Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2017 13:05

Včera 12.7. se narodilo jedné samici 17 králíčků. V mém chovu je to rekord. Foceno dnes. Omlouvám se, ale nejde to se nepochlubit.

13.7.2017 13:21
Otes

XXX.XXX.10.70

Ty brďo a já si říkal, že když jich měla jedna moje 10, tak že je to hrozně moc. Teďka po jednom měsíci jsou v kotku jenom samé uši a když ji nahání, tak nemá místo kam skočit, všude jen našpulené hladové tlamičky :D.

13.7.2017 13:47

Otes napsal(a):
Ty brďo a já si říkal, že když jich měla jedna moje 10, tak že je to hrozně moc. Teďka po jednom měsíci jsou v kotku jenom samé uši a když ji nahání, tak nemá místo kam skočit, všude jen našpulené hladové tlamičky :D.

Na štěstí se okotila ve velkém kotci a když bude potřeba dám do ještě většího. smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.7.2017 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

Otes napsal(a):

Extrém ale obdivuhodný, No tá Hylka dostane riadne zabrať! Mne sa už pri 13 kusoch porúčala do . Skúsená chovateľka ako vy to hádam Rozdelíte, praje veľa radosti.

13.7.2017 14:01

Dnes se bude kotit ještě jedna, tak uvidím kolik jich bude mít a podle toho se zařídím smajlík.Tak zatím se mi nestalo aby k vůli počtu mladých samice uhynula.Na štěstí a děkuji.

13.7.2017 16:44
borax

XXX.XXX.48.197

Před 3 týdny se mi okotila samička.
Taky dosavadní rekord -16 ks! Vite co, je to celkem k ničemu.
Jiné samičky meli taky početnější vrhy, nebylo to kam rozdělit.
Takže přežilo 10 ks.Ale váhu oproti ostatním hravě dohnaly.
Tak velké množství mláďat neustojí ani Hyla smajlík

13.7.2017 17:11
burgund6

XXX.XXX.33.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Včera 12.7. se narodilo jedné samici 17 králíčků. V mém chovu je to rekord. Foceno dnes. Omlouvám se, ale nejde to se nepochlubit.

Před x lety se mi u samice německého obrovitého strakáče narodilo taky 17 králíčků.Ale je fakt, že potom člověk řeší, co s nimi dál.

13.7.2017 18:12

Nemohu zatím nic napsat, nevím, nemám zkušenost s takovým počtem.Uvidím kolik odchová a jak.Odstavovat mám kam, to není problém.Toto bude moje další zkušenost. Dnes se narodilo druhé 14 králíčků.Takový počet odchovají v pohodě, toho se nebojím.

16.7.2017 07:39

burgund6 napsal(a):
Před x lety se mi u samice německého obrovitého strakáče narodilo taky 17 králíčků.Ale je fakt, že potom člověk řeší, co s nimi dál.

Odchovala je všechny?

16.7.2017 10:35
burgund6

XXX.XXX.33.11

Odchovala je všechny?

Mlynáři šli pryč, zůstalo jich myslím dvanáct.

8.8.2017 15:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nemohu zatím nic napsat, nevím, nemám zkušenost s takovým počtem.Uvidím kolik odchová a jak.Odstavovat mám kam, to není problém.Toto bude moje další zkušenost. Dnes se narodilo druhé 14 králíčků.Takový počet odchovají v pohodě, toho se nebojím.

Tak jak se zadařilo s maxi-vrhem?

8.8.2017 18:17

No, u mě je to rekordní počet ale maxi vrh ne. Jsou chovatelé co mají i početnější vrhy než já. Zatím se jim daří dobře. Dva jsou stále slabší ale drží se.

9.8.2017 21:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Díky za info. Je to opravdu s podivem, že se takové množství mladých zvládne u struků "vystřídat"...
vtw Chovatelé mají početnější vrhy? Opravdu víc jak 17 ?

10.8.2017 12:35

Tak jsem se dnes rozhodla že dva slabé králíčky utratím. Nechtěla jsem už čekat jestli vydrží a nebo uhynou. Asi by se krmili hodně dlouho.

10.8.2017 13:06
slovensko

XXX.XXX.178.6

Preco to neutratite hned po narodeni a nechate ich trapit tak dlho? Podla mna su vsetky podrazene. Raz som nechal 10 a vykrmoval som ich o mesiac dlhsie. Uz to nikdy neurobim. Treba nechat maximalne 8, nech ma kazde vlastny struk a nemusia sa byt viacere o jeden.

chov45

11.8.2017 13:03
chov45

XXX.XXX.212.190

slovensko napsal(a):
Preco to neutratite hned po narodeni a nechate ich trapit tak dlho? Podla mna su vsetky podrazene. Raz som nechal 10 a vykrmoval som ich o mesiac dlhsie. Uz to nikdy neurobim. Treba nechat maximalne 8, nech ma kazde vlastny struk a nemusia sa byt viacere o jeden.

Samica mi vychovala 15 mláďatá sa striedali na strukoch ako na kolotoci, samici okrem vody pridával kozie mlieko, záleží od druhu králika pani má francúzske hyle a tie sú mliečne ak samica bude mať dosť mlieka uživý ich akurát odstavi menšie okolo 500 gramove na 35 dni alebo ich. Ak si niekto myslí že králik kojí ako prasnica je na omyle.

Houmbre

18.8.2017 14:10
Houmbre

XXX.XXX.168.48

Úplně nelejpší je 10 aby je stáhala vychovávat a oni se stíhali střídat u cecíků ale můj rekord je zatím 14 a je mi 14 let

29.9.2017 20:57

Samice okocena 24.9. po 7 porodu.

Ja

30.9.2017 21:13
Ja

XXX.XXX.67.204

Nevidím známku ? To je ročný počet pôrodov?

1.10.2017 07:32

¨Známku nemá, není z Čech. Má tetování. První připuštění bylo 25.6.2016 a poslední připuštění 21.8.2017.Jinak tabulku najdete na mých stránkách.

1.10.2017 07:34

Tady jsem se spletla ve dni porodu.Byla okocena ne 24 ale 21.9 2017.

1.10.2017 14:03
borax

XXX.XXX.91.21

Pěkná samička!
I váhově docela slušný!

Ja

1.10.2017 21:06
Ja

XXX.XXX.67.204

Na Slovenku veľmi slušné, mám dve, ale iba 2,5 kg juniorky.

2.10.2017 07:46

borax napsal(a):
Pěkná samička!
I váhově docela slušný!

Váhově docela slušný? Nato že jeden nejmenovaný chovatel napsal toto, citace. : "po 2. - 3. porodu je u nich možno pozorovat vyčerpanost-hubnutí, menší počty odstavených králíků, špatné zabřezávání" si myslím že je váha vynikajíci a samička vypadá velmi dobře. Brzy budu mít další na 7 porodu, uvidím jakou ta bude mít váhu. U všech dosud narozených a vykrmených králíků jsem nezaznamenala ani u jednoho přerostlé zuby, dokonce ani výkruty hlavy. To ale neznamená, že co nebylo, může někdy být. Mám tyto králíky teprve 16 měsíců.

Ja

2.10.2017 12:09
Ja

XXX.XXX.154.42

Myslím, že už dávno vydelala na dve nové ! Neriešte, ak je v pohode zdravotne = ostatné je len štekot psov... za karavánou ! Fakt je pekná

2.10.2017 12:44
borax

XXX.XXX.91.21

Váhově docela slušný? Nato že jeden nejmenovaný chovatel napsal toto, citace. : "po 2. - 3. porodu je u nich možno pozorovat vyčerpanost-hubnutí, menší počty odstavených králíků, špatné zabřezávání" si myslím že je váha vynikajíci a samička vypadá velmi dobře. Brzy budu mít další na 7 porodu, uvidím jakou ta bude mít váhu. U všech dosud narozených a vykrmených králíků jsem nezaznamenala ani u jednoho přerostlé zuby, dokonce ani výkruty hlavy. To ale neznamená, že co nebylo, může někdy být. Mám tyto králíky teprve 16 měsíců.

Onen nejmenovaný chovatel zkoušel intenzivní chov.
Což ve vašem případě není.
Na druhou stranu...který drobnochovatel potřebuje připouštět desetkrát ročně?
Takový králík pro chov bohatě postačí.
Mláďata mají v 85 dnech 3kg živé váhy ( pri spojení s Hyla Maxem)?

2.10.2017 16:29

borax napsal(a):

Ten nejmenovaný chovatel uváděl že se zaměřuje na drobnochovatele.Nezlobte se na mě, ale 10 porodů za rok nezvládne snad žádné zvíře kromě potkanů a myší tak aby zůstalo v dobré kondici. Mám tu samičku, kterou jsem připustila tuším na druhý den po porodu abych si zjistila jak to zvládne a zvládla v pohodě. Potom už jsem nezkoušela, nebylo potřeba.

Ano po Hyla Maxovi i Hyla Coloredovi při dobrém krmení a samozřejmě přiměřené péči o mladé dosáhnou až 3,5 kg.Ovšem netvrdím že to dosáhne každý králík. Těch 3,5 kg už jsem měla, běžná váha je 2,85 - 3,30 kg, tedy u mě. Prosím, berte v potaz že nepíši za jiné chovatele. Jistě že, pokud někdo krmí ráno trávu a večer seno a k tomu krajíc suchého chleba nemůže počítat s tím, že mu králík za tu dobu naroste. Samozřejmě že při hodně početném vrhu se vyskytnou jedinci kteří dosáhnou na váhu 3 kg o 7 - 14 dní déle. Za těch 16 měsíců co chovám tyto králíky se mi stalo že 2 dorostli jen do váhy 2,70 kg.Což si myslím, že při tom počtu narozených mláďat není až tak špatné. Myslím si, že kdybych měla krmivo z Biokronu, měla bych ještě lepší výsledky, ale tvrdit to nemohu.

2.10.2017 16:34

borax napsal(a):

Myslím že u Vás taky tak králíci rostou a dosahujete dobré jatečné váhy. Snad i lepší. Zajímalo by mě jak je to u Vás, ale k odpovědi Vás nenutím.

2.10.2017 16:54
borax

XXX.XXX.156.222

Myslím že u Vás taky tak králíci rostou a dosahujete dobré jatečné váhy. Snad i lepší. Zajímalo by mě jak je to u Vás, ale k odpovědi Vás nenutím.

Faltusko ja si tak přesně evidenci nevedu.
Obecně samce mám vykrmeny za cca 3,5 měsíce.
Samičky do 4 měsíců do váhy cca 3,20 kg.
Z počátku to moc neženu, protoze se mi sem tam nějaký králík nakoukl.
Krmím granulemi a ke konci výkrmu směsí obilovin a granulí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík