Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2017 21:25
johnyy

XXX.XXX.238.245

Chcem sa spýtať, či možem pri odstavení králikov spojiť králikov od dvoch samíc do jednoho koterca. Vekový rozdiel je jeden deň. Ďakujem.

6.6.2017 21:49
horal

XXX.XXX.202.176

Záleží v jakém věku odstavujete. Musíte počítat ale stím že bude potřeba aby byl kotec minimálne dvojnásobný. To bych radši roztřídil samce a samice a ty dal pak dohromady pokud máte dostatečně velké kotce nebo výběhy. Stejně časem bude docházet ke konfliktům, děje se to i u sorozenců někdy koncem 4. měsíce kdy se dostávaji do puberty.

tisek11

7.6.2017 00:18
tisek11

XXX.XXX.224.157

Ahoj
Při odstavu se odebírá samice od mladých, nevidím důvod míchat stejně staré králíky.
Pokud odebíráte mladé při odstavu od samice a ještě je promícháte s jiným vrhem zaděláváte si na problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2017 06:02

Doma to tak děláme. Podmínkou je větší prostor - výběh. V kotci jedině dva hodně slabé vrhy a stejně tam za chvíli bude přeplněno. Králíčata dám do voliéry a pokud se mají tendenci se honit, to hlavně ve chvíli, kdy jsou o něco starší, fouknu na každé voňavku.
Dávejte pozor při krmení, jestli všechna žerou hlavně jádro. Dominantnější nemusejí pustit menší králíky k misce začnou se přežírat a máte zaděláno na enterokolitidu. Ve chvíli kdy vidíte že některé mládě postává bokem, ihned je oddělte a snižte množství jádra o jeho dávku. Teď máme velkou skupinu mláďat ve voliérách a tři nanicovaté společně v kotci, oddělení jim prospělo. Musíte začít včas vybíjet samce i za cenu že nebudou tak velcí, jak si představujete. Skupiny samic se nám nikdy nervaly, ale u samců se agresor vyskytne, musíte to hlídat. Odchov ve skupině má své výhody, ale i nevýhody, pokud nebudete přemisťovat na větší plochu, tak to raději nedělejte.

7.6.2017 08:33
Makame

XXX.XXX.18.196

Robíme to tak, ale muž s tým počítal a postavil väčšie zajačince. Je asi 1,5m krát meter a na výšku 80 cm.Ale samce a samice je dobré oddeliť.

7.6.2017 10:49
Debustr

XXX.XXX.11.158

Přesně tak jsem to udělal loni, měl jsem s týdením ostupem dva vrhy po 9 králíčatech. Nejprve jsem je odstavil, tak jak byli a dva týdny na to jsem je rozdělil na samce a samice. Byli tam dva slabší kusy, které jsem musel izolovat aby se dostali ke krmení. Jinak vše ok.

7.6.2017 14:52

Pravda je, že tento způsob odchovu je lepší realizovat u starších mláďat, pokud odstavujete brzo, nechala bych je v kotci, na který jsou zvyklí a teprve po několika dnech bych s nimi hýbala, ale to holt musíte vyzkoušet, jak se jim bude nejlíp dařit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík