Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2017 11:54
janoch

XXX.XXX.128.206

Ahojte choval som na zahrade pred 15 rokmi krizence. Teraz by som chcel v dome cistokrvne plemeno. Pocital som clanky, ale neviem ci je nektore plemeno menej nachylne na choroby.

Vtedy sa ockovalo 1 x do roka teraz uz 3x, tak sa chcem poradit aku mate skusenost.

Rozmyslal som nad novozelandskymi vss a hermelin

Dakujem.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2017 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

janoch napsal(a):
Ahojte choval som na zahrade pred 15 rokmi krizence. Teraz by som chcel v dome cistokrvne plemeno. Pocital som clanky, ale neviem ci je nektore plemeno menej nachylne na choroby.

Vtedy sa ockovalo 1 x do roka teraz uz 3x, tak sa chcem poradit aku mate skusenost.

Dakujem.

Tak ak vám ide o mäso, doporučujem nejakého Hybrida, pre potešenie je to už na vás. Ten No by aj šiel len má tiež viac líníí a niektoré sú dosť problematické. Vss nie je to čo do rastu tiež nejaký preborník, pár som ich mal, žiadna sláva. Je to vaša voľba treba skúsiť, možností je dosť, nech sa darí.

17.8.2017 18:18
janoch

XXX.XXX.128.206

Teda mat dva cistokrvne a tie medzi sebou alebo aky hybrid sa mysli?

17.8.2017 20:31
janoch

XXX.XXX.128.206

Cital som o tych hybridoch ale nikde nepisu ze by boli nejako menej nachylne na choroby, takze asi skusim cistokrvne.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2017 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.184

janoch napsal(a):
Cital som o tych hybridoch ale nikde nepisu ze by boli nejako menej nachylne na choroby, takze asi skusim cistokrvne.

Takto, dal som otázku či chcete len na mäso, ak je vaša odpoved áno, tak kúpte Hybrida. Kľudne aj nejakého F1, Na začiatok je to dobré na vyskúšanie.No ak chcete aj niečo pekné tak by ste mohol skúsiť napr samca Kal a k nemu samičku KUV, Dajú sa celkom dobre krížiť a je ich dosť na trhu.Ja sobne mám
modrý variant, popátrajte určite niečo nájdete, a rastú celkom dobre aj na mäso. No a tá chorobnosť to by bol dlhý príbeh to uvidíte sám.V dnešnej dobe sa nedá počítať stým že to budete chovať bez problémov, skúste uvidíte za rok či vám to pôjde, nech vám to ide,

17.8.2017 21:51
janoch

XXX.XXX.128.206

Tak aj na mäso aj na krásu :) Novozélandské sa mi páčili už dávno a mal som krížence o známeho čo motal dokopy vždy takéto čistokrvné.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2017 22:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.184

janoch napsal(a):
Tak aj na mäso aj na krásu :) Novozélandské sa mi páčili už dávno a mal som krížence o známeho čo motal dokopy vždy takéto čistokrvné.

Tak motal dobre vždy robte len čisté krížence, k tomu NO sa hodí Kal alebo biely viedeňák, no ten nie je nejaký expres čo sa rastu týka.Ak ste niekde z dolniakov dal by som aj možno Panonskeho, skúšajte, ked to ide je to RADOSť.

17.8.2017 23:27
awake

XXX.XXX.115.235

janoch napsal(a):

Dakujem.

Králíci se očkují 1x - 2x ročně. Chcete králíky na maso? Hermelín je zakrslý králík

Plemeno je asi i o tom co chcete. Já vybírala plemeno podle vzhledu. Že má 5-6 mladých mi vůbec nevadí.
Někdo chce více mladých a raději kříží dvě čistokrevná plemena. Většinou burgundské s jiným.

17.8.2017 23:40
janoch

XXX.XXX.128.206

Viem, že ten je mini ale aj ten sa mi páči tie by som asi nejedol bo sú veľmi malé :D ale Novozelandský sa mi páči na maso aj výzor

Len som myslel, že ako každé plemeno má rozdielny zdravotný stav ale pri zajacoch asi nie.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2017 07:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

janoch napsal(a):
Viem, že ten je mini ale aj ten sa mi páči tie by som asi nejedol bo sú veľmi malé :D ale Novozelandský sa mi páči na maso aj výzor

Len som myslel, že ako každé plemeno má rozdielny zdravotný stav ale pri zajacoch asi nie.

Zdravotný stav je dobrý vždy= ak máte Zdravé králiky, na plemene až tak nezáleží! A jesť sa dá aj hermelín

18.8.2017 08:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nemyslím si, že by u králíků bylo nějaké plemeno vyloženě odolnější než jiné. Mor a myxomatóza skosí cokoli, kokcidiózu a podobné si většinou "zaviní" chovatel sám nesprávnou péčí, krmením apod...takže bych spíš vybírala jako awake - co se mi líbí.
Pokud vám jde o maso a zároveň nechcete králíky krmit půl roku, než na nich něco bude, určitě zvolte čistokrevná plemena a ty následně křižte mezi sebou. Projděte starší diskuze, už se to tu několikrát probíralo, která jsou vhodná do pozice mateřské a která zase do pozice otcovské. Když to prohodíte, nebudou výsledky totožné. Např. než samici Bu a samce Kal, tak je lepší opačně samce Bu a samici Kal apod.) Čímž nechci říct, že Bu nejsou dobré do mateřské pozice, jsou a velmi. Ikdyž to většinou bývají dost vzteklouni

18.8.2017 08:50
janoch

XXX.XXX.128.206

Díky :).

20.8.2017 18:45
janoch

XXX.XXX.128.206

Ahojte,

tak nové otázky :D

tak som sa radil so známym aké mal skúsenosti on atď ale nechoval všetky...

Radil mi že kali je na maso rýchlosť sťahovanie z kože atď najlepší.

ako je na tom francúzsky baran? Tiež je ako Novozélandský že dlho rastie a veľa žerie kým z neho niečo bude?

Neregistrovaný uživatel

20.8.2017 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.125

janoch napsal(a):
Ahojte,

ako je na tom francúzsky baran? Tiež je ako Novozélandský že dlho rastie a veľa žerie kým z neho niečo bude?

Ej človeče stále máte veľa otázok, prejdite si nejaké vlákna o krížení.Potom treba v noci porozmýšľať a na koniec skúsiť! Je to len na vás...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2017 22:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

janoch napsal(a):
Ahojte,

Francouzský beran je obří plemeno, takže u něho platí tuplem, že dlouho roste a opravdu hodně toho sežere, než máte na kostře taky nějaké maso.

21.8.2017 00:18
janoch

XXX.XXX.128.206

Diky bodlinka.

Kaválek

3.9.2017 16:29
Kaválek

XXX.XXX.145.224

Já být Vámi, kouknu na masná plemena a vyberu. Je jich dost a Nb mezi ně patří. A k němu si vemte něco co se Vám líbí.

21.9.2017 18:53
viu

XXX.XXX.209.18

U nas doma se take vsem nejvic libi novozelandsky. Krizim ji s Bu a mladata jsou jeste hezci nez rodice. Vetsinou i drive narostou nez cisty Bu ( ale ona miva mene mladych nez Bu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík