Mesíční králíčci bez mámy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fonddy

11.3.2017 14:42
fonddy

XXX.XXX.114.106

Dobrý den, v noci nám pošla samice a zbyli po ní 4 mladí asi 1 měsíc staří králíčci. Sami nejí, můžete prosím poradit jak je krmit a jak často? mohou zůstat v králíkárně? v noci ještě mrzne... zatím je mám doma. děkuji za rychlou odpověď.

fonddy

11.3.2017 16:03
fonddy

XXX.XXX.114.106

Tak, první pokus proběhl kapátkem - krmeno polotučným mlékem, zatím nic moc, jeden nežral vůbec... večer druhé kolo, pokud už budu vědět jak na to... Hlavně by mě zajímalo kolik jim mám dávat? dokud budou pít?

11.3.2017 16:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.19

Polotučné ?
Proč?
Dejte sunar, Tatru kondenzovanou neslazenou nebo mléko pro koťata.
Ovesné vločky! Seno.
Taky jsem někde četla, že existuje granulované mléko.
https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1766497/osirela-mladata-zkusenosti

https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/3266725/mlada-zajaca-diveho#a3267163

.

fonddy

11.3.2017 17:25
fonddy

XXX.XXX.114.106

Jiné momentalne nemám, úhyn sem zjistila az ted odpoledne, ráno krmí tchán... každopádně večer dostanou už kondenz. A kolik jim ho mám dávat? Intervaly? omlouvám se ale s králíky moc zkušeností nemám a tchán je chtěl zlikvidovat, tak sem se jich ujala.

11.3.2017 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.19

fonddy napsal(a):
Jiné momentalne nemám, úhyn sem zjistila az ted odpoledne, ráno krmí tchán... každopádně večer dostanou už kondenz. A kolik jim ho mám dávat? Intervaly? omlouvám se ale s králíky moc zkušeností nemám a tchán je chtěl zlikvidovat, tak sem se jich ujala.

Tu Tatru TROCHU nařeďte horkou vodou.
Kolik dávat ?
Nevím.
Snad to píšou v těch odkazech - O zajíčcích...
Ovesné vločky !

11.3.2017 18:05
hokrví

XXX.XXX.105.226

Je- li králíčkům měsíc tak by měli žrát téměř sami. Popisoval jsem v tématu úhyn samice 18 den a moji mladí asi 28 den již neměli o mléko zájem. Těmto asi měsíc starým bych dal ovesné vločky a vodu s emanoxem 10 kapek na litr, nebo granule pro kojící samice a vodu - seno.

11.3.2017 18:10
hokrví

XXX.XXX.105.226

Krmil jsem ráno a večer a po krmení šli zpět do kotce.

11.3.2017 18:53
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Měsíční králíčci by měli přežít bez matky bez jakéhokoli speciálního dokrmování. V tomto věku už dávno sami žerou. Pozor je nutno dát na dostatečný přísun vlákniny a nepřehnat to se sacharidy a bílkovinami. Čili HLAVNĚ KVALITNÍ JEMNĚJŠÍ SENO, k tomu třeba ovesné vločky, ale jen co zas chvíli sežerou.
K tomu do misky trocha vlažného mléka, či mléko pro koťata, atd. Viz rady výše. Ale to si vypijí bez problémů z misky sami.
V králíkárně je nechat můžete.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2017 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.213

To granulované mlieko robí v CZ firma BODIT TACHOV, no cena je asi 50 cz korun. No takýto už musia žrať sami, bez problémov. Ovsené vločky a skúsil by som granule pre kojacie samice, postupne pridávať Prorabit /probijotikum/.Ostatné, to čo doporučujú aj ostatný. Nech sa darí.

11.3.2017 22:02
qixi

XXX.XXX.20.25

fonddy napsal(a):
Dobrý den, v noci nám pošla samice a zbyli po ní 4 mladí asi 1 měsíc staří králíčci. Sami nejí, můžete prosím poradit jak je krmit a jak často? mohou zůstat v králíkárně? v noci ještě mrzne... zatím je mám doma. děkuji za rychlou odpověď.

Mne sa toto tiež stalo, uhynula samica so 4. týždňovými mladými, Jeden deň boli také zarazené, že ostali samé, ale postupne ochutnávali seno, granule a ovos.Žiadne mlieko som im nedavala, prežili všetky.Však zuby už majú, tak začnú jesť samé, ak príde na nich hlad.
A ak boli doteraz vonku, tak ich tam aj nechajte ale pridajte trochu viac slamy, oni sa k sebe pritulia. je aj chyba, že ste ich dali inde kde boli zvyknuté a nepoznaju to nové prostredie.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2017 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Osobně bych to také neviděl tak dramaticky, pokud je králíkům opravdu měsíc. Z mých zkušeností králíci už žerou takřka všechno. Seno, mrkev, oves a umí i sami pít. Mléčné cukry a hlavně proteiny pro ně asi budou nezbytné. Matku jim stejně nic nenahradí a je otázkou, k čemu králíky chcete. Na výstavu tihle králíci už asi nebudou, myslím, že budou podraženi. Já králíky co plánuji na výstavy nechávám s matkou čtyři měsíce a myslím, že je to tak dobře. Samice pak má do konce roku odpočinek a na mladých je to znát, jsou silní a vitální. Ale s mlékem bych to také neviděl tak tmavě. Dávejte jim normálně pít plnotučné kravské mléko. Já ho dávám od porodu do těch čtyř, až pěti měsíců a nemusíte se bát, že se Vám pokadí, nepokadí. Také jsem se ze začátku bál, ale pije ho s mladými samozřejmě i samice a ani té to nevadí. Samozřejmě, že čerstvé kozí, nebo kravské by bylo lepší, než pasterizované, ale jelikož již králíkům pěstuji vojtěšku, mrkev, řepu a kapustu, na kozu není místo. Dávat třiceti králíkům Tatru, asi bych si musel najít ještě vedlejší práci. Jinak na ty granule z Tachova jsem se také informoval a slyšel jen chválu. Ale je i řada granulí pro mláďata, co mléko obsahují a myslím, že je jedno, jestli pro telata, či jehňata. Otázkou je, jestli se Vám vyplatí do těchto mláďat nějak výrazně investovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík