Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2017 22:37
Nicoleta

XXX.XXX.5.18

Zdravím,
začala jsem s chovem králíků a koupila jsem si samici křížence činčily velké a českého strakáče.
Překvapily mě její oči, jedno oko má z 90% modré a z 10% hnědé a druhé přesně ty procenta prohozené. Je to obvyklé?

A otázka mimo téma, chová někdo tyhle křížence, popřípadě jsou to dobří kříženci? Děkuji

1.7.2017 23:17
waw

XXX.XXX.105.91

Nicoleta napsal(a):
Zdravím,
začala jsem s chovem králíků a koupila jsem si samici křížence činčily velké a českého strakáče.
Překvapily mě její oči, jedno oko má z 90% modré a z 10% hnědé a druhé přesně ty procenta prohozené. Je to obvyklé?

A otázka mimo téma, chová někdo tyhle křížence, popřípadě jsou to dobří kříženci? Děkuji

Dobrý den.
Ono ohledně chovu králíků je toho napsáno moc a moc. Vy začínáte s chovem a já si zase položím otázku. Pokud začínám, tak proč si pořizuji nějaké křížence o kterých nevím zda to jsou kříženci z čistých plemen, anebo kříženci kteří pocházejí již z různých kříženců.
Pokud mohu poradit, vždy bych šel do křížení plemen, které jsou si aspoň váhově podobni a také bych bral vlastnosti daného plemene. Mám vyzkoušeno křížení Bu x Kal - obě plemena jsou masná. Výhoda velice dobrá vzrůstnost a velice dobrá výtěžnost. Bu mají velice tenkou kožku a tato přednost se vyskytne i u kříženců. Od kolegů mám informace, že dobré křížení je BU x Vss.

2.7.2017 14:00
karo2702

XXX.XXX.172.116

Nicoleta napsal(a):
Zdravím,

No hlavně se obávám, že to není kříženec těchto dvou plemen, ale že jste pěkně naletěla. Vždyť ani jeden z králíků nemá modré oči
Ale jinak těžko říct, třeba u psů, koček či koní se toto stává, takže možné to je. Ale nějak moc časté ne.

2.7.2017 20:15
awake

XXX.XXX.115.235

Nicoleta napsal(a):
Zdravím,

"strakaté" oči (klínky v oku, různobarevné oči - hnědá + modrá) mám u kříženců Hermelínů - modrooký x červenoooký.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2017 22:28

Může v tom být bílý vídeňák, ale někdy se vyskytnou modré klínky v oku, jako vada, i u králíků s hnědýma očima.

3.7.2017 11:07
Nicoleta

XXX.XXX.238.152

Děkuji všem za odpovědi. K samicím jsem si také koupila samce křížence vídeňský modrý x vesnice, tak je možné, že v nich bude také něco z nich. Jaký je akceptovatelný minimální nárůst hmotnosti během jednoho týdne/měsíce u králíka? Četla jsem, že králíky je nejlepší zabít v několika měsících, v kolika, popřípadě při jaké váze?

3.7.2017 11:59

Nicoleta napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi. K samicím jsem si také koupila samce křížence vídeňský modrý x vesnice, tak je možné, že v nich bude také něco z nich. Jaký je akceptovatelný minimální nárůst hmotnosti během jednoho týdne/měsíce u králíka? Četla jsem, že králíky je nejlepší zabít v několika měsících, v kolika, popřípadě při jaké váze?

O přírůstku se nemůžeme bavit bez kontextu plemene. U křižovatek nečekejte žádné zázraky, kor jestli v samici máte bílého vídeňáka, který zrovna přeborník v intenzitě růstu není, nebo českého strakáče, což je vyloženě sportovní plemeno. plus o přírůstku se nemůžeme bavit aniž bychom řešili krmení, králíky lze krmit různě intenzivně.

3.7.2017 12:00

Brojlerový králík na intenzivní výživě je jatečně zralý ve třech měsících. domácí křižovatku na seně a ovsu můžete krmit klidně půl roku.

3.7.2017 13:16
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Brojlerový králík na intenzivní výživě je jatečně zralý ve třech měsících. domácí křižovatku na seně a ovsu můžete krmit klidně půl roku.

Domaci krizovatky ja osobne krmim granulema a senem sem tam nejakej ten chleba a kostal a jiny lupeni a zabijim s vahou kolem 2.8 kg ve 3 mesicich jedna samice je belgicak s necim krizena a druha je vss a samec cincila velka musim rict ze samice vss ma mlade s mensim odpadem nez ta krizenka belgicaka od te jsou mlade vic usaty a tlusta kuze taky hodne ubere ale maso je dobre od obou zrovna dnes sme jednoho zdlabnuli a muj 2.5 roku malej klucak si pridal zdlabnul cele stehno.

6.7.2017 08:31
Nicoleta

XXX.XXX.5.18

Tak jsem včera našla zrovna tu samici s barevnýma očima mrtvou, doufám, že mi nezemřou všichni.

7.7.2017 09:18

Nicoleta napsal(a):
Tak jsem včera našla zrovna tu samici s barevnýma očima mrtvou, doufám, že mi nezemřou všichni.

Jsou očkovaní?

Přidejte reakci

Přidat smajlík