Cool 2589

XXX.XXX.78.1
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám čistokrevnou samici BOA. Je vrhnutá v březnu a mě by zajímalo v kolika měsících bych ji mohl připustit? Předem děkuji.
xchipsy
napsal(a):
Když vzorník uvádí u BO váhu v 8mi měsících 7 kilo, tak nějak nechápu těch 6 kilo v 10ti měsících...
Vzorník uvádí u BOA v osmi měsících 6,5 kg.Takže se opravuji, měla by mít minimálně 6,5 kg.Dnes ale zpravidla s hmotností problém nebývá, králíci bývají většinou těžší.
Cool 2589

XXX.XXX.78.1
Děkuji a ještě jenom taková zajímavost. Co si myslíte o křížení s kalifornským samcem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
Cool 2589
napsal(a):
Děkuji a ještě jenom taková zajímavost. Co si myslíte o křížení s kalifornským samcem?
Neviem čo od toho očakávate? Ak myslíte, skúste no nebudú lepšie ako čistý Kal. Možno naopak to by šlo, alebo kúpiť BOA samca
tisek11

XXX.XXX.224.157
amiš
napsal(a):
Manžel kdysi dostal mladou samici a protože choval čisté kalifornské (tehdy), připuštěl ji samcem kalifornského. Ale moc se to neosvědčilo, mladí pomalu narůstali, bylo jich oproti kalifornským míň ve vrhu, třeba má někdo lepší zkušenost, ale u nás to byl propadák.
Dobrý večer BO, nebo BOA křížím v pozici samice BO a BOA a samci nejlépe burgunt ode mě spokojenost s přírůstky.A jen poznatek tak než kal. tak raději čisté burgunt.Sice BU není ideál, ale co se týče náročnosti tak super.
Cool 2589

XXX.XXX.78.1
Chovám jen kal a tuhle BOA jsem dostal od manželky jako dárek. Chováme na maso a ne na výstavy. Takže bych vyměnil samce kal za něco jiného. Co se bude nejlépe hodit k kal i BOA.?
tisek11
napsal(a):
Dobrý večer BO, nebo BOA křížím v pozici samice BO a BOA a samci nejlépe burgunt ode mě spokojenost s přírůstky.A jen poznatek tak než kal. tak raději čisté burgunt.Sice BU není ideál, ale co se týče náročnosti tak super.
Máte určitě pravdu, ale kdeže loňské sněhy jsou. Teď už máme jen mišmaš,4 samice a samce, produkce jen na maso, ale kdyby začal zbývat nějaký čas, určitě si pořídím nějaké čistokrevné kousky, pro radost .