Uživatel s deaktivovaným účtem

Týden před okocením není tak brzo.Mně si některé samice dělají hnízdo i dříve.
Moja Burgundská samica, kotila sa 27.12. postavila takéto hniezdo do kotiacej budky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Moje Bu si udělala hnízdo 5 dní po skoku, všichni jsme si mysleli, že jí hrabká a nic z toho nebude...omyl, prá dní před porodem hnízdo vylepšila, a 3.1 se jí narodilo 8 micáků, z toho 1 mrtvý, takže jich má 7 a chlupy si naškubala až v den porodu.
Každá samice je jiná. Jedna mi staví hnízdo od poloviny březosti - ale jen z podestýlky, bez chlupů - do porodu ho ještě několikrát rozšlape a přestaví. Druhá průběžně tak týden až deset dní hrabe v rohu jamku, sem tam donese nějakou podestýlku, ale "finální" pelíšek udělá až v den porodu, včetně chlupů, které dotrhává ještě druhý a třetí den po porodu. No a třetí se celou dobu březosti tváří, jakože nic a pak najednou hnízdo, chlupy a mláďata naráz, něco chystat a stavět jsem ji ještě neviděla a to se teď v lednu okotila "za bílého dne" a já se na dvoře pohybuju dost často

kalibul
napsal(a):
Samice deska měla rodid ale nic, hnízdo měla udělané tyden předem.
Kdy byla připuštěna?

kalibul
napsal(a):
Připuštěná byla 21.12.2017.
Tak to klidně může mít zítra i pozítří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mě obě samice rodily 31 den. a obě měly 8 maldých. takže vám mohla porodit dneska ráno.
kalibul
napsal(a):
Ani dnesk rano neporodila, hnízdo má stále prázde.
Tak ji nechte v klidu, nešmírujte ji pořád, kór jestli je to prvnička. Když se nic nestane do středy, čtvrtka, je s největší pravděpodobností jalová.
Blížící se porod často poznáte i podle toho, že samice přestane žrát - některé jen v den porodu, některé i den či dva před.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě obě samice rodily 31 den. a obě měly 8 maldých. takže vám mohla porodit dneska ráno.
Me jedna samice rodila az 36 den uz sem ji oddelal kotiste ze to nevyslo a druhej den rano hnizdo plny mladych a poradila si krasne velke hnizdo a odchovala vsech 7 mladat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jan Šporcr, tak to je paráda! hlavně že to dobře dopadlo,36 den bych upřímně asi taky s ničím nepočítala...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak vydržte, moje samice žraly minimum dva dny před porodem, jádra se netkly vůbec jedly jen seno a trochu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
kalibul
napsal(a):
Dneska je to 33 dnu od připuštění v hnízdě nic není poradte co dal.
A robilo sa druhé = kontrolné pripustenie ? Ak áno možný termín sa automaticky posúva A stálo by za úvahu vymeniť Samca ? Neberte to osobne = čo má problém s pripustení = ja v chove zásadne nedržím.
kalibul
napsal(a):
Bříško má velké a tvrdé, počkám d pátku a jestly nic nebude tak udělám v chovu změny.
Nebudte nedockavej clovece pokud ma velke tvrde bricho prijde to co nevidet jak rikam moje samice rodila az 36 den a nelezte ji tam furt nebo to roztaha a vam zustanou jen oci pro plac.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A robilo sa druhé = kontrolné pripustenie ? Ak áno možný termín sa automaticky posúva A stálo by za úvahu vymeniť Samca ? Neberte to osobne = čo má problém s pripustení = ja v chove zásadne nedržím.
Nikdo nevíme žádné podrobnosti o chovu a hned měnit samce, proč.Nevíme jak a čím chovatel krmí, v jaké kondici jsou samec i samice, jak připouští, plemeno, stáří nic.Dnes mně třeba porodily dvě samice.Jedna připuštěna 22.12. prvnička 6 mladých, druhá připuštěna 25.12. tříletá samice,8 mladých.Samice klidně ještě může mít mladé, třeba i jen pár a nebo také nic.Teď už jedině počkat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
napsal(a):
Nikdo nevíme žádné podrobnosti o chovu a hned měnit samce, proč.Nevíme jak a čím chovatel krmí, v jaké kondici jsou samec i samice, jak připouští, plemeno, stáří nic.Dnes mně třeba porodily dvě samice.Jedna připuštěna 22.12. prvnička 6 mladých, druhá připuštěna 25.12. tříletá samice,8 mladých.Samice klidně ještě může mít mladé, třeba i jen pár a nebo také nic.Teď už jedině počkat.
Ja som nepisal zlikvidovať samca, ale skúsiť iného Pán píše že sa podarila pripusťiť až po 4mesiacoch, Nejaký problém tam asi bude? Máte pravdu nič o tom chove nevieme = tak sa pýtam nech dá všetky relevantné údaje? Inak bežne mám aj výskúšaných matadorov a popri nich skúšam aj pár mladíkov
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
kalibul
napsal(a):
Samec je burgunský a starý je 3 roky.Samice je kříženka a stará je 11 měsícu.Krmím seno, oves, mrkev, chleba.
No a ten samec bol vždy OK a aké šli po ňom mladé? Pripúšťate aj viac samic, alebo máte len jednu? Strava nič moc, čo tak pridať dobré granulky, ovesné vločky, slnečnica, vitamíny, repa, jablko = Bez chleba... Králik ako žere tak aj See.. pardon : Prosperuje. Je dosť možné, že ten samec má už vítr v kapse
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
kalibul
napsal(a):
Ta drha samice po něm měla 4 vrhy a naposledy měla 10 mladých.
Pripusťiť ešte a potom sa uvidí,.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
kalibul
napsal(a):
Včera ráno sem tu samici připouštěl vše o.k a dneska jsem dal po druhé a už knučela branila se a kousala.Co to znamená.
Na druhý deň, Prečo? Skúste za 5=6 dní, aspoň... Nepospíchat, všetko chce svoj čas.
kalibul
napsal(a):
Včera ráno sem tu samici připouštěl vše o.k a dneska jsem dal po druhé a už knučela branila se a kousala.Co to znamená.
Stejná otázka jako dedko edko - proč druhý den znovu? Pokud mermomocí chcete připouštění opakovat, pak je praxe taková, že dáte samici k samci, po skoku ji odeberete a znovu ji k němu dáte za +- půl hodiny. Ne za víc jak 24 hodin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Tak ked je dnes už ten piatok a u vás máte Svátek, možná chcel pán dopriať aj samčekovi trochu roptýlenia... Tak nech to všetko dobre dopadne.
xchipsy
napsal(a):
Stejná otázka jako dedko edko - proč druhý den znovu? Pokud mermomocí chcete připouštění opakovat, pak je praxe taková, že dáte samici k samci, po skoku ji odeberete a znovu ji k němu dáte za +- půl hodiny. Ne za víc jak 24 hodin
Ja davam samicu ku samcovy na 3 skoky za sebou.Po 7 dnoch vyskušam či je pripustena.