Prosím pomozte s králíčkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Viktorie pomocte

9.7.2017 19:52
Viktorie pomocte

XXX.XXX.56.188

Dobrý den, už si nevím rady s nafouknutým třetím víčkem u samičky (4 roky). Začalo to tak, že nežrala. Nikdo mi nevěřil, že se jí něco stalo. Trvalo to tak den a přestala pít vodu. Po dvou dnech ani ne, jsme se rozhodli zajít za veterinářem. Ten řekl že má přerostlý zub a proto nežrala. Uštíl jí kus zubu a dal jí recovery plus místo žrádla. Další den jí hrozně nateklo oko a já už nevím co s ní. Veterinář mi dal kapky Floxal. Už je to 3. Den a vůbec se to nelepší. Spíš naopak. Zítra jdu k veterináři a trochu se bojím. Došlo nám recovery plus což je další věc. Na dva dny nám dal jeden sáček přitom jeden vystačí na 12hod. Prosím pomocte mi. Koukala jsem na zánět spojivek, ale ten vypadá jinak.

9.7.2017 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Netrapte - utraťte.

Viktorie pomocte

10.7.2017 00:31
Viktorie pomocte

XXX.XXX.56.188

Rapotacka11 utratit... to nemyslíte vážně?! Budu marně doufat, že za tím komentářem je dítě, které neví o čem je řeč. Neříkám že utratit není možnost, ale já bych jí raději neutratila. Už jsem ten pocit zažila a je to vážně příšerné. Někdy to nutné je, někdy je to zbytečná ztráta. A pro ostatní : koukala jsem na výhřez žlázy 3.víčka. Mohlo by to být ono? Viděla jsem jenom ohledně psů a koček. Je to tak i u králíků? Omlouvám se za tyhle otázky, ale vážně už nevím co dělat a vyučený veterinář taky nejsem. Děkuji všem za užitečné rady nebo zkušenosti.

10.7.2017 02:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Uštípl zub ?
Mám zvířata ráda, netrápím je.
Cenu života znám...

10.7.2017 10:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Buď věřte vetovi a nechte králíka léčit - je-li to odborník, jinak spíš dělat pokusy... - nebo dejte na radu rapotacky a králíka utraťte. Co je na tom tak těžkého pochopit? Tady vám nikdo přes internet diagnózu nestanoví a terapii nenavrhne.

10.7.2017 12:27
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Oko se už lepší. Dávám jí na to borovou vodu na doporučení. Krmení tedy ještě žrát nechce jedině rozmočené a rozemleté granulky. Dneska půjdu k veteterináři a zeptám se.ho jestli to nemůže být everze chrupavky 3.víčka. Vypadá to hodně podobně až na to, že E.Ch.V se musí operovat a tohle samo mizí. Trochu jsem se bála protože měla podobné příznaky jako králičí rýma, ale naštěstí to ono není. A vidíte. Jde to i bez utracení zvířete.

10.7.2017 12:29
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Pod Mimyš je Viktorie pomozte, ale to všem asi došlo.

10.7.2017 12:39
Mimyš

XXX.XXX.56.188

A ještě něco. Lidi si sem chodí pro rady jak pomoci. Žádná nemoc není pro zvíře příjemná a každý kdo léčí a neutratí je podle vás mučitel? Kdyby to takto fungovalo tak nejsou tyhle stránky a všichni utrácejí zvířata. Uštípnutí zubu je normální alespoň tak mi to řekl vet. Až vy založíte diskuzi na téma pomocte mi s mazlíčkem co budete čekat? Že vám napíšou utraťte? Že trápíte zvíře? Jednou jsem zvíře utratit nechala a vyčítám si to doteď. Hádat jsem se nepřišla ani diskutovat na toto téma. Potřebuji poradit ikdyž už máme skoro vyléčeno. Nějaká ta rada neuškodí. . A xchipsy budu důvěřovat veterináři přece jen máte pravdu- je to odborník.

10.7.2017 13:02
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud vám vadí rada utratit nemocné / zraněné / trpící zvíře, pište do sekce Pet, tedy mazlíčkáři, ne Králíci, kde chováme na maso a tudíž nejezdíme po veterinářích

Uštípnutí zubu ROZHODNĚ NENÍ NORMÁLNÍ, normální je, aby chrup králíka byl zdravý a bez vad.

10.7.2017 16:00
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Prosím chtěla bych tuto diskuzi uzavřït. Zítra už bude povšem. Má nádornv oku.

10.7.2017 17:23
bery25

XXX.XXX.51.11

Vase pranie je nam roskazom, zajacika je mi luto

10.7.2017 18:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Viktorie
... zbytečná ztráta. !?

A pro ostatní : koukala jsem na výhřez žlázy 3.víčka.
A co jste vyčetla ?
Když "to" vyleze kočce-psovi, značí to, že mají problém.
Většinou ne s okem. (většinou ne smrtelný)
Já osobně bych "ukončení" neodložila ani o hodinu.
Nic mu není, nic ho nebolí... akorát nemůže žrát.
Nestarala bych se o své pocity, ale o pocity zvířete, které je na mně odkázané.

10.7.2017 20:28
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Jdeme tam zítra na půl třetí. Řekl nám že má rakovinu kosti a nádor. On říkal že to ještě není zlé a vyléčilo by se to ale ona má to oko už mrtvé a vypadá to že to oko každou chvilkou vypadne.
To oko by jí musel vyndat ale mě už to přijde jako trápení. Ze začátku to šanci mělo ale teď mi umírá před očima.

10.7.2017 20:59
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No, tak to je opravdu čupr doktor, že bez rentgenu a dalších vyšetření diagnostikuje rakovinu kosti...
Mě to spíš připadá - byť je fotka hodně mizerná - jako prolaps slzné žlázy, což se u mazlíčka operovat dá (u králíka na maso bych to řešila topůrkem).

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2017 21:23

Přidám se se svojí věšteckou koulí, ju?

pokud to vypadá, že něco zevnitř tlačí na oko, nebude to žádný nádor, ale přerostlé zubní kořeny. psala si něco o uštípnutí zubu, že? pomineme-li fakt, že uštípnutí zubu je non lege artis postup, tak pokud ten tvůj králík nemá vrozený předkus, což asi nemá, viditelné přerůstání řezáků je v naprosté většině případů až druhotná záležitost k celkovému onemocnění dentice, především zadních zubů. no a když jsou ty zuby hodně tam někde, tak jim přerůstají i kořeny a kořeny stoliček vedou hned za orbitou a při přerůstání tlačí na oko a způsobují slzení podobající se zánětu spojivek, přihmuřování oka a pak oko vytlačují z orbity ven.

10.7.2017 22:57
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přidám se se svojí věšteckou koulí, ju?

pokud to vypadá, že něco zevnitř tlačí na oko, nebude to žádný nádor, ale přerostlé zubní kořeny. psala si něco o uštípnutí zubu, že? pomineme-li fakt, že uštípnutí zubu je non lege artis postup, tak pokud ten tvůj králík nemá vrozený předkus, což asi nemá, viditelné přerůstání řezáků je v naprosté většině případů až druhotná záležitost k celkovému onemocnění dentice, především zadních zubů. no a když jsou ty zuby hodně tam někde, tak jim přerůstají i kořeny a kořeny stoliček vedou hned za orbitou a při přerůstání tlačí na oko a způsobují slzení podobající se zánětu spojivek, přihmuřování oka a pak oko vytlačují z orbity ven.

Děkuji vám moc za radu určitě se ho zeptám každopádně říkal, že má to oko už mrtvé. Ba to oko zkrátka nereaguje. A to s tím nádorem nám potvrdili další dva veterináři. Ale jinak moc děkuji.

10.7.2017 23:06

Mimyš napsal(a):
Děkuji vám moc za radu určitě se ho zeptám každopádně říkal, že má to oko už mrtvé. Ba to oko zkrátka nereaguje. A to s tím nádorem nám potvrdili další dva veterináři. Ale jinak moc děkuji.

Mno...

ono jde o to, že onemocnění dentice je u králíka si tak milionkrát častější než nádor čehokoliv kromě nádoru dělohy u králice.

11.7.2017 20:01
Mimyš

XXX.XXX.56.188

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mno...

ono jde o to, že onemocnění dentice je u králíka si tak milionkrát častější než nádor čehokoliv kromě nádoru dělohy u králice.

Tak veterinář tohle při operaci vyloučil. Řekl že z 99% je to nádor a z 1% to může být zánět ale hodně hodně ošklivý zánět.

11.7.2017 20:59
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Při operaci?

11.7.2017 22:38
Mimyš

XXX.XXX.56.188

xchipsy napsal(a):
Při operaci?

Ano při operaci být to na mě tak už tu není, ale jelikož mám rodinu a jsem jediná kdo řekl utratit tak to podstoupila a teď běhá po kleci a žere normálně máme z ní obrovskou radost.

12.7.2017 05:56
Otes

XXX.XXX.10.70

A na kolik Vás všechny ty návštěvy u veterináře nakonec přišly jestli se můžu zeptat?

12.7.2017 07:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Mimyš napsal(a):
Pod Mimyš je Viktorie pomozte, ale to všem asi došlo.

Došlo.
A spoustu jiných věcí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík