Hezký večer, dnes u nás spadly teploty pod -15°C.
V králíkárně mám 10-ti denní mladé. Samice má pečlivě udělané hnízdo + zakryté kopou sena. Mám ale obavy, aby malí neprochladli. Aktuálně je -17,5°C. Napadlo mě je přesunout do vnitřní klece do chléva i z hnízdem. Máte někdo zkušenost? Nezakousne je samice, když bude ve stresu?
Děkuji za rady. Monika.
Uživatel s deaktivovaným účtem

norina
napsal(a):
Hezký večer, dnes u nás spadly teploty pod -15°C.
V králíkárně mám 10-ti denní mladé. Samice má pečlivě udělané hnízdo + zakryté kopou sena. Mám ale obavy, aby malí neprochladli. Aktuálně je -17,5°C. Napadlo mě je přesunout do vnitřní klece do chléva i z hnízdem. Máte někdo zkušenost? Nezakousne je samice, když bude ve stresu?
Děkuji za rady. Monika.
Dejte jí pytel na dvířka a hotovo.

norina
napsal(a):
Dvířka má zakrytá, do králíkárny nefouká. Každý večer jí trochu přistelu aby si je když tak zahrabala. Tak snad budou O.K.
Dobrá máma to zvládne. Jen často vyměňujte vodu, ať není na suchu - pak nemá mléko a mladé roztahá.
napsal(a):
Dobrá máma to zvládne. Jen často vyměňujte vodu, ať není na suchu - pak nemá mléko a mladé roztahá.
Je na 4. Vrhu všechny odchovala. Je to výborná matka ve vrhu mívá 8-12 mladých tak snad odchová i tento. Vodu jí nosím 4× denně jelikož má v tomto počasí misku jeden led... Mimo to dostává řepu, jablka a mrkve tak by jí to snad mělo stačit.

norina
napsal(a):
Je na 4. Vrhu všechny odchovala. Je to výborná matka ve vrhu mívá 8-12 mladých tak snad odchová i tento. Vodu jí nosím 4× denně jelikož má v tomto počasí misku jeden led... Mimo to dostává řepu, jablka a mrkve tak by jí to snad mělo stačit.
Kojící samice má denní spotřebu vody až 1,5 litru. Pozor na to, z okopanin, jablek a mrkve tolik tekutin nikdy nezíská. To by dřív uhynula v důsledku dietní chyby. A pozor i na šťavnatá krmiva, pokud namrznou, můžou taky způsobit potíže i v jinak rozumném množství.
Důležitá je i podlaha. Spousta samic má sice obrovská hnízda a plno chlupů, ale mláďata zavrtaná až "na dně" na holé zemi a tudíž můžou prochladnout zespodu. Pokud vidíte, že je "hnízdo v klidu", tj. že se králíčci nehemží, tak by to mělo být v pohodě. Měla jsem samice, které když přišly mrazy, doslova nahrnuly na hnízdo z opačného rohu hnůj Nevěřila jsem, že to ti malí můžou vůbec přežít, takhle zadusaní, ale samice očividně věděla, co dělá, pokud bylo naopak hezky, sama je odkrývala...
Tak moja má hniezdo cez polku koterca už. :D
Ale dneska som im z lexanu urobil na dvierka zábrany. Predsa len fúka a do rána bude zima.
Ale dnes som už dal dolu napájačky a dostali misky. Nech si aspoň nalížu ked už zamrzne.
Aj cez den okolo -10 °C je dosť.
Myslím, ale že králici to dajú na pohodu. Zatial som nezbadal žiadne problémy.
Kaválek

XXX.XXX.145.224
Nebojte. Prekryjte je senem a v pohon. Já mam v kotci za domem 20ti denní, na dvirkach přes půlku mam 2 cm polystyren a je klid.
Já na zimu běžně dávám kotiště, ale mám i samici, která z kotiště vše vyhrabala a hnízdo si udělala vedle. Opravdu nejkritičtější je ta podlaha. Předloni se mi stalo, že i když byli mladí v kotišti, samice si udělal hnízdo až na dně a mláďata zmrzli na kost. Proto i do kotiště, i pod hnízdo v kotci zasouvám 1 cm polystyrén a na to překližku, abych hnízdo ode dna izoloval. Teď mám venku 5 samic s mladýma od štědrého dne a zatím je to O.K.
Průměrná samice odchová v těchto teplotách mladé bez větších ztrát. Pokud mláďata úspěšně přečkala 10 dnů, jsou za vodou...
Případným přemísťováním můžete nadělat více škody, jak užitku. Bohatě stačí, jak je doporučeno výše, zakrýt dvířka kotce, což jste učinil. Takže co se mrazů týká, no stres...
Jinak, rozumím tomu správně, že nekrmíte žádná jadrná krmiva?

No, já taky trnu.
Samice mi předchozí vrh rozhrabala ve 3 dnech.
Teď postavila lepší hnízdo, ale právě až hodně hluboko u dna. S izolováním dna jsem neměla zkušenosti, tedy není učiněno.
Ano, moje chyba, že jsem připouštěla v období, kdy lze předpokládat, že budou mrazy..
Dala jsem jí alespoň hromadu slámy navíc a přikryté pletivo mají. Ale stejně tomu nevěřím. Když už je hnízdo prochladlé a ona na nich neposedí, těžko se zahřejou... poučení pro příště. Bohužel na úkor zvířat.
Ještě neházím flintu do žita, ale moc optimisticky to nevidím
mustela.erminea
napsal(a):
Průměrná samice odchová v těchto teplotách mladé bez větších ztrát. Pokud mláďata úspěšně přečkala 10 dnů, jsou za vodou...
Případným přemísťováním můžete nadělat více škody, jak užitku. Bohatě stačí, jak je doporučeno výše, zakrýt dvířka kotce, což jste učinil. Takže co se mrazů týká, no stres...
Jinak, rozumím tomu správně, že nekrmíte žádná jadrná krmiva?
Samice dostávají vodu, oves, seno + šťavnatá krmiva.
napsal(a):
No, já taky trnu.
Samice mi předchozí vrh rozhrabala ve 3 dnech.
Teď postavila lepší hnízdo, ale právě až hodně hluboko u dna. S izolováním dna jsem neměla zkušenosti, tedy není učiněno.
Ano, moje chyba, že jsem připouštěla v období, kdy lze předpokládat, že budou mrazy..
Dala jsem jí alespoň hromadu slámy navíc a přikryté pletivo mají. Ale stejně tomu nevěřím. Když už je hnízdo prochladlé a ona na nich neposedí, těžko se zahřejou... poučení pro příště. Bohužel na úkor zvířat.
Ještě neházím flintu do žita, ale moc optimisticky to nevidím
Izolovat dřevěnou podlahu je zbytečné.
Obecně-pokud si samice udělá hnizdo a porodi do něho, mláďata narkrmí, je vše o.k.
Občas se stane, ze mládě vytahne na struku, mládě se nevrátí do hnizda a umrzne.
Dobrá samice si při porodu poradi i v -10'C.
Dvířka u okocenych samic take zakrývam.Pytlem, nebo polystyrenem.
Je fakt, že v těchto extrémních mrazech trpí i dospělé kusy
borax
napsal(a):
Izolovat dřevěnou podlahu je zbytečné.
Obecně-pokud si samice udělá hnizdo a porodi do něho, mláďata narkrmí, je vše o.k.
Občas se stane, ze mládě vytahne na struku, mládě se nevrátí do hnizda a umrzne.
Dobrá samice si při porodu poradi i v -10'C.
Dvířka u okocenych samic take zakrývam.Pytlem, nebo polystyrenem.
Je fakt, že v těchto extrémních mrazech trpí i dospělé kusy
Boraxi, mám dřevěnou králíkárnu s dřevěnýma podlahama. V ní jsem měl dřevěné kotiště. Samice si udělala hnízdo v kotišti až na dně, a když přišly 20 st. mrazy, zbyly z 10-ti denních mláďat jen ledové koule. Od té doby od podlahy izoluji a je to O.K. Podlahu, zvláště tu, pod kterou není další kotec, považuji za nejkritičtější místo při zimních vrzích ve venkovních králíkárnách Některá samice nastele dostatečně i pod mláďata a je vše O.K. Ale ta co má hnízdo až na dně si říká o problémy.
P.S. -10st nepovažuji za velké riziko, ale teploty kolem -20 st. již ano. Teď mám na teploměru -18. mláďata nar.24.12 jsou od podlahy izolována a zatím jsou v pohodě.
Ja som včera ešte večer do dverí narezal všetkým lexan. Teda nefúka im tam a svetlo majú.
Zatial sa tvária že je všetko ok.
AJ voda v miskách zamŕza neskôr. Ale zas bolo iba -15°c dnes do rána. Uvidíme toto dalšie ráno čo ako bude.
A mám trojposchodovú králikáreň a spodné kotce nemám teraz v zime obsadené.
bronda
napsal(a):
Boraxi, mám dřevěnou králíkárnu s dřevěnýma podlahama. V ní jsem měl dřevěné kotiště. Samice si udělala hnízdo v kotišti až na dně, a když přišly 20 st. mrazy, zbyly z 10-ti denních mláďat jen ledové koule. Od té doby od podlahy izoluji a je to O.K. Podlahu, zvláště tu, pod kterou není další kotec, považuji za nejkritičtější místo při zimních vrzích ve venkovních králíkárnách Některá samice nastele dostatečně i pod mláďata a je vše O.K. Ale ta co má hnízdo až na dně si říká o problémy.
P.S. -10st nepovažuji za velké riziko, ale teploty kolem -20 st. již ano. Teď mám na teploměru -18. mláďata nar.24.12 jsou od podlahy izolována a zatím jsou v pohodě.
Je fakt, že mám u země(ve spodnim kotci) jen jeden vrh.
Nepoužívám kotiště.V jednom hnízdě měla mláďata vhlho, přemystil jsem je a vytvořil nové hnízdo.
Dovnitř jsem dal tak 0,5litru drceného polystyrenu.
Mám asi štěstí na dobré matky.Vrhy jsem měl mezi vánočními svátky.
Ještě si těch mrazů užijeme
Máme dva prosincové vrhy, ten mladší 9 ks.z konce roku stáří 9 dní.
Dnes jsem je kontroloval a vše je ok.Ráno tu bylo kolem -15 C.
Myslím si, že základ je dobrá, správně krmená a napájená samice.
Také jim nastýláme v zimě min 14 dní před porodem, pak už nečistíme
jen přidáváme slámu.Samice na porod máme v prostředních kotcích,
chovné samce v dolních.Podlahy dřevěné, samicím přes noc přikrýváme
dvířka hadrem.
borax
napsal(a):
Je fakt, že mám u země(ve spodnim kotci) jen jeden vrh.
Nepoužívám kotiště.V jednom hnízdě měla mláďata vhlho, přemystil jsem je a vytvořil nové hnízdo.
Dovnitř jsem dal tak 0,5litru drceného polystyrenu.
Mám asi štěstí na dobré matky.Vrhy jsem měl mezi vánočními svátky.
Ještě si těch mrazů užijeme
Chci se zeptat ten polyš nadrcenej nesezerou nebo nevdechnou a kdy ho tam dát před porodem nebo až po ? ja mam okocenou králíci měla by rodit příští tejden ze bych ji ho tam taky dal
Sice se ma teplota zvednout ale člověk nikdy neví jinak hnízdoholka postavila v kotišti které je od spodu izolováno 1cm polistyrenu na kterým je osb deska 12mm.
Jan Šporcr
napsal(a):
Chci se zeptat ten polyš nadrcenej nesezerou nebo nevdechnou a kdy ho tam dát před porodem nebo až po ? ja mam okocenou králíci měla by rodit příští tejden ze bych ji ho tam taky dal
Sice se ma teplota zvednout ale člověk nikdy neví jinak hnízdoholka postavila v kotišti které je od spodu izolováno 1cm polistyrenu na kterým je osb deska 12mm.
Nemám to odzkoušeno!
Drceny polystyren jsem dal poprvé. A to jen z důvodu, promočeného původního hnízda.
Je to zbytečný nějak do hnizd zasahovat.
Samičky moc dobře vědí jak postavit pořádné hnizdo.
Jen potřebují kvalitní slámu a seno.

Náme z období 2.1-5.1. narozených 6 vrhů.Králíkárny jsou venku, včera bylo -20°C, mláďata jsou zatím vpořádku.Používáme kotiště a ještě nechávám vyšší vrstvu podestýlky a samozřejmě plno slámy na stavbu hnízda.Tak doufá, že to vydrží.Dalších 8 samic má mít mladé příští týden, tak snad se poštěstí na počasí.Ať se daří odchovy.
Www.ipes.sk vyhrievacie podlozky pre psov
cena 9 - 12 eur a ziadne mlade vam uz nezmrzne.
Jedine co musite zabezpecit aby sa samica nedostala k kablom
A nezabudnite dat na vyh.podlozku sololit, preglejku o sile 3-5 mm
Staci 8 W a drobci su v pohode.
Brojleri

XXX.XXX.59.150
borax
napsal(a):
Nemám to odzkoušeno!
Drceny polystyren jsem dal poprvé. A to jen z důvodu, promočeného původního hnízda.
Je to zbytečný nějak do hnizd zasahovat.
Samičky moc dobře vědí jak postavit pořádné hnizdo.
Jen potřebují kvalitní slámu a seno.
To je mi ľúto že vám to vymrzlo.
Moje Štefanské MM ešte neviem ani koľko ich má v hniezde. Neotváral som to, ale včera keď som do neho siahol tak boli živé a teplé :)
Ale zatial nevyliezajú. Tak budem mať prekvapko:)
Inak ten lexsan na dvierkach urobil to že napríklad včera bolo ráno -10 a max -4 a voda v miskách zamrzala tak pomaly že vydržala do poobedia kým som nedolial zasa teplú. Bol tam už ľad, ale ešte stále aj tekutá voda tak sa mohli napiť.
Tak mali v kotcoch +-0°C. A to je dobré si myslím.

Je mi těch králíčků opravdu líto.Kdyby jste čas který trávíte na diskuzi pomlouváním druhých raději věnovali důkladnému zateplení kotců, tak by chudinky nemuseli pomrznout.
Králíčci narození 27.12.Ještě z hnízda nevylezli.Někde v té hromadě slámy jsem našla hnízdo.
No jo ti věštci, kteří ví, jak kdo čím a jak má zatepleno, nebo co to bylo za samici, jestli né prvnička, jestli neměla probémy atd.. ale jen rýt a rýt.. asi z nudy...
že já na té diskusy tolik jsem, až někdo ztráví alespoň polovinu času u zvířat co my tady, tak ať se přihlásí, že je něco špatně... a spát tam a čekat na porod opravdu nebudu!
další čtyři samice zřejmě dobře porodily pro srandu králíkům, v podobných termínech..

Škodováku, tak nevím kdo ryje.Pro pravdu se tu zlobíte?
Pavlínka852

XXX.XXX.185.191
Dobrý den,
jak Vám to dopadlo s králíčky, My jsme taky dělali všechno možné a králičci nám nepřežili... a tak jsme z toho neštastní a hledáme další rady a zkušenosti pro příští pokus.
Zdraví Vás Pája.

metro
napsal(a):
Pani Faltuska, viete co je zaujimave na tomto vlakne, ze ziadnemu chovatelivi fr.hyly nepomrzli mlade.
Je to zajímavé a čím to asi bude?Tak mě určitě ne.

Myslím, že to je hlavně o samici. Momentálně máme osm hnízd, z toho dvě prvničky a nezmrzlo nám nic. Mají nastláno slámou a na dvírka jsem dala karton, o zbytek se holt musí postarat samice. Te´d jsme měli zkrátka štěstí, loni na jaře samici prochladlo a uhynulo celé hnízdo a to nemrzlo. Jindy zas samice v horku udělala hotovou pyramidu a mladí se v teple udusili. Chov zvířat je zkrátka vždycky do určité míry sázka do loterie a někdy přes všechna opatření prohrajete. Důležité je to nenechat se odradit, příště to bude určitě lepší.
Nemam pocit ze chov kralikov je loteria
Je to hlavne o clovekovi ake dokaze vytvorit podmienky pre dany produkt.
A pre Pavlinku, dajte hned nahonit samice a vyskusajte ten sposob co som navrhol vyssie a dajte im tam podlahove kurenie.
Ma to dve obrovske vyhody:
- mlade vam nezmrznu
- energiu ktoru teraz potrebuju na svoj ohrev vyuziju na svoj rast.
Je to investicia za par korun / 2 zachranene mlade vam tie naklady vratia /.

Ale samozřejmě že jim člověk musí vytvořit co nejlepší podmínky, myslím to tak že vždycky něco zbývá na samici a tu zkrátka jenom můžete podpořit ne vše udělat za ní.
napsal(a):
Myslím, že to je hlavně o samici. Momentálně máme osm hnízd, z toho dvě prvničky a nezmrzlo nám nic. Mají nastláno slámou a na dvírka jsem dala karton, o zbytek se holt musí postarat samice. Te´d jsme měli zkrátka štěstí, loni na jaře samici prochladlo a uhynulo celé hnízdo a to nemrzlo. Jindy zas samice v horku udělala hotovou pyramidu a mladí se v teple udusili. Chov zvířat je zkrátka vždycky do určité míry sázka do loterie a někdy přes všechna opatření prohrajete. Důležité je to nenechat se odradit, příště to bude určitě lepší.
Presne tak, všetko je hlavne o samici. Dobrá a starostlivá samica ak má pred pôrodom včas vložený búdnik na pôrod a dostatok sena na stavbu, zateplenie, a v čase pôrodu v mrazoch ma vlažnú vodu tak porodí a nakoji bez problémov a všetko v pohode aj pri -20 C. Netreba žiadne podložky ani podobné blbosti skúšať. Vlastná skúsenosť a skúsenosti chovateľov hovoria za všetko.

Mno, tak já jen hlásím, že jsem se odhodlala kouknout do hnízda a našla 6 úhledně mražených kvádříků... takže za nás mrazy
napsal(a):
Mno, tak já jen hlásím, že jsem se odhodlala kouknout do hnízda a našla 6 úhledně mražených kvádříků... takže za nás mrazy
...Tak to je škoda... Šiahnuť tam treba ak je vidieť stopy po pôrode, krv, chlpy atď. ruku si pretrieť senom kvôli pachom, potom tu ruku dať oňuchať samici pred nos, a potom šiahať do hniezda. Chce to prax a šikovnosť, nerozbiť hniezdo, len nahmatať pohyb a teplé telíčka. Najlepšie za svetla dňa, kvôli samici. A pohodička pohoda, ak je tam ruch a teplo. Samicu znova prejsť po nose a zabaviť ju trebárs ovsenými vločkami. Hlavu hore. Skúste znova.
Len pre Pavlinku852
prijmite moje ospravedlnenie za radu co som vam poskytol.Viete ja nechovam narocnu genetiku a ani nemam priestory na chov ako jeden velmi skuseny chovatel.
Ale rad by som jeho rady upresnil
Musite mat dobru a starostlivu samicu;pokial nie mate smolu.Pokial je len dobra a nie je starostliva zas mate smolu.Ci to plati aj naopak - neviem
Vlazna voda v case porodu.Tak to je zaujimave.Samice trva porod cca 15-20 min a vacsinou rodi nadranom.Treba si asi privstat, len cas je otazny.
A pokial toto splnite musite sa este divat na teplomer aby nebolo viac ako - 20
Pruser je ked je - 21 a viac.Vtedy na jeho rady nie je zaruka
Je to len na vas ake rady si zoberiete k srdcu.Ja som vam napisa netradicne riesenie, ale je ucinne v tychto velkych mrazov.
Pavlínka852
napsal(a):
Dobrý den,
jak Vám to dopadlo s králíčky, My jsme taky dělali všechno možné a králičci nám nepřežili... a tak jsme z toho neštastní a hledáme další rady a zkušenosti pro příští pokus.
Zdraví Vás Pája.
To je mi líto :(.
Malí se mají čile k světu, včera jim bylo 14 dní a vypadá to, že už mají vyhráno.
Zatím samice odchovala všechno, tak snad i tentokrát budou v pořádku. Mrazy se u nás drží kolem -20°C ale očividně jim to nevadí.
Hezký večer a úspěšné budoucí vrhy, Monika.
pre všetkých...ak sa potrebuje skupinka okolo pána HYLU z Medera vyventilovať, tak dá sa to aj takto, ako dovádza jeho poskok a služobníček pán METRO, FALTUSKA atď.
Celá neslávne slávna francúzska hyla utrpela krutú porážku na Slovensku aj v Čechách a neviete kam s tým všetkým a čo s tým všetkým robiť. Tak okrem toho že robíte len zle, urážali ste mňa s predajom neoriginálnej genetiky, plus urážali ste a útočíte na pána Kočára ktorý roky pracuje s Talianskou Hylou a tá bola celkovo skôr a prvá narozdiel od tak "skvelej" Francúzskej, a chceli ste odstaviť aj jeho... to je celé čo Vás posratý odborník na reklamu dokáže a dokázal, miesto toho aby priznal a zverejnil výsledky jeho slávnej predávanej genetiky Francúzskej hyly. No, ale na každé prasa sa varí voda, a u vás reklamných "mágov" už voda vrie. A vy pán metro... ste... hm ako by som to nazval... aaa budem slušný šašo odmocnený alebo skôr usmernený na n- tu s tou Vašou nenáročnou genetikou o ničom. A k pani Faltuške len toľko, aká "sprostá" otázka na inom vlákne, tak taká odpoveď. Prepáčte ostatní že som odbočil od témy a povedal pravdu ktorú už všetci na Slovensku aj v Čechách vedia ohľadom Francúzskej hyly predávanej na Slovensku.

Opět Vaše pravda.Jinak fakt je divné že někdo prodává italskou Hylu v Čechách, francouzskou na Slovensku, německé obry na Slovensku i v Čechách, anglický strakáč to samé atd. .
.
metro
napsal(a):
Je zaujimave ako ty MaGoR dokazes zhovadit dalsie vlakno.
Ty aj s HYLAkom sa potápate sami, a len tak ďalej aspoň to potvrdzuješ tvojimi reakciami aj vláknami do teraz tu zverejnenými
No skús ešte niečo, posledný výkrik do tmy. Všetci už o vás vedia, a nikto si od vás nikto nič nekúpi. Každý kto vie o čo ide a podľa toho kde to ma geograficky bližšie pôjde buď do Ratiboric, alebo si kúpi hyplus od nás. booože aký si stále expert a odborník ako aj tvoj reklamný mág HYLÁK ? vidíš ešte sa to aj rýmuje.

Stanislave, dekuji za radu a podporu ohledne znovupripusteni samice. Ono je to trochu slozitejsi. Samice je mlada, ale uz mi dobre odchovala jeden vrh (cerven). Znovu jsem pripustila v listopadu a samice postavila zvlastni hnizdo a mlade neopecovala, tedy zahynuli. Tak jsem ji zkusila pripustit znovu a hnizdo sice postavila lepsi, otazkou ale je, co bylo duvodem jejich smrti. Mam pouze 2 samice a jednoho samce (vse KA s PoP), samice je vymazlena (neztucnela, v dobre forme), tak se mi ji nechce porazet, ale asi dostane posledni sanci.. Nebo mam rovnou zkusit sehnat jinou ?
napsal(a):
Stanislave, dekuji za radu a podporu ohledne znovupripusteni samice. Ono je to trochu slozitejsi. Samice je mlada, ale uz mi dobre odchovala jeden vrh (cerven). Znovu jsem pripustila v listopadu a samice postavila zvlastni hnizdo a mlade neopecovala, tedy zahynuli. Tak jsem ji zkusila pripustit znovu a hnizdo sice postavila lepsi, otazkou ale je, co bylo duvodem jejich smrti. Mam pouze 2 samice a jednoho samce (vse KA s PoP), samice je vymazlena (neztucnela, v dobre forme), tak se mi ji nechce porazet, ale asi dostane posledni sanci.. Nebo mam rovnou zkusit sehnat jinou ?
Dosledovať či samicu nič nevyrušuje, hlavne nejaký ruch, zvuk, pohyb, hlodavce. Ak ste si istá že je všetko o.k. Sú samice ktorým nevadí keby sa tam dialo čokoľvek, a sú samice ktorým niečo vadí. Keď zvládla prvý vrh, tak jej tam zrejme niečo vadí "nesedí". Dobre to skontrolovať.
Mám možnost mít na zimu samice vchlívku, když jim začaly zamrzat napaječky, tak jsem malinko zpanikařila, obalila vnitřní dveře z pletiva hadrou a zapla infrak, teď tam mají 8° a já jsem aspoň v klidu. Už se mi okotila první samice, až potom povyrostou na odhození, jdou všichni na letní byt do venkovních králikáren. V tyto nrazy bych něla o prcky strach. To není jen pár dnů, pod -10° je už přes týden!
Dnes už začali šmejdit kolem hnízda. Konečně jsem se zdárně dopočítala k číslu 9 ...
Králíčci se narodili těsně před vánoci. Ve velkých mrazech dávám do kotce misku s topným kabelem, aby samice měla stále vodu.