Dobrý den, potřebuji poradit mám 6 měsíčních kralíčků jsou ještě u kralice a před týdnem jsem si všimla jednoho kralíčka že je pohublý jsou na pohmat cítit žebra a páteř, je malinko apaticky, ostatní jsou větší než on a jsou v pořádku, když krmim všichni jsou k misce a on si vleze do rohu a kouká co sním ? Dá se nějak dokrmit ? Nebo zachránit ? Je mi ho líto je to ten nejkrásnější z vrhu děkuji za rady.
Dej emanox

XXX.XXX.193.77
Pokud nedáváš emanox do vody tak bych ho rychle začal dávat. Pozor ale, takto malému králíčkovi nemůžeš nakapat první dávku rovnou do tlamky, což se obecně uvádí jako první pomoc.
Neříkám, že ti to pomůže, protože nevíme co mu je. Ale mně takhle letos skončil taky jeden králíček na seně (řekněme v 6 týdnu), celou dobu dobře prosperující. Oni ti malí jak přestanou žrát je to velmi rychlé. Jinak měsíční králík teprve vyběhl z doupěte a potřebuje ještě především mléko od matky i když už žere a pije.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Emanox mu můžete dát a klidně i přímo do tlamičky, nic se mu nestane.
Dej emanox

XXX.XXX.171.43
Nedávej emanox přímo do tlamičky. Pro takové mládě je ten obsažený líh přílišný šok a můžeš ho dorazit!
Jestli celá den nepilo mléko ani nežralo a nepilo nic jiného, tak je teď už apatické a možná už každou chvíli zemře/zdechne. Ten šok z emanoxu to pojistí.

Dávala jsem takto Emanox už mockrát a žádnému se nikdy nic nestalo.Kde jste vzal líh.
Dej emanox

XXX.XXX.193.32
Tak emanox je výluh z bylin v lihovém roztoku, naředěno na docela slabý lihová roztok, ale pořád je tam líh.
Já to u svého nemocného králíčka aplikoval, začal pištět a dorazilo ho to.
P.S.
Vždyť to okoštujte. Jednoznačně v tom líh je.
P.P.S.
Teď mám zrovna v ruce nové balení co jsem nedávno koupil a už popis na krabičce i vlastní lahvičce je odlišný od starého. Navíc zaměřený na Slovenské kupce, nic není v češtině (což nechápu, ale je pravda že jsem nakupoval toto balení jinde- že by v tom byl problém), a líh uvedený není.
Nakapal jsem si do úst a řekl bych, že tam opět líh být může i když jak říkám na obalu už není uveden. Jenže jsem už toho dnes sám vypil tolik, že vnímám spíše jen ty hořké bylinky.
Na přiložené fotce je vlevo můj starý, vpravo nový emanox. Krabičku od starého už asi nenajdu, ale věřím že s tím lihem se nepletu.
Dej emanox

XXX.XXX.193.32
V tom novém, bez lihu, je na dně také jakási usazenina. Ve starém, podle mne s lihem, ani bez dlouhodobého používání nic takového.
Dej emanox
napsal(a):
V tom novém, bez lihu, je na dně také jakási usazenina. Ve starém, podle mne s lihem, ani bez dlouhodobého používání nic takového.
Chcete říci že ve starem byl líh a ted tam není. Pane ta usazenina tam je už od dob kdy ja to začal používat a to je několik let zpatky. Určitě to frantíci nevyrabí tím že by to louhovali v lihu. Zadny líh tam není je to jen směs bylin a ja to chutnal, to se nebojte.
Plašite lidi vašimi doměnkami.
Pochybuji o tom, že vaš kralik zapištěl po emanoxu a dorazilo ho to. Zdechnul a vy ani nevíte proč a píšete že to byl emanox.
Dej emanox

XXX.XXX.41.215
Ještě jsem jednu starou krabičku našel...
P.S.
Já dávám i Acidomid a vitamín C, tak nemám emanoxu až takovou spotřebu jako možná někteří z vás.
Dej emanox
napsal(a):
Ještě jsem jednu starou krabičku našel...
P.S.
Já dávám i Acidomid a vitamín C, tak nemám emanoxu až takovou spotřebu jako možná někteří z vás.
Píše se tam alkohol ne líh. Nejsem chemik ale ma pocit že alkohol se tam vytvaři chemickymi reakcemi. Je to asi tak jako když se děla pivo.
Dej emanox

XXX.XXX.81.191
Chutnají opravdu odlišně. Ve starém je jednoznačně líh/alkohol.
P.S.
Jinak já jsem JardaGin-e ten z diskuse o očkování, Očkováním šetřící, a věř že si nevymýšlím.
Dej emanox
napsal(a):
Chutnají opravdu odlišně. Ve starém je jednoznačně líh/alkohol.
P.S.
Jinak já jsem JardaGin-e ten z diskuse o očkování, Očkováním šetřící, a věř že si nevymýšlím.
Proč mate tolik nicku?! Ja to používam hodně dlouho a to ve velkem. Kupuji to po litrech a nikdy na emanox žadny nezdechl ba naopak. Pane mam i papíry testace atd. tak vím o čem mluvím.
Neřikam že si vymyšlíte ale myslím že se tady v tom pletete.
Dej emanox

XXX.XXX.148.77
Myšleno pro mne ve starém, dříve pořízeném. Když se podíváš na doby expirace jsou opačné, přestože ten straší už mám doma snad přes 1/4 roku.
Podle mne by mohlo jít buď o to, že pro Slovensko a Česko se dělá odlišný výrobek a já tentokrát nakoupil (levněji) u odběratele toho levnějšího (slovenského) provedení.
Nebo jde skutečně o celkovou změnu technologie výroby a zrovna jsem si toho povšiml.
Ten straší (a mnohem dražší) jsem koupil u veterináře a je možné že jejich sklad je bude dodávat ještě dlouho protože má zásoby. Ten novější (a levnější) jsem koupil u pojízdné drůbežárny. Ale vsadil bych se, že ten co jsem u nich koupil před půl rokem byl také s lihem.
Dej emanox

XXX.XXX.148.77
Já nemám proti emanoxu nic. jen říkám, že mi tak 6-ti týdení králíček po nakapání do tlamičky začal pištět a dorazilo ho to.
Logicky když uvažuji, tak docházím k tomu že ho ten líh možná pálil. Klidně to mohlo být jen tím stresem, nevím, ale to by snad nepištěl i po té co jsem ustal. Malé děti jsou také velmi vnímavé.
To je vše, co jsem chtěl říci.
Ten králíček tazatele už to má podle mne beztak za sebou. Pokud se dnes nenapil mléka.
Dej emanox
napsal(a):
Myšleno pro mne ve starém, dříve pořízeném. Když se podíváš na doby expirace jsou opačné, přestože ten straší už mám doma snad přes 1/4 roku.
Podle mne by mohlo jít buď o to, že pro Slovensko a Česko se dělá odlišný výrobek a já tentokrát nakoupil (levněji) u odběratele toho levnějšího (slovenského) provedení.
Nebo jde skutečně o celkovou změnu technologie výroby a zrovna jsem si toho povšiml.
Ten straší (a mnohem dražší) jsem koupil u veterináře a je možné že jejich sklad je bude dodávat ještě dlouho protože má zásoby. Ten novější (a levnější) jsem koupil u pojízdné drůbežárny. Ale vsadil bych se, že ten co jsem u nich koupil před půl rokem byl také s lihem.
Možne je že to bylo určene pro trh na Slovensko ale nikdo to nekoupil tak to prodali tady slepičkařum. kteří to mají jako tah a to same mají kužkaři.
Kdyby se změnila celkova technologie vyroby tak věřte že to budu vědět dříve než Vy by jste to zjistil. Nehledě na to že by se okamžitě zastavil prodej a došlo by k testaci tady u nas než by šel zpatky do prodeje.
Než se tady začal prodavat Emanox, Tak Dr Ondraček ho testoval dva roky tady v republice. Nepustil by do prodeje nic.
Ano u vet. koupíte draze ja to vím. A vím kolik platím ja za litr a přepočítal jsem si kolik to vyjde od vet.
Dej emanox
napsal(a):
Já nemám proti emanoxu nic. jen říkám, že mi tak 6-ti týdení králíček po nakapání do tlamičky začal pištět a dorazilo ho to.
Logicky když uvažuji, tak docházím k tomu že ho ten líh možná pálil. Klidně to mohlo být jen tím stresem, nevím, ale to by snad nepištěl i po té co jsem ustal. Malé děti jsou také velmi vnímavé.
To je vše, co jsem chtěl říci.
Ten králíček tazatele už to má podle mne beztak za sebou. Pokud se dnes nenapil mléka.
Tak to pošlete do Bikronu, možna se jedna o padělěk. Dneska je možne vše. Oni vam řeknou.
Dej emanox

XXX.XXX.16.4
No a užíváte tedy ten s lihem/alkoholem nebo s dextrózou, solí a aromatickými ochucujícími látkami?
Už jen podle složení, ale i podle chuti, já dám vždy přednost tomu s lihem, i přestože zdá se není vhodný pro malé králíčky. Nehledě na to že mi cena nepříjde příznivá a na příští zimu si vyrobím vlastní výluh z bylin.
Dej emanox

XXX.XXX.193.32
Svého času jsem byl u Blučiny blízko. Zvažuji že jednou nakoupím přímo od nich nějaké cenově výhodnější balení. Obzvláště pokud bude zásek na tom vlstním výluhu. Černobýlu i oregána je habaděj, ale není čas pálit.
Dej emanox
napsal(a):
No a užíváte tedy ten s lihem/alkoholem nebo s dextrózou, solí a aromatickými ochucujícími látkami?
Už jen podle složení, ale i podle chuti, já dám vždy přednost tomu s lihem, i přestože zdá se není vhodný pro malé králíčky. Nehledě na to že mi cena nepříjde příznivá a na příští zimu si vyrobím vlastní výluh z bylin.
Ten přírodní.
Dej emanox
napsal(a):
Svého času jsem byl u Blučiny blízko. Zvažuji že jednou nakoupím přímo od nich nějaké cenově výhodnější balení. Obzvláště pokud bude zásek na tom vlstním výluhu. Černobýlu i oregána je habaděj, ale není čas pálit.
Nemusíte vubec louhovat černobyl ten učinkuje i tak. To by jste musel na živnost pak by jste měl dobrou cenu.
jardagin
napsal(a):
Nemusíte vubec louhovat černobyl ten učinkuje i tak. To by jste musel na živnost pak by jste měl dobrou cenu.
Myslím že na seminaři v se probíral Ostropeřec a měl velice dobre učinky na kokc. myslím že to testovali a o 12% se ponižil stav kokc. Jestli si to pamatuji dobře.
Dej emanox

XXX.XXX.41.215
Já mám kolem toho někde i hotovou "kozí literaturu" (na kozách se dělal jakýsi test, ale já mám z loňska na králících vlastní). Můj děda mne naučil používat černobýl a ten prostě funguje, jenže ne vždy si stihnu nasušit. Můj otec používal zase kopřivy a ty mi předloni zachránily pro změnu nemocná kuřata. Vrba jednoznačně také funguje...

Dej emanox je stále náš starý známý, Ne-chovatel", pro připomenutí je to ten pán co nechával chcípat samici na Myxu a v závěru pokusu ji snědl. Diskuze s ním nemá cenu, neustále šíří polobludy a vzápětí začne strašit apokalypsou, sedmou pečtí, a kdoví čím ještě.
Dej emanox

XXX.XXX.170.212
Tady máte pro doplnění fotku složení (toho za mne nepřírodního, tedy bez lihu/alkoholu), výrobce a jeho zastoupení, pro koho bylo baleno.
Dej emanox
napsal(a):
Tady máte pro doplnění fotku složení (toho za mne nepřírodního, tedy bez lihu/alkoholu), výrobce a jeho zastoupení, pro koho bylo baleno.
Je možne, že je to vyrobeno přimo pro Slovenskou republiku na jejich žadost jelikož si stěžovali na nafoukle kraliky.Možna to vyraběji pro Francouzske farmi.Osobně bych to nechtěl.
Dej emanox
napsal(a):
Já mám kolem toho někde i hotovou "kozí literaturu" (na kozách se dělal jakýsi test, ale já mám z loňska na králících vlastní). Můj děda mne naučil používat černobýl a ten prostě funguje, jenže ne vždy si stihnu nasušit. Můj otec používal zase kopřivy a ty mi předloni zachránily pro změnu nemocná kuřata. Vrba jednoznačně také funguje...
Možna je dobre některe věci rozebírat ale myslím si že nikdo není zvědavy na řeči kolem boha jelikož většina není věřicí včetně mě. Jak říkam sam o sobě jsem satanovo dítě a v boha nevěřím. Respektuji že jste věřicí, budte ale netahejte to sem. Díky.
Všichni víme co církev dokazala i s lidmi věřicimi v boha.
Hlavně mi nepište že se rouham.
Dej emanox

XXX.XXX.167.96
Však Bůh světské církevní organizace nenávidí, a všichni kdo se od něj odvrátili a zradili ho dostanou co zaslouží. S nimi to ale mohou odnést a odnesou i ti co mu patří. I to je jeden z důvodů proč mizím.
Já sám věřím teprve (snad, nepočítám to) tři roky, takže tě chápu. Jenže prostě začneš vidět jak do sebe vše zapadá. Bůh je ten díl skládačky co mi scházel aby vše dávalo smysl. nelze se mu vyhnout, ale pochopil jsem že vás zmíňka o něm obtěžuje a tak se někdy také mírním.
Brzy ale příjde doba, prakticky za okamžik, kdy o Bohu a jeho existenci pochybovat nikdo nebudete, v okamžik kdy vás bude trestat a příjde část zkázy těch co kazí zem (světské církve, nebo alespoň jejich část, jsou toho součástí). Budete sice svedeni uvěřit ve falešného Boha, ale zároveň se pod jeho vedením posatvíte proti Bohu skutečnému a tím se definitivně Bohu vzdálíte, odpadnete od něj, a jeho hněv na vás plně dopadne.
On udělil lidem milost která je může zachránit od smrti. Tu milost nechtějí přijmout. Čas po který je možné tu milost příjmout je omezený a lhůta se blíží stále více ke konci.
Myslím, že jsi Jardagine v jádru dobrý člověk. Pokud se tě pokusí Bůh probudit k životu (sám dělá co si usmyslel a život dává těm co je předzvěděl ještě před stvořením světa), dá se ti poznat, neodmítej zbrkle jeho nabídku a nenavracej se pod jho těla a života s ním spojeným, seznam se s ním a třeba zatoužíš po dosud nepoznaném a v úvahu nebraném.
Ano budeš změněn, uzdraven, sám v sobě necháš mnohé umřít. Pokud neodmítneš zmíněnou pobídku Boha, pochopíš.
Platí to i pro ostatní. Pokud nechcete něco doplnit, tak tímto končím abych vás nepřetížil či zbytečně neiritoval tím že Bůh žije.
Dej emanox
napsal(a):
Však Bůh světské církevní organizace nenávidí, a všichni kdo se od něj odvrátili a zradili ho dostanou co zaslouží. S nimi to ale mohou odnést a odnesou i ti co mu patří. I to je jeden z důvodů proč mizím.
Já sám věřím teprve (snad, nepočítám to) tři roky, takže tě chápu. Jenže prostě začneš vidět jak do sebe vše zapadá. Bůh je ten díl skládačky co mi scházel aby vše dávalo smysl. nelze se mu vyhnout, ale pochopil jsem že vás zmíňka o něm obtěžuje a tak se někdy také mírním.
Brzy ale příjde doba, prakticky za okamžik, kdy o Bohu a jeho existenci pochybovat nikdo nebudete, v okamžik kdy vás bude trestat a příjde část zkázy těch co kazí zem (světské církve, nebo alespoň jejich část, jsou toho součástí). Budete sice svedeni uvěřit ve falešného Boha, ale zároveň se pod jeho vedením posatvíte proti Bohu skutečnému a tím se definitivně Bohu vzdálíte, odpadnete od něj, a jeho hněv na vás plně dopadne.
On udělil lidem milost která je může zachránit od smrti. Tu milost nechtějí přijmout. Čas po který je možné tu milost příjmout je omezený a lhůta se blíží stále více ke konci.
Myslím, že jsi Jardagine v jádru dobrý člověk. Pokud se tě pokusí Bůh probudit k životu (sám dělá co si usmyslel a život dává těm co je předzvěděl ještě před stvořením světa), dá se ti poznat, neodmítej zbrkle jeho nabídku a nenavracej se pod jho těla a života s ním spojeným, seznam se s ním a třeba zatoužíš po dosud nepoznaném a v úvahu nebraném.
Ano budeš změněn, uzdraven, sám v sobě necháš mnohé umřít. Pokud neodmítneš zmíněnou pobídku Boha, pochopíš.
Platí to i pro ostatní. Pokud nechcete něco doplnit, tak tímto končím abych vás nepřetížil či zbytečně neiritoval tím že Bůh žije.
Můžete mi říct jak toto souvisí s tématem ? Myslim si ze nijak tak to sem nepiste. Děkuji.

Víte, já vás vyvedu z omylu. Já věřící člověk jsem. Neirituje mě zmínka o bohu, ale vaše kecy a strašení. Napsal bych vám to do zpráv, ale zjevně nejste schopen založit si plnohodnotný nick.
Dej emanox

XXX.XXX.167.224
Michaelo, Michaelo. Osobo nevděčná.
Ty nevidíš, že věci spolu souvisí...?!
Já upozornil, ne emanox malému králíčku, obsahuje alkohol/líh. Mně na něj jeden reagoval, pravděpodobně stresem, a dorazilo ho to. Malé děti, už chodící, jsou také někdy velmi citlivé na takto slabý líh a říkají že je pálí.
Protože někteří nemají představu o možné technologii výroby (a o tom, že s největší pravděpodobností je emanox prostě jen předražený výluh bylinek v lihu - pro mne, já nic složitě nemusím testovat ani garantovat účinnost,...) a o tom, že alkohol a líh jsou stejná věc, podařilo se zjistit, že mám v každé ruce jiný výrobek a oba se jmenují Emanox PMX.
Ty jsi své rady už dostala. A my máme kvůli pár příspěvkům navíc, kvůli tomu emanoxu, založit nové vlákno?
Pokud tvůj králíček stále žije, tak žral. Třeba prostě jen potřebuje delší čas na přechod z mléka na další stravu, nebo má holt prostě s takovou změnou stravy problém. Pokud ostatní žrát začínají tak na něj může zbýt mléka více, takže se neboj. Možná je jen příliš pozoruješ. A přitom nevidíš, kdo to má vidět když ne ty?!
Já myslím, že vše podstatné ti bylo řečeno. Já ti v tomto neporadím, protože granulím nevěřím a nepoužívám je. Jenže změnit stravu bych si ti taky netroufl doporučit, protože ty granule jestli správně chápu jsou především pro samici aby mohla řádně kojit (taková moje představa).
Já kojícím a mladým dávám v míře v jaké si to mohu dovolit ovesné vločky. Standardně pak mají ječmen a seno. Vodu s emanoxem. Všeho mají neustále at libitum, česky bez omezení. Ten můj nemocný králíček si běhal už po venku a žral i trávu, tehdy jsem emanox chvíli neměl k dispozici, proto možná dopadl jak dopadl.
Dej emanox

XXX.XXX.167.224
S Bohem.
Dej emanox
napsal(a):
Michaelo, Michaelo. Osobo nevděčná.
Ty nevidíš, že věci spolu souvisí...?!
Já upozornil, ne emanox malému králíčku, obsahuje alkohol/líh. Mně na něj jeden reagoval, pravděpodobně stresem, a dorazilo ho to. Malé děti, už chodící, jsou také někdy velmi citlivé na takto slabý líh a říkají že je pálí.
Protože někteří nemají představu o možné technologii výroby (a o tom, že s největší pravděpodobností je emanox prostě jen předražený výluh bylinek v lihu - pro mne, já nic složitě nemusím testovat ani garantovat účinnost,...) a o tom, že alkohol a líh jsou stejná věc, podařilo se zjistit, že mám v každé ruce jiný výrobek a oba se jmenují Emanox PMX.
Ty jsi své rady už dostala. A my máme kvůli pár příspěvkům navíc, kvůli tomu emanoxu, založit nové vlákno?
Pokud tvůj králíček stále žije, tak žral. Třeba prostě jen potřebuje delší čas na přechod z mléka na další stravu, nebo má holt prostě s takovou změnou stravy problém. Pokud ostatní žrát začínají tak na něj může zbýt mléka více, takže se neboj. Možná je jen příliš pozoruješ. A přitom nevidíš, kdo to má vidět když ne ty?!
Já myslím, že vše podstatné ti bylo řečeno. Já ti v tomto neporadím, protože granulím nevěřím a nepoužívám je. Jenže změnit stravu bych si ti taky netroufl doporučit, protože ty granule jestli správně chápu jsou především pro samici aby mohla řádně kojit (taková moje představa).
Já kojícím a mladým dávám v míře v jaké si to mohu dovolit ovesné vločky. Standardně pak mají ječmen a seno. Vodu s emanoxem. Všeho mají neustále at libitum, česky bez omezení. Ten můj nemocný králíček si běhal už po venku a žral i trávu, tehdy jsem emanox chvíli neměl k dispozici, proto možná dopadl jak dopadl.
Tak proč si ho kupujete? Jestli si myslíte že to dokažete tak si ho vylouhujte a je to. Podle vas předraženy vyrobek , za tím vyrobkem je několik let prace a testovaní a jsem zvědav, za jak dlouho to dokažete Vy.
Nevím proč by měla byt nevděčna. Nevšiml jsem si že by jste ji nějak poradil. Jen mate kritiku.
Proč se ptate na vakcíny když očkovat asi nebudete. Proč kupujete Emanox když vam vadí alkohol, líh.Proč rozebírate něco co nechcete používat.
Tak kraliky odvezte do Alp a nechte je tam množit a jednou za rok si pro ně dojedte, Mate to vyřešene.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.213
Pre jardagina a aj ostatných ten agent je divný, dva nicky nemá problém z alkoholom. Nepodakuje za pozvanie, všetko je na prd a iba on je ten spasiteľ.Je jeden či sú dvaja, jasný príznak Sch..., a z dá sa mi že mu smrdí aj slovenština.Na hrad s ním!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.213
Zajtra asi niečo počkujem tak mi trochu zas zostane! Keby mal záujem o samoinjektovanie no probleém, môžeme aj niečo potom popiť ! Ale trochu ho iba poškádlim, som uťahaný lebo staviam novú kralikárnu a už nie som najmladší! Ale ma to teší tak ma nenas...!