Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, jeden z mých chovných samců začal mít takovýto výtok z očí. Poradíte o co by mohlo jít? Je to letošní samec, asi před měsícem byl na výstavě. Jinak dostává- granule, ječmen, seno, někdy jablka nebo řepa na přilepšení. Potravu mají všichni stejnou už několik let. Jinak samozřejmě denně čistá voda. Čistím jednou za 2-4 týdny. Záleží na počasí.
S pozdravem F.

Možná prašná podestýlka nebo průvan, sama řeším podobný problém u jednoho ze samců, zkusila jsem ho zatím dát do jiného, víc krytého kotce. Jsem sama zvědavá, jestli někdo něco poradí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
napsal(a):
Dobrý večer, jeden z mých chovných samců začal mít takovýto výtok z očí. Poradíte o co by mohlo jít? Je to letošní samec, asi před měsícem byl na výstavě. Jinak dostává- granule, ječmen, seno, někdy jablka nebo řepa na přilepšení. Potravu mají všichni stejnou už několik let. Jinak samozřejmě denně čistá voda. Čistím jednou za 2-4 týdny. Záleží na počasí.
S pozdravem F.
Tečú tie oči obidve? Ako dlho? Je to ráno lepšie ako večer ? Je to len ako mokré ako voda alebo aj hnisavé biele ?

Ano, oči tečou obě. Zítra se ráno kouknu, bylo to focené večer. Všiml jsem si toho dnes. Zkusím ho přendat do jiného kotce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
Môžete ho dať do tepla = myslím do maštale napr? Napíšte či sa to po zmene teploty nemení k lepšiemu? No mám tušáka že bez atb to nepôjde...

Tak první oko je pořád stejné, možná i horší. Druhé se trochu zlepšilo. Vytýkající látka nijak nezapáchá. Když na ní šáhnu, připomínà mi trochu slunečnicový olej. Doopravdy nevim co dal. V pondělí vezmu tohoto samce k veterináři a uvidím, co mi řekne.
V dalším kotci začal jeden králík kýchat a opravdu minimálně mu vytéká z nosu. Tak nevím. Rýma?
Uvidím, co mi dá veterinář. Samce přesunu do jiného kotce a všem přidám hodně sena, aby se mohli v tomto nepříznivém počasí pořádně zahrabat.
napsal(a):
S pozdravem F.
Ja si myslím, že to bude z čpavku podle toho jak často kydate. Muže mu oko draždit. A jestli vam začal pšikat tak je to ryma a to zpusobuje vhlkost a čpavek a pruvan ale z pruvanu to asi nebude.
Take to muže byt ze sena prach. Jestli nema tedy vytoky. A byt vama tak nastelu normalně kralik s takovyma teplotama nema problem ale za to s vhlhkostí a čpavkem ano.K tomuto bych se přiklaněl více.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
napsal(a):
Tak první oko je pořád stejné, možná i horší. Druhé se trochu zlepšilo. Vytýkající látka nijak nezapáchá. Když na ní šáhnu, připomínà mi trochu slunečnicový olej. Doopravdy nevim co dal. V pondělí vezmu tohoto samce k veterináři a uvidím, co mi řekne.
V dalším kotci začal jeden králík kýchat a opravdu minimálně mu vytéká z nosu. Tak nevím. Rýma?
Uvidím, co mi dá veterinář. Samce přesunu do jiného kotce a všem přidám hodně sena, aby se mohli v tomto nepříznivém počasí pořádně zahrabat.
Boli na výstave obidva? Tiež by som im poriadne vyčistil kotec a nastlal radšej slamu! Prečo čistíte tak málo ? Pekné výstavaky a aspoň raz za týždeň Doporučil by som ich oddeliť od chovu, používate rukavice? Ako sú pre vás cenné ? Možno by sa dalo ešte niečo urobiť, no dám vám iba do súkromnej, ak by ste mal záujem...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Boli na výstave obidva? Tiež by som im poriadne vyčistil kotec a nastlal radšej slamu! Prečo čistíte tak málo ? Pekné výstavaky a aspoň raz za týždeň Doporučil by som ich oddeliť od chovu, používate rukavice? Ako sú pre vás cenné ? Možno by sa dalo ešte niečo urobiť, no dám vám iba do súkromnej, ak by ste mal záujem...
Vy poklízíte králíky v rukavicích nebo jak je to myšleno?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
burgund6
napsal(a):
Vy poklízíte králíky v rukavicích nebo jak je to myšleno?
Ano aj, no teraz so myslel na infekciu a jej prenos na druhého jedinca

Zítra jedu k veterináři. Tak uvidím, co mi řekne. Samce vezmu s sebou, tak uvidíme, jak dopadneme. Já jen doufám, že to bylo z toho čpavku a nic horšího..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Tipujem = že už má nejakú tú injekciu za sebou, to záleží na vetovi

Vzal jsem králíka, co kýchal s sebou a na toho mi dal injekci. Poté jsem vzal toho s výtokem a na toho jsem dostal kapky. Zdá se to být daleko lepší.
napsal(a):
Vzal jsem králíka, co kýchal s sebou a na toho mi dal injekci. Poté jsem vzal toho s výtokem a na toho jsem dostal kapky. Zdá se to být daleko lepší.
Víte nazev te injekce a kapky. Jen vam to řeknu takto cele se to jen oddalí a pak ho stejně budete muset zabít.
Co vam řekl?Co to je.