Zdravím.
Vím asi to sem moc nepatří, ale chtěl jsem se jen zeptat, zda máte někdo zkušenost se stěhováním králíkáren?
Jsou strašně těžké a myslím že není šance je zvednout.
Zda si někoho na to pozvat? nebo zda máte někdo zkušenosti s tím je rozebrat a dát zase dohromady apod:?
Díky moc za rady a pomoc..
Taky jsme stěhovali (resp. dát pryč 20 let starou a na její místo novou) pomocí paleťáku a vysokozdviž. vozíku. U vás první varianta tedy nepřichází v úvahu, zbývá tedy sehnat někoho, kdo má "ještěrku" - pokud tedy v trávníku nenadělá hluboké koleje My to máme na dlažbě, takže tam to bylo v pohodě.
Stěhovat kam? Jen v místě nebo někam dál? Určitě bych je nerozdělával.
V takovém počasí se vysokozdvižným vozíkem asi těžko najede na trávu.
Jeřáb je dost drahý, jedině kdyby to měl někdo v obci a měl v práci dobré vztahy se svým šéfem.
Tak jako tak, trávník půjde
Možná by to šlo šoupnout po namazanem plechu.
Záleží odkud kam...Hlavně na to bude potřeba pár silných chlapů!
Tak tady je pak každá rada drahá... To vám nejspíš nezbyde nic jiného, než se s králíkárnou rozloučit a postavit (nebo koupit, záleží na vašich možnostech) novou...
Jak je králíkárna velká? Můžete se zkusit domluvit v cílovém místě, jestli by vám pár silných chlapů nepřišlo pomoct a zkusit ji složit "ručně"... Ale nevím nevím... Když vezmu jako příklad svou 10tikotcovou, na jejíž výrobu padlo přes kubík smrku + kostra z hranolů + dvířka + střecha... no nechtěla bych to tahat rukama
mikimajky
napsal(a):
Dá sa aj to. Som sťahoval doma velkú voliéru pre dva psy. Stačí podložiť nejaké dosky a ide to. Je to síce pracné a ide to pomaly ale dá sa to. Horšie by bolo ak by bol priestor úzky a neprešlo by to tade. V trávniku problém nevidím.
Dobře, ale ona ma problém s 20 kilometry! Naložit, prěvézt a složit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stěhovali jsme 6m,2patrovou dřevěnou králíkárnu.6 chlapů, lešeňové trubky, ji naložilo na valník a opět složilo a postavilo na místo.
borax
napsal(a):
Dobře, ale ona ma problém s 20 kilometry! Naložit, prěvézt a složit.
A v čom je problém? Ja som myslel že v tom trávníku.
Veď zoberiem príves a preveziem. Sú požičovne vozíkov. Požičovne dodávok. Mám známych. Sťahovacie firmy. Auto s rukou. Zeriav. Možnosti milion. Otázka je ci sa to oplati.
Ma nepresvedčí nik že je problém presťahovať králíkáren.
Já som voliéru stahoval iba so ženou. Neskôr keď bol dvor vydlážděný som tam navaril kolekcia kvôli manipulácii. A dokonca keď som potreboval ju umiestniť dočasne za plot tak som to robil žeriavom. Neprešla by cez bránu. Ak sa chce tak sa dá.
lukina321
napsal(a):
Zdravím.
Vím asi to sem moc nepatří, ale chtěl jsem se jen zeptat, zda máte někdo zkušenost se stěhováním králíkáren?
Jsou strašně těžké a myslím že není šance je zvednout.
Zda si někoho na to pozvat? nebo zda máte někdo zkušenosti s tím je rozebrat a dát zase dohromady apod:?
Díky moc za rady a pomoc..
Já jsem viděla na králíkárně přidělaný kolečka jako pod paleťákem, pokud to jelo po rovině dobrý, na trávě to trochu drhlo, ale tři chlapi to popostrčili. Na naložení a složení z náklaďáku pomohla zvedací plošina a jela na stojáka přivázaná k boku jako skříň devítikotcová.
kačíkačka
napsal(a):
Já jsem viděla na králíkárně přidělaný kolečka jako pod paleťákem, pokud to jelo po rovině dobrý, na trávě to trochu drhlo, ale tři chlapi to popostrčili. Na naložení a složení z náklaďáku pomohla zvedací plošina a jela na stojáka přivázaná k boku jako skříň devítikotcová.
Lukina to už zcela jistě vyřešila.