Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2016 15:53
Maros96

XXX.XXX.91.240

Mám otázku teraz som začínal prvýkrát pripustiť mpje samice februárové a samec prvý krát dobre ale potom na kontrolné samec sa snažil a samica nič ale po dvoch týždňoch som ich vybral na stôl a som zistil že tie čo som ich dal ku samcovi a prvýkrát dobre ale potom kontrolné nič tak majú väčšie bradavky ako tie samice ktoré som ešte ku samcovi nedal je to možný znak že samice sú kotne? za hocijakú odpoved Ďakujem.

23.11.2016 17:42
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ano, jistěže je to možné.

23.11.2016 18:29
mikimajky

XXX.XXX.144.252

V akom jazyku je to písané?

Chovatel Lada

23.11.2016 18:37
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

mikimajky napsal(a):
V akom jazyku je to písané?

To je prosím Slovenský jazyk...

23.11.2016 18:40
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Toto teda ani zdaleka.
To bude nejaká hatlanina z východu.
So slovenčinou to má asi tolko ako s češtinou.
Sme mimo témy, ale ak niekto nedokáže ani dve vety napísať normálne, ťažko môže čakať normálnu odpoveď.

Chovatel Lada

23.11.2016 18:47
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Že vy jste paní učitelka...

23.11.2016 21:40
Maros96

XXX.XXX.124.193

xchipsy napsal(a):
Ano, jistěže je to možné.

Ďakujem za odpoveď.

23.11.2016 21:45
Maros96

XXX.XXX.124.193

mikimajky napsal(a):
Toto teda ani zdaleka.
To bude nejaká hatlanina z východu.
So slovenčinou to má asi tolko ako s češtinou.
Sme mimo témy, ale ak niekto nedokáže ani dve vety napísať normálne, ťažko môže čakať normálnu odpoveď.

Prepáčte táto stránka je hlavne o chovateľstve a nie o pravopise ale Ďakujem že ste ma opravili a že ste mi poradili Ďakujem

25.11.2016 16:30
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

Dobrý den chtěl sem se zeptat jak dlouho je samice březí je to 34 dní jak si myslím ?
ta moje je dnes 35 den a v hnízdě nic není jen chlupy
A taky jestli je možné že přenáší nebo jestli to byla falešná březost ikdyž podruhé samci utíkala tak sem myslel že to na poprvé klaplo chodím k ní 3xdenně netrpělivě a ono furt nic klidně mě poučte jestli sem někde udělal chybu jsem začátečník a rád se přiučím
Ještě pokud je sežrala zůstal by tam nějáký důkaz nebo by je snědla beze zbytků ?

26.11.2016 08:36
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak jednu chybu děláte v tom, že samici neustále rušíte. Na jednu stranu chápu, že spousta chovatelů je zvědavých, kdy už to konečně bude, ale často se tím - zvláště u prvniček a samic nervózních apod. - nadělá víc škody než užitku.
Délka březosti bývá 28-33 dní, takže pokud je to u vás již 35 dní, tak buď samice březí není, nebo došlo k nějaké komplikaci a nosí v sobě mrtvé plody. Také se mohlo stát, že mláďata sežrala, ale to byste určitě našel někde v kotci krev apod. (nejen jako "zbytek" mláděte, ale i po porodu).
I falešná březost přichází v úvahu, ale ale nevím, jak často se u králic vyskytuje (já osobně jsem se s ní za cca 9 let nesetkala).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2016 08:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

xchipsy napsal(a):
Tak jednu chybu děláte v tom, že samici neustále rušíte. Na jednu stranu chápu, že spousta chovatelů je zvědavých, kdy už to konečně bude, ale často se tím - zvláště u prvniček a samic nervózních apod. - nadělá víc škody než užitku.
Délka březosti bývá 28-33 dní, takže pokud je to u vás již 35 dní, tak buď samice březí není, nebo došlo k nějaké komplikaci a nosí v sobě mrtvé plody. Také se mohlo stát, že mláďata sežrala, ale to byste určitě našel někde v kotci krev apod. (nejen jako "zbytek" mláděte, ale i po porodu).
I falešná březost přichází v úvahu, ale ale nevím, jak často se u králic vyskytuje (já osobně jsem se s ní za cca 9 let nesetkala).

Falešná březost trvá výrazně kratší dobu než březost opravdová, cca 14 dní. Jsou to takové ty samice co začnou stavět hnízdo po cca těch dvou týdnech po skoku, a pak z toho nic není. Je to docela časté - králík je zvíře s provokovanou ovulací, vždycky, když byl skok ale samice nezabřezla z různých důvodů, nastane vlastně faleška. Různě vyjádřená.

26.11.2016 10:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Děkuji za vysvětlení. Jak jsem napsala, já se s tím zatím nesetkala, buď samice porodila, nebo ne Ale je možné, že u nich nějaká ta pseudogravidita proběhla, jen jsem to nepostřehla (Hnízdo tedy žádná nestavěla, pokud ano, pak následoval porod. A jedna samice pravidelně nosila slámu a seno a trhala chlupy, když byla v říji).

Kate111

26.11.2016 18:48
Kate111

XXX.XXX.215.131

No my sme měli falešňák nějakých 37 dní, v posledních deseti dnech několikrát přestavěné hnízdo ;).

27.11.2016 14:58
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

Dík za info už sem vyčetl na králikáři co je to falešná březost a sedělo by to na ni páč stavěla hnízdo brzo cca 14 dní po skoku už sem ji dal znovu obskočit a nechala se bez problémů
ještě se chci zeptat co ty její chlupy co vytrhala?
někde sem četl že je mám schovat a přihodit je do hnízda až bude mít opavdu mladé ale zase jde o to jestli po dlouhé době na nich bude její pach aby se tím nezrušil celej vrh.

27.11.2016 15:01
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

xchipsy napsal(a):
Děkuji za vysvětlení. Jak jsem napsala, já se s tím zatím nesetkala, buď samice porodila, nebo ne Ale je možné, že u nich nějaká ta pseudogravidita proběhla, jen jsem to nepostřehla (Hnízdo tedy žádná nestavěla, pokud ano, pak následoval porod. A jedna samice pravidelně nosila slámu a seno a trhala chlupy, když byla v říji).

Toto prej dělaj když mají silnou říji a je to nejlepší čas na připuštění teda podle toho co jsem vyčetl na internetu ale ne vždy co se píše je pravda zkušenosti zatím nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík