Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravíčko,
můj dotaz, zní jasně, kde sháníte seno, pokud nemáte vlastní louku? Jelikož se tady dočítám jak furt někomu kapaj králíci a řešíte aby seno bylo z louky které není u pole, u sadu, u silnice, neroste v trávě něco jedovatého atd... tak kde seno kupujete? jak zjistíte odkud přesně seno je? že není z louky vedle řepky, nebo obilí, které stříkají? nebo vedle jabloňového sadu? nebo kousek od dálnice? Já jsem z okresu přerov, tak pokud tady někdo máte tip na koupi pár balíků pro pár králíků tak dejte vědět, díky některým příspěvkům jsem se trochu vyděsila a už se bojím koupit i blbéé seno...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme sice většinou vlastní seno, ale někdy i dokupujeme od místních zemědělců.Nejlépe se porozhlédnout ve svém okolí, poptat se.LIdé, kteří kupují seno, určitě vědí, kdo jak kvalitní seno prodává.Jedovaté rostliny není třeba řešit, ty se eliminují fermentací sena.Je třeba aby seno bylo dobře usušené a uložené, bez plísní.Dobrý prodávají ví, kdy posekat aby seno bylo kvalitní.
MartinaNer

XXX.XXX.129.69
Kupuji seno v balících od soukromého chovatele. Je fakt, že jim nejede tak jako seno doma nasušené, občas ho mají tendenci přebírat-to co nechtějí, tím pak stelu. Bohužel nemám podmínky na to abych si mohla sušit doma seno-není kde skladovat...

To se zase bát nemusíte, pokud seno hezky voní, má pěknou barvu a nepráší se z něj, králíkům nic nehrozí. Králík samozřejmě chcípne snadno, ale většinou proto, že sami chovatelé udělají chybu v krmení, jenže ne v krmení senem, ale jádrem, nebo králíky málo čistí, mají je v malých kotcích a z mnoha dalších důvodů.
My jsme pronajali od obce cca 3000m, tam máme vojtěšku a seno nám vozí koňáci od frýdlantu, je tam podstatně levnější než na mělnicku, jenže máme prostor na uskladnění. Vlastní louku mít nemusíte, tu vám určitě někdo pronajme, stačí se poptat, ale když nemáte stroje, alespoň varinu, tak je dělání sena pořádná dřina. S mužem otáčím vojtěšku ručně, aby se neolámali lupínky a jen otočit, svézt a pak dát na půdu zabere dost času a to máme všechny možné sekačky, traktor a tak, jestli nemáte žádný vybavení, radši si seno kupte.

V sudu vám seno snadno shnije, stačí trocha vlhkosti, to už je lepší ta myška.
Hezký den všem. Ono se řekne seno koupit. Jenže většina těch, kdo prodávají seno dělají velké balíky a s těmi se zle manipuluje, pokud jsou k dispozici jen ruce. Mám zahradu kde sekám trávu na sušení pro králíky a tak vím, co to obnáší. Sekám křoviňákem, obracím a pak seno na kolečku odvážím do seníku. Toto seno mám ale pro prťata a tak ho není tolik, abych vystačila. A tak jsem leta měla dodavatele jak sena, tak slámy a i ječmene. Řepu, mrkev si pro ně vypěstuji, suché pečivo se také sejde - to dostanou tak 1x týdně. No a protože nechci kupovat granule, tak jsem kupovala jak seno, tak slámu, tak ječmen. Nekoukám zda se vyplatí je za těchto podmínek chovat, ale vím co mám na talíři, stejně tak naše početná rodina. No a v neposlední řadě je radost vidět jak se hrnou k dvířkům když jdu krmit (v podstatě kdykoliv jdu okolo), jak každého podrbu, pozdravím a tak podobně. Jenže nyní mám problém. Jsme lidé smrtelní a tak jsem přišla o mého dvorního dodavatele. Takže mám prosbu: pokud někdo víte, kdo dělá malé balíky a prodává (seno, slámu, jemen), prosím, pokud to půjde o kontakt. Bydlím na Praze-východ.
Předem děkuji.