Uživatel s deaktivovaným účtem

Spíš ne. mnohem pravděpodobnější než zvrat atenuovaného kmene je prostě to, že jste očkoval v inkubační době.

Birminghem
napsal(a):
Ale oni neboli nakazene.To bola prevencia.
Pravděpodobně už nakažené byly a vaše prevence přišla prostě pozdě.

bery25
napsal(a):
Dobry, mohli by ste to pre menej uvedomelych vysvetlit viac, dakujem.
No, vakcinace funguje jen a pouze, pokud má dost času, potřebuje to aspoň 14 dní, než je zvíře chráněné.
pokud naočkujete zvíře a ono se nakazí za týden, tak klidně onemocní. a pokud naočkujete zvíře v inkubační době, tak samozřejmě onemocní také a akorát to trochu uspíšíte.
další možnost je, u živých vakcín, že vakcinační virus zdivočí a místo toho, aby zvíře jen naočkoval, způsobí opravdovou nemoc. ale to riziko je velice teoretické a je mnohem pravděpodobnější důvod nemoci viz výše.
samozřejmě vždycky je možné ve spolupráci s očkujícím veterinářem udělat virologické testy a případný zvrat nahlásit výrobci vakcíny

bery25
napsal(a):
Dakujem velmi pekne, ale ja nerozumiem tejto vete-pokud naočkujete zvíře v inkubační době, tak samozřejmě onemocní také a akorát to trochu uspíšíte, prepacte za hlupe otazky
No, prostě tu inkubační dobu očkováním v inkubační době zkrátíte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Tak aj ja pridám niečo, používal som túto vakcínu asi dva roky a už ju nebudem... Hlavne šarže určené pre 20 ks. Dosť často sa vyskytli problémy po asi 8= 10 dňoch po podaní. Niektoré kusy dostali viacmenej myxomatozu, teda objavili sa mi uzly a chrasty u relatívne zdravých zvierat. Preto som začal používať samostatnú MXT.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak aj ja pridám niečo, používal som túto vakcínu asi dva roky a už ju nebudem... Hlavne šarže určené pre 20 ks. Dosť často sa vyskytli problémy po asi 8= 10 dňoch po podaní. Niektoré kusy dostali viacmenej myxomatozu, teda objavili sa mi uzly a chrasty u relatívne zdravých zvierat. Preto som začal používať samostatnú MXT.
Presne toto sa mi stalo.Dakujem za odpoved.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ako dopadli tak postihnute kraliky, dostali sa z toho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
bery25
napsal(a):
A ako dopadli tak postihnute kraliky, dostali sa z toho.
Minulý rok som naočkoval tuším 7 ks a jedného som musel dať dole, lebo sa rapídne zhoršoval. ostatným sa všetko zahojilo ale postupom času som ich dal do klobás Jedna samica aj zostala ako chovná, no prvý vrh mala len 2 Ks a pri druhom uhynula dva dni po porodení 6ks mrtvoliek. Tento rok som pichal 18ks a u dvoch vyskočili zas príznaky hrče chrasty, inak žrali a boli Ok. Pre istotu šli pekne hlboko na koniec záhrady S tejto várky mám pár v chove na skúšku, zaťiaľˇsú OK. Uvidíme ked preočkujem,.