Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2017 18:19
slamos1

XXX.XXX.52.72

Zdravím, už asi dva mesíce se pokouším nechat zabřeznout 3 samice, kříženky víd+burg., už jsem pořídil i druhého samce, oba mají snahu ale samice stále bolí hlava, co se s tím dá delat?

15.1.2017 21:41
Moris 01

XXX.XXX.209.124

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2017 23:26

slamos1 napsal(a):
Zdravím, už asi dva mesíce se pokouším nechat zabřeznout 3 samice, kříženky víd+burg., už jsem pořídil i druhého samce, oba mají snahu ale samice stále bolí hlava, co se s tím dá delat?

Dejte jim obklad na čelo a ze dva Ibalginy, nebo jim slibte něco hezkého a výsledek se dostaví smajlík smajlík.

16.1.2017 07:10
slamos1

XXX.XXX.52.72

Všechno marné, zkusím ješte ten vitamín E, ale moc neveřím.

16.1.2017 07:26

U nás zabírá "Jestli nezůstaneš tak se půjdeš ohřát do trouby" smajlík.Vydržte, jak ucítí jaro tak si dají říct.

Gocz

16.1.2017 08:54
Gocz

XXX.XXX.27.34

Jestli nepomohlo ani to právě ukončené dvoudenní oteplení, tak to bude těžké. Jak dlouho už je máte jalové?

16.1.2017 09:52
slamos1

XXX.XXX.52.72

Od od říina.

Hahaha

16.1.2017 10:05
Hahaha

XXX.XXX.26.76

"nebo jim slibte něco hezkého"

Třeba nový kožíšek, na jaro. Když to nepomůže tak zkuste, že bude z nich.

Jinak mě po sobě skáčou jak divý, kolikrát jsou samice tak nadržené, že je vidím i nahoře. Chtěl jsem ale napsat, že dnes ráno příjdu a nikde ani jeden králík (mají volný výběh). A ty potvory si udělali nové místo (taková nahrážka maxi nory) pod kurníkem a všichni se tam tulí. Pořádně tam nevidím, ale vůbec bych se nedivil kdyby tam jedna ze samic porodila nebo rodí a celá rodinka ten prostor společně vyhřívala. Uvidím za měsíc, to by tak mladí mohli vylézt.

Gocz

16.1.2017 11:02
Gocz

XXX.XXX.27.34

slamos1 napsal(a):
Od od říina.

To zase není tak dlouho, aby byly zapasené. Takže vám nezbude než zkoušet. Ještě můžete zkusit takový ten trik s přestěhováním. Pokud, ale bude nadále moc zima, tak to asi fungovat nebude.

16.1.2017 11:05
slamos1

XXX.XXX.52.72

Ted jsem jednu přenesl do sklepa ke čtyřem mladounkým samcum, tak třeba se nabudí, je tam teplo a samci už po sobe skáčou.

Hahaha

16.1.2017 11:13
Hahaha

XXX.XXX.90.19

Jen jestli nebude problém s tím sklepem. A teď nemyslím radon, který tam bude pravděpodobně také ve zvýšené míře.

Slepice ani králík sice není tvor který dokáže slunce využít přes kůži, nebo zanedbatelně, ale to neznamená že když je na denním světle tak v jeho těle díky němu neprobíhají nejrůznější hormonální pochody...

16.1.2017 11:15
slamos1

XXX.XXX.52.72

Ne ne, ty samice jsou v králíkarne, jen mladi samci na dokrmrní jsou ve sklepe.

16.1.2017 11:15

Myslím si že zimou to není. Samicím nejspíš chybí něco ve výživě. Pokud nemáte vojtěšku, zkuste jim koupit vojtěškové granule, dávejte oves a doplňte roboran nebo nutrimix. Samice může na pohled vypadat dobře, ale když má málo vitamínů a minerálů jako první se to projeví v tom že zabřezává špatně nebo má ve vrhu málo mladých.

16.1.2017 13:21
borax

XXX.XXX.37.145

V patek 13.1.jsem nechal obskočit dvě samičky.
Bez problémů. Počasím to není.
Rabitin do vody, nebo rovnou do tlamy.
A půjde to!:-D.

16.1.2017 21:20
migeic

XXX.XXX.222.254

Vitamín E tekutý, prašek a v jakém poměru ?

Gocz

17.1.2017 07:34
Gocz

XXX.XXX.27.34

migeic napsal(a):
Vitamín E tekutý, prašek a v jakém poměru ?

Záleží na přípravku. Mrkněte na návod. Dávkování je většinou podle váhy.

Gocz

17.1.2017 07:36
Gocz

XXX.XXX.27.34

borax napsal(a):
V patek 13.1.jsem nechal obskočit dvě samičky.
Bez problémů. Počasím to není.
Rabitin do vody, nebo rovnou do tlamy.
A půjde to!:-D.

Poradíte mi, prosím, jak ten rabitin dávkujete? Myslím jak často, v kterou roční dobu a v jakém množství?

17.1.2017 08:11
borax

XXX.XXX.48.78

1ml na kilo váhy králíka.
Je uplne jedno jestli ráno, večer.
Dávkování jednou denne.
Otázka byla spojena se zabreznutim samičky.
Rabitin pridavam do vody i kojícím samicim, nepravidelne.
Něco to stojí.. $ smajlík

Gocz

17.1.2017 11:11
Gocz

XXX.XXX.27.34

borax napsal(a):
1ml na kilo váhy králíka.
Je uplne jedno jestli ráno, večer.
Dávkování jednou denne.
Otázka byla spojena se zabreznutim samičky.
Rabitin pridavam do vody i kojícím samicim, nepravidelne.
Něco to stojí.. $ smajlík

Dík za info. Jednodušší je to určitě dávat do vody na pití, jenže jak spočítat koncentraci, když nevíte, kolik toho vypije? Používáte nějakou stabilní koncentraci nebo to berete "přiměřeně"? Vodu pak necháváte dopít nebo vždy zbytek vylijete a chystáte novou zase se stejnou koncentrací?

17.1.2017 19:13

Občas rabitin dávám, králíci ho mají vesměs rádi. Nasypte jim ovesné vločky nebo šrot a na něj ho nalijte, vylížou misku.

17.1.2017 19:47
borax

XXX.XXX.91.21

Gocz napsal(a):
Dík za info. Jednodušší je to určitě dávat do vody na pití, jenže jak spočítat koncentraci, když nevíte, kolik toho vypije? Používáte nějakou stabilní koncentraci nebo to berete "přiměřeně"? Vodu pak necháváte dopít nebo vždy zbytek vylijete a chystáte novou zase se stejnou koncentrací?

Dávám Rabitin do vody.
Dávkuji odhadem.Nejde o léčivo, tak na kolísající koncentraci nezáleží.
Hlavně vodu mám v lahvich, takže žádný vitamin nepřijde v niveč.
Pro zabřeznutí je stejně nejvýznamnější vitamín E!

Gocz

18.1.2017 06:59
Gocz

XXX.XXX.27.34

Děkuji za rady. Škoda, že tahle diskuze neexistovala, když jsem zápasil s moravskými modrými. Ty bolela hlava prakticky trvale a tak jsem je musel vyměnit za novozélanďáky.

18.1.2017 08:02
borax

XXX.XXX.47.5

U Novozelanskych bych viděl problém - zatučnění samice.
Mají k tomu dost sklon.
To už musíte mit vysledované.
Jinak vit.E se ukládá v játrech a tělo ho čerpá dle potřeby.
3-4 denní kůra většinou postačí.

18.1.2017 08:04
slamos1

XXX.XXX.52.72

A ješte se chci zeptat, když jsou samice opravdu zatloustlé jak postupovat, do fašírky a sehnat nové nebo je pomoc?

18.1.2017 10:15
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Taky mám někdy problémy s připouštěním a veterinář a velkochovatel králíků mi radil-pokud je zatloustlá, tak radikální dietu-seno a voda a pak týden před připouštěním jim dopřát-granule, zrní-to je má nabudit k chuti na připouštění.A taky radil v zimě přisvětlovat.

18.1.2017 11:39
isd

XXX.XXX.123.14

Zdravím
Já bych skusil dát samici místo samce.Tak dva tři dny.A pak ji připustit.

Gocz

18.1.2017 14:04
Gocz

XXX.XXX.27.34

slamos1 napsal(a):
A ješte se chci zeptat, když jsou samice opravdu zatloustlé jak postupovat, do fašírky a sehnat nové nebo je pomoc?

Na tohle asi nebude fungovat jednotný návod. U každé asi bude použitelné něco jiného. Pokud nezabere seno a voda a pak nastartování nějakou"chemii", tak asi nečekat a začít s novou a vyvarovat se chyb v krmení, kterých se chovatel dopustil u předchozí. Ono se to, ale snadnějí píše než dělá. Moje zkušenost je, že pokud mi samice dávala tři hnízda ročně, tak nezatučněla nikdy. Pokud jsem ji šetřil a nechával pouze dvě, tak se občas problém objevil(u moravských modrých jsem měl problém vždy... a dodnes si nejsem jistý, co jsem dělal špatně).

Jak bych hubnul

18.1.2017 14:14
Jak bych hubnul

XXX.XXX.26.92

A co takhle nechat ji vyběhat o seně a vodě, později večer trochu ovesných vloček s vitamínem E do vody a trochou petržele a mrkve. Během dokáží zhubnout docela rychle jak samice tak samci.

Chce jich to prostě vypustit víc a oni se budou po večer honit, čím dál divočeji jak budou hubnout a užívat si nové možnosti. Když to na samice má přijít, ať už bude s nimi samec nebo ne, začnou po sobě lézt a vzájemně se i dráždit. Když s nimi bude samec budou útočit pochopitelně i na něj a dožadovat se svého, dokud je neoplodní.

Jediný problém může být samice, ze které udělají otloukánka, kterého budou honit a kousat, aby neměla na samce nárok a uvědomila si své postavení. U zdravých silných dospělých samic to nehrozí, to spíše věřím v jednu zlou kterou bude třeba odstranit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík