Králící nechtějí ječmen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

buryska

21.7.2017 10:36
buryska

XXX.XXX.168.25

Dobrý den,
s chováním králíků teprve začínám, tak se omlouvám, pokud můj dotaz vyzní hloupě. Naši králící odmítjí obiloviny-ječmen. Seno je pokždé "vymetené", ale ječmene se ani nedotknou. Máme zkusit oves? Nebo namíchat s granulemi? (Chovatel od kterého jsme je brali, jim je dával jako malým). Děkuji za jaakýkoliv postřehy.

21.7.2017 10:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.73

Máme zkusit oves?

Samozřejmě.
A trávu.

buryska

21.7.2017 10:58
buryska

XXX.XXX.168.25

Já si právě s tou trávou nejsem jistá, někdo zase říká, že poté hrozí vyšší riziko kokcidiozy, tak nevím. Každopádně děkuji za reakci.

21.7.2017 11:46
jardagin

XXX.XXX.25.15

buryska napsal(a):
Dobrý den,
s chováním králíků teprve začínám, tak se omlouvám, pokud můj dotaz vyzní hloupě. Naši králící odmítjí obiloviny-ječmen. Seno je pokždé "vymetené", ale ječmene se ani nedotknou. Máme zkusit oves? Nebo namíchat s granulemi? (Chovatel od kterého jsme je brali, jim je dával jako malým). Děkuji za jaakýkoliv postřehy.

Jestli chovatel krmil granulemi a nebo směskou oves, ječmen granule. Tak by jste měla krmit stejnym krmení. Jestli malym daval samotne granule tak vam na ječmen hned nenaskočí. Chvilku potrva než si na něj zvyknou a zachutna jim. Dejte oves a měně sena.
Jestli jste kraliky dovezla nedavno.tak jim žadnou travu nedavejte. jen si naběhnete na problem. Zjistě si jestli chovatel daval travu. Musíte si zjistit jestli krmil směskou a nebo jen granule a kolik.

Pokud jim daval granule a vy jste jim dala ječmen tak budte rada že to nežrali, Prudke změny, v krmení a nebo překrmovaní zpusobuje střevní problemi jako je enter.a kokc. Neposlouchejte nesmysli.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2017 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

jardagin napsal(a):
Jestli chovatel krmil granulemi a nebo směskou oves, ječmen granule. Tak by jste měla krmit stejnym krmení. Jestli malym daval samotne granule tak vam na ječmen hned nenaskočí. Chvilku potrva než si na něj zvyknou a zachutna jim. Dejte oves a měně sena.
Jestli jste kraliky dovezla nedavno.tak jim žadnou travu nedavejte. jen si naběhnete na problem. Zjistě si jestli chovatel daval travu. Musíte si zjistit jestli krmil směskou a nebo jen granule a kolik.

Pokud jim daval granule a vy jste jim dala ječmen tak budte rada že to nežrali, Prudke změny, v krmení a nebo překrmovaní zpusobuje střevní problemi jako je enter.a kokc. Neposlouchejte nesmysli.

Musím len súhlasiť

21.7.2017 14:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.160

buryska napsal(a):
Já si právě s tou trávou nejsem jistá, někdo zase říká, že poté hrozí vyšší riziko kokcidiozy, tak nevím. Každopádně děkuji za reakci.

Nemyslela jsem pytel trávy.

Ale máte pravdu.
Tráva je blbost.
Eště by s králíkem ty vitamíny mohly šlehnout .
Lepčejší bude ten ječmen .
Jistě je přesvědčíte.

buryska

21.7.2017 15:01
buryska

XXX.XXX.168.25

Děkuji, ještě se jednou s pánem spojím a lépe se informuji. Říkal, že dává granule+ ječmen, ale v jakém poměru, to nevím..

21.7.2017 15:19
jardagin

XXX.XXX.25.15

rapotacka11 napsal(a):
Nemyslela jsem pytel trávy.

Ale máte pravdu.
Tráva je blbost.
Eště by s králíkem ty vitamíny mohly šlehnout .
Lepčejší bude ten ječmen .
Jistě je přesvědčíte.

Je uplně jedno jestli pytel a nebo hrst.Za tu dobu co sem chodíte tak by jste to měla už pochopit a nemít ironicke poznamky na zadavatele.Je vidět že jste opravdu chapava a zkušena chovatelka.

21.7.2017 15:24
jardagin

XXX.XXX.25.15

buryska napsal(a):
Děkuji, ještě se jednou s pánem spojím a lépe se informuji. Říkal, že dává granule+ ječmen, ale v jakém poměru, to nevím..

Jak jsou kralici staří?

buryska

22.7.2017 11:29
buryska

XXX.XXX.168.25

Ironické komentáře ignoruji, nemá cenu na ně nijak reagovat. Krílici jsou stří 3,5 měsíce. Volala jsem s chovatelem. Dával granule+ječmen, granule postupně ubíral. Říkal, že by si měli za 2-3 dny zvyknout takže zaatím dávám ječmen (už trochu ubylo, takže jim púřeci jenom zachutná) + kousek chleba a samozřejmě seno. Doufám, že bude vše ok. Děkuji moc za pomoc. Ještě se zeptám, je dobré jim sem tam přihodit něco "zeleného", nať mrkve atd? Na jednu straanu si říkám, že by bylo dobré, aby měli pestrý jídelníček, na strnu druhou, na dost místech jsem se dočetla, že nemají být změny. Tak jsem z toho trochu perplex smajlík

22.7.2017 13:33
betyna5

XXX.XXX.208.174

Já novým králíkům trvalý listy z pampelišky z vlastní zahrady. Chodili na ně ze začátku koukat často děti a lákaly je ke dvířkům právě tou pampeliškou. Dostali pár lístků v průběhu celého dne. Většinou to spálí hned z ruky. Problém jsem nikdy neměla. Postupem času jsem jim dala hrát několikrát denně. V zimě jim nosím nať z mrkve co zbyde v obchodech. Králíky navyklé na zelené (většinou mláďata třeba 14 dní po odstavu, kdy vim ze dobře žerou a nemají žádné trávicí problémy) pouštím přes léto do obrázky na trávu).

22.7.2017 13:36
betyna5

XXX.XXX.208.174

TRVALÝ listy = TRHÁM
dala HRÁT několikrát denně = HRST
omlouvám se mobil mi to prepisuje a já jsem to nekontrolovala před odesláním.

22.7.2017 13:52
jardagin

XXX.XXX.25.15

buryska napsal(a):
Ironické komentáře ignoruji, nemá cenu na ně nijak reagovat. Krílici jsou stří 3,5 měsíce. Volala jsem s chovatelem. Dával granule+ječmen, granule postupně ubíral. Říkal, že by si měli za 2-3 dny zvyknout takže zaatím dávám ječmen (už trochu ubylo, takže jim púřeci jenom zachutná) + kousek chleba a samozřejmě seno. Doufám, že bude vše ok. Děkuji moc za pomoc. Ještě se zeptám, je dobré jim sem tam přihodit něco "zeleného", nať mrkve atd? Na jednu straanu si říkám, že by bylo dobré, aby měli pestrý jídelníček, na strnu druhou, na dost místech jsem se dočetla, že nemají být změny. Tak jsem z toho trochu perplex smajlík

Podívejte jestli davate jen ječmen a chleba bez ovsa nabíhate si na problemy. Chleba je s pšenice a tak stejně jako ječmen ma vysoky obsah škrobu.Jestli narušíte poměr škrobu, vlakniny a bílkovin. Kralici se vam bud pose.. a nebo dostanou kokc. a enter.Duležity je oves ten ma dieticke učinky a kralikum pomaha lepe stravovat další složky krmiv.

Zelene se muže davat postupně aby si mikroflora kralika na to zvykla. Změny se mohou dělat ale vždy od sebe s odstupem minimalně 14 dni. Nemělo by se experimentovat a měnit krmiva ze dne na den. Kralik by měl mít stereotyp. Při každe změně se spatne složení krmiv projeví cca4 až 5 den, kdy je to už viditelne. V tomto období je potřeba si hlídat kraliky jestli se nemění vitalitaa chut k jidlu.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.112

Pridám sa aj ja, stále nechápem prečo majú niektorý ľudia za každú cenu snahu likvidovať svoje zvieratá? Pár príspevkov tu už túto problematiku riešilo, čo je však smutné nikto si to nezapamätal!
Skúsim to v krátkosti priblížiť. Krmna dávka sa má skladať z určitého pomeru obilovín a ostatných zložiek. A k tieto hodnoty poznáme môžem si dovoliť ju namiešať aj sám, ak nie je vhodnejšie používať hotovú =Granulovanú! Vyprdnite sa už na ten starý chleba a rohlík, bez neho to ide lepšie. On ten chleba už tiež nie je taký ako býval! Zeléné je kapitola zložitá, no postupným navykaním sa aj v literatúre doporučuje z mierou doplňať do KD, Králik nepotrebuje nič na prilepšenie, je to skromné zviera ktoré dokáže z mála vyťažiť maximum! No kto má na to, kľudne pridajte trochu mrkve či krmnej repy. Na záver dodám= ovsom a kvalitným senom nešetriť!

24.7.2017 10:45
slovensko

XXX.XXX.178.6

Presne tak dedko edko, vidno ze mate uz nieco za sebou.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2017 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.19

slovensko napsal(a):
Presne tak dedko edko, vidno ze mate uz nieco za sebou.

, Dúfam že aj pred sebou, pekný deň prajem.

24.7.2017 13:12
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dakujem, urcite aj pred sebou. Tak nech nam kralici dupou.

24.7.2017 14:09
bery25

XXX.XXX.55.177

No, no chlapi, nejak sa tu oteplilo

24.7.2017 14:15
slovensko

XXX.XXX.178.6

U nas je dost chladno

Neregistrovaný uživatel

24.7.2017 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.19

Ale, páni zas nás tu budú bratia kritizovať, že sa nedržíme témy! tak podme na to. Jačmeň som nikdy nekrmil, je to síce lacné no to už je lepšia kukurica. Tú som občas použi, no moc do mojich presmradencov nešla. Po niekoľkých skúškach som konečne trafil granule čo sa dajú použiť, menovať nebudem. Kto sa opýta dám mu do súkromnej. a po pár mesiacoch som nejako trafil to ideálne, pre mňa. Nikoho nenútim ani neprehováram, aby to robil takto. Treba si vždy nájsť svoju cestu! Je to trochu prplačka no netreba mi ani žiadne predražené tekuté byliny...?
Skúšam ovos na zeleno a vypadá to že je to super krmivo, idú po ňom všetci ako Divý! Na dnes stačí deme spát! Tak aj mám radšej chládok, no Fuj bery!

Přidejte reakci

Přidat smajlík