kykola
napsal(a):
Můžete napsat značku nebo výrobce dík petr.
Bude to asi toto http://www.deheus.cz/.
Jan Šporcr
napsal(a):
Bude to asi toto http://www.deheus.cz/.
Já myslím, že kykola chtěl od boraxe napsat ty lepší krmiva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Ja som prešiel z Energysu na VK-DRCMAN, U mňa jednoznačne lepšie a mojim králikom chutí.Cenovo trochu drahšie ako Energys hobby, no mám prázdne misky. Zostáva na dne ovos čo je zaujímavé, skúšam aj pre kojacie a tiež spokojnosť.
Tak potom poprosím taky do SZ Já vyzkoušela z místního agrovýkupu (nic moc, spíš nic než moc), De Heus, Versele Laga, ADW a teď Biokron. DeHeus mi přišel v pohodě - z těch výkrmových, Bikron mám zatím jen pro chovné, nejdřív je jeli jak diví, poslední dobou nic moc, ale celkově mi poslední měsíc žerou jak vrabci Nevím proč, senem se cpou, ale jádro jim moc nejede (oves, nahý oves, mačkaný ječmen, mačkaný nahý ovse, vločky... něco sezobou, ale co se udává obecná denní krmná dávka, tak to ani náhodou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
borax
napsal(a):
Nejsem za reklamu placený.
No k Deheusu...
Pokud měli králíci na výběr z více značek granulí ( míchám více výrobců do hromady), Deheus zůstal v miskách.
Z toho usuzuji že to není to pravé ořechové.
Ale nekoštoval jsem je
Súhlasím, mojim tiež nešlo a vždy ostávalo, to samé Verse !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
xchipsy
napsal(a):
Tak potom poprosím taky do SZ Já vyzkoušela z místního agrovýkupu (nic moc, spíš nic než moc), De Heus, Versele Laga, ADW a teď Biokron. DeHeus mi přišel v pohodě - z těch výkrmových, Bikron mám zatím jen pro chovné, nejdřív je jeli jak diví, poslední dobou nic moc, ale celkově mi poslední měsíc žerou jak vrabci Nevím proč, senem se cpou, ale jádro jim moc nejede (oves, nahý oves, mačkaný ječmen, mačkaný nahý ovse, vločky... něco sezobou, ale co se udává obecná denní krmná dávka, tak to ani náhodou
Moji sa tiež asi mesiac dozadu cpali len senom, tak som hľadal nejakú alternatívu dostupnú v okolí a našiel som tento VK-Drcman, Nemčice. Zat iaľ plná spokojnosť žerú viac ako bežnú dávku.Miešam z ovsom a ovsenými vločkami.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moji sa tiež asi mesiac dozadu cpali len senom, tak som hľadal nejakú alternatívu dostupnú v okolí a našiel som tento VK-Drcman, Nemčice. Zat iaľ plná spokojnosť žerú viac ako bežnú dávku.Miešam z ovsom a ovsenými vločkami.
Já jsem začala mix granule + oves + nahý oves (a do toho trochu slunečnice a lněného semínka). Misky do druhého dne vyžrané. Po několika týdnech se v tom začali frfňat, tak jsem vysadila granule a dávala samotný oves. Zase chvíli oukej a pak zase jen tak zobli. Tak jsem přidala vločky..pak namačkaný ječmen... Zobnou trochu a nezájem Jinak jsou ok, ale prostě "jádro" jen tak uzobávají... Ale asi je to tím, že to teď u "nových" králíků moc řeším Těm původním jsem nasypala oves, nacpala seno, nalila vodu a nazdar, sežereš, nesežereš... A tady to počítám pomalu na zrníčka Čím víc člověk něco studuje a zkoumá, tím je to horší
Jako kdysi s chytáním ryb. Začínala jsem s jednou vidličkou, jedním prutem "na těžko" a půlkou rohlíku do kapsy. A záběrů a ryb bylo mraky. Pak jsem začala spekulovat a zkoumat, koupila další háčky, olůvka, boilies, křupky, medový kuličky... A sedím u vody jak pecka a čumím a nic
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.108
xchipsy
napsal(a):
Já jsem začala mix granule + oves + nahý oves (a do toho trochu slunečnice a lněného semínka). Misky do druhého dne vyžrané. Po několika týdnech se v tom začali frfňat, tak jsem vysadila granule a dávala samotný oves. Zase chvíli oukej a pak zase jen tak zobli. Tak jsem přidala vločky..pak namačkaný ječmen... Zobnou trochu a nezájem Jinak jsou ok, ale prostě "jádro" jen tak uzobávají... Ale asi je to tím, že to teď u "nových" králíků moc řeším Těm původním jsem nasypala oves, nacpala seno, nalila vodu a nazdar, sežereš, nesežereš... A tady to počítám pomalu na zrníčka Čím víc člověk něco studuje a zkoumá, tím je to horší
Jako kdysi s chytáním ryb. Začínala jsem s jednou vidličkou, jedním prutem "na těžko" a půlkou rohlíku do kapsy. A záběrů a ryb bylo mraky. Pak jsem začala spekulovat a zkoumat, koupila další háčky, olůvka, boilies, křupky, medový kuličky... A sedím u vody jak pecka a čumím a nic
Ja myslím, že to robíte dobre len to chce trošku doladiť.Minulú sezonu som mal naprd, tak som skúsil všetko prekopať od základu. Postupne so vyradil všetko zelené´, dávam iba mrkvu obden, trošku.Druhý som vyradil jačmeň a aj kukuricu. Tretí sa porúčal chleba a rohlík.Stále sa mi to nevidelo a tak som vymenil aj pár druhov granulí. Nakoniec so to doladil pridaním ovsených vločiek do ktorých dostávajú denne propoul alebo prorabit. Nesťažujem sa idú ako diabli! Tento proces mi trval asi 5 mesiacov, a chytili sa aj nový čo som prikúpil do chovu. Došiel mi však vlastný ovos a musel som kúpiť a ten je horší.Niektorý ho lúpu alebo nechajú. No jednoznačne je to lepšie.Vyradil som kopu vecí ktoré boli asi zbytočné, a nechýbajú ani králikom.Vlastne ešte pridávam do vody štipku morskej soli a acidomidu, Tie granule skúste vymeniť, malo by to pomôcť. Aj ja so krmil ad libitum, ale teraz dávkujem a niektorým musím aj dávku zvýšiť. Tak uvidíme, už by sme mali mať aj nejaké prírastky!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja myslím, že to robíte dobre len to chce trošku doladiť.Minulú sezonu som mal naprd, tak som skúsil všetko prekopať od základu. Postupne so vyradil všetko zelené´, dávam iba mrkvu obden, trošku.Druhý som vyradil jačmeň a aj kukuricu. Tretí sa porúčal chleba a rohlík.Stále sa mi to nevidelo a tak som vymenil aj pár druhov granulí. Nakoniec so to doladil pridaním ovsených vločiek do ktorých dostávajú denne propoul alebo prorabit. Nesťažujem sa idú ako diabli! Tento proces mi trval asi 5 mesiacov, a chytili sa aj nový čo som prikúpil do chovu. Došiel mi však vlastný ovos a musel som kúpiť a ten je horší.Niektorý ho lúpu alebo nechajú. No jednoznačne je to lepšie.Vyradil som kopu vecí ktoré boli asi zbytočné, a nechýbajú ani králikom.Vlastne ešte pridávam do vody štipku morskej soli a acidomidu, Tie granule skúste vymeniť, malo by to pomôcť. Aj ja so krmil ad libitum, ale teraz dávkujem a niektorým musím aj dávku zvýšiť. Tak uvidíme, už by sme mali mať aj nejaké prírastky!
Tak já jsem taky zkoušela změny, ale problém je v tom, že vždy den dva se na to vrhli a další dny zase jen tak uzobli. Ad libitum chovné králíky nekrmím, no oni mi nesežerou ani tu denní dávku Na jednu stranu se tím zas tak netrápím - seno žerou, to je hlavní, píjí, jsou aktivní, nejsou tlustí ani nehubnou, takže asi jim to prostě stačí. Ze začátku granule s ovsem žrali v pohodě, takže granulemi to nebude. Pak to začali různě přebírat, třeba samice víc vyžírali granule, samec zase víc oves... Zkusila jsem i vločky s ovsem, zase pár dní v pohodě a zase pak spíš nezájem. Totéž s tím ječmenem... Pak jsem zase přihodila hrstičku granulí a hned se na ně vrhli... Prostě jsou asi mlsní, vykašlu se na ně, to bych mohla zkoušet do nekonečna a budou akorát ještě mlsnější
Když nad tím přemýšlím, to stejné je třeba i s tou mrkví - nejdřív po ní šli všichni a teď mi ji dvě samice ignorují. Jednou týdně dám kousíček tvrdého chleba (tak 2x3 cm kostičku) a ta, co nechce mrkev zase po chlebu dělá jak vzteklá, by sežrala i dva krajíce Holt má asi každý jiné chutě. Třeba jedna samice mi cirka týden úplně stávkovala s jádrem, až jsem se začínala bát no a teď zase žere jak divá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
xchipsy
napsal(a):
Tak já jsem taky zkoušela změny, ale problém je v tom, že vždy den dva se na to vrhli a další dny zase jen tak uzobli. Ad libitum chovné králíky nekrmím, no oni mi nesežerou ani tu denní dávku Na jednu stranu se tím zas tak netrápím - seno žerou, to je hlavní, píjí, jsou aktivní, nejsou tlustí ani nehubnou, takže asi jim to prostě stačí. Ze začátku granule s ovsem žrali v pohodě, takže granulemi to nebude. Pak to začali různě přebírat, třeba samice víc vyžírali granule, samec zase víc oves... Zkusila jsem i vločky s ovsem, zase pár dní v pohodě a zase pak spíš nezájem. Totéž s tím ječmenem... Pak jsem zase přihodila hrstičku granulí a hned se na ně vrhli... Prostě jsou asi mlsní, vykašlu se na ně, to bych mohla zkoušet do nekonečna a budou akorát ještě mlsnější
Když nad tím přemýšlím, to stejné je třeba i s tou mrkví - nejdřív po ní šli všichni a teď mi ji dvě samice ignorují. Jednou týdně dám kousíček tvrdého chleba (tak 2x3 cm kostičku) a ta, co nechce mrkev zase po chlebu dělá jak vzteklá, by sežrala i dva krajíce Holt má asi každý jiné chutě. Třeba jedna samice mi cirka týden úplně stávkovala s jádrem, až jsem se začínala bát no a teď zase žere jak divá...
No to tam teda máte pekné individuality , a boli taký aj predtým či nie, alebo sú od iného chovateľa dovezený? Ja som mal raz takých Vdiv od jedného chovateľa a tí žrali len zelené a chleba, ostatné totálna ignorácia. Natrápil so sa s nimi, normálne nepili ani vodu to už bol extrém.Trvalo pár mesiacov Prerobiť ich! Skúste trochu toho Propoulu do vloček, prípadne aj citroenzimix, do vody a tú morskú soľ.Soľ dávam obden asi na špičku kávovej lyžice do 1l vody.Nič iné ma nenapadá, neruší ich niečo, pes alebo niečo iné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to tam teda máte pekné individuality , a boli taký aj predtým či nie, alebo sú od iného chovateľa dovezený? Ja som mal raz takých Vdiv od jedného chovateľa a tí žrali len zelené a chleba, ostatné totálna ignorácia. Natrápil so sa s nimi, normálne nepili ani vodu to už bol extrém.Trvalo pár mesiacov Prerobiť ich! Skúste trochu toho Propoulu do vloček, prípadne aj citroenzimix, do vody a tú morskú soľ.Soľ dávam obden asi na špičku kávovej lyžice do 1l vody.Nič iné ma nenapadá, neruší ich niečo, pes alebo niečo iné.
Tak samice jsem dovezla tříměsíční (dnes 8měs), každá odjinud. Samec je o dva měsíce starší (dubnový). Ten ze začátku nežral ani seno, jen slámu z podestýlky, seno neuměl vytáhnout z jeslí, ze začátku jsem mu dávala trochu pod jesle a pak už jen do jeslí s tím, že jsem mu ho povytáhla mezi dráty. Dneska už pohoda.
Od začátku takoví právě nebyli, to se futrovali vším, co dostali - a zas nežrali tolik sena. A postupně začali ubírat ze směsí (granule, zrní, vločky...), resp. víc přebírat, co z misky sežerou, co ne, čeho víc a čeho míň Teď momentálně je období, kdy jedna samice sežere tak půlku misky, jedna skoro celou a jedno skoro nic ("miska" myšleno jako co do ní dám, ne že je plná). Samec žere tak nějak plus mínus stejně, teď dostává jen obyč oves + mačkaný nahý oves, samozřejmě všichni adlibitum seno a voda.
Prostě jsem si je asi rozmlsala Jinak do vody dávám střídavě Prorabbit a Amivit.
Jako králíci jsou všichni zdraví, v dobré kondici, aktivní...no ale krom sena se jim nijak extra do žrádla nechce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.108
xchipsy
napsal(a):
Tak samice jsem dovezla tříměsíční (dnes 8měs), každá odjinud. Samec je o dva měsíce starší (dubnový). Ten ze začátku nežral ani seno, jen slámu z podestýlky, seno neuměl vytáhnout z jeslí, ze začátku jsem mu dávala trochu pod jesle a pak už jen do jeslí s tím, že jsem mu ho povytáhla mezi dráty. Dneska už pohoda.
Od začátku takoví právě nebyli, to se futrovali vším, co dostali - a zas nežrali tolik sena. A postupně začali ubírat ze směsí (granule, zrní, vločky...), resp. víc přebírat, co z misky sežerou, co ne, čeho víc a čeho míň Teď momentálně je období, kdy jedna samice sežere tak půlku misky, jedna skoro celou a jedno skoro nic ("miska" myšleno jako co do ní dám, ne že je plná). Samec žere tak nějak plus mínus stejně, teď dostává jen obyč oves + mačkaný nahý oves, samozřejmě všichni adlibitum seno a voda.
Prostě jsem si je asi rozmlsala Jinak do vody dávám střídavě Prorabbit a Amivit.
Jako králíci jsou všichni zdraví, v dobré kondici, aktivní...no ale krom sena se jim nijak extra do žrádla nechce
No ja neviem, zdajú sa Vám v pohode alebo nie? Ak áno tak čakajte možno sa niečo udeje. Ja som vždy podozrievavý a len tak to k vode nepúšťam. Mám kamaráta čo krmí len jačmeň, kukuricu, rohlíky a králiky má OK. Sám mám od neho 2x samičky a u mňa žerú všetko bez problémov.Ten im však jeden deň, nedá nič, len seno a vodu! Vločky si mačkáte asi sama, aj ja o tom uvažujem. Asi si nejaký mačkač vyrobím, až nemusím stále kupovať, tak nech sa nám darí všetkým.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ja neviem, zdajú sa Vám v pohode alebo nie? Ak áno tak čakajte možno sa niečo udeje. Ja som vždy podozrievavý a len tak to k vode nepúšťam. Mám kamaráta čo krmí len jačmeň, kukuricu, rohlíky a králiky má OK. Sám mám od neho 2x samičky a u mňa žerú všetko bez problémov.Ten im však jeden deň, nedá nič, len seno a vodu! Vločky si mačkáte asi sama, aj ja o tom uvažujem. Asi si nejaký mačkač vyrobím, až nemusím stále kupovať, tak nech sa nám darí všetkým.
Ano, jsou naprosto v pohodě Jen jsou prostě asi mlsní Ono se říká, že králík má rád střídání krmiv, při "jednotvárném" krmení ztrácí zájem, plýtvá atd. Asi na tom něco bude, kór když jsem je takhle rozmazlila, že jakmile jeden den sežrali míň, už jsem jim utíkala dát něco dalšího
Jinak vločky kupuju (krmné vločky,15kg,228kč), doma mačkám "zrní" (nahý oves, oves, ječmen).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
xchipsy
napsal(a):
Ano, jsou naprosto v pohodě Jen jsou prostě asi mlsní Ono se říká, že králík má rád střídání krmiv, při "jednotvárném" krmení ztrácí zájem, plýtvá atd. Asi na tom něco bude, kór když jsem je takhle rozmazlila, že jakmile jeden den sežrali míň, už jsem jim utíkala dát něco dalšího
Jinak vločky kupuju (krmné vločky,15kg,228kč), doma mačkám "zrní" (nahý oves, oves, ječmen).
Tak to si od Vás nekúpim do chovu ani náhodou, ja už som tých extrémistov mal až až. No ten mačkač vyrobím, lebo vločky milujú všetci a tak im doprajem.Ja kupujem jemne v Lidli u nás cena =0,45e za 0,5kg.Na krmné som nikde v okolí nenarazil, škoda.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to si od Vás nekúpim do chovu ani náhodou, ja už som tých extrémistov mal až až. No ten mačkač vyrobím, lebo vločky milujú všetci a tak im doprajem.Ja kupujem jemne v Lidli u nás cena =0,45e za 0,5kg.Na krmné som nikde v okolí nenarazil, škoda.
Však já je to zas odnaučím, protože je to otravné, vymýšlet nějaké složité jídelníčky, aby se bobánci napapali Dostanou dietu a pak oves a to by bylo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlépe jak vyzrát na králičí vymýšlení je, že jsem jim večer nedala krmení, jen seno a vodu.No a byli vyléčení z rozmazlenosti .Jen ty granule DeHaus jsem jim nenutila, fakt hnus pro moje králíky.Už nikdy !.
.

XXX.XXX.225.138
Krmivo deheus bych řekl nejlepší co je na trhu jen je potřeba si správně vybrat jaký druh chcete výhoda podle mě je že tato holandská firma vyváží do celé evropy a je schopná vám vesměs vyrobit vždy krmení stejného složení jelikož mají svou laboratoř atd.což malé mísírny ani náhodou musely by dělat při každé vyrobě rozbor plodin (např.kolik zrovna daná plodina obsahuje vlákniny)a podle toho v určitém poměru míchat já mám velmi špatnou zkušenost s malými mísírnami adw vůbec to je podle mě špatné i pro dospělá prasata.Biokron jsem bral kdysi problém je že nevím co do toho začali cpát ale rozhodně to není co to bylo ani náhodou už jen ta křiklavě žluto zelená barva.přiznám se že jsem ho cca 60kg vyhodil protože to byla katastrofa za mě tedy nejhorší krmení a to jsem jich vyzkoušel celkem dost.deheus ale myslím že pod 2 tuny vám nevyroběj takže ideálně požádat nějakého chovatele v okolí aby vám odsypal ze sila a prodal co vím tak všechny větší farmy berou deheus tak by to neměl být problém.Asi budou výrobci i nějakých prémiových granulí co budou taky ok ale nemám zkušenost.
Tak třeba Afeed Vam namíchá dle Vašeho přání.
Mají tam i odbornika, ktery Vam velmi ochotně poradí.
Minimální odběr je 1000 kg.
Drcmam to samé už od 600kg.Namicha dle vaší receptury, poradi co a jak.
A co se týče dehausu.Klidne můzou michat jine složení pro náš trh.
To, ze jsou velcí zahraniční výrobci nemusí mit s kvalitou nic společného!
Nepochybuji o tom, že velkochov si hýčkají kvalitou i cenou.Vyznamny odběratel se v dnešní tvrdé konkurenci"ošídí jen jednou"...a naposled.
A nam drobnochovatelum nezbývá než bádat. Já už jsem Dehaus hravě nahradil.
Vyšší kvalita, lepší cena a dovoz az do chalupy v ceně :-D.
.

XXX.XXX.225.138
A berete tedy co?me ten deheus prijde jako takova jistota z onoho experimentovaní jsem celkem vyléčený.To že prodávaj obrovské množství směsi po evropě podle mě o něčem svědčí pokud by dělali šmejd rychle se to provalí a nebude ta firma tak velká.pokud ste našel lepší alternativu je to super jen pozor na to aby to tak bylo při každé dodávce já se s tímhle moc vytrestal.
xchipsy
napsal(a):
Tady s vámi musím nesouhlasit, střídaní krmiv, že by bylo lepší.Střídaní krmiv zpusobuje hodně problemu kralik potřebuje stereotyp a to skoro ve všem.
Plytvaní je zpusobeno velkym výběrem obilovin a velkym množstvím. Kralik by měl byt tak trošku hladoví proto je lepší dávkovat a pak sežere vše.
borax
napsal(a):
Tak třeba Afeed Vam namíchá dle Vašeho přání.
Mají tam i odbornika, ktery Vam velmi ochotně poradí.
Minimální odběr je 1000 kg.
Drcmam to samé už od 600kg.Namicha dle vaší receptury, poradi co a jak.
A co se týče dehausu.Klidne můzou michat jine složení pro náš trh.
To, ze jsou velcí zahraniční výrobci nemusí mit s kvalitou nic společného!
Nepochybuji o tom, že velkochov si hýčkají kvalitou i cenou.Vyznamny odběratel se v dnešní tvrdé konkurenci"ošídí jen jednou"...a naposled.
A nam drobnochovatelum nezbývá než bádat. Já už jsem Dehaus hravě nahradil.
Vyšší kvalita, lepší cena a dovoz az do chalupy v ceně :-D.
Není pravda že by si velkochovy hyčkali.Receptury mají dane a jen tak si nikdo nedovolí je měnit.
Pro velkochovy mají jiné složení a je to hlavně na zakladě hybridu a jejich vykonnosti.
Cena je jina než pro maloodběratele a to z duvodu nakladu. Tak to funguje ve všem.
jardagin
napsal(a):
Tady s vámi musím nesouhlasit, střídaní krmiv, že by bylo lepší.Střídaní krmiv zpusobuje hodně problemu kralik potřebuje stereotyp a to skoro ve všem.
Plytvaní je zpusobeno velkym výběrem obilovin a velkym množstvím. Kralik by měl byt tak trošku hladoví proto je lepší dávkovat a pak sežere vše.
Já netvrdím, že to tak je, jen že jsem to slyšela i četla (např. Zadina:Chov králíků - 8.4.4. Technika krmení v malochovech - Králík má rád střídání krmiv. Při jednotvárném krmení ztrácí chuť, začne krmivem plýtvat...) Předpokládám, že to není myšleno tak, aby jeden den chovatel nasypal samotný oves, druhý den samotný ječmen a třetí den zase něco úplně jiného. Spíš "trochu" měnit to složení, ale aby tam bylo vždy to, co normálně žere každý den. Mě třeba králíci neplýtvali, ale prostě skoro nežrali - přestože jsou zdraví, aktivní, senem se cpou v pohodě. Když nasypu tu denní dávku, tak tam prostě min. polovina zůstala.. Za týden už třeba zase žerou "normálně"... Mám v kyblíku směs granulí, ovsa a vloček, dva tři dny žerou všechno, pak dva tři dny vybírají jen granule a další dva tři dny vybírají jen vločky... Prostě mlsní asi Jedna samice mi momentálně vybírá jen granule a samec zase jen "zrní"...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.113
.
napsal(a):
A berete tedy co?me ten deheus prijde jako takova jistota z onoho experimentovaní jsem celkem vyléčený.To že prodávaj obrovské množství směsi po evropě podle mě o něčem svědčí pokud by dělali šmejd rychle se to provalí a nebude ta firma tak velká.pokud ste našel lepší alternativu je to super jen pozor na to aby to tak bylo při každé dodávce já se s tímhle moc vytrestal.
Asi najdôležitejšie je podľa mňa či králikom chutná a hlavne prospieva! Ja som sa stým deheusom trápil a králici taktiež. Teraz ideme Drcmana a všetko OK!
Drcman má taky slušný odbyt.
Nevím tedy jestli je jedničkou ve výrobě granulí pro králíky...
Celé toto vlákno by mohlo vyznít jako pomluvná propaganda proti dehesu.
Tak tomu není.
Mají výborné zpracování.Tvrdost bez odrolu...
Jen to složení...no mým Hylam to prostě nechutná.
Nemá cenu jim to nutit (třeba hladovkou), když je více výrobců ve stejné cenové relaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
borax
napsal(a):
Drcman má taky slušný odbyt.
Nevím tedy jestli je jedničkou ve výrobě granulí pro králíky...
Celé toto vlákno by mohlo vyznít jako pomluvná propaganda proti dehesu.
Tak tomu není.
Mají výborné zpracování.Tvrdost bez odrolu...
Jen to složení...no mým Hylam to prostě nechutná.
Nemá cenu jim to nutit (třeba hladovkou), když je více výrobců ve stejné cenové relaci.
Presne tak, súhlasím s vami ani mojim to nešlo.Je pravda aj to že ten Drcman si musím preosiať, lebo ten odrol tam je! No zas na druhú stranu misky sú prázdne a králici Prospievajú. Nikomu reklamu nerobím a dal som len svoje osobné skúsenosti. Je to o tom aby sme si poradili a posunuli svoje skúsenosti.Prajem všetkým pekný deň.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To není o pomluvě.Jde o zkušenosti a ty má každý chovatel jiné.Někdo je spokojený, někdo ne.Mojí králíci je tedy odmítali totálně.Taky bylo hodně prachu na dně pytle a vůně granulí tedy určitě nebyla ta správná.Každý si holt chráníme to svoje co vyhovuje našim králíkům.
No vida a já s nimi neměla ten nejmenší problém Králíci je žrali jako diví, rostli, prospívali. Co jsem tedy měla za pytle já, tak ani jeden nebyl prašný apod. a granule voněly. Když porovnám se vším ostatním, co jsem vyzkoušela, tak Klasik (bez léčiva) byl jednoznačně nejlepší. Jiné druhy DeHeusu jsem nezkoušela, takže tam nemohu soudit.
A ještě se vrátím k anonymnímu příspěvku z 19.03.,22:09, kde je psáno o Bikronu "křiklavě žluto zelená barva"
No nevím, já mám doma momentálně dva pytle a ani jeden tedy tuto barvu nemá... Viz foto, v hrníčku KB a pak pro srovnání vlevo KB (králíci chovní) a vpravo KK (kojící samice a mláďata do odstavu)...
.

XXX.XXX.142.75
Tak já si dal tu práci a vyhrabal zbytek granulí na fotce je levá hromádka deheus v pravo biokron blučina nevím jak se to komu zobrazí ale ty granule mají dost atypickou barvu rozhodně jinou než vyráběli dříve a jinak žrát mi je také nechtěli a ti co ano meli potíže.
Jan Šporcr
napsal(a):
Muzu se poptat jake zkusenosti mate s granulemi AFEED KKV s lecivy pytel stoji 250 korun vyzkousel sem i energis clasic gold forte taktez s lecivy to vyjde na 260 a vsecko me dlabou a zatim zadnej problem s nemocema nebo s prasnosti a oboje mam pri odberu 50 kg dopravu gratis.
Tak to Vás nechápu co řešíte.
S dosavadnim dodavatelem i cenou jste spokojen. Tak proč to měnit?
Afeed je prašnější...
No resim to pac je ted budu zase obednavat a nevim ktery mam vzit ale dik za radu sahnu po tech gold forte (ps.chovam kraliky teprve chvilku necham si poradit protoze sem mojim lajckym okem rozdil poznal jen u granuli entero mifuma ale ty jsem zavrhl kvuli cene a dostupnosti stali prez 600 kc i s dopravou pytel tak se nezlobte proto sem chodim aby sem se ptal
nekdy to budou i blbosti ale jsem zacatecnik a nechci delat zbytecne chyby ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Je to věc názoru. Já je tedy také nepoužívám, ale je to tím, že granule tvoří menší část krmné dávky. Léčiva se tak naředí v jiných krmivech, že ztrácejí účinnost. Pokud by jste krmil jen granulemi, výsledek by byl dobrý. Dnes se do granulí přidávají jen rostlinná kokcidostatika. Je to tedy obdobné, jako by jste jim podával léčivé byliny. Ale jak jsem psal, nesmí se přidávat nic jiného, jinak králík nesežere léčiva dostatek, aby to melo smysl.
borax
napsal(a):
Téma kokcidioza je stále se opakující.
Pokud Vás to zajímá mrkněte do archivu Ifauny.
Ve zkratce..taky si neberete preventivně Penicilin z obavy před onemocněním anginou.
To je podobné...vznik rezistence.
Myslim ze rezistenci si snad bakterie nestaci vytvorit kdyz kralik zije jen do ukonceni vykrmu u chovnych by problem mohl nastat ale kdyz je nebudu prekrmovat a budou v cistote tak snad problem nenastane od chovnych kusu bobky jsem dal na rozbor a bez nalezu tak snad to delam dobre.
Jan Šporcr
napsal(a):
Myslim ze rezistenci si snad bakterie nestaci vytvorit kdyz kralik zije jen do ukonceni vykrmu u chovnych by problem mohl nastat ale kdyz je nebudu prekrmovat a budou v cistote tak snad problem nenastane od chovnych kusu bobky jsem dal na rozbor a bez nalezu tak snad to delam dobre.
Rezistenci si vytvoříte u chovnych kraliku. U De Haus bych se toho nebal jelikož co pul roku obměnuji medikaci. Nestihne se udělat rezistence ani u chovnych.
Z časti ma Borax pravdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Koso
napsal(a):
Chci se zeptat jakou mate zkušenost Krmivo dehaus pro králíky ja chovam Vss a Kal.Děkuji za odpověď.
Co krmit oves, ječmen, seno, černá slunečnice, červená řepa, řepa cukrová, řepa krmná, kopřivy sušené, jetelínku suchou i čerstvou, tvrdý chléb, pampelišky, mrkev, vetvičky na okus čaj z kopřiv 14 dní pak pauza a zase 14 dní před sezonou. A na 10 l vody polévkovou lžičku sole a Ocet Jablečný po celý rok?...po léta zatím spokojenost Kalifornské + Novozelandské
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
.
napsal(a):
Tak já si dal tu práci a vyhrabal zbytek granulí na fotce je levá hromádka deheus v pravo biokron blučina nevím jak se to komu zobrazí ale ty granule mají dost atypickou barvu rozhodně jinou než vyráběli dříve a jinak žrát mi je také nechtěli a ti co ano meli potíže.
Já bral granule pár let od xxxxxx neznámé firmy a ne levné kvalitní a jednou při setkání s Firemním zaměstnancem i Vedoucím směny díky slivovičce kterou jsem jim dal
jsem měl tu čest se dostat do výrobny granulí a jen jsem koukal """""" Franto - Michale """"Došlo nám toto... to nevadí dej tam tohle a semel to...v dnešní době tomu říkají mladé generace """"Masakr""""" granule je v nich vše cukrová řepa sušená, ječmen, a další ingredience... dobrou chuť """" Nic proťi granulám je to rychlejší výkrm no a kondice králíčků a výstava
"""
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Jan Šporcr
napsal(a):
To je dobra informace to by meli delat vsichni vyrobci granuli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bral granule pár let od xxxxxx neznámé firmy a ne levné kvalitní a jednou při setkání s Firemním zaměstnancem i Vedoucím směny díky slivovičce kterou jsem jim dal
jsem měl tu čest se dostat do výrobny granulí a jen jsem koukal """""" Franto - Michale """"Došlo nám toto... to nevadí dej tam tohle a semel to...v dnešní době tomu říkají mladé generace """"Masakr""""" granule je v nich vše cukrová řepa sušená, ječmen, a další ingredience... dobrou chuť """" Nic proťi granulám je to rychlejší výkrm no a kondice králíčků a výstava
"""
Tej slivovičky si treba dávať menej, pochybujem že vás niekto solídny pustí do výroby! Inak som choval aj prírodne a tiež sa objavujú problémy.A kto tvrdí, že je to všeliek tak mu to neverím ! Dobrý chovný materiál, hygiena, očkovanie, strava a štastie sú dobrý základ, potom už to ide samo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.172
Je to tak. Na granulích králík roste rychleji, strava je vyvážená. Já už jsem to psal. Krmim směsí zrnin i granulí, dužnatým, senem, v létě i vojtěškotravou. Chce to cit. Ty granule jsou jednoznačně bezpečnější, pohodlnější, ale nemyslím že horší. Jde o to, kolik králíků kdo a jak chová, kolik má času. Takové argumenty, že je v nich kde co, nedej bože sója, ty za moc nestojí. Jde to i čistě na granulích. Přítel ničím jiným nekrmí, králíci vynikající. Pak další přítel, odpůrce granulí, krmí obdobně, "přírodně" jak je doporučováno a králíci také výborní. Je to o možnostech a přesvědčení každého. Z mé strany jde obojí a granulemi si vydatně pomáhám k vysoké hmotnosti a velikosti.
Http://www.energyshobby.cz/produkt/kralik-start
Vyzkoušel již někdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
xchipsy
napsal(a):
Http://www.energyshobby.cz/produkt/kralik-start
Vyzkoušel již někdo?
Neskúšal som je to novinka. Teraz som to porovnal z Drcmanom Výkrm, je to skoro zhodné. Len je tm zdvihnutá vláknina o 2% Ale Aj hrubé oleje a tuky o 2% oproti drcmanovi. Tak je to na vas čo máte dostupnejšie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tej slivovičky si treba dávať menej, pochybujem že vás niekto solídny pustí do výroby! Inak som choval aj prírodne a tiež sa objavujú problémy.A kto tvrdí, že je to všeliek tak mu to neverím ! Dobrý chovný materiál, hygiena, očkovanie, strava a štastie sú dobrý základ, potom už to ide samo.
Věřte Nevěřte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věřte Nevěřte...
Spomínal ste že chováte Kal, nemáte náhodou KALM samčeka na predaj.Nemusí byť tet, len vek 5M, a z dravotný stav 100%.