Herbst

XXX.XXX.209.195
Dobrý den,
uvažuji nad novým způsobem napájení králíků. Proto bych chtěl poradit co používáte Vy a co by jste doporučili? Nyní napájím v králíkárně klasicky do misek. Ve výbězích do 1m truhlíků. Mám je přidělané na hácích cca 15 cm nad podlahou. Je to výhoda v tom, že se to snadno sundá a vyčistí. Bohužel občas to okusují. Výkrmové králíky mám rozdělené podle pohlaví právě ve výbězích 2x1,5x1,5m kde mají budky aby se mohli schovat. Za věcné a slušné odpovědi velice děkuji.
Přes zimu napájím do misek, mám dvě sady na výměnu na ráno a večer kvůli zamrzání. Jsou to nerezové misky se zavěšením od Kamiru. Nepraskají, dobře se myjí a snadno se odstraní led. Jakmile přestane mrznout, což snad už bude, mají králíci niplové napaječky. Králíky mám taky převážně ve výbězích s budkou jako vy, jen březí a kojné samice jsou v kotci v králíkárně.
Herbst

XXX.XXX.209.195
ovcezkopce
napsal(a):
Přes zimu napájím do misek, mám dvě sady na výměnu na ráno a večer kvůli zamrzání. Jsou to nerezové misky se zavěšením od Kamiru. Nepraskají, dobře se myjí a snadno se odstraní led. Jakmile přestane mrznout, což snad už bude, mají králíci niplové napaječky. Králíky mám taky převážně ve výbězích s budkou jako vy, jen březí a kojné samice jsou v kotci v králíkárně.
Děkuji. Taky mám březí a kojící klasicky v kotcích.
Herbst

XXX.XXX.209.195
Doporučuji niplové, jsem s nimi absolutně spokojen.Hygiena na 100% úrovni, dávkování vitamínů bezproblémové.Jen je nutné je několikrát za rok vyčistit, v těch průhledných, které mám, se tvoří řasy, ale zase vidíte, zda je třeba vodu dolít.A čištění není vůbec složité, stačí štětec"zárožák" a máte to v mihu.V zimě misky, kvůli zamrzání napáječek.Za několik let používání, nic nepoškozeno.K.