Jana627

XXX.XXX.123.228
Keď ma samica priveľa mladých... A preriedite to... Čo urobite s tými mladými potom?
Jana627

XXX.XXX.89.215
Ondra7011
napsal(a):
Já bych osobně volil možnost buď prodat dále do chovu nebo zabít a prodat vykuchané :). A jaké to máte plemeno ?
Ale ja som myslela tie maličké...Novo narodené. Píšu tu že to zvyknú preriediť... Keď ich má priveľa... Len neviem...Že čo potom s tými malými nahými? To ich hádžete do kontajnera?
Jana627

XXX.XXX.89.215
A keď takú nemám?
Kolik má vůbec mláďat ?
Kdy porodila ?
Je to zakrslík ?
Ona je uživí.
Neplašíte zbytečně ?
Co se vám nezdá ?
Nechte je v klidu.
Http://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=um%C4%9Bl%C3%BD+odchov+&sort=1.
?
https://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/2146/zkusenosti-s-umelym-odchovem-mladat-zajice-polniho.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je nemáte kam dát, tak je 1. nechte u samice a samice je uživí nebo slabá pojdou
nebo za 2. pokud tam jsou nějaká malá a neduživá, utraťte je rovnou.
Jana627
napsal(a):
Ale ja som myslela tie maličké...Novo narodené. Píšu tu že to zvyknú preriediť... Keď ich má priveľa... Len neviem...Že čo potom s tými malými nahými? To ich hádžete do kontajnera?
Omlovám se špatně jsem to pochopil myslím si ze není proč hned nadávat ne ?Možná to vhtělo napsat rovnou, že se jená o naháče a né hnedka startovat.
Jana627

XXX.XXX.227.203
14 ich má. A nestartujem, normálne sa pýtam... Že čo robíte s tými mladými. Och. Ako ich mám utratiť najhumannejsie.
Pokud jste pevně rozhodnutá, že je nutné je utratit, pak je po jednom vemte a hoďte s nimi prudce o tvrdou zem. Zní to hrozně, ale je to fofr. Já jsem při takto početném vrhu radši vždy čekal a obvykle samice nějaké mládě omylem vynese na struku mimo hnízdo a tam pojde. To se stane, i když jí je zredukujete a pak jich je míň, než chcete. Posledně jsem u dvou samic měl 13,14 mladých a nezredukoval jsem nic a ani ony si je nevytáhly a krmil jsem je o měsíc delší dobu, ale šlo to taky a žádní zakrnělí chudáci to nebyli.
Jana627

XXX.XXX.7.101
Ďakujem za rady. Tak ich teda nechám. :).
Kdysi, asi před 50 lety, jsme samici do hnízda nekoukali a když mladí začali z hnízda vybíhat, tak jsme nestačili kulit oči a napočítali jsme jich 18. Byla to klasická vesnická směska a všechny je uživila. Tak je nechte, ona to taky zvládne.
Jindy u jiné z hnízda vyběhlo jen jedno.
Pavel.