Zdravim chcel by som spytat ci ma niekto skusenosti s tymto pripravkom? viem ze to nieje pre kraliky no od koho kupujem vakciny a tak pre kraliky mi odporucil tento pripravok. Tak ci ma niekto skusenosti ako davkovat a ako dlho za kazdu radu dakujem.
Maros96
napsal(a):
Zdravim chcel by som spytat ci ma niekto skusenosti s tymto pripravkom? viem ze to nieje pre kraliky no od koho kupujem vakciny a tak pre kraliky mi odporucil tento pripravok. Tak ci ma niekto skusenosti ako davkovat a ako dlho za kazdu radu dakujem.
Osobní zkušenost nemám, ale když víte, že to není pro králíky, tak proč jim to chcete dávat?
Ak mozem tak vlastnu skusenost..
vitamin E je dolezity vitamin na reprodukciu, parenie, ruju, vitalitu, tvorbu mlieka, ochotu parit sa ci uz samcov alebo samic.
klickový olej je klasicka forma (olej) ktora sa pridava do krmiva ci uz hydine, dobytku a ostatným hospodarskym zvieratam.
vitamin E je rozpustný v tukoch.
nachadza s sa spolu s ostatnými vit. aj v krmnych granuliach
ja ho obcas pouzivam ak su samice dlhsie neochotne parit sa...
aj ked príroda si to zariadi sama ja im obcas pomozem
pouzivam Hydrovit E je to mala z foriem vytaminu E ktorý je rozpustny vo vode.
lahsie sa pouziva, pridavam ho do vody do napajaciek.
Hezký den všem. Hydrovit E neznám, či spíše jsem o něm neslyšela. Občas jsem kdysi koupila Kombinal E s tím, že vyvolá říji. Ale abych se přiznala, tak jsem nepozorovala nijaký zázrak. Samice ani po týdnu si nedaly říct a čekala jsem třeba měsíc, kdy si daly říct.Tak nevím. Nyní mám docela problémy s připouštěním. A když teda některá milostivě zabřezne, tak vrh je většinou kolem 2 prťat. Zkusím se zeptat v nějaké lékárně po Hydrovitu a v neposlední řadě bych ještě chtěla zkusit Rabitin. Nerada používám umělé přípravky, ale dochází jak petržel, tak i celer, je dostatek mrkve, jablek-těch, co jsou při sklizni určena pro chlupáče na zimu, a v neposlední řadě ještě nějaká řepa. Takže to vypadá tak že letos žádný vánosční dárek nebude. Prostě se jim určitě nelíbí počasí. Tak ať se všem chovatelům daří lépe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedávám žádný vitamín E, ani celer či petržel, přesto mám 2 měsíční vrhy a 1 týdenní.Další 3 samice by měli mít mladé na konci listopadu a na začátku prosince a dalších 9 samic jsem připustila nyní během 10dní.To se teprve uvidí zda zabřeznou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
napsal(a):
Nedávám žádný vitamín E, ani celer či petržel, přesto mám 2 měsíční vrhy a 1 týdenní.Další 3 samice by měli mít mladé na konci listopadu a na začátku prosince a dalších 9 samic jsem připustila nyní během 10dní.To se teprve uvidí zda zabřeznou.
Pekne = podľa môjho gusta, čo sa prirodzene a samostatne nedokáže rozmnožovať= ja vyradzujem z chovu!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pekne = podľa môjho gusta, čo sa prirodzene a samostatne nedokáže rozmnožovať= ja vyradzujem z chovu!
Ano dělám to také tak a ikdyž dělám výstaváky a mnohdy musím vyřadit i exteriérově vysoce ohodnocené jedince, tak se mně to vyplácí.Jelikož se i tak dají odchovat vysoko ohodnocení jedinci kteří nemají problém s rozmnožováním a odchováváním jen je to delší cesta.