Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2017 21:18

Dobrý večer, jeden z mých chovných samců začal mít takovýto výtok z očí. Poradíte o co by mohlo jít? Je to letošní samec, asi před měsícem byl na výstavě. Jinak dostává- granule, ječmen, seno, někdy jablka nebo řepa na přilepšení. Potravu mají všichni stejnou už několik let. Jinak samozřejmě denně čistá voda. Čistím jednou za 2-4 týdny. Záleží na počasí.
S pozdravem F.

15.12.2017 21:38

Možná prašná podestýlka nebo průvan, sama řeším podobný problém u jednoho ze samců, zkusila jsem ho zatím dát do jiného, víc krytého kotce. Jsem sama zvědavá, jestli někdo něco poradí.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2017 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, jeden z mých chovných samců začal mít takovýto výtok z očí. Poradíte o co by mohlo jít? Je to letošní samec, asi před měsícem byl na výstavě. Jinak dostává- granule, ječmen, seno, někdy jablka nebo řepa na přilepšení. Potravu mají všichni stejnou už několik let. Jinak samozřejmě denně čistá voda. Čistím jednou za 2-4 týdny. Záleží na počasí.
S pozdravem F.

Tečú tie oči obidve? Ako dlho? Je to ráno lepšie ako večer ? Je to len ako mokré ako voda alebo aj hnisavé biele ?

15.12.2017 22:01

Ano, oči tečou obě. Zítra se ráno kouknu, bylo to focené večer. Všiml jsem si toho dnes. Zkusím ho přendat do jiného kotce.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2017 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

Môžete ho dať do tepla = myslím do maštale napr? Napíšte či sa to po zmene teploty nemení k lepšiemu? No mám tušáka že bez atb to nepôjde...

16.12.2017 18:58

Tak první oko je pořád stejné, možná i horší. Druhé se trochu zlepšilo. Vytýkající látka nijak nezapáchá. Když na ní šáhnu, připomínà mi trochu slunečnicový olej. Doopravdy nevim co dal. V pondělí vezmu tohoto samce k veterináři a uvidím, co mi řekne.

V dalším kotci začal jeden králík kýchat a opravdu minimálně mu vytéká z nosu. Tak nevím. Rýma?

Uvidím, co mi dá veterinář. Samce přesunu do jiného kotce a všem přidám hodně sena, aby se mohli v tomto nepříznivém počasí pořádně zahrabat.

16.12.2017 19:30
jardagin

XXX.XXX.25.115

S pozdravem F.

Ja si myslím, že to bude z čpavku podle toho jak často kydate. Muže mu oko draždit. A jestli vam začal pšikat tak je to ryma a to zpusobuje vhlkost a čpavek a pruvan ale z pruvanu to asi nebude.
Take to muže byt ze sena prach. Jestli nema tedy vytoky. A byt vama tak nastelu normalně kralik s takovyma teplotama nema problem ale za to s vhlhkostí a čpavkem ano.K tomuto bych se přiklaněl více.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2017 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

Tak první oko je pořád stejné, možná i horší. Druhé se trochu zlepšilo. Vytýkající látka nijak nezapáchá. Když na ní šáhnu, připomínà mi trochu slunečnicový olej. Doopravdy nevim co dal. V pondělí vezmu tohoto samce k veterináři a uvidím, co mi řekne.

V dalším kotci začal jeden králík kýchat a opravdu minimálně mu vytéká z nosu. Tak nevím. Rýma?

Uvidím, co mi dá veterinář. Samce přesunu do jiného kotce a všem přidám hodně sena, aby se mohli v tomto nepříznivém počasí pořádně zahrabat.

Boli na výstave obidva? Tiež by som im poriadne vyčistil kotec a nastlal radšej slamu! Prečo čistíte tak málo ? Pekné výstavaky a aspoň raz za týždeň Doporučil by som ich oddeliť od chovu, používate rukavice? Ako sú pre vás cenné ? Možno by sa dalo ešte niečo urobiť, no dám vám iba do súkromnej, ak by ste mal záujem...

16.12.2017 21:47
burgund6

XXX.XXX.33.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Boli na výstave obidva? Tiež by som im poriadne vyčistil kotec a nastlal radšej slamu! Prečo čistíte tak málo ? Pekné výstavaky a aspoň raz za týždeň Doporučil by som ich oddeliť od chovu, používate rukavice? Ako sú pre vás cenné ? Možno by sa dalo ešte niečo urobiť, no dám vám iba do súkromnej, ak by ste mal záujem...

Vy poklízíte králíky v rukavicích nebo jak je to myšleno?

Neregistrovaný uživatel

16.12.2017 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

burgund6 napsal(a):
Vy poklízíte králíky v rukavicích nebo jak je to myšleno?

Ano aj, no teraz so myslel na infekciu a jej prenos na druhého jedinca

17.12.2017 09:06
migeic

XXX.XXX.222.254

Hnisavý výtok očí měl můj samec v září, podle mě to byl průvan, asi týden dostával JITROCEL KOPINATY a je OK.

17.12.2017 23:59

Zítra jedu k veterináři. Tak uvidím, co mi řekne. Samce vezmu s sebou, tak uvidíme, jak dopadneme. Já jen doufám, že to bylo z toho čpavku a nic horšího..

18.12.2017 20:10
jardagin

XXX.XXX.25.115

Zítra jedu k veterináři. Tak uvidím, co mi řekne. Samce vezmu s sebou, tak uvidíme, jak dopadneme. Já jen doufám, že to bylo z toho čpavku a nic horšího..

Tak jak jste dopadl ?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2017 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Tipujem = že už má nejakú tú injekciu za sebou, to záleží na vetovi

21.12.2017 15:15

Vzal jsem králíka, co kýchal s sebou a na toho mi dal injekci. Poté jsem vzal toho s výtokem a na toho jsem dostal kapky. Zdá se to být daleko lepší.

21.12.2017 16:14
jardagin

XXX.XXX.25.115

Vzal jsem králíka, co kýchal s sebou a na toho mi dal injekci. Poté jsem vzal toho s výtokem a na toho jsem dostal kapky. Zdá se to být daleko lepší.

Víte nazev te injekce a kapky. Jen vam to řeknu takto cele se to jen oddalí a pak ho stejně budete muset zabít.

Co vam řekl?Co to je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík