PaTom

XXX.XXX.85.31
Ahoj, prosím o pomoc. Umírá samice u mladých, kterým je 25 dní, je jich 8, mám stejně stará mláďata u jiné samice, mohu je přidat nebo co mohu udělat pro záchranu. Děkuji Pavel.
PaTom
napsal(a):
Ahoj, prosím o pomoc. Umírá samice u mladých, kterým je 25 dní, je jich 8, mám stejně stará mláďata u jiné samice, mohu je přidat nebo co mohu udělat pro záchranu. Děkuji Pavel.
V žadnem případě je nedavejte k druhe samici už jsou moc velcí a mohla by je zlikvidovat. Jsou dost staří aby přežily davejte vločky seno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně je přidejte.Zajistěte samici i s mladými kvalitní krmení.Vločky, granule pro mláďata, seno, tak aby se nažrala samice i mláďata.

jardagin
napsal(a):
V žadnem případě je nedavejte k druhe samici už jsou moc velcí a mohla by je zlikvidovat. Jsou dost staří aby přežily davejte vločky seno.
Ještě se mně nestalo, že by samice mladým něco udělala a dávala jsem je takto už také párkrát.

jardagin
napsal(a):
Mě se to stalo a to několikrat ne u všech ale většína.
No vidíte mně ani jednou, že by ty naše aljašky a havany byli lepší matky?Dokonce se občas manželovi podaří dát mrňousa k jiné samici pokud mu vypadne při krmení.Jedny dvířka a dva kotce nad sebou, už bych to nikdy nechtěla.A také se nic neděje.
PaTom

XXX.XXX.85.31
Děkuji, zatím jsem dal vločky a váhám.
napsal(a):
No vidíte mně ani jednou, že by ty naše aljašky a havany byli lepší matky?Dokonce se občas manželovi podaří dát mrňousa k jiné samici pokud mu vypadne při krmení.Jedny dvířka a dva kotce nad sebou, už bych to nikdy nechtěla.A také se nic neděje.
Problem nebyl třeba u mladych po porodu tak 3 denní ale jak šlo o starší v tom věku cca20 a více byl problem. Tak je to dane samicí a s tím moc neudělame. Taky se mi ale povedlo kraličata v tomto věku dat k jine aniž by nějakym zpusobem reagovala.
PaTom

XXX.XXX.85.31
Žerou sami, tak je nechám zatím samotné, snad to zvládnou.
PaTom

XXX.XXX.85.31
Bylo by jich na samici 14, to je moc.
Zrovna včera jsem předělávala jedno 6 týdenní mladé k jiné samici. A vše bez problémů. Je ale lepší samici před podložením mláděte dát aspoň na 2 hodiny do jiného kotce. Pak vrátit a neměl by být problém. Ale radši přesto sledovat. Zkušenosti s těmito přesuny mám jen pozitivní. Jo a mladým je dobré dát něco dobrého k žrádlu, aby se věnovali tomu a nové mládě se lépe mohlo aklimatizovat.
Jinak nevím, kolik má druhá samice vlastních mláďat. Ale jak říká jardagin, více než dva kusy bych takto naráz nepodkládala.
(Jinak 25 denní mláďata přežijí i bez samice, viz starší diskuze).

Proč je chcete předělávat k jiné samici? Sami žerou, pijí, tak nevidím důvod.Mě zdechli 2 samice, mladým bylo 18-19 dní a přežili všichni králíčci, Akorát dlouho rostli.Vaše mají 25 dní, tak bych se o ně nebála.Ovesné vločky+oves, seno, voda a snad bych dávala do vody Emanox.
jardagin
napsal(a):
Tak zkuste jen dva kusy. Hlídejte hlavně samici cca tak 15 minut z povzdalí jestli začne na ně utočit dejte je pryč a budete mít jasno.
Souhlas. Já bych případně zkusil samici podržet a mladé o ni nejdřív otřít, nebo dát samici stranou a mladé nechat asi půl hodinky spolu, aby načichly ti dva noví od původních. Rozhodně by bylo dobré, aby ještě pili mléko kvůli imunitě a budoucímu růstu.