sin

XXX.XXX.21.93
Prosím, zkušené, co se jim to opravdu povedlo o rady, na internetu moc informací není, to že je to těžké už jsem si přečetla, ale snad ne nemožné, proto, prosím, kdo to skutečně dokázal, napište jak, zkušenosti, způsob, nástroje... krmivo... jak často, kdy začít dávat pevnou stravu a jakou, kdy míchat bobky do krmiva...? prostě prosím o rady a zkušenosti, jak to dovést do zdárného konce...pravděpodobně to nepomůže jen mě...podělte se tedy prosím o informace...
já mohu říct, že se mi rozhodně neosvědčila flaštička od tommi - kojenecká souprava, protože špunt ve špičce, i když uděláte dírky, tak je strašně těžké dostat mléko ven, pochybuju, že to králík vytáhne, chci teď otestovat od Beaphar - soupravu pro odchov mláďat - vypadá, že nemá trvdý špunt, snad bude lepší... nebo někdo má nějakou, která určitě bude fungovat? Trixie je to samé co tommi špunt ve špičce a soupravu savic biba baby se mi nepovedlo sehnat, uz ji nemají nikde skladem, zkusím přímo zverimex, až se dostanu do města...ale tu sem viděla někde na foto, že s ní někdo krmil králíka tak ta vypadá, že by mohla být taky k použití...ale můj králík už nemá sací reflex, takže flaška bude asi celkově problém
nejlíp mi funguje kapátko od kapek do nosu, ale zase, asi větší králík tuším, nemám odzkoušeno, mám 4 denní) bude na hodně dlouhé krmení, po krmení masíruju bříško ve směru hodinových ručiček
na krmení používám sunar 2 (víc tuku než 1) snadno sehnatelné, hodně ředěné, ne jak píšou jedna odměrka na 30 ml, víc vody.. nevím jestli je to ideal, ale kondenzovane mléko sem neměla k dispozici, když sem našla promrzla mimča... a hlavně se asi rychle kazí, takže jak se rozdělá, půlku toho asi vylijete ? (nevím, soudím, že se to asi kazí a králík toho moc nesní) a krmím co tri hodky i v noci
a zahřejvám pet lahví s teplou vodou (max 39 st) nebo nahřejvám nad krbovkama gelové obklady a když to má použtelnou teplotu, dávám to pod králíčka, do kartonové krabičky ten je zabalený v látkové plence, krabička otevřená...
tolik mé zkušenosti, už bojujeme 4 den, tak zatím to funguje, z krátkodobého hlediska.. dlouhodobé ještě nevím...
sin

XXX.XXX.21.93
Tu je... jeden z 6 :o( 3 už byli mrtví a 2 už umřely, jeden první den, druhý druhý den, ale všichni tři hned na začátku hodně prochladli )narodili se, když venku bylo asi -15)...
Dobry den. Jako dite jsem odchovala 4 ze 6. Byla to 3denni kralicata...
Krmila jsem kravskym mlekem- cerstvym z plastove lahvicky od leku s natazenou gumovou hadickou.
Dnes uz vim, ze od mamy piji 2x denne, ale tenkrat jsem davala po 4-6 hod. A kdyz nektery hodne vyskakoval i casteji. Byli doma, bylo to na jare. Kdyz koukali, dostali roztlucene obili (je to 30let, ted bych dala vlocky). Cilene jsem nemasirovala ani bobky nedala. Kdyz byli chlupati a behali, sli ven. Vyrostli krasne.1 samici jsme meli az do me dospelosti. At se dari.
Ono je třeba si uvědomit, že mléko králice je extrémně tučné. Žádná samice hospodářského zvířete (kráva, koza, prasnice...) nekojí své mládě /mláďata jen jednou denně. Králice si však "může dovolit" být jakousi "krkavčí" matkou, právě díky složení mléka. Pro srovnání:
mléko králice obsahuje více než 10 % tuku a více než 15% bílkovin, zatímco např. kozí či kravské jen necelá 4 a 4%! Z toho důvodu NELZE krmit sirotky jen jednou dvakrát denně! Jako optimální se uvádí každé 2-3 hodiny, později 5 hodin.