co jste se vzdali správy nad svěřenou vám zemí.

Ne-chovatel

30.11.2016 16:47
Ne-chovatel

XXX.XXX.8.211

On je minimálně stejnou dobu jako s tím pivem problém i s chlebem a tam už si vůbec netroufám odhadovat. Možná se jen k nepečení přidala nějaká další změna technologie jeho výroby nebo mouky (já mám doma staré zásoby a vlastní chléb mohu v jakémkoli množství). Jinak ve svém dalekém a širokém okolí mám slovy jen dvě pekárny (které dodávají i do místa mého bydliště a okruhu asi 20 km) jejichž chléb lze konzumovat bez posr-. Po zmíněném pivu zase někteří oznamují otok očí a dutin nosních (i jen po dvou pivech a to někdy dokonce i točených takže roztoky na vymývání lahví jsou z obliga).

30.11.2016 19:34

O GMO si rozhodně nemyslím nic dobrého. Kdyby šel výzkum tím směrem, že vyvinou rostliny víc odolné vůči suchu, tak tomu jen tleskám, ale specielně např. Monsanto vyvíjí rostliny tak, aby snášely vyšší dávky herbicidů a to je rozhodně nebezpečný vývoj.
Pane ne-chovateli, máte v mnohém pravdu, ale vaše strašení Hněvem božím je minimálně podivné, vynechte ho a budete působit o dost normálnějším dojmem.

Ne-chovatel

1.12.2016 15:49
Ne-chovatel

XXX.XXX.252.12

Jen pro zajímavost, aby se neřeklo že jen kecám. Právě jsem v kamnech spálil asi 20kg kukuřice, zbývá mi tak ještě lopatka.

Mohl jsem s ní klidně dokrmit husy, jen by jim to prospělo. Proč bych ale pro boha riskovat nějaké problémy s Bt-toxinem? Zrovna včera vyšel na ProtiProudu článek, který tvrdí, že Bt-toxin se v těle kumuluje (detekován byl jak v krvi tak v mateřském mléce, zřejmě spíše v USA), kumuluje se i v celém potravním řetězci.

Podle informace uvedené v článku se genetický materiál (je zmíněn z GMO sóje) stává součástí genetického materiálu bakterií žijících ve střevě. Ty pak již přímo (bez dodání jedu v podobě zlé bílkoviny z vnějšku pak sami produkují takový protein který tělu škodí). Já myslím, že tento mechanismus je v pořádku a věřím že existuje, ale je dobře že byl zmíněn. Protože takovému člověku už není prakticky pomoci. Je to asi podobné i důvodu proč geneticky léčený, či jinak ovlivněný člověk nakonec může také zemřít (na testy na hlodavcích nevěříte, že by vás jejich osud mohl potkat). A vemte také v úvahu, že osazení střevní mikroflóry (ve značné míře i u člověka, u zvířat jednoznačně) se předává z generace na generaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík