BO obr

XXX.XXX.20.40
Má tu někdo postřehy s Lysé?
BO obr

XXX.XXX.20.40
Oprava z Lysé.
Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč výstavy v Lysé začínají už v pátek? Je to dost omezující pro pracující. V sobotu se to přece taky stihne.
Na CVMK jsem byl v sobotu, že bylo míň lidí bylo fajn, protože nebyly fronty. Ale chápu, že chovatelé chtějí vidět větší zájem.
Ten trh v druhé hale byl dost žalostnej.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Awrel
napsal(a):
Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč výstavy v Lysé začínají už v pátek? Je to dost omezující pro pracující. V sobotu se to přece taky stihne.
Na CVMK jsem byl v sobotu, že bylo míň lidí bylo fajn, protože nebyly fronty. Ale chápu, že chovatelé chtějí vidět větší zájem.
Ten trh v druhé hale byl dost žalostnej.
Ptáte se proč se výstavy dělají v pátek, má to logiku = zvířata se musí posoudit
a při posuzování pomáhají žáci škol, kteří se už v pátek rozjíždí ze škol domů...
Další důvod je dobré spojení pro návštěvníky výstavy z větší vzdálenosti ve
všední den...že bylo málo králíků na výstavě bylo z důvodu moru a tím je
spojena slabá návštevnost...Táké to je vše ovlivněno poslední výstavou v roce 2016...
Chovatel Lada
napsal(a):
Ptáte se proč se výstavy dělají v pátek, má to logiku = zvířata se musí posoudit
a při posuzování pomáhají žáci škol, kteří se už v pátek rozjíždí ze škol domů...
Další důvod je dobré spojení pro návštěvníky výstavy z větší vzdálenosti ve
všední den...že bylo málo králíků na výstavě bylo z důvodu moru a tím je
spojena slabá návštevnost...Táké to je vše ovlivněno poslední výstavou v roce 2016...
Děkuji za vysvětlení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím si, že menší počet zvířat a návštěvnost je dána také tím, že se ve stejný termín konají i další výstavy.U nás třeba krajská.A vystavovat na více výstavách je dost náročné.Dříve bývaly termíny celostátních výstav chráněné.Také jsme vystavovali na krajské a ne na celostátní.Bohužel v září je výstav hodně.
Chovatel_

XXX.XXX.168.162
Napíši postřeh z pozice vystavovatele králíků velkého plemene. Trochu menší množství králíků mně osobně příliš nevadilo, viděl bych to jako spíše ten menší problém.
Stále se však opakují stejné problémy a nedostatky z dřívějších let.
- Špinavé misky na vodu, ano našly se i čisté, ale více než polovina misek byla dost špinavá.
- Krmení, v určité části haly měli králíci v miskách jen granule, v jiné části samotný ječmen (doufám, že snad nebyl čerstvý z letošní sklizně). Vhodnější by byla směs ovsa a granulí, případně ještě s přídavkem ječmene.
- Nedostatečná kontrola při odchodu se zakoupenými zvířaty. V sobotu kontrola zvířat probíhala tak, že u jednoho bočního východu z haly bylo napsáno kontrola zvířat a čekali tam dva mladí kluci, kteří asi zvířata opravdu kontrolovali. Problém je, že u dalších východů kontrola nebyla. Důsledkem je několik ztracených zvířat (náhrada ve výši šestinásobku klecného je úsměvná s ohledem na chovnou hodnotu králíka).
Hala by však měla být určitým způsobem hlídána i v dobu, kdy výstava není ještě otevřena pro veřejnost.
- Další a z mého pohledu největší problém, který se občas na celostátních výstavách opakuje je, že pro část expozice velkých plemen (myslím, že od FB dál) byly nachystány malé klece. Zřejmě na základě stížností, byli pak narychlo večer až po zaklecování některé klece měněny za velké a králíci byli přesunováni. I přesto nevyšly velké klece pro všechny králíky velkých plemen. Přičemž Výstavní řád ČSCH (Číslo jednací: 24 969/2004-11020) jednoznačně definují minimální velikost (podlahovou plochu) klece pro velká plemena, která v tomto případě nebyla dodržena. Není mi zřejmé jak je možné, že vrcholná chovatelská akce takovýmto způsobem porušuje výstavní řád (resp. Zákon na ochranu zvířat proti týrání).