xchipsy
napsal(a):
Pro MM bych doporučovala větší,60x40 půdorys, výška těch 35 stačí, ale za 40 se zlobit nebude - alespoň můžete dát víc podestýlky. Velikost vchodu 15-20cm průměr (kulatý) nebo 13-15cm délka stran (čtvercový).
Díky za rady. Byl jsem teď u jednoho chovatele, měl na ně přenosly 60x30x30, připadalo mi to malé.
jahodapavel
napsal(a):
Díky za rady. Byl jsem teď u jednoho chovatele, měl na ně přenosly 60x30x30, připadalo mi to malé.
Přenoska je lepší menší, aspoň tam králík nelítá jak nudle v bandě. Ale u kotiště je třeba počítat s tím, že samice tam musí pohodlně vlézt - pokud je otvor na "dlouhé" straně, tak aby si po vskočení nedala do hlavy o protější stěnu musí se tam pohodlně otočit a když vleze nad hnízdo, tak nedřít hlavou o strop Já teď stavím pro Bu a Čv a rozměry mám 55x38, výška 35.
Sežeňte si klasickou krabici od banánů, ta bývá podobných rozměrů a budete mít představu, jak to asi bude pak vypadat (bez výšky, pochopitelně, ty krabice jsou nižší) Dejte do ní samici a uvidíte, kde musíte na centimetrech přidat a nebo zda to stačí
Gocz

XXX.XXX.27.34
Já mám pro Čv kotiště 60x40 a výška 40. Bez problémů tam zvládnou 6 i 8 mladých. Ty původní, které jsem používal, byly přepravky, vzhůru nohama a dodělanou dvouvrstvou podlážkou. Podle nich jsem pak vyráběl ty nové - dřevěné.
dudi

XXX.XXX.120.43
migeic
napsal(a):
Já mám pro BO kotiště 80x40 výška 40 a je to dostačující.
To jsou paradni kotistata, to by se mi hodilo...