Umřela mi samice 5 neděl po porodu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2017 18:20
Debustr

XXX.XXX.225.3

Byla to KAL 2,5 roku, měla jen 3 mladé. Ti jsou v pořádku. Samice neměla žádané zjevné příznaky a byla v dobré kondici. Večer jsem jí videl poskakovat po kotci a ráno byla tuhá. Nepitval jsem ji. Preventivně jsem vyhlasil karanténu, takže ke mě nikdo z králíkářů nesmí ( na skok a tak). Nemate nekdo zkušenosti s takovým náhlým úmrtím? Králíky mam očkované. Všichni ostatní jsou zatím v pořádku.

11.4.2017 18:23
burgund6

XXX.XXX.33.11

Debustr napsal(a):
Byla to KAL 2,5 roku, měla jen 3 mladé. Ti jsou v pořádku. Samice neměla žádané zjevné příznaky a byla v dobré kondici. Večer jsem jí videl poskakovat po kotci a ráno byla tuhá. Nepitval jsem ji. Preventivně jsem vyhlasil karanténu, takže ke mě nikdo z králíkářů nesmí ( na skok a tak). Nemate nekdo zkušenosti s takovým náhlým úmrtím? Králíky mam očkované. Všichni ostatní jsou zatím v pořádku.

Příčina může být v podstatě jakákoliv.To Vám tady nikdo neřekne.

11.4.2017 18:30
Debustr

XXX.XXX.225.3

Ještě dotaz. Jak dlouhou karanténu byste doporučovali?

11.4.2017 20:04
vendy108

XXX.XXX.233.112

Pokud byla očkovaná, myslím že karanténa je zbytečná a mláďata se zvýšenou péčí v pohodě přežijí. Už se mi asi 3x stalo, že mi po porodu za 3-4 týdny pošla samice bez zjevných příčin. Veterinář mi řekl, že se to někdy stává, že některé samice mohou mít po porodu problém s vyměšováním, ledvinami apod. Podrobnosti si už nepamatuji, ale určitě to není nakažlivé. tak ať se daří a mimina ať rostou. Já dávala ovesné vločky, tvrdý rohlík namočený do ředěného mléka, pár lupínků z pampelišky a vždy se mi je podařilo odchovat. Hlavně aby už nemrzlo a nenastydla.

11.4.2017 20:24
Debustr

XXX.XXX.225.3

Moc děkuji za povzbudivou reakci. S karanténou počkám alespoň týden. Oni ti mladí jak byli jen 3, tak jsou docela velicí a samostatní. Žerou všechno, vč. zrna, granulí atd. No ovesné vločky tam mají také a pijí vodu. Myslíte, že jim bude mléko za těchto okolností chybět? Já se ho trochu bojím, abych řekl pravdu.

11.4.2017 21:20
vendy108

XXX.XXX.233.112

Určitě by bylo nejlepší ředěné kozí nebo zkuste koupit ve zverimexu mléko pro štěňata, koťata, ale pokud jsou už takhle stará, byla jenom tři, takže jsou určitě veliká a téměř samostatná a žerou, v současné době jim stačí dávat jenom pár lupínků pampelišky nebo do zrní trochu nasekané kopřivy nebo nastrouhané mrkve. Ale opravdu jen trochu, mamky mají v mléce vitamíny, a ty by jim ze začátku dost chyběli. To mléko taky jen trochu, do ředěného dát nasáknout kousek tvrdého rohlíku. Jak se říká, od všeho trochu a s mírou, aby neměli zažívací problémy. V tom jim pomáhá občasné masírování bříška. Hlavně pozor na kokcidiózu, protože jim budou chybět látky, které jim v mléce do 2 měsíců dávala mamina. Já ho mléko těm menším ředila trochou převařené vody s jedním šípkem, aby měli vitamín C, ale teď na jaře už vitamíny na zahradě najdete. AŤ se daří, přeji stěstí a trpělivost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2017 21:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

5 týdenní mladý jsou už samostatní a stačí jim granule, ovesné vločky a později oves, hlavně kvalitní seno a nepřekrmit granulemi a zrním.Mléko nepotřebují.

11.4.2017 21:54
Debustr

XXX.XXX.225.3

Jojo kokca nasadil jsem jim ihned preventivní dávku Emanoxu. Tak doufám, že tobude v pohodě. Zeleným po hrstkách přikrmuji už týden, takže pro ně nic nového. Držte mi palce. Dekuji za rady.

18.4.2017 09:54
Debustr

XXX.XXX.11.158

Tak se po čase zase vracím k tématu, aby to nějak dopadlo.
Dopadlo to zatím dobře.
Žijí všichni, žerou a pijou, no zkrátka všechno v pořádku.

Kaválek

18.4.2017 10:43
Kaválek

XXX.XXX.47.98

Tak to je dobrá zpráva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík