Dobrý večer, čtu tady všelijaké zkušenosti. Někdo nedá na granule dopustit, někdo je zase nesnese. Dle příspěvků a článků snese králík asi ledasco, jen nemá rád změny. Poprosím tedy o radu. Mám 2 samice a jednoho samce. Pak nějaký puberťáky na pekáč. Granule bych chtěla minimalizovat, při výkrmu mi nejde o rychlost. Doteď jsem je zkrmovala ad libitum. Udělám tedy dobře, když budu míchat třeba?: Samec - hlavně oves a kvalitní seno/sláma plus pamlsky (mrkev, sušené jabl.šlupky atd, chlebík atd). Mládež - vločky, oves, slunečnice, později ječmen a kukurice plus pamlsky. Samice - ječmen, oves+seno, sláma plus pamlsky...
Je mi jasný, že budu muset postupně a ne najednou. Jen bych potřebovala poradit ty poměry a jestli to není úplná kravina...
Mmch, puberťáci od MSm x BU mají 2.6kg,2,7kg a víc narozený 12.2. Takže očividně nestradaji
Ty granule mi prostě nesedí....
Já míchám stejným dílem oves, ječmen a granule. Vám doporučuji jeden díl ječmene, jeden ovsa a dva granulí. Po týdnu 1+1+1 a další týden granule vypustit. Ze začátku jim jádro moc nepojede. Granule jsou pro ně chutnější. Samci bych dával na dva díly ovsa jeden ječmene. Samotný oves mu podle mne stačit nebude. Běžně jsem krmil oves a ječmen 1+1 a všechny kusy bez problémů. A cena je úpně jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Vídeňský modrý
napsal(a):
Já míchám stejným dílem oves, ječmen a granule. Vám doporučuji jeden díl ječmene, jeden ovsa a dva granulí. Po týdnu 1+1+1 a další týden granule vypustit. Ze začátku jim jádro moc nepojede. Granule jsou pro ně chutnější. Samci bych dával na dva díly ovsa jeden ječmene. Samotný oves mu podle mne stačit nebude. Běžně jsem krmil oves a ječmen 1+1 a všechny kusy bez problémů. A cena je úpně jinde.
Celkom sa dá s vami súhlasiť, no stou cenou je to dosť podobné.Rozdiely v cene granulí a obilovím nie sú až tak veľké. Ja osobne považujem rozdiel pár korún za nepodstatný.Pri cene kvalitných granulí 0,40 e a cene kvalitného ovsa 0,36e je to nič. A ak povieme že v tých granuliach sa nachádza aj niečo z vitamínov a iných prvkov tak sme už niekde inde. Samozrejme sa bavme o správnej technike krmenia a správnej gramáži pre jednotlivé vývojové fázy králika.Už sa to tu preberalo, že treba správne dávkovať KD.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
Vídeňský modrý
napsal(a):
Pozor! Na míchání granule bez léčiva jinak máte zaděláno na problém.
Kolega, hádam granuliek z liečivom?
Než jsem zařadila do výkrmu granule, krmila jsem všechny králíky jen ovsem a v pohodě. Osobně bych samce ječmenem nekrmila, nevidím důvod. Zbytečně vám bude tloustnout. Oves mu bohatě! stačí. Pokud máte možnost, můžete k "normálnímu" přidat nahý.
U samic bych s tím ječmenem byla taky opatrná, rozhodně bych ho nekrmila samotný - jinak vám bude oddalovat říje. Zařadila bych ho až od cca poloviny březosti a v době laktace.
Pokud nemáte mačkač, je taky možné, že vám ho králíci (zejm. mladí) nebudou chtět moc žrát - je pro ně tvrdší než oves. Ale je to kus od kusu, některým to nevadí, jiní ho ignorují. U kukuřice totéž, tvrdá zrna málokterý králík chce, pak je lepší šrotovat a přidávat do míchanic - chce-li se vám s nimi dělat (brambory, šrot, kopřivy atd.)
Z těch "pamlsků" bych rozhodně vyřadila chleba, alespoň u mladých.
Jinak kravina to určitě není (nekrmit granule) záleží na vás, co vám vyhovuje a je pro vás (nejen cenově) dostupné. Určitě bude o trochu těžší vychytat si správné množství (např. pro samici kojící 8 mladých...).
Díky za reakce. Granule jsem měla Energys klasik bez léčiva, pro samice a mladý zvlášť s léčivem(Gold forte jen pro dobu kojení a odstavu). Takže by to neměl být problém. Včera večer už jsem to zkusmo namíchala a hned ráno se z původně krásnejch bobků staly matlanice. Budu muset ubrat...
Chci jim všem dopřát, ale nechci je překrmovat nebo jim zprasit zažívání...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
elisa
napsal(a):
Takže dneska jsou na seno slámě dietě a večer zvýším poměr granulí. Už mi došlo, že to prostě musím sama zjistit a opatrně ty poměry vyzkoušet.
Len opatrne, aby z Bio chovu nebol Bycox chov.Je dosť problematické nastaviť králikov čo frčali na granulkách z liečivom na obyčajnú stravu.Mal som raz taký chovný pár Bu, a bol stým problém! Tak nech sa darí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
xchipsy
napsal(a):
Myslím, že to kolega myslel tak, že na míchání (s jádrem) použít granule bez léčiva...
Jasné len, že sa nájdu aj taký čo ešte nie sú v obraze, preto to komentujem. Však vieme že, niektorý ľudia sú nepoučiťeľný !Ja miešam každému individuálne, je to celkom zábavné. Len toho času keby bolo viac.
elisa
napsal(a):
Dobrý večer, čtu tady všelijaké zkušenosti. Někdo nedá na granule dopustit, někdo je zase nesnese. Dle příspěvků a článků snese králík asi ledasco, jen nemá rád změny. Poprosím tedy o radu. Mám 2 samice a jednoho samce. Pak nějaký puberťáky na pekáč. Granule bych chtěla minimalizovat, při výkrmu mi nejde o rychlost. Doteď jsem je zkrmovala ad libitum. Udělám tedy dobře, když budu míchat třeba?: Samec - hlavně oves a kvalitní seno/sláma plus pamlsky (mrkev, sušené jabl.šlupky atd, chlebík atd). Mládež - vločky, oves, slunečnice, později ječmen a kukurice plus pamlsky. Samice - ječmen, oves+seno, sláma plus pamlsky...
Je mi jasný, že budu muset postupně a ne najednou. Jen bych potřebovala poradit ty poměry a jestli to není úplná kravina...
Mmch, puberťáci od MSm x BU mají 2.6kg,2,7kg a víc narozený 12.2. Takže očividně nestradaji
Ty granule mi prostě nesedí....
Ti mladí jsou už v podstatě na zabití, těm už bych krmení neměnil.U těch chovných to půjde v pohodě.
Přesně jak píše Burgund6. Teď už bych to neřešila, mladé do porážky dokrmila na granulích, další vrh už potom od začátku klidně bez. Dospělým bych dala oves - klidně samotný, na nějaké míchání s granulemi bych se asi i vykašlala. Oves je dietní, tím jim neublížíte. Maximálně vám ho den dva nebudou žrát, protože budou chtít "chutnější" granule, ale to jim taky neublíží, dají si seno (předpokládám tedy, že samice už jsou teď v kotci samy bez mladých).
"Míchání" je důležitější pokud se např. mění značka granulí nebo přecházíte z jádra na granule, ale naopak by to mělo být v pohodě i bez míchání. Mluvím tedy o ovsu, s ječmenem nemám zkušenosti, protože s ním nekrmím.
xchipsy
napsal(a):
Přesně jak píše Burgund6. Teď už bych to neřešila, mladé do porážky dokrmila na granulích, další vrh už potom od začátku klidně bez. Dospělým bych dala oves - klidně samotný, na nějaké míchání s granulemi bych se asi i vykašlala. Oves je dietní, tím jim neublížíte. Maximálně vám ho den dva nebudou žrát, protože budou chtít "chutnější" granule, ale to jim taky neublíží, dají si seno (předpokládám tedy, že samice už jsou teď v kotci samy bez mladých).
"Míchání" je důležitější pokud se např. mění značka granulí nebo přecházíte z jádra na granule, ale naopak by to mělo být v pohodě i bez míchání. Mluvím tedy o ovsu, s ječmenem nemám zkušenosti, protože s ním nekrmím.
No to se pravě pletete je to na obě strany.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Celkom sa dá s vami súhlasiť, no stou cenou je to dosť podobné.Rozdiely v cene granulí a obilovím nie sú až tak veľké. Ja osobne považujem rozdiel pár korún za nepodstatný.Pri cene kvalitných granulí 0,40 e a cene kvalitného ovsa 0,36e je to nič. A ak povieme že v tých granuliach sa nachádza aj niečo z vitamínov a iných prvkov tak sme už niekde inde. Samozrejme sa bavme o správnej technike krmenia a správnej gramáži pre jednotlivé vývojové fázy králika.Už sa to tu preberalo, že treba správne dávkovať KD.
No nevím jak u vás ale já kupuji osves a ječmen od sedláka za 3 kč kilo.Jinak v obchodě za 5 Kč. Granule za 9 Kč a sežerou jich víc. To je podstatný cenový rozdíl.
Nedivím se, že Vám granule nesedí. Králíci se bez problémů dají chovat klidně i jen na ječmenu. Nepopírám ale, že oves, nebo alespoň v kombinaci s ječmenem, je v některých ohledech lepší. Je ale také ve většině případů znatelně dražší. Vše je to o zkušenostech a nastavení krmné dávky.
Záleží také HODNĚ na plemeni - samcům burgundským a českým luštičům klidně dávám jen ječmen a není nejmenší problém. Stejně tak samicím v období reprodukčního klidu. Kdybych takto krmila moravské modré, problém se asi vyskytne.
Mladým doporučuji zpočátku oves, pak přidávat ječmene a ke konci výkrmu jen ječmen. Případně i s kukuřicí.
Ječmen spousta chovatelů zatracuje... V některých případech možná zbytečně. Osobně znám chovatele, který chová malé plemeno, krmí seno, ječmen, chleba a na výstavách má nezřídka 95,5b. Ale jak říkám, je to velmi individuální a obecně platná pravidla stanovit nelze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.126
Vídeňský modrý
napsal(a):
No nevím jak u vás ale já kupuji osves a ječmen od sedláka za 3 kč kilo.Jinak v obchodě za 5 Kč. Granule za 9 Kč a sežerou jich víc. To je podstatný cenový rozdíl.
Ja mám ovos vlastný, seno slama tiež, tak kupujem až mi dôjde. U nás sú ceny viac nadsadené aj pre Euro. No skúšal ste krmiť čisto prírodne? Ak áno dajte info za koľko času spravíte 5kg výborného králika stredného plemena napr. Kalm.Určite to bude zaujímavé, už som to tu viackrát spomínal, že ja chovám hlavne pre potešenie a relax. Mäso je až na konci rebríčka.
Nepopírám ale, že oves, nebo alespoň v kombinaci s ječmenem, je v některých ohledech lepší. Je ale také ve většině případů znatelně dražší.
Tak to si dovolím nesouhlasit. Pokud nejde např. o černý oves, kde cena proti ječmenu může být i dvojnásobná, pak ten cenový rozdíl není tak dramatický. Dá se v pohodě sehnat za stejné peníze nebo o korunu dražší.
Králíkožrout

XXX.XXX.169.241
U nás ječmen za 4 Kč/kg (ale sedlák na váhu nehledí a přidá často do plusu, takže o něco levněji), ale oves neseženu vůbec (ani draho po silech, jedině jako vločky pro lidi tak za28 Kč/kg - takže dostávají jen kojící samice a jejich mladí).
Přesto bych granule nedával.
Králíkožrout
napsal(a):
U nás ječmen za 4 Kč/kg (ale sedlák na váhu nehledí a přidá často do plusu, takže o něco levněji), ale oves neseženu vůbec (ani draho po silech, jedině jako vločky pro lidi tak za28 Kč/kg - takže dostávají jen kojící samice a jejich mladí).
U nás na Spiši nakupujem jačmeň za 13 euro/q, čierny ovos za 20 euro/q a granule 40 euro/q.
Na granulách odchovám na váhu cca 2,9 až 3,2 kg o mesiac skôr.
Králíkožrout
napsal(a):
A proč kupujete "bio" předražené vločky, když se dají v pohodě koupit krmné ov.vločky za poloviční i třetinovou cenu?
Králíkožrout

XXX.XXX.193.77
Žádné BIO,14 Kč/0,5 kg je běžná cena těch levnějších ovesných vloček pro lidi v obchodě.
Loni jsem koupil alespoň předražený ječmen z Osevy. Byl předražený ale vzhledově moc pěkný. Co jsem viděl loni na podzim, měli nový hnusný a ještě dražší, a od té doby jsem neměl cestu kolem jejich prodejny abych se podíval. Jiní oves neprodávají.
U nás zemědělci oves dělat nechtějí. Prý nemají vhodnou půdu a je to náročnější, s velkovýkupci jsou problémy, drobnoodběratelé nemají moc zájem. Kdo kupuje pro koně bere z distribuční sítě s tímto bussinesem spojenou. Je ale možné, že jinou cestu k ovsu mít nebudu (záleží na ceně).
I přestože hovoříte o poloviční ceně (ceně za kterou lze oves získat jinde). Dalo by se mluvit o drahotě. Nechápu jak někdo můžete krmit králíky jen ovsem. Nic proti pro povzbuzení plodnosti, dodání živin do mléka kojícím a něco lehce stravitelného mladým, ale jinak ječmen a trávu/seno.
Oukej, tak ještě jeden pokus - PROČ kupujete předražené ovesné vločky "pro lidi" v obchodě po půlkilových pytlících (vynechám tedy slovíčko bio když lze koupit kvalitní krmné vločky za poloviční až třetinovou cenu v 15-35 kilovém pytli ?
Jinak cena ovsa - zrna je téměř totožná s ječmenem (bavíme se o plodinách krmných, tedy ne sladovnický ječmen, ne nahý oves atd atd... Jen je třeba umět si najít dodavatele a nekupovat z různých equimarketů a animocenter apod.
Jako kupovat v takovém eshopu třeba 50 kilo za 330 korun, to se pak nedivím, že všichni kňučí, že je oves drahý apod... Přitom sehnat metrák za (necelé) čtyři stovky není nic nemožného.
Ale kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod
Králíkožrout

XXX.XXX.200.129
400 Kč/100 kg - za tu cenu seženu (v místě působiště) jen pšenici a ječmen, asi tak. Když něco odpracuji (pomohu s nakládkou a odvozem) dostanu se u jiného na 380 Kč/100 kg.
Vše ostatní (oves, slunečnice, kukuřice - o kterou již ale kvůli genetickým manipulacím nestojím) je cenově někde úplně jinde. Myslím že to bylo tři roky zpět, se dalo sehnat rozumně tririkale (nebo jak se to píše, myslím že žitného tipu tedy hořké).
Ječmen je dobré krmivo a nechci ho měnit. Krmíme s ním všichni, zdá se nám dobrý. Jen těm kojícím nějakým tím kilem ovsa přilepším.
Zatím se mi nevyplácelo daleko pro vše jezdit. Ale vzhledem k tomu, že situace si to začíná vyžadovat (nelze u nás sehnat už nic: slámu, seno, řepu, mrkev, vápenec) začínám měnit přístup. Jak něco na cestách uvidím tak to vezmu. O rozumném rozvozu nevím, na poštu (s těma jejich věčnýma problémama) se mohu vykašlat.
Králíkožrout
napsal(a):
400 Kč/100 kg - za tu cenu seženu (v místě působiště) jen pšenici a ječmen, asi tak. Když něco odpracuji (pomohu s nakládkou a odvozem) dostanu se u jiného na 380 Kč/100 kg.
Vše ostatní (oves, slunečnice, kukuřice - o kterou již ale kvůli genetickým manipulacím nestojím) je cenově někde úplně jinde. Myslím že to bylo tři roky zpět, se dalo sehnat rozumně tririkale (nebo jak se to píše, myslím že žitného tipu tedy hořké).
Ječmen je dobré krmivo a nechci ho měnit. Krmíme s ním všichni, zdá se nám dobrý. Jen těm kojícím nějakým tím kilem ovsa přilepším.
Zatím se mi nevyplácelo daleko pro vše jezdit. Ale vzhledem k tomu, že situace si to začíná vyžadovat (nelze u nás sehnat už nic: slámu, seno, řepu, mrkev, vápenec) začínám měnit přístup. Jak něco na cestách uvidím tak to vezmu. O rozumném rozvozu nevím, na poštu (s těma jejich věčnýma problémama) se mohu vykašlat.
Kde to bydlíte, že tam nemůžete nic sehnat?
Sedlčany Družka,450 kč metrák ovsa. Stále k dispozici. Další prodejny zde. http://www.primagra.cz/kontakty/firemni-prodejny.
Králíkožrout: No jo, záleží na vkusu každého soudruha 35 kilo vloček za 350 korun, Geis to doveze až ke dveřím za stopade, to máme 14 korun za kilo vloček. Vy chcete kupovat za 14 korun půl kila, fajn
Jinak k těm cenám za obiloviny - v říjnu loňského roku se cena krmného ječmene pohybovala okolo 3092, -/t, oves pak 3104, -/t. Jako pardon, ale já v tom opravdu rozdíl nevidím. Vlastně ano,12 korun
martnanisana89
napsal(a):
Kde kupujete vločky, zda se mohu zeptat?
Děkuji.
Třeba tady:
https://www.vlamara.cz/produkt/ovesne-vlocky-krmne/
http://www.krmivoprodejce.cz/k/421-krmne-vlocky-smes-6-kg.html
http://www.krmivaprerov.cz/products/ovesne-vlocky-krmne-10kg/
http://www.krmivasadova.cz/shop/product.php?id_product=13
atd.
Králikožrout

XXX.XXX.139.248
Králíkožrout děkuje za inspiraci. Trochu se na to podívejme...
Krmiva Sadová
- 35 kg / 345 Kč (ovesné vločky)
- Vyprodáno, naskladníme až po žních
Krmivoprodejce
- 15 kg / 220 Kč (směs vloček: pšenice 40%, ječmen 25%, oves 25%, žito 10% - asi omyl, o tohle rozhodně nestojím)
- 25 kg / 150 Kč (jen oves)
- 50 kg / 290 Kč (jen oves)
Vlamara
- 5 kg / 76 Kč (ovesné vločky)
- Momentální sleva 35%
- Dopravce Česká pošta (nejlevnější cena: 20 kg / 144 Kč za obyčejný balík,30 kg / 206 Kč za balík na poštu,50 kg / 338 Kč za balík do ruky)
Krmiva Přerov
- 10 kg / 135 kč (ovesné vločky, též varianta 5 kg / 85 Kč, výrobce Bocus)
- 25 kg / 125 Kč (jen oves)
- 50 kg / 225 Kč (jen oves)
- Doprava (do 5kg / 50 Kč přes jakousi zasilkovna.cz, do 100 kg / 260 Kč přes PPL, do 50 kg / 130 Kč přes PPL)
- Mají pravidelný rozvoz. Nepodařilo se mi na webu najít přesné trasy a časové rozpisy, ale asi bych na jednu z těch tras mohl přijít vyzvednout zboží, jednodušší ale bude stavit se u nich až budu mít cestu Přerovem, nebo ve Zlíně. Tento dodavatel mi také vychází nejlevněji na 50 kg ovesných vloček přes PPL kdy pokud bude všech 5x10kg počítáno jako jeden balík se dostanu na cenu 16,1 Kč/kg, čti o těch ostatních nemá smysl přemýšlet (to mohu rovnou nakoupit v obchodě jako doposud a nemusím toho brát naráz tolik). Takže rozhodně není situace tak růžová jak tu všichni tvrdíte a vypovídá o tom asi i to že bývalá sousedka mající koně si radši pořídila vlastní lis na oves a to dokonce i druhý a drahý (kdy první "levný", za asi 5-7 tisíc, od Drimla nic nevydržel a hned se rozpadl). Doba kdy jsem chodil králíkům užírat vločky a byly levně a všude je už prostě pryč.
No tak jakmile začnete u všeho počítat dopravu, tak je pochopitelné, že ta cena se bude zvyšovat. Ale ono si spousta lidí jezdí pro zboží osobně, víme, příp. objednávají mnohem více krmiv než pytlík vloček a tudíž se ta cena "rozloží".
Ale v pohodě, nikdo vám nic nenutí, můžete dál vesele kupovat půlkilové sáčky za 14 korun a dál brečet, že oves není, je drahý atd atd...
Připomínáte mi jednoho chovatele, co taky neustále nad něčím naříkal, jak to nejde a tamto nejde a tohle nejde...a když jsem mu postupně všechny jeho názory a stížnosti a přesvědčení vyvrátila, nakonec z něj vylezlo, že se mu vlastně NECHCE se tolik babrat se zvířatama...
Králikožrout
napsal(a):
Králíkožrout děkuje za inspiraci. Trochu se na to podívejme...
Krmiva Sadová
- 35 kg / 345 Kč (ovesné vločky)
- Vyprodáno, naskladníme až po žních
Krmivoprodejce
- 15 kg / 220 Kč (směs vloček: pšenice 40%, ječmen 25%, oves 25%, žito 10% - asi omyl, o tohle rozhodně nestojím)
- 25 kg / 150 Kč (jen oves)
- 50 kg / 290 Kč (jen oves)
Vlamara
- 5 kg / 76 Kč (ovesné vločky)
- Momentální sleva 35%
- Dopravce Česká pošta (nejlevnější cena: 20 kg / 144 Kč za obyčejný balík,30 kg / 206 Kč za balík na poštu,50 kg / 338 Kč za balík do ruky)
Krmiva Přerov
- 25 kg / 125 Kč (jen oves)
- 50 kg / 225 Kč (jen oves)
- Doprava (do 5kg / 50 Kč přes jakousi zasilkovna.cz, do 100 kg / 260 Kč přes PPL, do 50 kg / 130 Kč přes PPL)
- Mají pravidelný rozvoz. Nepodařilo se mi na webu najít přesné trasy a časové rozpisy, ale asi bych na jednu z těch tras mohl přijít vyzvednout zboží, jednodušší ale bude stavit se u nich až budu mít cestu Přerovem, nebo ve Zlíně. Tento dodavatel mi také vychází nejlevněji na 50 kg ovesných vloček přes PPL kdy pokud bude všech 5x10kg počítáno jako jeden balík se dostanu na cenu 16,1 Kč/kg, čti o těch ostatních nemá smysl přemýšlet (to mohu rovnou nakoupit v obchodě jako doposud a nemusím toho brát naráz tolik). Takže rozhodně není situace tak růžová jak tu všichni tvrdíte a vypovídá o tom asi i to že bývalá sousedka mající koně si radši pořídila vlastní lis na oves a to dokonce i druhý a drahý (kdy první "levný", za asi 5-7 tisíc, od Drimla nic nevydržel a hned se rozpadl). Doba kdy jsem chodil králíkům užírat vločky a byly levně a všude je už prostě pryč.
A to mluví za vše.
Levná drahá kvalita krmiva.
Jinak hrozně moc počítáte.To by mne tedy nebavilo...
Masérek

XXX.XXX.128.36
Tak ono je plno lidí, kteří v dojezdove vzdálenosti prostě nic nenajdou. Beru ječmen za 6-7kc/kg z osevy jelikož co je levnější, tak rozdíl projedu v benzínu a oves začíná u 9kc/kg u pěstitelů a granule mi vychází něco 10-11kc/kg. Líbí se mi názory lidí co mají něco hnedka "za bukem" a předpokládají že to tak musí mít každej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.235
Súhlasím z boraxom = Každá sranda niečo stojí! Tiež ma nebaví počítať všetko do detailov. Každý máme svoje limity a nikto nás chovať králikov nenútil, tak potom o čom to je? Ja osobne nechápem ako môže niekto kúpiť napr. mobil za 800 euro =24000 czk! To je podľa mňa choré a nie ovsené vločky za 14 czk.
Masérek
napsal(a):
Tak ono je plno lidí, kteří v dojezdove vzdálenosti prostě nic nenajdou. Beru ječmen za 6-7kc/kg z osevy jelikož co je levnější, tak rozdíl projedu v benzínu a oves začíná u 9kc/kg u pěstitelů a granule mi vychází něco 10-11kc/kg. Líbí se mi názory lidí co mají něco hnedka "za bukem" a předpokládají že to tak musí mít každej.
Tak nevím, kde bydlíte, ale ječmen se dle mého názoru dá sehnat v celé republice za cca 4 Kč.A oves od 9 Kč to je fakt přeháňka.Tedy pokud to není oves nahý.Jinak u nás /okolí Přerova/ jsem ječmen sehnal za 350 a oves za 380, nahý oves za 600.Nebylo to sice hned za"bukem", ale já se držím osvědčeného hesla "voják se stará, voják má".Čili z mého pohledu jsou Vaše ceny naprosto utopické.
Masérek

XXX.XXX.10.70
Tak já ty ceny až tolik neřeším. Když koupím 50kg pytel ječmene, tak mě to vydrží půl roku a jestli za něj dám 300-350 a koupím ho při cestě dom z práce nebo někde za 200, ale musím jet x km pro něj, tak to vezmu cestou z práce. Něco jinýho by bylo, kdybych potřeboval metrák a víc každej měsíc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Súhlasím z boraxom = Každá sranda niečo stojí! Tiež ma nebaví počítať všetko do detailov. Každý máme svoje limity a nikto nás chovať králikov nenútil, tak potom o čom to je? Ja osobne nechápem ako môže niekto kúpiť napr. mobil za 800 euro =24000 czk! To je podľa mňa choré a nie ovsené vločky za 14 czk.
Vždycky je to o množství.
Ono nakoupit 5-6 metraků krmiva je za jinou cenu.
Kvůli 50 kg za půl roku bych se nad cenou vůbec nepozastavoval.
Nejste finančně zajímavý ani pro výrobce, farmáře ani dopravce.
Je to koníček, ne? Když budete mit lístek na chytání ryb, taky ji vždycky nechytnete
Ale zaplaceno máte...
K těm mobilům...je o to o "egu".
Byznysmen nemůže vytáhnout z kapsy"Nokii 3310".
Králíkožrout

XXX.XXX.127.145
Pro sedláka je zajímavý každý maloodběratel (jeho ječmene a pšenice) natolik, že mu pokud má cestu kolem ten pytel či dva zrna (co mu vejdou do auta) doveze.
Ani se mu za jeho ochotu i to že mu na kile navíc nezáleží nedivím, vzhledem k tomu za kolik vyrábí a dodává pro nasmlouvaného hlavního odběratele. Přitom na trzích je teď třeba krmná pšenice za více než 4600 Kč/t (ale vše něco stojí, podívejte někdo třeba jen na ceník úkonů na sile).
Já mu navíc beru o něco málo více ječmene než pšenice a nějak se nemohu zbavit dojmu, že prodej ječmene vázne (alespoň druhý dodavatel v dosahu má ječmen o dost levnější než pšenici).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9
borax
napsal(a):
Vždycky je to o množství.
Ono nakoupit 5-6 metraků krmiva je za jinou cenu.
Kvůli 50 kg za půl roku bych se nad cenou vůbec nepozastavoval.
Nejste finančně zajímavý ani pro výrobce, farmáře ani dopravce.
Je to koníček, ne? Když budete mit lístek na chytání ryb, taky ji vždycky nechytnete
Ale zaplaceno máte...
K těm mobilům...je o to o "egu".
Byznysmen nemůže vytáhnout z kapsy"Nokii 3310".
Jo ten musí niečo lepšie, bol u mňa jeden čo nerozoznal Ni od Hyly ! A pôvodne chcel Kalm, ale Eggo mal vysokééé. Kapry mám na záhrade v jazierku tiež pre potešenie, nejem iba rozdávam kamarátom a ich deckám. Osobne frčím na Lumii 640xl, predtým 630= plná spokojnosť dlhé roky, do lesa nosím samsunga X cover, ostrý nôž a kvalitné topánky! To je zas sila zvyku, pekný deň prajem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ten musí niečo lepšie, bol u mňa jeden čo nerozoznal Ni od Hyly ! A pôvodne chcel Kalm, ale Eggo mal vysokééé. Kapry mám na záhrade v jazierku tiež pre potešenie, nejem iba rozdávam kamarátom a ich deckám. Osobne frčím na Lumii 640xl, predtým 630= plná spokojnosť dlhé roky, do lesa nosím samsunga X cover, ostrý nôž a kvalitné topánky! To je zas sila zvyku, pekný deň prajem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě by zajímalo jak by ho mohl poznat když ho třeba nikdy neviděl, Je to hybrid a je dost podobny dalším hybridum.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.98
jardagin
napsal(a):
Mě by zajímalo jak by ho mohl poznat když ho třeba nikdy neviděl, Je to hybrid a je dost podobny dalším hybridum.
Ja osobne ich rozoznám, ale ked už idem niečo kúpiť tak by som mal vedieť čo to je a ako to vyzerá, či vám stačí že to hodím do vreca a poviem´= je to kaliforňák! A taký skúsený chovaťeľ ako vy by mal mať prehľad o plemenách.Nebudem vas trápiť Ni a Kalm je v podstate to isté.No súhlasiť so mnou nemusíte, dobrú noc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja osobne ich rozoznám, ale ked už idem niečo kúpiť tak by som mal vedieť čo to je a ako to vyzerá, či vám stačí že to hodím do vreca a poviem´= je to kaliforňák! A taký skúsený chovaťeľ ako vy by mal mať prehľad o plemenách.Nebudem vas trápiť Ni a Kalm je v podstate to isté.No súhlasiť so mnou nemusíte, dobrú noc.
Pardon, myslel jsem že Ni mate na mysli Nyul tak to pardon. Jelikož tyto testy a podobne už tady byly. Jinak se neotírejte o mne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.98
jardagin
napsal(a):
Pardon, myslel jsem že Ni mate na mysli Nyul tak to pardon. Jelikož tyto testy a podobne už tady byly. Jinak se neotírejte o mne.
Ni je Ni a nie NY, máte problém s čítaním alebo? Neotíram, mne sa odjakživa páčili iba ženy! Toho Panoňáka má kamarát ako chovného k Hy a je celkom plodný, zaťiaľ ho len testuje.To len tak pre spestrenie, inak máme na Slovensku aj Chrabranského samca.Je celkom zaujímavý, ak by ste mal záujem dám tip?