hokrví
napsal(a):
Doma máme tuto váhu nejradši, ale lidi chtějí 2 kg a více. Takto velcí by mohli vážit 1,5 - 1,8 kg, měl jsem pána a ten chtěl vždy toho největšího a jednou se ptal na kolik by přišel 3 kg králik, tak mu povidám na 3 kg masa to je 5 kg živá váha, tak 500 a bylo po domluvě.
Jj.Hodně masa za málo peněz.
Tak velký králík je težce prodělečný a pěkně tučný!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
hokrví
napsal(a):
Doma máme tuto váhu nejradši, ale lidi chtějí 2 kg a více. Takto velcí by mohli vážit 1,5 - 1,8 kg, měl jsem pána a ten chtěl vždy toho největšího a jednou se ptal na kolik by přišel 3 kg králik, tak mu povidám na 3 kg masa to je 5 kg živá váha, tak 500 a bylo po domluvě.
Pred vianocami som mal podobný prípad len stým rozdielom, že pánovi som vytiahol z koterca jedného 25 04 2017 na žv= 4,7 kg a on si ho aj odniesol=v igelitke Podotýkam že bol určený a aj krmený ako budúci chovný, No cenu 25E Rešpektoval
borax
napsal(a):
Jj.Hodně masa za málo peněz.
Tak velký králík je težce prodělečný a pěkně tučný!
Tak s tím bych si dovolila nesouhlasit, poráželi jsme králíky v živé váze 4 - 4,5 kila a kromě "standardního" vnitřního tuku kolem ledvin a "proužků" na lopatkách nijak tuční nebyli. Ono to není jen o váze, ale taky o věku, pokud někdo poráží v půl roce či později, tam už je toho "sádla" víc. No a pak pochopitelně má vliv i období, "letní" králíci budou vždy méně zasádlení než ti "zimní"...
Osobně mám radši větší králíky, třeba roláda se z menšího králíka dělá blbě..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pred vianocami som mal podobný prípad len stým rozdielom, že pánovi som vytiahol z koterca jedného 25 04 2017 na žv= 4,7 kg a on si ho aj odniesol=v igelitke Podotýkam že bol určený a aj krmený ako budúci chovný, No cenu 25E Rešpektoval
Dnes som predal Burgundskú samicu okotenu 25.8.2017 a mala 4,5kg. Zdá sa mi to trochu veľa s ohľadom na to, že ostatných päť králikov z vrhu za ňou zaostáva o 0,8-1kg. Dosť neskoro som som delil samce od samíc, je možné, že bola kotná.
P.S.: dostal som za ňu 20eur.
ondra99
napsal(a):
Zdravim.pri jake vaze zabijite?ja delam v pohode burgunaky a kalifornaky za 3 mesice na 2,5-2,70...ale potom se to zastavi a na ty 3 kila to trva dalsi mesic a pul, coz je prodelecne...seno prace atd...ale prdijde mi, ze tich 2,5-2,7 je strasne malo...jaky mate nazor?diky za odpovedi.
No dnes jsem zabijel jednoho 89dnů a měl 3,05kg a staženej 1,85kg měl jsem strach že na něm nic nebude ale oproti těm co mají v marketech byl svalovec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bonaventur
napsal(a):
Dnes som predal Burgundskú samicu okotenu 25.8.2017 a mala 4,5kg. Zdá sa mi to trochu veľa s ohľadom na to, že ostatných päť králikov z vrhu za ňou zaostáva o 0,8-1kg. Dosť neskoro som som delil samce od samíc, je možné, že bola kotná.
P.S.: dostal som za ňu 20eur.
Tak Za Pripustenú jeto akurát 20E je za chovného samca Ni štandard a + 5E Bol vianočný príplatok