Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana627

11.2.2017 17:11
Jana627

XXX.XXX.7.101

Čo poviete na túto králici? Dnes som ju kúpila. Má 1 rok. Moc sa v tomto nevyznám.

Chovatel Lada

11.2.2017 17:49
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Jana627 napsal(a):
Čo poviete na túto králici? Dnes som ju kúpila. Má 1 rok. Moc sa v tomto nevyznám.

Kolik má hmotnost...?

Jana627

11.2.2017 18:05
Jana627

XXX.XXX.7.57

Chovatel Lada napsal(a):
Kolik má hmotnost...?

4100.

12.2.2017 11:12
qixi

XXX.XXX.147.147

Pekná, už mala mladé? lebo mi je divné, že by niekto predal peknú samicu a ešte k tomu by bola aj dobra matka.Ja radšej kupujem mladšie, tak okolo 3-5 mesačné, ktoré ešte nekotili, lebo chovatel dobrú samicu nepredá, / Ak ju máte od známeho, potom je to ok/.

jana627

12.2.2017 18:56
jana627

XXX.XXX.7.102

qixi napsal(a):
Pekná, už mala mladé? lebo mi je divné, že by niekto predal peknú samicu a ešte k tomu by bola aj dobra matka.Ja radšej kupujem mladšie, tak okolo 3-5 mesačné, ktoré ešte nekotili, lebo chovatel dobrú samicu nepredá, / Ak ju máte od známeho, potom je to ok/.

Ešte nemala... má 12 mesiacov... všetko vypredáva ten chovatel... lebo ruší chov. Nemajú už nato čas. Tak som si ju zobrala, uvidíme ako sa osvedčí ako matka. S týmto plemenom sa stretávam prvýkrát...preto som sa pýtala.

jana627

12.2.2017 19:02
jana627

XXX.XXX.7.102

qixi napsal(a):
BU je moja srdcovka.

Krásavci koľko mávajú mladých?
Táto samica je besná ako blázon :-P... ledva sa dala chytiť, ked som ju chcela prehliadnuť a bojuje... moc toho nezožrala od včera... musí sa aklimatizovať.

12.2.2017 23:38
qixi

XXX.XXX.147.147

jana627 napsal(a):
Krásavci koľko mávajú mladých?
Táto samica je besná ako blázon :-P... ledva sa dala chytiť, ked som ju chcela prehliadnuť a bojuje... moc toho nezožrala od včera... musí sa aklimatizovať.

Musí si zvyknúť, na nové prostredie, aj na vás.Moje samice mavajú tak 7-13 mladých.
ako kedy, tá čo mala minulý rok 13, teraz má len 8, ale je výborná matka, vždy všetky odchovala.Je to dobré plemeno, nenáročné a rýchlo rastúce.Prajem vám vela úspechov s novou samičkou a ako si zvykne, dajte ju hned pripustit uz ma na to vek.

13.2.2017 08:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jo, tak s besnou ako blázon mám taky zkušenost Dovezla jsem ji jako tříměsíční, prvních pár dní seděla jak bobek, vykulená z nového prostředí a pak to začalo - vrčí a bručí, sice (zatím) nekouše, ale i tak si nejsem dvakrát jistá, když jdu krmit nebo dát vodu a strkám holou ruku do kotce... Říkám jí zrzavý drak, protože když položí uši na hřbet a natáhne se dopředu, opravdu tak vypadá Četla jsem názory, že se takové samice po připuštění uklidní, tak doufám, že je to pravda Teď má 8 měsíců, připouštět se chystám tento nebo příští týden, tak snad z ní bude dobrá matka, jinak nevím nevím, jak to s ní dopadne (krom vrčení je taky pěkné prase, ostatní chodí "na záchod" spořádaně do zadních rohů, ona do předního ke dvířkám

13.2.2017 09:12
qixi

XXX.XXX.147.147

xchipsy napsal(a):
Jo, tak s besnou ako blázon mám taky zkušenost Dovezla jsem ji jako tříměsíční, prvních pár dní seděla jak bobek, vykulená z nového prostředí a pak to začalo - vrčí a bručí, sice (zatím) nekouše, ale i tak si nejsem dvakrát jistá, když jdu krmit nebo dát vodu a strkám holou ruku do kotce... Říkám jí zrzavý drak, protože když položí uši na hřbet a natáhne se dopředu, opravdu tak vypadá Četla jsem názory, že se takové samice po připuštění uklidní, tak doufám, že je to pravda Teď má 8 měsíců, připouštět se chystám tento nebo příští týden, tak snad z ní bude dobrá matka, jinak nevím nevím, jak to s ní dopadne (krom vrčení je taky pěkné prase, ostatní chodí "na záchod" spořádaně do zadních rohů, ona do předního ke dvířkám

Ja som tiez takú mala, ked som ju isla krmit, tak zavčala a skočila po mne s pazúrami ako tyger. Aj ma vždy poškrabala bola rýchlejšia ako ja.Musela som ju krmit tak, že s lopatkou som ju odsuvala.Samca bila, keď som ju k nemu dala, kusala ho a on sa jej bál. Asi po x pokuse napáriť ju, sa konečne chytila, ale nezmenila sa aj keď mala mladé.
Mladé boli po celom kotci, stále som ich davala naspäť do hniezda, hniezdo mala pekné, ale mladé boli všade.Ešteže bolo leto tak prežili všetky. Odvtedy sa už nedala napáriť vôbec, tak... pekáč ju ukludnil
No takého čerta, som ešte nevidela!

13.2.2017 09:37
slovensko

XXX.XXX.178.6

Tiez chovam Bu a som s nimi maximalne spokojny. Vzdy maju 8 mladých a minimalne 7 odchovaju. Samice po okoteni sa ukludnia. Mlade a samci su hotoví mazlici.

13.2.2017 10:57
xchipsy

XXX.XXX.142.1

qixi napsal(a):
Ja som tiez takú mala, ked som ju isla krmit, tak zavčala a skočila po mne s pazúrami ako tyger. Aj ma vždy poškrabala bola rýchlejšia ako ja.Musela som ju krmit tak, že s lopatkou som ju odsuvala.Samca bila, keď som ju k nemu dala, kusala ho a on sa jej bál. Asi po x pokuse napáriť ju, sa konečne chytila, ale nezmenila sa aj keď mala mladé.
Mladé boli po celom kotci, stále som ich davala naspäť do hniezda, hniezdo mala pekné, ale mladé boli všade.Ešteže bolo leto tak prežili všetky. Odvtedy sa už nedala napáriť vôbec, tak... pekáč ju ukludnil
No takého čerta, som ešte nevidela!

A sakra Tak to nejsou moc povzbudivé informace Je teda fakt, že ta moje (zatím?) nekouše ani neškrábe, nejde vyloženě proti, jen vrčí a dělá machra, výpad dopředu, ale tím to zmrzne. Já dělám jakože se nebojím takže když zrovna vyndávám led z misky nebo sypu krmení, tak rukou neuhnu a ona ji očichává, sice z toho nemám nejlepší pocit a čekám, že teď teď! kousne...no zatím ne Jinak je "celkem v pohodě" - zatím mám volné kotce, takže když kydám, přendávám králíky do prázdného, abych je zbytečně nestresovala hrabáním lopatkou apod. a to se nechá - sice s vrčením a pokusem o útěk z rohu do rohu - chytit, nejde mi proti ruce. Naštěstí, jinak by okamžitě šla, nechci mít králíka, kterého se bojím a sahat na něj můžu jen ve svářečských rukavicích
No uvidíme, snad se nechá připustit a pak z ní bude mazel Je to taková sázka do loterie, u některých chovatelů se samice při prvním vrhu změnily v andílky napořád no a u některých jen po dobu odchovu a po odstavu mladých z nich byly zase saně...
Třeba činčila je mazlíček, ta se nechá hladit, mazlit, vzít... Jen aby u ní to pak třeba nebylo naopak, že při mladých to bude bestie

13.2.2017 10:58
xchipsy

XXX.XXX.142.1

slovensko napsal(a):
Tiez chovam Bu a som s nimi maximalne spokojny. Vzdy maju 8 mladých a minimalne 7 odchovaju. Samice po okoteni sa ukludnia. Mlade a samci su hotoví mazlici.

Děkuji za uklidnění, snad to tak bude i u nás

13.2.2017 11:04
slovensko

XXX.XXX.178.6

Urcite ano, drzim palce. Prva samica co som si kupil bola tiez taka. Teraz po tretom porode je kludna ako baranok.

jana627

13.2.2017 13:42
jana627

XXX.XXX.7.74

Hehe ja sa jej tiez bojím... zatiaľ ma nekusla. Skôr mi robí starosti že stále nežere... granulí sa ani nedotkla :/. dala som jej kusok mrkvy a kusocek sucheho chleba...ten zbaštila.

13.2.2017 13:57
qixi

XXX.XXX.20.3

Ja ako som hore písala, BU je moja srdcovka, je to velmi dobré plemeno, toto zo samicami sa môže stať aj u iných rasách, Práveže samice Bu králikov bývajú dobré mamky aj majú početné vrhy.
Chovala som pred tým kaliforňáky a tam som mala takého samca, že okusoval samiciam uši do krvy.Samicu som mu nemohla nechať ani hodinu bez dozoru.

13.2.2017 16:11
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jelikož dnes svítí sluníčko a výrazně se oteplilo, tak jsem zkoukla samice, no chtěla jsem sice připouštění synchronizovat (abych - kdyby se náhodou někde nezadařilo - měla možnost dělat kolotoč ve vrzích), ale v říji je pouze právě burgunda, tak jsem ji hned pozvala na návštěvu k samečkovi. Měla jsem z toho obavy, právě proto, že je to takový divočák a pro oba to mělo být poprvé, tak aby mi ho nezradila ale dopadlo to výborně Nejdřív mu ukázala, jak se to má dělat (až jsem se lekla, jestli je to opravdu samice a pak ho pustila do akce, sice to nejdřív zkoušel na hlavu a z boku, ale pak naštěstí pochopil, že tudy cesta nevede Tak uvidíme, jaký bude výsledek

13.2.2017 16:12
xchipsy

XXX.XXX.142.1

jana627 napsal(a):
Hehe ja sa jej tiez bojím... zatiaľ ma nekusla. Skôr mi robí starosti že stále nežere... granulí sa ani nedotkla :/. dala som jej kusok mrkvy a kusocek sucheho chleba...ten zbaštila.

A čím byla krmená u původního majitele? Zkuste místo granulí předložit jádro - oves nebo oves s ječmenem.

14.2.2017 08:49
qixi

XXX.XXX.20.3

xchipsy napsal(a):
Jelikož dnes svítí sluníčko a výrazně se oteplilo, tak jsem zkoukla samice, no chtěla jsem sice připouštění synchronizovat (abych - kdyby se náhodou někde nezadařilo - měla možnost dělat kolotoč ve vrzích), ale v říji je pouze právě burgunda, tak jsem ji hned pozvala na návštěvu k samečkovi. Měla jsem z toho obavy, právě proto, že je to takový divočák a pro oba to mělo být poprvé, tak aby mi ho nezradila ale dopadlo to výborně Nejdřív mu ukázala, jak se to má dělat (až jsem se lekla, jestli je to opravdu samice a pak ho pustila do akce, sice to nejdřív zkoušel na hlavu a z boku, ale pak naštěstí pochopil, že tudy cesta nevede Tak uvidíme, jaký bude výsledek

To máte dobré, ja som tiež včera skúšala, mám 5 samíc, zatial som skúsila dať samcovi dve, ale ani jedna nemá záujem, kňučía vrčia, on sa chudák snaží, ale nič...dnes vyskúšam ďalšie...
asi musí na nich prísť " taká jarná nálada"

14.2.2017 09:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

qixi napsal(a):
To máte dobré, ja som tiež včera skúšala, mám 5 samíc, zatial som skúsila dať samcovi dve, ale ani jedna nemá záujem, kňučía vrčia, on sa chudák snaží, ale nič...dnes vyskúšam ďalšie...

Já mám zatím jen tři samice (Bu, Čv a kříženku), ale všechno to budou prvničky, tak jsem právě chtěla připustit všechny "naráz" (během dvou dnů), abych mohla případně přehazovat mladé, kdyby jedna měla moc, jiná málo nebo se třeba nestarala atd... No udělaly mi čáru přes rozpočet, ikdyž teda i dnes to vypadá na pěkné počasí, sluníčko už solidně hřeje a při ranním krmení to vypadalo, že u kříženky snad začíná říje (lítá po kotci jak splašená, to normálně nedělá). Činčila mi přerývala podestýlku kotce před cca 4 dny, tam jsem to asi prošvihla

14.2.2017 09:13
qixi

XXX.XXX.20.3

Tiež nakrývam najradšej naraz, je to dobré aj kôli očkovaniu mladých, lebo tie vakcíny predávajú najmenej na 10 kusov králikov a tak sa dá zaočkovať naraz viac kusov.

Jana627

14.2.2017 10:26
Jana627

XXX.XXX.7.78

xchipsy napsal(a):
A čím byla krmená u původního majitele? Zkuste místo granulí předložit jádro - oves nebo oves s ječmenem.

Granule jej dával a seno. Mala aj v miske keď som pre ňu prišla. Už som skúšala dať aj jadro... Ale nedotknuté to je. Začínam si robiť starosti. Toto sa mi ešte nestalo so žiadnym králikom, ktorého som priniesla. Tak dostala ráno kúsok mrkvy a kúsok chleba. Ak nezačne žrať bude musieť ísť do hrnca :/.

Jana627

14.2.2017 10:28
Jana627

XXX.XXX.7.78

qixi napsal(a):

Dajte im samcov hnoj do konca.

Jana627

14.2.2017 10:28
Jana627

XXX.XXX.7.78

Jana627 napsal(a):
Dajte im samcov hnoj do konca.

Do kotca :D.

14.2.2017 14:31
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jana627 napsal(a):
Granule jej dával a seno. Mala aj v miske keď som pre ňu prišla. Už som skúšala dať aj jadro... Ale nedotknuté to je. Začínam si robiť starosti. Toto sa mi ešte nestalo so žiadnym králikom, ktorého som priniesla. Tak dostala ráno kúsok mrkvy a kúsok chleba. Ak nezačne žrať bude musieť ísť do hrnca :/.

Seno žere?

Jana627

14.2.2017 15:36
Jana627

XXX.XXX.7.78

xchipsy napsal(a):
Seno žere?

Ne.

14.2.2017 15:59
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jana627 napsal(a):
Ne.

Takže samici máte od soboty a za celou dobu vůbec NIC nesežrala? (kromě toho kousíčku chleba, jak jste psala) Prohlédla jste ji? Nemá průjem/zácpu? Pije? Pohybuje se? Je aktivní, zajímá se o okolí? Králík, který tři dny nežere, tam je něco v hodně velkém nepořádku...

Jana627

14.2.2017 18:30
Jana627

XXX.XXX.7.78

Bobky čo som kontrolovala ma normálne. Vodu tiež pije... Aktívna je... Pozerám občas ďalekohľadom do zajačnika. Ovocie a zeleninu zozrala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2017 18:39

Dávala jste stejné granule jako původní chovatel nebo jiné?Pokud jsou králíci zvyklí pouze na granule a ještě určité značky bývá často problém než se chytí na jiné krmení.Mně se zatím nejvíce osvědčil rohlík a vločky.Často se chytí i na listí z ořešáku, nebo listí z ostružiny či maliny.Někdy to trvá i 14 dní než se trochu rozežerou.Takřka rok používám Ema Faunu u všech králíků kteří nějak stávkují s krmením a chytí se podstatně dříve.

14.2.2017 21:13
qixi

XXX.XXX.20.3

Aj pre tieto problémy radšej kúpte mladého králika, ja kupujem tak 3-6 mesačné, není žiadny problém...

Jana627

15.2.2017 19:53
Jana627

XXX.XXX.7.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dávala jste stejné granule jako původní chovatel nebo jiné?Pokud jsou králíci zvyklí pouze na granule a ještě určité značky bývá často problém než se chytí na jiné krmení.Mně se zatím nejvíce osvědčil rohlík a vločky.Často se chytí i na listí z ořešáku, nebo listí z ostružiny či maliny.Někdy to trvá i 14 dní než se trochu rozežerou.Takřka rok používám Ema Faunu u všech králíků kteří nějak stávkují s krmením a chytí se podstatně dříve.

Juuj ďakujem...Na vločky som zabudla. Uz som dala. Už z nich zjedla... A dnes zjedla aj zrno. :).

Jana627

15.2.2017 19:54
Jana627

XXX.XXX.7.66

qixi napsal(a):
Aj pre tieto problémy radšej kúpte mladého králika, ja kupujem tak 3-6 mesačné, není žiadny problém...

No..Nabudúce budem myslieť dopredu :).

15.2.2017 20:01

Jana627 napsal(a):
Juuj ďakujem...Na vločky som zabudla. Uz som dala. Už z nich zjedla... A dnes zjedla aj zrno. :).

Tak to je skvělá zpráva , ať se daří.

22.2.2017 14:15
Debustr

XXX.XXX.11.158

Připojím dotaz
mám chov KAL a přikoupil jsem BU 8 měsíců.
Zkouším už 3 neděle ji připustit, ale ona si na ní sedí, králíka nepustí, sedí tam jak pecka klidně mu žere z misky a nic. Máte někdo nějaký nápad?
Jinak dračice je to taky, jsem furt porápaný, vždycky když ji vydavám, tak vykope skoro celý kotec ven, no je to poděs.

Kaválek

22.2.2017 18:51
Kaválek

XXX.XXX.145.224

Hodte ji tam bobky od samce, zkuste petrzel a celer.

Chovatel Lada

22.2.2017 19:06
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

To jsou rady, jako Bob a Bobek a kouzelník Pokuston...

23.2.2017 09:22
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Debustr napsal(a):
Připojím dotaz
mám chov KAL a přikoupil jsem BU 8 měsíců.
Zkouším už 3 neděle ji připustit, ale ona si na ní sedí, králíka nepustí, sedí tam jak pecka klidně mu žere z misky a nic. Máte někdo nějaký nápad?
Jinak dračice je to taky, jsem furt porápaný, vždycky když ji vydavám, tak vykope skoro celý kotec ven, no je to poděs.

Co znamená "zkouším už 3 neděle"? Jako každý den? Prohlížíte, jestli je samice v říji nebo ji tam prostě co chvíli dáváte?
Já jsem připouštěla minulý týden. Malovala jsem si, jak to zmáknu (resp. samec během dvou dní, no holky měly říji každá jinak, takže to bylo nakonec pondělí, středa a pátek a nebyl absolutně žádný problém. Bez bobků, petržele a všeho možného až nemožného, co kdo kde doporučuje (teď ještě samozřejmě aby taky zabřezly, ale zatím to vypadá dobře

26.2.2017 22:45
Debustr

XXX.XXX.225.3

Přiznám bez mučení, že nekoukám, jestli je v říji, nebo ne.3 neděle to reprezentuje přiblžně 2x až 3x týdně. Podle mých zkušeností a i načtených vědomostí je říje u králíků poměrně častá a relativně dlouhá, takže bych předpokládal, že se tímto systém do té říje bez problémů strefím. Je možné, že se mýlím a rád se nechám poučit zkušenostmi ostatních. Díky.

Chovatel Lada

27.2.2017 07:37
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Když samice není v říji tak ji nedávám připouštět, to je problém...?

27.2.2017 09:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Debustr napsal(a):
Přiznám bez mučení, že nekoukám, jestli je v říji, nebo ne.3 neděle to reprezentuje přiblžně 2x až 3x týdně. Podle mých zkušeností a i načtených vědomostí je říje u králíků poměrně častá a relativně dlouhá, takže bych předpokládal, že se tímto systém do té říje bez problémů strefím. Je možné, že se mýlím a rád se nechám poučit zkušenostmi ostatních. Díky.

Tak ono zrovna o říji panuje hodně protichůdných názorů. Někde se uvádí, že se opakuje každý týden, jinde každých 14 dní..někde že trvá průměrně tři dny, jinde týden... Takže jedinou jistotou je buď sledovat chování samice - mnohé se v říji chovají jinak než mimo ni (hrabou v podestýlce, víc nebo naopak méně žerou, jsou aktivnější nebo naopak klidnější, hodné začnou vrčet, zlé jsou klidnější atd atd.) Pokud žádnou takovou změnu nevidíte, tedy zdá se vám, že samice se chová nonstop stejně (i to se může stát), pak zbývá prohlídka zevního genitálu. Vulva se v říji zvětší a díky prokrvení změní barvu. Ale pozor! Rozhodně nevěřte tolik proklamovanému tvrzení, že bude sytě červená či dokonce fialová Jistě, může to tak být, ale stejně tak (zejm. u samic, které dosud nebyly zařazeny do reprodukce) ta změna nemusí být nijak výrazná! Tedy např. zatímco mimo říji bude barva (bledě)růžová, v říji pak sytěji růžová nebo jen mírně do červena. Rovněž míra zduření závisí jednak na "fázi" říje (na vrcholu bude výraznější než na začátku) a také na samici, prostě kus od kusu. Takže sledujte chování samice, pokud se vám bude zdát, že se "najednou chová jinak", prohlédněte ji. Nebudete-li si jistý, opakujte prohlídku druhý den. Pokud budete mít pocit, že by mohla být v říji, zkuste ještě jeden trik - ale funguje zejm. u klidných samic (tedy ne těch, které se po otevření kotce krčí někde v rohu, nenechají se pohladit a prchají) - přejeďte samici rukou po hřbetě a až budete "dojíždět" ke konci, mírně zatlačte - pokud je samice v říji (resp. v její optimální fázi), měla by mírně přizvednout pánev a pírko (ocásek). No a pak už zbývá jen dát ji k samci - hodně samic v té správné fázi říje skáče na samce s kopulačními pohyby, pak se role samozřejmě vymění a dojde k páření. Hodně zdaru

27.2.2017 11:41
jardagin

XXX.XXX.25.15

xchipsy napsal(a):
Tak ono zrovna o říji panuje hodně protichůdných názorů. Někde se uvádí, že se opakuje každý týden, jinde každých 14 dní..někde že trvá průměrně tři dny, jinde týden... Takže jedinou jistotou je buď sledovat chování samice - mnohé se v říji chovají jinak než mimo ni (hrabou v podestýlce, víc nebo naopak méně žerou, jsou aktivnější nebo naopak klidnější, hodné začnou vrčet, zlé jsou klidnější atd atd.) Pokud žádnou takovou změnu nevidíte, tedy zdá se vám, že samice se chová nonstop stejně (i to se může stát), pak zbývá prohlídka zevního genitálu. Vulva se v říji zvětší a díky prokrvení změní barvu. Ale pozor! Rozhodně nevěřte tolik proklamovanému tvrzení, že bude sytě červená či dokonce fialová Jistě, může to tak být, ale stejně tak (zejm. u samic, které dosud nebyly zařazeny do reprodukce) ta změna nemusí být nijak výrazná! Tedy např. zatímco mimo říji bude barva (bledě)růžová, v říji pak sytěji růžová nebo jen mírně do červena. Rovněž míra zduření závisí jednak na "fázi" říje (na vrcholu bude výraznější než na začátku) a také na samici, prostě kus od kusu. Takže sledujte chování samice, pokud se vám bude zdát, že se "najednou chová jinak", prohlédněte ji. Nebudete-li si jistý, opakujte prohlídku druhý den. Pokud budete mít pocit, že by mohla být v říji, zkuste ještě jeden trik - ale funguje zejm. u klidných samic (tedy ne těch, které se po otevření kotce krčí někde v rohu, nenechají se pohladit a prchají) - přejeďte samici rukou po hřbetě a až budete "dojíždět" ke konci, mírně zatlačte - pokud je samice v říji (resp. v její optimální fázi), měla by mírně přizvednout pánev a pírko (ocásek). No a pak už zbývá jen dát ji k samci - hodně samic v té správné fázi říje skáče na samce s kopulačními pohyby, pak se role samozřejmě vymění a dojde k páření. Hodně zdaru

Ale pozor! Rozhodně nevěřte tolik proklamovanému tvrzení, že bude sytě červená či dokonce fialová

Chcete tvrdit že to tak není. Ano u prvniček je to o hodně slabší ale u samic po prvním porodu to tak je. Jen to poopraví napsal jsem fialouvou je to modrofialova.
Chtělo by to více zkušenosti a jen čtení.

27.2.2017 12:48
xchipsy

XXX.XXX.142.1

jardagin napsal(a):
Ale pozor! Rozhodně nevěřte tolik proklamovanému tvrzení, že bude sytě červená či dokonce fialová

Chcete tvrdit že to tak není. Ano u prvniček je to o hodně slabší ale u samic po prvním porodu to tak je. Jen to poopraví napsal jsem fialouvou je to modrofialova.
Chtělo by to více zkušenosti a jen čtení.

Bože proč jste tak vztahovačný? Ono s tou fialovou to tvrdí kde kdo (někde jsem četla i přirovnání k borůvkám...), já jsem nepsala aby chovatel nevěřil VAŠEMU tvrzení, ale OBECNĚ takovému tvrzení. Navíc píše, že má 8mi měsíční samici - takže logicky u takové nemůže hledat ani tu modrofialovou.
A ano, klidně budu tvrdit, že to tak není, protože za 10 let chovu ŽÁDNÁ moje samice nikdy neměla vulvu ani modrou, ani fialovou a ani modrofialovou. Vždy to byla maximálně sytější červená u samic po vrhu (resp. několika vrzích, ne po jednom vrhu) a bledě červená nebo spíš sytěji růžová u budoucích prvniček.

27.2.2017 12:54
jardagin

XXX.XXX.25.15

xchipsy napsal(a):
Bože proč jste tak vztahovačný? Ono s tou fialovou to tvrdí kde kdo (někde jsem četla i přirovnání k borůvkám...), já jsem nepsala aby chovatel nevěřil VAŠEMU tvrzení, ale OBECNĚ takovému tvrzení. Navíc píše, že má 8mi měsíční samici - takže logicky u takové nemůže hledat ani tu modrofialovou.
A ano, klidně budu tvrdit, že to tak není, protože za 10 let chovu ŽÁDNÁ moje samice nikdy neměla vulvu ani modrou, ani fialovou a ani modrofialovou. Vždy to byla maximálně sytější červená u samic po vrhu (resp. několika vrzích, ne po jednom vrhu) a bledě červená nebo spíš sytěji růžová u budoucích prvniček.

Nejsem jen se ptam nic víc.

27.2.2017 13:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

jardagin napsal(a):
Nejsem jen se ptam nic víc.

Jelikož jsem v celém vašem příspěvku nenašla jedinou větu tázací, opravdu nejsem jasnovidec, abych "mezi řádky" našla nějakou otázku - když tedy tvrdíte, že se "jen ptáte"...

27.2.2017 13:24
jardagin

XXX.XXX.25.15

xchipsy napsal(a):
Jelikož jsem v celém vašem příspěvku nenašla jedinou větu tázací, opravdu nejsem jasnovidec, abych "mezi řádky" našla nějakou otázku - když tedy tvrdíte, že se "jen ptáte"...

Pardon, nenapsal jsem otazník.

6.3.2017 08:52
Debustr

XXX.XXX.11.158

Nehašteřte se!
já jsem rád, že jste mi poradili, za což vám děkuji.
Zkusim jí prohlížet, ale je to skoro o oči, ta potvora strašně šermuje běhama, tak uvidím. Myslíte, že to může něčemu uškodit, když jí tam dávám tak říkajíc na blint?

6.3.2017 09:28
hokrví

XXX.XXX.105.226

Funguje to jako kontrolní skok po připuštění, zkusit třetí až sedmí den. Když nechce, vzít od samce, když vrčí tak může být připuštěná.

6.3.2017 10:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Debustr napsal(a):
Nehašteřte se!
já jsem rád, že jste mi poradili, za což vám děkuji.
Zkusim jí prohlížet, ale je to skoro o oči, ta potvora strašně šermuje běhama, tak uvidím. Myslíte, že to může něčemu uškodit, když jí tam dávám tak říkajíc na blint?

Nemusíte ji prohlížet každý den Říje se opakuje v určitém časovém intervalu (je to různé, může to být týden, dva týdny...) a pár dní trvá (opět různě, průměrně tři dny) Zkuste spíš vysledovat změnu chování - i nepatrnou - pak teprve pro potvrzení prohlédnout. Moje Bu samice se např. v době říje mírně zklidnila, zatímco normálně vrčí a když ji chci vzít, tak přebíhá z rohu do rohu a následně když ji už držím, tak se škube a kope zadníma, tak v říji skoro nevrčela, chytit se nechala hned a v ruce "visela" bez protestů...
Uškodit, no to je otázka. Pokud je samice vůči samci agresivní (tj. není v říji a nemá zájem), je to pro něj zbytečný stres. Totéž vlastně i pro tu samici.

6.3.2017 11:56
Debustr

XXX.XXX.55.136

To ne, ona tam sedí jako pecka. Sedí jak na výstavě. Kořen ocasu u podlahy. No to se pak může snažit jak chce a nic nebude.

6.3.2017 14:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak to máte hodně flegmatickou samici Kdysi dááávno v pravěku když jsem ještě při připouštění nějakou říji neřešila a dávala samice jak mě to zrovna napadlo, tak buď šla hned a nebo začaly dostihy po kotci (příp. prchla do jesliček na seno - ve staré králíkárně jsem měla ty s horním plněním).
Pokud myslíte, že říji opravdu nepoznáte, dejte samici k samci co pět dní, pak se musíte do termínu trefit.

6.3.2017 14:17
Debustr

XXX.XXX.11.158

Jojo to právě dělám, ale už 3 neděle a jsem trochu rozmrzelý. Tak snad se podaří. Jinak zkusim ještě jiného samce a když ne, tak půjde do smetany.

6.3.2017 16:34

Debustr napsal(a):
Jojo to právě dělám, ale už 3 neděle a jsem trochu rozmrzelý. Tak snad se podaří. Jinak zkusim ještě jiného samce a když ne, tak půjde do smetany.

Nenašla jsem čím a jak je krmíte, v jaké jsou kondici.

6.3.2017 17:19
hokrví

XXX.XXX.105.226

Chce to trpělivost, máte kaliforňáky, tak nějakou zkušenost máte. Králík není babeta, šlápnu a jedu, chce to trpělivost. Tři týdny u prvničky není moc, ubrat intervaly připouštění a víc koukat. Krmení a napájení se dá taky upravit, jak píše jiva, nevíme jak a čím krmíte.

7.3.2017 10:01
Debustr

XXX.XXX.11.158

Krmím směsí granulí, ovsa a slunečnice + seno ad libitum. Přes zimu jsem přidával tritikále a občas dostávají "zelený odpad" z kuchyně (natě od kedluben a pod.)
Králíci jsou spíše silnější, což jak vím rozmnožování neprospívá, ale nějak mi přes zimu nakynuli. Ten problém, ale není mezi kaliforňákama, ale samcem KAL a samicí BU. Ta je řekl bych v ideální figuře. Jen je prvnička 9 měsíců stará. Samec je vitální už nakryl všechny KAL a kotec má pěkně vymalovaný. Samice je trochu plašan, nechce z kotce, bojí se, schovává se v zadu, ale není agresivní. Když má zavřená vrátka, tak je čile u nich a zajímá se o svět. Když jí k němu dám, tak ho nenapadá. Jen tam sedí jako pecka a nic. On jí oňuchává, postrkuje, oždibuje a pak na ní začne podupávat, ale ona nic. No ještě s ní počkám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík