Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2017 19:40
kykola

XXX.XXX.211.69

Mám dotaz zda můžu podávat oboje současně do vody děkuji za radu.

23.3.2017 19:44
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Můžete, ale je to zbytečné. Stačí vyladit optimální krmou dávku a nemusíte podávat ani Acidomid, ani Emanox, a už vůbec ne obojí současně.

23.3.2017 20:33
kykola

XXX.XXX.211.69

Moc děkuji za odpověd právě tu dávku ladím zatim nic moc.

27.3.2017 19:09
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Upřímně, na tohle bych se ptala výrobce Emanoxu. Pokud vím, nikde neuvádí přesné složení, a jak se tedy bude chovat v mírně kyselejším pH, to vám řeknou jen oni.
To je teda aspoň seriózní přístup, jinak bych to prostě prdla do vody a neřešila. O účinnosti diskutovat nebudu, emanox mám ozkoušený na králíkovi, na sobě místo acidomidu jablečný ocet. Pokud trávení není v pořádku, obojí jsou fajn věci. Pokud je, toť otázka.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2017 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Já již roky používám Acidomid. Není to jen kyselina octová, ale tuším nějaká směs, včetně podpůrných látek, vitamínů. Vodu okyseluji vždy cca. jeden týden za dva měsíce. Pak mláďatům po odstavu a jedincům po výstavách, nebo při nějaké změně jídelníčku, jako je přechod na zelené, sklizeň řepy a pod. Nevím, jak by to dopadlo bez něj, ale s ním vždy dobře. Na Emanox jsem se nechal nalákat letos, tady na Fauně. Dal jsem tuším týdenní preventivní kůru dle návodu. Bylo to vždy pár kapek do konve vody a vlastně zatím také dobré. Jestli by to opět bylo dobré i bez něj netuším. Každopádně žádné zažívací problémy se naštěstí nekonaly a obecně se mi nikdy v chovu nevyskytly. Možná právě díky prevenci. Je pravda že jednou za rok, začátkem léta, před výstavami přeléčím i Sulfamidinem, opět jen z preventivních důvodů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík