juffi

XXX.XXX.62.5
Je možné králíky krmit pouze senem?Občas dát tvrdý chleba?
mikimajky
napsal(a):
On sa ale nepýtal či je ich možné vykrmiť ale či ich môže krmit.
Ano máte pravdu že senom to ide ťažko, ale nevidím problém v tom aby krmil iba senom.
Sám zbadá že to nie je to pravé.
Takže možné to je, ale efektivita je slabá.
Jestli tomu vážně věříte, že problém není v krmení senem, tak to tak dělejte a potom dejte výsledek...Nechci Vás urazit, ale jak se říká..potrefená husa...
Uživatel s deaktivovaným účtem

juffi
napsal(a):
Je možné králíky krmit pouze senem?Občas dát tvrdý chleba?
Napíši Vám k tomu toto.Znám jednu starou paní která krmí jen senem a ráno jim přidá kousek chleba.Večer zase jen seno, přes léto přidává i trávu.Docela mi to vyrazilo dech, když mi to řekla.Beru to tak, že paní bude brzo 80 let a nemá na kupování ječmene.Proto ji ten chleba suším a dávám.
Neměla jsem odvahu se ji zeptat jak dlouho ty králíky krmí.Nikdy jsem u ni na dvorku nebyla, tak ani nevím jak králíci vypadají.Jistě že má vesnickou směsku, bůh ví jak namixovanou.
Jinak taky znám pár chovatelů, kteří krmí králíky jen senem. ALE ne všechny králíky. Většinou tak krmí pouze chovné kusy mimo období reprodukce. A samice jim nechcípou, nejsou hubené, zabřezávají. Až pak přidávají jádro. Takže to jde. Ale ne všechny kategorie králíků a ne celoročně. Ono v přírodě ten zajíc (nebo i divoký králík) taky nikde nemá misky s ječmenem nebo ovsem Ano, v létě lezou do polí do obilí, ale na jaře a po žních a v zimě nikde žádné nemají a žijí. Ale samozřejmě nežerou seno, ale "trávu"