Fb

XXX.XXX.123.228
Dobrý vecer. Kedy pohlavne dospievajú FB? Mám ich spolu, nechcem aby niečo vyparatili...
Jana627

XXX.XXX.7.101
petrlcr
napsal(a):
Rozhodně rozdělit samce od samic nejpozději ve čtyřech měsících, nejlépe každý vlastní kotec. Připouštět ale až v 8 měsících.
Ďakujem, s baranmi iba začínam... A nemôžem použiť ani 5 mes.samca na ročnú samicu?
Jana627

XXX.XXX.7.57
Noo. Ak sa mu páčia staršie :D možno sa zadari..ďakujem.
Jedná se o to že králík už dosahuje pohlavní dospělosti a samici v klidu obskočí. Ale nedosahuje tělesnou dospělost, starší chovatelé vždy říkali že pokud budeš připouštět nedospělým králíkem zastaví se v růstu nebo výrazně zpomalí. Vlastní zkušenost nemám jelikož FB připouštím až po 10 měsících a i později.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Gucos, zde bych měl jednu otázku. Jak ti zabřezávají samice v deseti a více měsících, pokud je připouštíš prvně? Mnohokrát mě starší chovatelé upozorňovali, že je nejlepší první připouštění v osmi až devíti měsících. Později že může dojít k zasádlení samic a později prý špatně zabřeznou. Přiznám se, že zkušenost nemám, vždy samice připouštím mezi osmým až devátým měsícem a nikdy jsem neměl problémy. Další připuštění už je vždy také bez problémů a množství mláďat často vysoké. Obdobné informace, o časném připouštění samic velkých plemen mi kdysi říkal i známý chovatel Mm. Tím netvrdím, že mám pravdu. Jen mě zajímá, jek to je doopravdy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Jinak k připouštění pětiměsíčním samcem, osobně mi to také připadá zbytečné, i když se jedná jen o masný chov. Ty tři až čtyři měsíce se už vydržet dají, nebo se dá sehnat starší samec. Ale samozřejmě je to každého soukromá věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Obdobně vycházím jen z tvrzení a rad, sám jsem starší samice nepřipouštěl, proto se ptám. Děkuji za odpovědi.