Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2017 16:19
kačule

XXX.XXX.109.1

Dobrý den,
dostala jsem od známého tetovaného kal.samce, ale bohužel bez papírů.Chtěla bych se časem zaregistrovat k chovatelům a tak bych chtěla mět králíky s papírama.Ten známý ho také od někoho dostal, takže papiry nedohledáme.Má to někdo uložené třeba kopie papíru? nebo lze nějak získat papíry znovu? děkuji za odpověď

5.4.2017 17:20
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Je potřeba obrátit se na původního chovatele, který daného králíka odchoval. Tento chovatel by měl mít u sebe připouštěcí potvrzení, které obsahuje všechny potřebné údaje (datum narození, úplný výpis předků, ...) a mohl by Vám ho nakopírovat. Případně je také možné vystavit duplikát rodokmenu.

Každopádně by bylo potřebné králíka vystavit a zjistit tak, zda je vůbec vhodný do výstavního chovu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2017 19:51

Duplikát rodokmenu
Dojde-li ke ztrátě nebo ke znehodnocení rodokmenu, může chovatel nebo majitel králíka požádat prostřednictvím registrátora své ZO o vystavení duplikátu příslušného okresního, klubového nebo ústředního registrátora. Tito registrátoři vystaví na základě z archivovaných připouštěcích potvrzení nový rodokmen, který v záhlaví výrazně označí slovem – DUPLIKÁT.
Jiným způsobem vyhotovený duplikát rodokmenu je neplatný.

Výňatek z registračního řádu.

5.4.2017 21:42
waw

XXX.XXX.105.91

mustela.erminea napsal(a):
Je potřeba obrátit se na původního chovatele, který daného králíka odchoval. Tento chovatel by měl mít u sebe připouštěcí potvrzení, které obsahuje všechny potřebné údaje (datum narození, úplný výpis předků, ...) a mohl by Vám ho nakopírovat. Případně je také možné vystavit duplikát rodokmenu.

Každopádně by bylo potřebné králíka vystavit a zjistit tak, zda je vůbec vhodný do výstavního chovu.

Když už chcete radit, tak poraďte po pravdě. Jinak v tomto případě píšete blábol.
Stačí se podívat do uší a opsat si tetování. Na základě zjištěných čísel v pravém uchu, lze zjistit okres např.84 36 tzn.84 je číslo okresu a číslo 36 je pořadové číslo. Na webových stránkách svazu lze zjistit, který okres to je a jsou tam i uvedeni okresní registrátoři. Na základě zjištěných čísel jak v levém ( v tomto uchu jsou čísla narození. např C 5 6 tzn. C označení České republiky, číslo 5 je číslo měsíce a číslo 6 je rok. Takže králík se narodil v květnu 2016) tak i v pravém uchu lze požádat o vystavení DUPLIKÁTU. Pokud je králík registrován klubovým registrátorem tak je v pravém uchu písmeno S nebo P a čísla. Situace jak v předešlém příkladě. Zjistit si na webu registrátora daného klubu a požádat o vystavení DUPLIKÁTU.
Jinak králíka by měl vystavit pouze člen ČSCH.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2017 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

waw napsal(a):
Když už chcete radit, tak poraďte po pravdě. Jinak v tomto případě píšete blábol.
Stačí se podívat do uší a opsat si tetování. Na základě zjištěných čísel v pravém uchu, lze zjistit okres např.84 36 tzn.84 je číslo okresu a číslo 36 je pořadové číslo. Na webových stránkách svazu lze zjistit, který okres to je a jsou tam i uvedeni okresní registrátoři. Na základě zjištěných čísel jak v levém ( v tomto uchu jsou čísla narození. např C 5 6 tzn. C označení České republiky, číslo 5 je číslo měsíce a číslo 6 je rok. Takže králík se narodil v květnu 2016) tak i v pravém uchu lze požádat o vystavení DUPLIKÁTU. Pokud je králík registrován klubovým registrátorem tak je v pravém uchu písmeno S nebo P a čísla. Situace jak v předešlém příkladě. Zjistit si na webu registrátora daného klubu a požádat o vystavení DUPLIKÁTU.

Konečně kvalitní příspěvek člověka, který ví, co říká. Souhlasím a za mě bod

6.4.2017 06:45
kačule

XXX.XXX.109.1

Děkuji smajlík

Chovatel24

6.4.2017 08:35
Chovatel24

XXX.XXX.168.162

waw napsal(a):

Můžete, zde prosím uvést v čem konkrétně je daný příspěvek blábol? Nemyslím si, že je vhodné používat takovéto hodnocení, obzvlášť pokud neuvedete konkrétní důvody.

Upřímně řečeno Vámi popisovaný postup je zcela korektní a dle předpisů, ale dle mých zkušeností v praxi obtížněji proveditelný (pokud nenarazíte na ochotného registrátora).

Už v tom nalezení registrátora dle webových stránek to nemusí být vždy tak jednoduché, informace na webových stránkách nejsou vždy aktuální např. náš okres měl cca 3 roky na stránkách ČSCH uvedeného registrátora, který tuto činnost po zmíněnou dobu nevykonával a bohužel již nebyl ani mezi námi. Podobně je to i u některých klubů. Pak by zbývalo se obrátit na ústředního registrátora, který by tazateli sdělil, kdo je v daném okrese (klubu) registrátorem a pak by bylo možné pokračovat dále.

Nevím, zda jste někdy žádal o vystavení duplikátu rodokmenu, ale v praxi je to pro okresní registrátory docela problematické a především pracné. Většina registrátorů má archivované připouštěcí potvrzení v papírové podobě (v elektronické podobě nikoliv), vystavit pak duplikát znamená veškeré údaje do duplikátu rodokmenu přepsat (ručně nebo na PC).
Nedávno chovatel z naší organizace chtěl vystavit po okresním registrátorovi duplikát a po vzájemné emailové diskuzi (při které si vyjasňovali, kdo by měl duplikát vystavit (samozřejmě, že je to povinnost registrátora), nakonec musel chovatel vyplnit nový rodokmen sám a registrátor mu jej potvrdil jako duplikát.

Samozřejmě by se měl registrační řád dodržovat, ale v praxi to tak bohužel není. Např. ustanovení, že by se měla králíčata registrovat nejpozději ve věku 8 týdnu, toto se dle mých zkušeností ve velké míře nedodržuje a registrátoři to tolerují.

Hned na začátku píšete, že příspěvek je blábol. Myslím však, že popisuje schůdnější cestu pro získání všech potřebných údajů pro registraci odchovů.
Dle Vašeho vyjádření to vypadá, že připouštěcí potvrzení neobsahuje vše potřebné, můžete zde prosím uvést, které informace tam, dle Vás chybí? Chybět mohou pouze v případě, kdy se registruje přes CPKK, v těchto případech stačí na připouštěcí potvrzení uvést údaje jen o rodičích.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2017 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Tak to si tedy osobně nemyslím. Obecně se připouštěcí potvrzení vystavuje ve dvou kusech a odevzdává registrátorovi. Registrátor dá čísla a chovatel si nechá procvaknuté rodokmeny. Nemyslím, že je mnoho chovatelů, co by si nechávali nějakou kopii pripoušťáku. Já ano, jelikož je vyplňují na počítači. Ale ani tak to není k ničemu. Duplikát rodokmenů smí vystavit stejně jen registrátor. Řád se dodržovat musí a každé jeho obcházení je podvod. Ano, šlo by to obejít, pokud by registrátor nechtěl k připouštecímu potvrzení rodokmeny rodičů ke kontrole. Jinak myslím, že u běžných plemen, navíc u jedince, který nemá nějaké extra bodové hodnocení, nebo není například importem, je to zcela zbytečný a úsilí zcela převyšuje hodnotu králíka. Kupte si nové králíky s rodokmeny a na těch postavte chov. Vůbec si neumím představit, jak najdu chovatele kralika snadněji než registrátora.

6.4.2017 19:45
waw

XXX.XXX.105.91

Chovatel24 napsal(a):
Můžete, zde prosím uvést v čem konkrétně je daný příspěvek blábol? Nemyslím si, že je vhodné používat takovéto hodnocení, obzvlášť pokud neuvedete konkrétní důvody.

Upřímně řečeno Vámi popisovaný postup je zcela korektní a dle předpisů, ale dle mých zkušeností v praxi obtížněji proveditelný (pokud nenarazíte na ochotného registrátora).

Už v tom nalezení registrátora dle webových stránek to nemusí být vždy tak jednoduché, informace na webových stránkách nejsou vždy aktuální např. náš okres měl cca 3 roky na stránkách ČSCH uvedeného registrátora, který tuto činnost po zmíněnou dobu nevykonával a bohužel již nebyl ani mezi námi. Podobně je to i u některých klubů. Pak by zbývalo se obrátit na ústředního registrátora, který by tazateli sdělil, kdo je v daném okrese (klubu) registrátorem a pak by bylo možné pokračovat dále.

Nevím, zda jste někdy žádal o vystavení duplikátu rodokmenu, ale v praxi je to pro okresní registrátory docela problematické a především pracné. Většina registrátorů má archivované připouštěcí potvrzení v papírové podobě (v elektronické podobě nikoliv), vystavit pak duplikát znamená veškeré údaje do duplikátu rodokmenu přepsat (ručně nebo na PC).
Nedávno chovatel z naší organizace chtěl vystavit po okresním registrátorovi duplikát a po vzájemné emailové diskuzi (při které si vyjasňovali, kdo by měl duplikát vystavit (samozřejmě, že je to povinnost registrátora), nakonec musel chovatel vyplnit nový rodokmen sám a registrátor mu jej potvrdil jako duplikát.

Samozřejmě by se měl registrační řád dodržovat, ale v praxi to tak bohužel není. Např. ustanovení, že by se měla králíčata registrovat nejpozději ve věku 8 týdnu, toto se dle mých zkušeností ve velké míře nedodržuje a registrátoři to tolerují.

Hned na začátku píšete, že příspěvek je blábol. Myslím však, že popisuje schůdnější cestu pro získání všech potřebných údajů pro registraci odchovů.
Dle Vašeho vyjádření to vypadá, že připouštěcí potvrzení neobsahuje vše potřebné, můžete zde prosím uvést, které informace tam, dle Vás chybí? Chybět mohou pouze v případě, kdy se registruje přes CPKK, v těchto případech stačí na připouštěcí potvrzení uvést údaje jen o rodičích.

Prosím Vás, pořádně si přeřtěte příspěvek o němž jsem napsal, že je to blábol.
Já jako chovatel vypisuji, tak jak píše bcvejrikpetr 2x připouštěcí potvrzení. Jeden výtisk má okresní či klubový registrátor a druhý má registrátor ZO. Já jako chovatel nemám žádné připouštěcí potvrzení. Tak asi těžko budu něco kopírovat. Dále je v tom příspěvku uvedeno, že je zapotřebí králíka nechat ocenit na výstavě, ale na výstavu by králíka měl přihlásit a vystavit již registrovaný chovatel ČSCH. Z těchto důvodů je ten příspěvek pro mne blábol.
Jak psala zadavatelka vlákna samce dostala od jednohoi chovatele a ten jej také dostal od jiného, takže opravdu jak jsem popisoval získání DUPLIKÁTU rodokmenu byla ta nejlepší cesta.
Jinak mohu říci, že s řešením získání DUPLIKÁTŮ zkušenosti mám. Jednou jsem to řešil s registrátorem klubu a další případ byl s registrátorkou okresu. Bylo to naprosta bez problémů. Vždy to je o lidech, o ochotě a o zájmu splnit to co ukládá registrační řád.
Jinak jak bylo již zmíněno registrační řád platí pro všechny chovatele a je jen na nás zda jej dodržujeme nebo ne. Tak jak Vy píšete, že okresní registrátor odmítl chovateli u vás na okrese vystavit DUPLIKÁT, tak jen podotknu vždyť jste si takového registrátora zvolili tak je to potom problém Vás chovatelů na okrese.
Jen ještě podotknu, pokud já jako chovatel koupím králíka bez rodokmenu s příslibem, že mi jej chovatel zašle a on se na mne potom vykašle. Tak si musím najít cestu jak získat DUPLIKÁT rodokmenu, abych mohl registrovat mláďata. Ať již je to hledáním na webu svazu, na webu klubu, nebo i dotazem telefonem. Přeji chovu zdar .

6.4.2017 20:41
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

waw napsal(a):
Prosím Vás, pořádně si přeřtěte příspěvek o němž jsem napsal, že je to blábol.
Já jako chovatel vypisuji, tak jak píše bcvejrikpetr 2x připouštěcí potvrzení. Jeden výtisk má okresní či klubový registrátor a druhý má registrátor ZO. Já jako chovatel nemám žádné připouštěcí potvrzení. Tak asi těžko budu něco kopírovat. Dále je v tom příspěvku uvedeno, že je zapotřebí králíka nechat ocenit na výstavě, ale na výstavu by králíka měl přihlásit a vystavit již registrovaný chovatel ČSCH. Z těchto důvodů je ten příspěvek pro mne blábol.
Jak psala zadavatelka vlákna samce dostala od jednohoi chovatele a ten jej také dostal od jiného, takže opravdu jak jsem popisoval získání DUPLIKÁTU rodokmenu byla ta nejlepší cesta.
Jinak mohu říci, že s řešením získání DUPLIKÁTŮ zkušenosti mám. Jednou jsem to řešil s registrátorem klubu a další případ byl s registrátorkou okresu. Bylo to naprosta bez problémů. Vždy to je o lidech, o ochotě a o zájmu splnit to co ukládá registrační řád.
Jinak jak bylo již zmíněno registrační řád platí pro všechny chovatele a je jen na nás zda jej dodržujeme nebo ne. Tak jak Vy píšete, že okresní registrátor odmítl chovateli u vás na okrese vystavit DUPLIKÁT, tak jen podotknu vždyť jste si takového registrátora zvolili tak je to potom problém Vás chovatelů na okrese.
Jen ještě podotknu, pokud já jako chovatel koupím králíka bez rodokmenu s příslibem, že mi jej chovatel zašle a on se na mne potom vykašle. Tak si musím najít cestu jak získat DUPLIKÁT rodokmenu, abych mohl registrovat mláďata. Ať již je to hledáním na webu svazu, na webu klubu, nebo i dotazem telefonem. Přeji chovu zdar .

Tak za prvé, svůj názor můžete vyjádřit i bez neomalených výpadů, které dokazují jen to, že když už ne obecně k diskutujícím, nemáte ani základní úctu k ŽENĚ.

Za druhé, já mám doma všechna připouštěcí potvrzení, a to jak z CPKK, tak od okresního registrátora. Tzn. originály připouštěcích potvrzení mi okresní registrátor posílá nazpět (tato možnost je uvedena přímo v registračním řádu). A to stejné při registraci přes Centrální plemennou knihu králíků. Vždy mi zašlou jeden originál vyplněného připouštěcího potvrzení zpět.
Tak mi zde nevykládejte, že já jako chovatelka nemůžu mít žádná připouštěcí potvrzení doma.

A za třetí, to, že musí být vystavovatel členem ČSCH, je snad jasné. To nebylo třeba arogantně zdůrazňovat. Navíc snad zadavatelka jasně píše, že se chce dát k chovatelům, tudíž pro ni vystavovat nebude problém.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2017 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Myslím, že se Vás zcela zbytečně dotýká nesouhlas s Vaším názorem. Osobně s Vaším příspěvkem také nesouhlasím. To je ale jedno. Ovšem nemám pocit, že by Vám diskutující vyjádřil jakýmkoliv způsobem neúctu. Diskuse není jen o sbírání bodů. Ale o tom jsme asi diskutovali i prostřednictvím soukromých zpráv. Také jsem byl označen za ne moc slušného člověka. Ovšem s tím, že někdo vyjádří nesouhlas s Vaším příspěvkem, je asi třeba počítat. Určitě to neznamená, že je neuctivý.

6.4.2017 21:38
waw

XXX.XXX.105.91

mustela.erminea napsal(a):
Tak za prvé, svůj názor můžete vyjádřit i bez neomalených výpadů, které dokazují jen to, že když už ne obecně k diskutujícím, nemáte ani základní úctu k ŽENĚ.

Za druhé, já mám doma všechna připouštěcí potvrzení, a to jak z CPKK, tak od okresního registrátora. Tzn. originály připouštěcích potvrzení mi okresní registrátor posílá nazpět (tato možnost je uvedena přímo v registračním řádu). A to stejné při registraci přes Centrální plemennou knihu králíků. Vždy mi zašlou jeden originál vyplněného připouštěcího potvrzení zpět.
Tak mi zde nevykládejte, že já jako chovatelka nemůžu mít žádná připouštěcí potvrzení doma.

A za třetí, to, že musí být vystavovatel členem ČSCH, je snad jasné. To nebylo třeba arogantně zdůrazňovat. Navíc snad zadavatelka jasně píše, že se chce dát k chovatelům, tudíž pro ni vystavovat nebude problém.

Nevím proč píšete o neomaleném výpadu a o základní úctě k ženě.
Vážená, šlo především o to co chtěla zadavatelka vlákna vědět. Z mého pohledu jste jako registrovaná chovatelka napsala blábol a ne info jak získat DUPLIKÁT rodokmenu.
Jinak jsem Vás slovně nijak neurážal. Myslím, že se zde vyskytují příspěvky velice ostrého rázu a já jsem jen popsal jak postupovat.

6.4.2017 22:06
poty76

XXX.XXX.145.250

Zdravím, dlouhou dobu jsem se zde do ničeho nezapojil, necítím potřebu v těch až někdy hloupých tématech která zde do kola vznikají zapojení se! Nejsem soudce, ale též vnímám za nedůstojné od waw jím napsané: Když už chcete radit, tak poraďte po pravdě. Jinak v tomto případě píšete blábol. Nesouhlasím s touto větou! Rada od mustela.erminea, není špatná a doporučení je správné! Lépe řečeno je to jednodušší cesta jak dojít k původu králíka. Další cesta je samozřejmě i dohledání díky číslům v uších. Čísla v uších usnadní dost věcí, ale je to delší cesta. Já souhlasím s objema názory! Na druhou stranu. Když jste tak znalý a mluvíte zde o registračním řádu, tak byste měli vědět, a vy to určitě víte, že dnes už nemusím psát rodokmeny, ale stačí pouze připouštěcí potvrzení pánové. Jeden připoušťák se mi vždy vrátí a nikdy jsem to neměl jinak! Nemám povinnost vypsat rodokmen, stačí připouštěcí potvrzení které mi přijde oražené a pokud někdo projeví zájem o králíka a já se rozhodnu mu ho prodat. Opíši mu původ z rodokmenu! Klidně se na to zeptejte někoho kdo vám toto osvětlí. Toť vše.
K bodům: Jen okrajově.
Pokud někdo dělá čistokrevná plemena - výstavní králíky, tak to dělá tak, aby je měl co nejlépe bodované a jen opravdový, zarputilý chovatel chce být nejlepší! Každý víme že máme hobby chovy, chovy za účelem výstavnictví (já říkám "sportovní"), soutěžíme mezi sebou a chovy komerční!
Pro tazatelku. Byli zde zmíněny písmena S, P od klubového registrátora. Pro doplnění S - speciální (má každý člen klubu) základ, P - je vyšší značka (plemenný) a pak je tady písmeno K - kdysi to byl kmenný (nejvyšší možná specializace). V dnešní době je písmeno K - chov regenerační, ten musí být povolen! Pokud chcete vystavovat, tak musíte být členem ZO což vám zde bylo zodpovězeno. To není žádné moudro. Pokud se stanete členem ZO, může se stát že se rychle dostanete na horu a projevíte zájem o vstup do klubu toho plemene které budete chovat. Některé kluby snad ještě mají podmínky, kdy se musí obeslat různé typy výstav. Nic, mějte se tady všichni fajn a ať se vám chovy daří přátelé. B. P.

7.4.2017 08:03

poty76 napsal(a):
Zdravím, dlouhou dobu jsem se zde do ničeho nezapojil, necítím potřebu v těch až někdy hloupých tématech která zde do kola vznikají zapojení se! Nejsem soudce, ale též vnímám za nedůstojné od waw jím napsané: Když už chcete radit, tak poraďte po pravdě. Jinak v tomto případě píšete blábol. Nesouhlasím s touto větou! Rada od mustela.erminea, není špatná a doporučení je správné! Lépe řečeno je to jednodušší cesta jak dojít k původu králíka. Další cesta je samozřejmě i dohledání díky číslům v uších. Čísla v uších usnadní dost věcí, ale je to delší cesta. Já souhlasím s objema názory! Na druhou stranu. Když jste tak znalý a mluvíte zde o registračním řádu, tak byste měli vědět, a vy to určitě víte, že dnes už nemusím psát rodokmeny, ale stačí pouze připouštěcí potvrzení pánové. Jeden připoušťák se mi vždy vrátí a nikdy jsem to neměl jinak! Nemám povinnost vypsat rodokmen, stačí připouštěcí potvrzení které mi přijde oražené a pokud někdo projeví zájem o králíka a já se rozhodnu mu ho prodat. Opíši mu původ z rodokmenu! Klidně se na to zeptejte někoho kdo vám toto osvětlí. Toť vše.
K bodům: Jen okrajově.
Pokud někdo dělá čistokrevná plemena - výstavní králíky, tak to dělá tak, aby je měl co nejlépe bodované a jen opravdový, zarputilý chovatel chce být nejlepší! Každý víme že máme hobby chovy, chovy za účelem výstavnictví (já říkám "sportovní"), soutěžíme mezi sebou a chovy komerční!
Pro tazatelku. Byli zde zmíněny písmena S, P od klubového registrátora. Pro doplnění S - speciální (má každý člen klubu) základ, P - je vyšší značka (plemenný) a pak je tady písmeno K - kdysi to byl kmenný (nejvyšší možná specializace). V dnešní době je písmeno K - chov regenerační, ten musí být povolen! Pokud chcete vystavovat, tak musíte být členem ZO což vám zde bylo zodpovězeno. To není žádné moudro. Pokud se stanete členem ZO, může se stát že se rychle dostanete na horu a projevíte zájem o vstup do klubu toho plemene které budete chovat. Některé kluby snad ještě mají podmínky, kdy se musí obeslat různé typy výstav. Nic, mějte se tady všichni fajn a ať se vám chovy daří přátelé. B. P.

Nením, jak to máte u strakáčů, ale my na klub i okresnímu registrátorovi musíme posílat rodokmeny ke kontrole a i orazítkování, jelikož správnost a pravdivost údajů potvrzuje registráror.

Neregistrovaný uživatel

7.4.2017 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.186

U nás přesně tak.

7.4.2017 12:57
poty76

XXX.XXX.145.250

Máme to stejně, posílám jak připouštěcí potvrzení tak rodokmeny. Jen vám poukazuji na to, že i toto lze legální cestou. A pro jiva o jaké správnosti a pravdivosti tady mluvíte? Každému by měl chodit domů 1 připouštěcí potvrzení oražené jak z okresu, klubu tak CPKK! A pozor, zázrak. Není na tom připouštěcím potvrzení na levé straně tabulka kde máme seřazené mláďata podle 1.0 a poté 0.1, postupně? Tito králíci mají postupně za sebou podle pořadí přiřazená čísla do uší od registrátora. Takže když takové připouštěcí potvrzení dorazí, mohu v poklidu v píchnout mláďatům jím přidělená čísla. Proto k dokazování jejich původu mi postačí jen PP. Už si rozumíme? Co je jednou do uší v píchnuté, těžko ošálíte. A pak stačí zájemci pouze vypsat rodokmen. Podle značek jak v P tak L uchu a zkontrolování PP se rychle přesvědčí o pravdivosti původu toho co kupuje. Tak že v tomto případěmi opravdu stačí jen to PP. Omlouvám se za tón, ale když jsem pracoval jako OSVČ, přišel jsem na úřad, něco nevěděl či jsem měl pochybnosti. Vždy mi bylo odpovězeno. Jó pane, neznalost zákona vás neomlouvá. Tak že nevím za co vás tady lajkují? Tu správnost nelze ošálit, pokud je poctivý chovatel což je další věc. Toť asi tak vše k této problematice.

Jinak když jsem měl MSč který mi byl dovezen z Německa, dostal jsem jen oceňovací lístek z výstavy bez původu. V Německu se tak nějak rodokmeny vůbec nevypisují nebo v té době nevypisovali! Byl jsem rád za jméno z katalogu, to samé u Čsm kterého jsem dovezl od kamaráda, původ SRN. Ten si sestavil pouze jakoby pracovní rodokmen kde bylo pouze jméno chovatelky. U mně byl jen na jedno hnízdo, hned jsem ho vyřadil z chovu byť mně stál 800kč. Tolik moje odpověď kterou vám ani jednomu nevnucuji! Přeji hezký den.

7.4.2017 17:12

Pro Bobánka z registračního řádu.Jinak na rodokmenu je napsáno :Správnost a pravdivost údajů v tomto rodokmenu potvrzuje registrátor základní organizace."

Registrátor ZO odpovídá za řádně vedenou registraci králíků v rámci své organizace. Posoudí správnost a čitelnost připouštěcích potvrzení a rodokmenů, které mu předložil chovatel. Zkontroluje splnění chovných podmínek rodičů, úplnost a shodu údajů u původu rodičů s potomky. Registrátor je v případě zjištění nedostatků oprávněn dokumenty vrátit chovateli k doplnění nebo opravě. Rovněž se přesvědčí, zda chovatel plní základní povinnosti člena ZO ČSCH. Po uznání správnosti předložených dokladů orazítkuje tyto doklady razítkem REGISTRACE ZO a podepíše. Registrátor ZO tato připouštěcí potvrzení a rodokmeny neprodleně předloží (osobně, poštou, prostřednictvím chovatele)okresnímu registrátoru.

7.4.2017 18:15
poty76

XXX.XXX.145.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro Bobánka z registračního řádu.Jinak na rodokmenu je napsáno :Správnost a pravdivost údajů v tomto rodokmenu potvrzuje registrátor základní organizace."

Registrátor ZO odpovídá za řádně vedenou registraci králíků v rámci své organizace. Posoudí správnost a čitelnost připouštěcích potvrzení a rodokmenů, které mu předložil chovatel. Zkontroluje splnění chovných podmínek rodičů, úplnost a shodu údajů u původu rodičů s potomky. Registrátor je v případě zjištění nedostatků oprávněn dokumenty vrátit chovateli k doplnění nebo opravě. Rovněž se přesvědčí, zda chovatel plní základní povinnosti člena ZO ČSCH. Po uznání správnosti předložených dokladů orazítkuje tyto doklady razítkem REGISTRACE ZO a podepíše. Registrátor ZO tato připouštěcí potvrzení a rodokmeny neprodleně předloží (osobně, poštou, prostřednictvím chovatele)okresnímu registrátoru.

Neohánějte se tady registračním řádem a neopisujte mi ho, resp. jeho výňatky! Znám ho i bez vašich výtažků. Asi proto sem nelezu a dělám jen propagaci plemene které chovám! Už jen krs takové lidi, kteří si chtějí něco stále dokazovat a musí až kopírovat texty psaného od pro nás králíkáře nejvyššího orgánu ÚOKCHK.

Příspěvek na který jste se chytla, byl úplně pro někoho jiného a bylo v něm v celku obsažně popsáno, že tam souhlasím s oběma chovateli, resp. postupy. Šlo tam o původ králíka a jak se ho dopídit. Jedna chovatelka doporučila lehčí postup k získání původu a druhý chovatel ukázal druhou cestu jak přijít k duplikátu rodokmenu pomocí reg. značek, neboli čísel v uších. Což ale někdy především u starších králíků nemusí dopadnout. Zažil jsem takový případ. Nelíbilo se mi, že jí označil prakticky za lhářku, jen jinými slovy! A proč. Jak waw zmínil, nedostává zpátky připouštěcí potvrzení v tomto případě si asi volil špatného registrátora právě on sám, protože mně se ještě nestalo aby se mi nevrátilo jedno PP! To co jste napsala dnes v 8.03 je základní věc. Žádná novinka pro organizované chovatele.

Jak jsem napsal na konci, nikomu vám nevnucuji mou odpověď. Tak mi nedělejte přednášky, působí to na mě až úsměvně. Děkuji vám za správné upřesnění, snad si z toho někdo něco odnese. Tak a teď se jdu věnovat důležitějším věcem, protože jak jsem zmínil již před 2 roky, zde na fauně se to zamořuje neskutečnými hloupostmi, které nikomu po odborné stránce nepomohou. Ať je to otázka výživy, krmení, prevence. Neustále řešení do kola se zakládajících témat granule, kokci, prošlapy, emanox atd.. vše zde už v minulosti bylo několikrát zmíněno, stačí si zadat do vyhledávače a přečíst. Ne stále do kola zakládat stejná témata. A co je nejhorší? Když tyto až hlouposti zakládají anonymy. Pokud by tomu tak nebylo, tak se jim dá napsat do SZ zpráv. I když proč? Lepší je bavit se chovem a tuto jak já říkám politiku nechat těm povolanějším. Já se rád učím, ale tady? Není moc co. I když pro zadavatelku to je určitě dobré zjištění že si může na svazových stránkách projít materiály které ji do budoucna mohou být bernou mincí. Tak všem, kdo jste se zde účastnili přeji ještě jednou úspěšný chovatelský rok. Jdu, kotí se mi samice.

8.4.2017 08:55

Nevím, co se rozčilujete, jen jsem odpověděla na to, co jste psal a mě jmenoval.jinak jsem se s vámi o ničem nepřela.Také se nám vrací připouštěcí potvrzení, ale po otetování si ho nechává registrátor organizace.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2017 09:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.235

U nás je registrátor organizace zároveň registrátorem krajským a králíky i tetuje. Obě připouštecí potvrzení si nechá a mě ani nikdy nenapadlo je požadovat, jelikož mi k ničemu nejsou. Mám rodokmeny, které při prodeji předám zároveň s očkovacím potvrzením novému chovateli. pokud si králíka nechám do chovu, nechám si i rodokmen. Ten pripoušťák je mi prostě k ničemu a rovněž si myslím, že pokud je někdo bordelář a rodokmen ztratí, ať si postupuje podle řádu.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2017 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.235

Jinak řád rovněž připouští zařadit do chovu importy ze zemí, kde rodokmeny nevydávají. Pak se napíše import např. SRN, rodokmen nebyl vydán. Což ovšem případ České Republiky a Slovenská Republiky. Zde se rodokmeny vydávají.

8.4.2017 20:11
poty76

XXX.XXX.145.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, co se rozčilujete, jen jsem odpověděla na to, co jste psal a mě jmenoval.jinak jsem se s vámi o ničem nepřela.Také se nám vrací připouštěcí potvrzení, ale po otetování si ho nechává registrátor organizace.

Vás jsem jmenoval až v druhém příspěvku! V prvním jsem jmenoval waw a mustela.erminea do které se navážel waw, stejně jako bcvejrikpetr se nezapoměl připojit. Vy jste mi kopírovala hned první příspěvek kde jsem se o vás nezmínil ani jedním písmenkem. Laskavě si to projděte. Vás jsem zmínil až v druhém příspěvku. Jinak když máte oba tak dobře nastudovaný RŘ králíků, tak si přečtěte pasáž o PP. Jinak pro jiva, věřte mi, že se nerozčiluji! Jen nepotřebuji aby mi tady kdokoli kopíroval RŘ ze svazových stránek. Znám ho, ale jak jsem napsal, může to být přínosné pro nové zájemce byť je to jen výtažek. Reagoval bych dříve, ale dorazil jsem z práce cirka před hodinou.

K těm importům. Nikdy jsem nepsal import! Vždy jsem věděl aspoň chovatele / ku a stačil mi OL. Měl jsem tady krásného Msč v roce 2010 ze SRN. To, že řád připouští zařadit do chovu importy ze zemí kde rodokmeny nevydávají. Je naprostou samozřejmostí. To by mně tady ani nenapadlo zmiňovat. Jak by asi dělali králíky třeba chovatelé Ms a Nč, kteří jsou na kolegách ze SRN skoro až závislý pokud chtějí udělat posun ve svém chovu směrem v před? To je realita. Hodně kolegů s hodně plemeny je závislých na západních chovech pokud se chtějí zlepšit. Tak to prostě je.

Co se týče PP, nikdy jsem o ně nikoho nežádal a vždy mi jedno zůstane. Zaplať pánbůh. To je právě popsáno v onom RŘ. A jsou vám k ničemu (bcvejrikpetr)? Poté se nezlobte ale moc chovatelsky zde nevystupujete! Mně osobně zajímají, protože na druhé straně je vypsán celý rodokmen a původ toho a onoho mláděte. Dokonce si je zakládám a vracím se k nim po dobu několika let. Navíc tam mám všechna mláďata z vrhu která jsem přihlásil k registraci. Jsou mi stále prospěšné a stále i po letech mi mají co říci a jsou skladnější než několik rodokmenů které si samozřejmě schovávám také. Ono znát potomky několik generací do zadu je pro mě velmi přínosné. Nevím jak pro vás. Já totiž nekoukám jen dopředu ale důležité je znát i předky. To že mi vypadne poslední 8, neznamená, že to tím pro mě končí. To už je asi opravdu vše a nemíním se dále k této problematice vyjadřovat ať jsou reakce jaké koliv. Upřímně to je promě mlácení prázdné slámy. Bohužel. Nemám důvod se tady do nikoho navážet, ale nemám rád když se tady někdo napadá a přitom ten kdo tak činí, sám většinou lže či mlží nebo píše někdy až hlouposti v určitých tématech. Jinak to nevnímám. S pozdravem Potůček B.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2017 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Osobně si nemyslím, že bych se někde navážel já do Vás. Ale zrovna tak, jak píšete Vy. Je mi úplně jedno, jak mě vnímáte. Jinak, nevím jak Vy, ale já vyplňuji původ králíka i do rodokmenu. Vlastně úplně to samé co do připouštecího potvrzení. Tedy to, co vyčtu z připouštecího potvrzení, vyčtu i z rodokmenu. Až tedy na pohlaví. Ale jelikož už stejně nebudete reagovat, píšu to vlastně zbytečně, tak nebudu rovněž plýtvat časem, ani slovy.

8.4.2017 22:10
poty76

XXX.XXX.145.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Osobně si nemyslím, že bych se někde navážel já do Vás. Ale zrovna tak, jak píšete Vy. Je mi úplně jedno, jak mě vnímáte. Jinak, nevím jak Vy, ale já vyplňuji původ králíka i do rodokmenu. Vlastně úplně to samé co do připouštecího potvrzení. Tedy to, co vyčtu z připouštecího potvrzení, vyčtu i z rodokmenu. Až tedy na pohlaví. Ale jelikož už stejně nebudete reagovat, píšu to vlastně zbytečně, tak nebudu rovněž plýtvat časem, ani slovy.

Nikde jsem nepsal, že jste se navážel do mě, přečtěte si to laskavě znovu. A jak tak koukám, nepochopil jste to ani s tím PP. Je třeba nevidět rudě a stahovat si věci na sebe. Jen jsem poukázal na to, že pro mě je cenější to pro vás tak nepotřebné PP nežli skladování několika ks rodokmenů, které ale také uchovávám. A opět. To že na PP je původ mláděte stejně jako na rodokmenu, je tam napsáno jen to pochopit. Pouze jsem se snažil vám konkrétně objasnit, že si raději uchovám PP a založím si ho, než li několik rodokmenů a to z toho důvodu, že tam jsou všechna mláďata. Když jde nějaké pryč, jen si to poznačím ke komu. K tomu jsou zase zápisky. Evidence je hold věda. A také proto píši o mlácení prázdné slámy. Už totiž nevím jak vám tohle objasnit. Já o voze a vy o koze. Já píši za sebe jak to chodí u mě. Vy si to dělejte jak chcete. No rád vás poznám osobně u vás na Šenvertě při vaší výstavě. A jestli jste si myslel, že tohle je na vás, jako že mne napadáte, tak na to, že máte titul, promiňte, ale nic moc. To je reakce na nějaké vaše příspěvky.
Má citace:
Nemám důvod se tady do nikoho navážet, ale nemám rád když se tady někdo napadá a přitom ten kdo tak činí, sám většinou lže či mlží nebo píše někdy až hlouposti v určitých tématech. Jinak to nevnímám.
Viz včera otlaky a porážení samice po porodu. Upřímně to byla velká haluz. Tazatelům jste opravdu pomohl.Ten někdo nejsem já!
Tak vám to zkopíruji, citace vás dvou aby jste to nemusel číst celé.

Tohle byl moment kdy jsem se vložil do této diskuse.
Waw napsal mimo jiné:
Tak jak Vy píšete, že okresní registrátor odmítl chovateli u vás na okrese vystavit DUPLIKÁT, tak jen podotknu vždyť jste si takového registrátora zvolili tak je to potom problém Vás chovatelů na okrese. Toto nikde nebylo napsáno a nevyšlo to od mustela. erminea. Omlouvám se za to, že tento nick zmiňuji. Ani v jednom případě ve dvou příspěvcích jsem nic takového nezaznamenal a proto jsem pro waw napsal, že si asi zvolil špatného registrátora právě on když nedostává zpátky PP. Tam je něco špatně! To už jsem vysvětlil v minulém příspěvku. RŘ toto umožňuje. Můžete obdržet originál PP a proto bylo napsáno, že je možnost z kopírování. Pravdivá reakce.

Vy jste se připojil, ale opět jste ani vy nezaznamenal, že tohle je čistě lživý výpad!

Vaše citace:
Myslím, že se Vás zcela zbytečně dotýká nesouhlas s Vaším názorem. Osobně s Vaším příspěvkem také nesouhlasím. To je ale jedno. Ovšem nemám pocit, že by Vám diskutující vyjádřil jakýmkoliv způsobem neúctu. Diskuse není jen o sbírání bodů. Ale o tom jsme asi diskutovali i prostřednictvím soukromých zpráv.

Proto obrana v druhém příspěvku. Stejně tak lživý výpad je ten od waw při odpovědi pod nickem chovatel 24, kde je další narážka až výpad na velmi úspěšnou chovatelku v této podobě.

Opět citace waw:
Prosím Vás, pořádně si přečtěte příspěvek o němž jsem napsal, že je to blábol.
Já jako chovatel vypisuji, tak jak píše bcvejrikpetr 2x připouštěcí potvrzení. Jeden výtisk má okresní či klubový registrátor a druhý má registrátor ZO. Já jako chovatel nemám žádné připouštěcí potvrzení. Tak asi těžko budu něco kopírovat.

Mrzí mě, že vám to tady takto kopíruji, ale na tohle jsem poukazoval. O tohle mi šlo, stejně tak o to, jak jste tady přitakával onomu nicku waw, ale pochybil jste. Já jsem nechodím na nikoho útočit, nikoho nějak poškozovat ani urážet. Ale dokáži se vložit do diskuse když vidím jak se tady vystupuje proti komu koli a dělá se z něj hlupák a přitom je to jinak. Proč jen neodpověděl a vymýšlel si věci které použil cíleně ale bez podložení. Nic, děkuji za výživnou diskusi o ničem. Ona vámi zmiňovaná chovatelka podala naprosto přesné a pravdivé informace jak o získání původu tou jednodušší cestou, tak mluví pravdivě o tom, že dostane domů PP. A ano, má správného registrátora.
Tímto opravdu končím a raději se budu dělatpouze propagaci tomu, co dělám.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2017 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Nezlobte se, ale nějak se ve vašem příspěvku nevyznám. Není mi zcela jasné, co je citace, co je vaše vsuvka a po pravdě se mi ani nechce pročítat tři další vlákna.
Porážka samice po porodu. Co jako tedy poradit? Ať si ji každý zabije kdy chce. Ano mám tam nějaký překlep, psal jsem z mobilu.
Otlaky opravdu vznikají při nízké vrstvě podestýlky. Pokud máte jiný postřeh, či se mnou nesouhlasíte, můžete se vyjádřit v daném vlákně.
Na Šenvertě se již bohužel nesejdeme, jelikož Sokolováci o areál bohužel přišli, což je škoda. Ale pokud se chcete sejít, rád se s Vámi sejdu. Vystavuji v Kraslicích, na Lipové, v Chodově a na Kostelní bříze.Pokud se jedná o přátelskou schůzku ničemu se nebrání, rád Vás poznám, jako každého jiného chovatele a uznávám, že Vaší práce si vážím. Pokud ten tón má být výhružný, tak tomu se již vůbec nebráním a nemyslete, že jsem člověk který se jen tak brání jakékoliv konfrontaci. Opravdu jsem se Vás tímto tedy nezalekl.
To že mám titul je jen má zásluha a v dnešní době Vám vůbec nic nebrání získat ho také. Na režim se již vymlouvat nedá. Ostatně vaše vyjadřování a sloh z vaší strany taky nejsou zrovna přepychový. Přiznám se, že jsem o Vás měl jiné mínění, ale to je jedno.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2017 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Rovněž končím a zvažuji zda vůbec tuto diskusi navštěvovat. O chovatelství se tu nejedná ani náhodou, jen se zde řeší jakési vzájemné vztahy, což mě ne jen že nezajímá, ale hlavně zdržuje. Tedy mějte se hezky a chovu zdar.

8.4.2017 23:24
poty76

XXX.XXX.145.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Rovněž končím a zvažuji zda vůbec tuto diskusi navštěvovat. O chovatelství se tu nejedná ani náhodou, jen se zde řeší jakési vzájemné vztahy, což mě ne jen že nezajímá, ale hlavně zdržuje. Tedy mějte se hezky a chovu zdar.

Žádná výhrůžka! Jen jsem se chtěl podívat na výstavě na vaše Fb a pokecat. Nic víc. Já neřeším nic a už vůbec ne silou. Nevím z čeho jste tak usoudil. V Sokolově jsem jako doma. Trávil jsem tam dětství u tety na Mičurince a vy jak jsem koukal jste kousek pod Sokolovskou kde bydlel můj bratranec. To jak vznikají otlaky vím, jsou dost bolestivé pro králíka, ale ta výška podestýlky se mi nezdála. Jde hlavně o sucho v kotci a tím pádem o suchou podestýlku. Mé vyjadřování je v pořádku, to že tam je nějaký překlep, či spojené slovo, to má každý. Nečtu si to po sobě. Zkopíroval jsem vám jen vaše vstupy (waw a vy), které nebyli ničím podložené. Ze strany waw lživé. Nejde tady o žádné vztahy, to je zase pouze domněnka. Já jsem se zde do diskusí přestal zapojovat už dávno, dělám jen propagaci tomu co chovám. To je pro mně nejvíc. Proč tomu tak neděláte jako chovatelé FB, vás je také dost. Na toto téma jsem se ale mrkl a nelíbil se mi atak a psané věci které tam ani psané nebyli. Kdyby jste zde vystupoval déle, tak by jste už dávno věděl, že spousta opravdových chovatelů jsem už dávno nechodí. Škoda Sokolovského areálu, to vám ho vzalo město? Chodov je také dobrý, v jeho termínu mám poslední roky vždy směnu. A teď úsměvně Bc je to nejmíň a v Plzni se dělal za měsíc. Což není nic nového. Hlavně se prosím zase neuražte! Ať se vám daří vaše FB a máte spousty odchovů s výstavními úspěchy.

8.4.2017 23:55
waw

XXX.XXX.105.91

poty76 napsal(a):
Žádná výhrůžka! Jen jsem se chtěl podívat na výstavě na vaše Fb a pokecat. Nic víc. Já neřeším nic a už vůbec ne silou. Nevím z čeho jste tak usoudil. V Sokolově jsem jako doma. Trávil jsem tam dětství u tety na Mičurince a vy jak jsem koukal jste kousek pod Sokolovskou kde bydlel můj bratranec. To jak vznikají otlaky vím, jsou dost bolestivé pro králíka, ale ta výška podestýlky se mi nezdála. Jde hlavně o sucho v kotci a tím pádem o suchou podestýlku. Mé vyjadřování je v pořádku, to že tam je nějaký překlep, či spojené slovo, to má každý. Nečtu si to po sobě. Zkopíroval jsem vám jen vaše vstupy (waw a vy), které nebyli ničím podložené. Ze strany waw lživé. Nejde tady o žádné vztahy, to je zase pouze domněnka. Já jsem se zde do diskusí přestal zapojovat už dávno, dělám jen propagaci tomu co chovám. To je pro mně nejvíc. Proč tomu tak neděláte jako chovatelé FB, vás je také dost. Na toto téma jsem se ale mrkl a nelíbil se mi atak a psané věci které tam ani psané nebyli. Kdyby jste zde vystupoval déle, tak by jste už dávno věděl, že spousta opravdových chovatelů jsem už dávno nechodí. Škoda Sokolovského areálu, to vám ho vzalo město? Chodov je také dobrý, v jeho termínu mám poslední roky vždy směnu. A teď úsměvně Bc je to nejmíň a v Plzni se dělal za měsíc. Což není nic nového. Hlavně se prosím zase neuražte! Ať se vám daří vaše FB a máte spousty odchovů s výstavními úspěchy.

Nevím v čem byly mé příspěvky lživé, ale Vy mi to jistě vysvětlíte. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

9.4.2017 00:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103

Prosím Vás, nemám Plzeň, ale Prahu, ČZU, ale to je úplně jedno. Titul neznamená vůbec nic. Vaší práce v chovu ČS si osobně vážím, ať jste dělníkem s výučním listem nebo profesorem. To sem vůbec nepatří. Také jsem to zmiňoval, což jste nikde nezdůraznil, že chovatelství není vůbec o vzdělání a ani o pravopisu. Bc už také nejsem, což sem zase vlastně vůbec nepatří. Je to opravdu zbytečné, řešit titul. Z mého pohledu je to jen rozlišovací znak mezi mnou a otcem. Nechci, aby si někdo vyléval zlost na mě, na otci. Proto se vždy presentuji celým jménem. Nedojde k záměně.
Vraťme se však od vzdělání ke králíkům. To je ten důvod, proč tu jsme. Já sice nechovám BO, ale FB. Rozdíl ve váze je významný. Poslouchám rady starých chovatelů, kterých si nesmírně vážím, jelikož dokázali bez granulí a jiných vymožeností dnešní doby, to o co my se dnes snažíme i s takřka neomezenými možnostmi. Vždy a většina mi tvrdili, že je důležité stlát tak, aby se králík nedotýkal tvrdé podlahy. Buď vysokou vrstvu slámy, což je jistá záruka sucha, jelikož nasáká do spodních vrstev a vršek je suchý, nebo na roštech, kde bobky i moč propadnou, či protečou. Nechovám na roštech, jelikož mi to připadá pro zvíře nepohodlné, ale slámou nešetřím. Otlak jsem v životě neměl. Netvrdím, že to nepřijede, ale neměl. Kydám tak jednou za čtrnáct dní. Dole je sláma promočená, ale vršek úplně suchý. Ovšem to je zase věc, co sem nepatří.
Proč nepropaguji FB zde na diskusi? Osobně se roky bráním nějakému veřejnému vystupování. Zde jsem prolomil ledy a zjistil jsem že zcela zbytečně, či spíše v neprospěch věci. Diskuse o FB se zde účastní čtyři lidé co o plemeni něco vědí, ostatním se nedivím, že se do toho nezapojí. Jelikož do každé diskuse vstupují elementy, které nemají jedinou zkušenost s chovem tohoto, pro mne srdečního plemene, ale rozumí všemu. Mezi sebou samozřejmě komunikujeme prostřednictvím emailů, nebo se osobně známe. FB není nijak ohrožené plemeno, to je asi také pravda, ovšem vzhledem k množství barevných rázů, jsou rázy které by klidně zasloužily novošlechtění, regenerační křížení, nebo import do naší vlasti. Rozebírat to na I Fauna je ovšem zcela zbytečné. Na 99% by i tato diskuse skončila hádkou, což nebaví mě, asi ani členy klubu a asi ani jiné chovatele tohoto plemene.
Já osobně nejsem členem Sokolovské organizace, ovšem vážím si jí. Mám přátelský vztah s předsedou. Přesný důvod, proč areál ztratily nevím. Slyšel jsem, že byl v nějakém špatném technickém stavu. Zda je to pravda ale nevím a nerad bych, aby někdo použil toto tvrzení proti mně, jelikož jsem se o to nezajímal a jen jsem tuto informaci zaslechl. Každopádně Sokolováci pokračují a získali nový areál v Dolním Rychnově a přeji jim mnoho zdaru a hodně dlouhou budoucnost, jelikož chovatelské spolky jsou snad jedinou zárukou zachování plemen hospodářských zvířat a chovatelské tradice zde v Čechách. Navíc Sokolovský spolek má velké množství skvělých členů, přátel a vynikajících chovatelů.
Jinak v nějaký úspěch v chovu FB doufám a věřím, za přání Vám děkuji, ač se mi asi nedaří tak, jako v roce předchozím a také se potýkám s jistými problémy v chovu. Jinak také Vám a to zcela upřímně, přeji mnoho chovatelských úspěchů v chovu Čs a věřím ve šťastnou budoucnost tohoto národního plemene. Osobně jsem také koketoval s myšlenkou jeho chovu, jelikož se mi líbí. Ale asi by to nedopadlo nejlépe, jelikož jsem megaloman a platí pro mě přísloví "co je větší, to je lepší" a asi bych vyžral Čs do nehezké podoby, tak zůstávám věrn plemeni, kde se to cení.

9.4.2017 09:31

Bobánku, reagovala jsem na to, že nemusíte posílat rodokmeny.Proto jsem napsala, že u nás je to jinak, ale asi máte jiný registrační řád.U nás to je tak jak popisuje bcvejrikpetr.
Vaše slova:
", že dnes už nemusím psát rodokmeny, ale stačí pouze připouštěcí potvrzení pánové. Jeden připoušťák se mi vždy vrátí a nikdy jsem to neměl jinak! Nemám povinnost vypsat rodokmen, stačí připouštěcí potvrzení které mi přijde oražené a pokud někdo projeví zájem o králíka a já se rozhodnu mu ho prodat. Opíši mu původ z rodokmenu".

Přidejte reakci

Přidat smajlík