Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2017 19:17
Marke

XXX.XXX.201.246

Dobry den, presne co popisoval Petr..kralik mel dva dny prujem..kvuli spatne zelenine..ted malo ji a ma bobky slepene pruhlednym slizem ci hlenem.Rozmocila jsem mu granule v cernem caji, dala trochu bananu.Seno nezral nikdy.Co dal?Furt mu bubla brisko i kdyz se to zda lepsi.Nejakou medicinu?kolik?Dekuji za radu.

30.1.2017 19:59
borax

XXX.XXX.91.21

Je po něm.
Usmrťte ho ať se netrápí.

30.1.2017 20:15
borax

XXX.XXX.91.21

borax napsal(a):
Je po něm.
Usmrťte ho ať se netrápí.

Ještě bych dodal. Proč ten banán?
K neuvěření...

30.1.2017 20:21
Marke

XXX.XXX.201.246

@Borax Kez by vas taky nekdo usmrtil az vas bude bolet bricho.

30.1.2017 20:29
borax

XXX.XXX.91.21

Uvidíte sama kam to povede.
Chovám králíky více než 20 let.Toho králíka jste zabila Vy.
I když ještě žije!

30.1.2017 20:44
jardagin

XXX.XXX.25.15

Marke napsal(a):
@Borax Kez by vas taky nekdo usmrtil az vas bude bolet bricho.

Je velky rozdíl nafoukle břicho u člověka a kralika, ve většině připadu nafoukle břicho vede k uhynu kralika. Jestli ma kralik bobky s pruhlednym gelem je to entera a to je většinou konec.
Kor když nežere seno.
Borax vam řekl realitu a když to nechcete pochopit tak nevím proč se ptate. Medicína není jen dieta a to seno voda.

30.1.2017 23:08
waw

XXX.XXX.105.91

Marke napsal(a):
Dobry den, presne co popisoval Petr..kralik mel dva dny prujem..kvuli spatne zelenine..ted malo ji a ma bobky slepene pruhlednym slizem ci hlenem.Rozmocila jsem mu granule v cernem caji, dala trochu bananu.Seno nezral nikdy.Co dal?Furt mu bubla brisko i kdyz se to zda lepsi.Nejakou medicinu?kolik?Dekuji za radu.

Pokud by jste nebyla líná. Tak by jste si jistě něco přečetla o chovu a krmení králíků. Pak by Vám bylo i jasné, že králík je velce choulostivé zvíře. Stačí prudká změna v krmení, či plesnivé seno nebo i nahnilá zelenina a již se to promítne trávícím problémem, který v mnohých připadech končí úhynem.

31.1.2017 04:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.7

Marke napsal(a):

- kvuli spatne zelenine...
""""""""""""""""""""""""""""""
Tu si jezte sama.

Tomyy

31.1.2017 10:07
Tomyy

XXX.XXX.174.67

Slyšel jsem, že na entero občas zabere přípravek emanox. Můžete si o tom něco najít na internetu, spoustě lidem to králíka zachránilo. Jinak až vyřešíte tento problém, doporučuji věnovat více prostředků do prevence. Například si kupte acidomid a poupravte složení a množství krmné dávky. Zvláště nepřekrmovat jádrem (obzvláště ječmen a granule). A špatná zelenina už vůbec králíkům nepatří. Napište sem, jak se bude situace vyvíjet.

31.1.2017 10:57
Marke

XXX.XXX.86.72

No dotaz byl asi smerovan ke spatne strane odborniku.Nejspis i moje chyba.Vsichni tady mluvite.jak kdyby vam nikdy zadny kralik neuhynul, nebo jsre ho nesnedli.Mam kralika zakrsleho, coz jsem mozna mela zminit, ne na chov.Zatim mu je sedm roku a podminky k zivotu myslim ze ma vynikajici.Lepsi by akorat mel, kdyby byl pusteny na louce, ale tam by umrel.Dala jsem mu co jsem dala, lepsi se to.Tady jsem se rady nedockala.Kdybych byla asi takova nezodpovedna, tak sem ani nepisu.Kdyby jste mi mohly poradit, kde mam koupit seno, ktere bude jist.Protoze proste za sedm roku jsem ho nenasla.Sezere dve stebla a konec.Ano a kousek bananu mu davam jednou za cas jak pamlsek.Ukamenujte me za to.Diky za vase odpovedi.Ten cas jste mohli stravit se svymi kraliky radsi.

Tomyy

31.1.2017 11:10
Tomyy

XXX.XXX.174.67

Marke napsal(a):
No dotaz byl asi smerovan ke spatne strane odborniku.Nejspis i moje chyba.Vsichni tady mluvite.jak kdyby vam nikdy zadny kralik neuhynul, nebo jsre ho nesnedli.Mam kralika zakrsleho, coz jsem mozna mela zminit, ne na chov.Zatim mu je sedm roku a podminky k zivotu myslim ze ma vynikajici.Lepsi by akorat mel, kdyby byl pusteny na louce, ale tam by umrel.Dala jsem mu co jsem dala, lepsi se to.Tady jsem se rady nedockala.Kdybych byla asi takova nezodpovedna, tak sem ani nepisu.Kdyby jste mi mohly poradit, kde mam koupit seno, ktere bude jist.Protoze proste za sedm roku jsem ho nenasla.Sezere dve stebla a konec.Ano a kousek bananu mu davam jednou za cas jak pamlsek.Ukamenujte me za to.Diky za vase odpovedi.Ten cas jste mohli stravit se svymi kraliky radsi.

Radil jsem vám emanox.

31.1.2017 11:38
borax

XXX.XXX.40.215

Marke napsal(a):

Marke pro zakrslé králíky je tu vyčleněno vlákno, kde se řeší mazlíci.
Tady chováme králíky na maso.

6-7 letý králík se v produkčním chovu nenechává...
Když Vám nestačí rada zkušeného chovatele? !
Moje odpověď na Vaši otázku je i tak stále stejná.
Emanox enterokolitidu rozhodně nevyléčí.
Ani sulfonamidy.Ty konec jen urychlí.

Koupite si nového, mladého mazlíčka a budete zase v pohodě

31.1.2017 11:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud králíka krmíte granulemi, na seno se vám vyprdne, to není o tom, že by ho jíst nechtěl nebo neuměl, ale prostě "nemusí", granule vždycky (téměř) chutnají králíkům víc, proč by se pak měli cpát senem...
Vyřaďte je z krmení, úplně, min. na nějaký čas. Dejte mu seno, on se ho naučí jíst (za předpokladu, že má v pořádku zuby). A vodu, do které je dobré přidat probiotika (Prorabbit, Bio-Lapis...) Nekrmte teď žádnou zeleninou, ovocem, chlebem...nic. Jen seno a voda. Jakmile začnete experimentovat a zase něco dávat navíc, králíkovi nepomůžete.

1.2.2017 08:12
borax

XXX.XXX.2.54

Jak to dopadlo marke?
Králík ještě žije?

1.2.2017 08:24
Marke

XXX.XXX.86.72

Ano, zije..v bobkach uz gel nema..sice mu bricho jeste povida..ale pekne papa..teda furt granule..seno sem tam zobne a koupila hsem mu bylinky..medunku a tak..potom na zklidneni zaludku kapky sab simplex..chce to jen se vyhybat te nadymaci zelenine no..hlavni je ze vice ji.Jo jinak schvalne jsem mu nepodala spatnou zeleninu..ale mozna ze byla studenejsi z lednicky nebo cosi..presnou pricinu nevim no:) jinak diky za zajem..asi kdyz to je v zacatcich tak se to da nejak prezit.pekny den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2017 09:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono je rozdíl mezi hlenem a rosolem.Uvádí se, že tzv.měkké bobky, králík vylučuje obalené hlenem.

1.2.2017 10:18
borax

XXX.XXX.10.86

Marke napsal(a):
Ano, zije..v bobkach uz gel nema..sice mu bricho jeste povida..ale pekne papa..teda furt granule..seno sem tam zobne a koupila hsem mu bylinky..medunku a tak..potom na zklidneni zaludku kapky sab simplex..chce to jen se vyhybat te nadymaci zelenine no..hlavni je ze vice ji.Jo jinak schvalne jsem mu nepodala spatnou zeleninu..ale mozna ze byla studenejsi z lednicky nebo cosi..presnou pricinu nevim no:) jinak diky za zajem..asi kdyz to je v zacatcich tak se to da nejak prezit.pekny den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík