Tereza N.
napsal(a):
Dobrý den, před asi měsícem jsem přelečovala králíka antibiotyky a teď se mi výtok z nozder(vodnatý ne hnisavý)+pšíkáprojevil u druhého.Potřebuji poradit nějakou prevenci, něco do vody?
Mám počkat jestli se mu nezlepší imunita?
Nemate šanci to vylečit. Je to infekční ryma to znamena zhoršena hygiena. Pokud mate vlhkost prach pruvan tak se toho jen tak nezbavíte. Kusy zasažene je potřeba zlikvidovat. Prevence je v tom že kralikum cirkuluje vzduch neprašne seno a časte kydaní a dezinfekce. Do vody žadna prevence není.
Jasná diagnostika přes internet Neskutečné
Terezo, nejlíp uděláte, když králíka vezmete k veterináři, protože ten ho UVIDÍ, tady na diskuzi vám někteří "přesně" napíšou, co to zaručeně je, aniž by zvíře viděli...
Neznáme vaše podmínky chovu - jde o "venkovního" králíka v králíkárně nebo o mazlíka v domácnosti? Jakou používáte podestýlku, jaké máte prostředí chovu (teplota, vlhkost atd...) atd. Takže požádejte o konzultaci veterináře, může to být jen nachlazení, reakce na prašné seno či podestýlku nebo to může být vážný zdravotní problém.
jardagin
napsal(a):
No jasně větši kravinu jsem dlouho neslyšel, nachlazení. Tady je to uplně jasne.
Promiňte prosím, proč usuzujete, že by králík nemohl být nachlazený? Co takhle náhlá změna teploty, vlhkosti, línání, změna stanoviště a podobně?
Je to snad teplokrevné zvíře jako každé jiné, proč by nemohl nastydnout?
Vždyť i zde se o tom píše.
https://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/45/problem-pripousteni-kraliku-v-podzimnich-mesicich/.
ovcezkopce
napsal(a):
Promiňte prosím, proč usuzujete, že by králík nemohl být nachlazený? Co takhle náhlá změna teploty, vlhkosti, línání, změna stanoviště a podobně?
Je to snad teplokrevné zvíře jako každé jiné, proč by nemohl nastydnout?
Vždyť i zde se o tom píše.
https://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/45/problem-pripousteni-kraliku-v-podzimnich-mesicich/.
Je uplně jedno že kralik je teplokrevne zvíře. To ja bych musel mít nastydle uplně všechny a nejenom ja. To co vy tady popisujete je přesně to proč vznikají nemoci jako je pasterureloza a infekční ryma. Není to žadne nastydnutí takovych blabolu bylo napsano na internetu hodně.
Patří tam třeba i stres.
Ovcezkopce - To máte marné, tady pan Všechnovímvšechnoznám v tom má jasno a jedině on má ve všem pravdu, podobně jako v tématu o krvácejícím nosu, kde jednoznačně z jedné fotky stanovil "Prošel si nemocí. Toto se stava třeba při velkych vedrech z přehřatí, praskne žilka a nebo potom dvě nemoci. Jelikož ale teplo není tak si prošel nemocí. " No vida a ono to přitom bylo "pouhé" škrábnutí od samice...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1
Tereza N.
napsal(a):
Dobrý den, před asi měsícem jsem přelečovala králíka antibiotyky a teď se mi výtok z nozder(vodnatý ne hnisavý)+pšíkáprojevil u druhého.Potřebuji poradit nějakou prevenci, něco do vody?
Mám počkat jestli se mu nezlepší imunita?
Dobrý deň, na tejto adrese www.vetservis.sk oslovte MVDr. Pospišilovú a ona Vám rada odborne poradí. S pozdravom Š.V.